- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
Osynho #14857 üzenetére
Úgy emlékszem az a mondás, hogy elég erős a pi2 már ahhoz, hogy szoftveres dekóderrel a HD hangból normál 5.1 pcm-et konvertáljon. Van erre valami opció is a kodiban, ha jól láttam.
Más. Kicsit utánaolvastam, hogy dlp link 3d projektorral tud-e működni a pi2. Hát sajnos egyenlőre nem támogatja a kodi. Ezt "frame sequential" vagy szakszerűbben page flip megoldásnak írják és erre egyelőre nincsen felkészítve. Vannak róla topicoc a kodi oldalán, de még nem találtam olyan kommentet a fejlesztőktől, hogy be is teszik. Popcormix szerint ez ritka. Hát remélem hamar változtat a véleményén, mert elvileg megoldható lenne. A pi-ben most is be tudtam állítani 1024x768@120Hz-et, ami a projektoromnak kell ehhez, csak a képkockákat nem úgy küldi a pi, hogy mindkét szemnek való ott legyen. Bár lehet hosszabb távon nem is fogok 3d-t nézni, csak kíváncsi vagyok milyen és így most pécét kell rákötnöm emiatt.
-
crissprivat
senior tag
válasz
Osynho #14857 üzenetére
A tv usb-s tápnál az a baj,hogy mindig kikapcsol-bekapcsol a pi,amikor a tv. Nem hiszem,hogy jó megoldás lenne. Egy jó kis 2A táp sokkal jobb megoldás lenne.
Az 5.1 nálam nem játszik,mivel csak sztereó erösítöm van bekötve. De nagy az esély,hogy csak úgy lehet,ahogy írod.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest