- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
H.O.D.
senior tag
válasz
Jester01 #6575 üzenetére
Tehát.
Win látja a drive-ot, de nem rudja inicializálni, így nem lehet partíciót létrehozni.
HDD Sentinel ki tudja olvasni a smart adatokat.
Acronis Disk Director nem tudja inicializálni.
HxD Disk Editorral bele lehet írkálni.
Etch látja a drive-ot, de nem lehet partíciót létrehozni.
hdparm -g kiolvassa a geometriát, de a --security-erase kapcsolóra semmi nem történik (vagy igen, de nem érzékelhető)
Segédprogramokkal a fizikai írás-olvasés megy, de csak így.Már két napja másik gépben van a drive, jó messze a RAID vezérlótól
-
H.O.D.
senior tag
válasz
Jester01 #6573 üzenetére
Pont az volt a baj, hogy nem tudtam kivenni, miután szétesett.
Indításkor kaptam egy Unrecognizable errort rá. Akkor akartam szétszedni, de ez a drive akkor ismember disk maradt, ha a fejem tetejére álltam.Azóta a bizonyos indulás óta nem lehet vele semmit csinálni, édesmindegy, hová dugom.
-
H.O.D.
senior tag
Sziasztok!
Akadt egy elég makacs problémám. Jó ideig használtam 2db 32GB-is SSD drive-ot RAID0 módban, egy Gigabyte P45C lapban (ICH10R). A stripe egy indítás során széthullott, ezzel önmagában még nincs is baj, viszont a RAID széteste óta az egyik drive teljesen megborult. Sem szétszedni nem tudom a stripe-ot (a kérdéses drive továbbra is Member Disk státuszban marad), sem újraépíteni, sem single disk-re visszaállítani nem lehet. Se a Win, se Linux nem tudja inicializálni, próbáltam okosabb progival is (Acronis Disk Director), de nem tudtam vele mit kezdeni.
Elképzelhető, hogy vissza lehet még hozni, vagy inkább gariztassam le?Köszi előre is
-
H.O.D.
senior tag
Sziasztok!
Meglévő rendszer SSD-met szeretném felbővíteni RAID5-re. Erre a meglévő Intel X25-M mellé két ugyanilyet választottam, a vezérlő az ICH9R intergált megoldása.
Kérdésem, hogy a szóló meghajtót fe lehet-e bővíteni RAID kötetté adatvesztés nélkül? Ha leghostolom akkor nyilván, de anélkül?
-
H.O.D.
senior tag
Üdv!
Alaplapcserét tervezek. 965-ről váltok P35-re.
Stripe-ot használok a mostani rendszerben, szeretném az új rendszert is így használni.
Jól gondolom-e, hogy az új lap RAID vezérlője nem fog tudni mit kezdeni a két stripe-olt vinyóval, igaz? Tehát ghostolni kell, megcsinálni a stripe-ot a két vinyóval, aztán recover?
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Bittorrent topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Milyen processzort vegyek?
- World of Tanks - MMO
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11