Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
gombcomp
senior tag
válasz yakuza.tora #5750 üzenetére
Csak a bench-hobbymat csillapítom,amúgy elvagyok egy Core2Duo notival is.
[ Szerkesztve ]
"Ha őseink is elszaladtak volna, valahányszor nehéz idők jöttek, ma üres lenne ez az ország." - Wass Albert
-
addikt
Ma lecseréltem végre a Sapphire 6950 (nem refnyák) hűtését AC TWINTURBO PRO -ra.
Igen, ráment. Nem kellett mindenféle vrm chipet kombinálni, hűteni, az már megoldott volt a Sapphire-féle nemreferencia hűtővel.
Csak a gpu-val kellett játszani, azt nem ment simán. Az AC hűtőhöz ilyen kis műanyag távtartót adtak a csavarok alá. Megnéztem szerencsére mielőtt összeraktam. Sajna néhány tized milliméter csak, de a gpu és az AC réztalpa nem ért össze.
Reszeltem kicsit, jó lett. Eredmények nagyjából:
Alapon Sapphire hűtő 40 fok, AC 38 fok.
Fél óra Crysis2 74 fok, AC-vel 66 fok.Nyolc fok nem sok, de nem is ezért cseréltem. A Sapphire hőcsöves nyolc centis ventije veszettül visított terhelés alatt. AC alig hallható 50% -on is, úgy lett a 66 fokos erdemény.
nofene
-
yakuza.tora
addikt
Nekem AC Xtreme plus van a ref 6970-en - még egy bő hétig, amíg össze nem áll a vízhűtés - és tényleg nagyon korrekt cucc!
Alléz Olympique de Marseille!
-
Tökmindegy
senior tag
válasz yakuza.tora #5754 üzenetére
Utána nem adod el a hűtőt?
Fúúúú, végre van egy kártya mégdrágábban mint amennyiért eddig sem tudtam megvenni! Király!!"by capulet75"
-
gera021
aktív tag
mennyi idöt kell tesztelnem a vga-t h tuti stabil legyen? a HEAVEN-el tesztelem...
-
addikt
válasz gera021 #5756 üzenetére
Tapasztalataim szerint nem is kell sok idő, inkább sokféle program.
Bootol a gép, megy a windows, megy a Heaven, megy a szőrös fánk, megy a kedvenc játék. Ekkor már reménykedem, aztán pár hét múlva felteszek egy új játékot és az meg elhasal egyből. Így megy ez.
Nyúzzad mindenféle progival.yakuza.tora: Nézegettem én azt az Extreme verziót, de nekem túl nagy, túl jó volt, nincs szükségem rá. Meg az enyém nem refnyákos, nem kellett kompatibilisnek lennie a sok apró bordácskának, csak a GPU furatoknak.
Ezt hittem tegnapig. Aztán kiderült a magasság probléma is...[ Szerkesztve ]
nofene
-
yakuza.tora
addikt
válasz Tökmindegy #5755 üzenetére
De, úgy terveztem, hogy felteszem az apróra. Persze, előtte itt beharangozom, mert mégiscsak az "AMD-s vértestvéreknek" szeretnék előnyt biztosítani!
[ Szerkesztve ]
-
-
yakuza.tora
addikt
"Ezt hittem tegnapig. Aztán kiderült a magasság probléma is..." - Miért, mi történt?
Roba: Én nem biztos, hogy reklamálnék a helyedben, ha egy ref áráért ASUS CU II-t kapnék... A mod nem biztos hogy ér annyit, mint az ASUS hűtője!
Pug: Az a helyzet, hogy már olyan régen készül a kártyához a fesszab blokk, hogy szinte már le is tettem róla, hogy valaha kész lesz. Addig meg ugye nem hirdetem meg...
[ Szerkesztve ]
-
Whit3Rav3n
senior tag
Ennek kapcsán arra is érdemes figyelni hogy ne futtasd pont a stabilitás határán tartós ideig mert egy idő után degradálódik a gpu és kevesebbet fog bírni tuningban. Szal keress meg egy már stabil értéket és vagy vegyél utána egy kicsit vissza belőle vagy adj neki még egy kicsit több feszültséget.
-
Pug
veterán
válasz Whit3Rav3n #5762 üzenetére
A plusz fesz szintén csökkenti az élettartamot... , szóval azt javasolni élettartam növelésere...hááát
[ Szerkesztve ]
-
Pug
veterán
válasz Whit3Rav3n #5764 üzenetére
Hát ebből kiindulva akkor meg továbbra is a minél kisebb fesz mellett a még jócskán stabil órajel a legkímélőbb a GPU-nak
-
Tökmindegy
senior tag
válasz yakuza.tora #5759 üzenetére
Akkor ne fogd vissza magad,ha eladó lesz én biztos megveszem.
Mert jó ez a ref hűtés de azért van egy hangja :XD
[ Szerkesztve ]
Fúúúú, végre van egy kártya mégdrágábban mint amennyiért eddig sem tudtam megvenni! Király!!"by capulet75"
-
yakuza.tora
addikt
válasz Tökmindegy #5766 üzenetére
OK. Gondolok rád!
Nálam a refhűtések mindig új állapotban vannak, akikor továbbadásra kerül az adott alkatrész...Alléz Olympique de Marseille!
-
Pug
veterán
válasz Whit3Rav3n #5768 üzenetére
+1
-
ImI87
őstag
Hello!
Egy érdekes és érthetetlen problémám van:
Múlt hétvégén írtam egy hibás(nak tűnő) ASUS 6950 miatt. Frissen összerakott új gépben azt csinálta, hogy 3D alatt teljesen szar volt a kép, tele volt csíkokkal, háromszögekkel, hibás textúrákkal. Megnéztem másik gépben is, ugyanaz volt a helyzet.
Visszavittem a boltba, ott letesztelték, és náluk a hiba nem jelentkezett. Amikor értementem, kértem, hogy hadd nézzem meg én is, és tényleg jó volt.
Itthon megint megnéztem, és a bekapcsolást követően ismét rossz volt. Mérgemben már otthagytam Heaven Benchmark alatt, és meglepődve tapasztaltam, hogy 3-4 perc alatt fokozatosan eltűntek a hibák, és utána már teljsene jó volt, majdnem egy óráig futtattam.
Ugyanez a helyzet pl 3D Mark 11 alatt is.Tehát egy újraindítás, vagy bekapcsolás után mindig rossz a kép, aztán pár perc terhelés után megjavul, és utána már rendesen működik. Olyan, mintha be kellene melegednie.
Ti láttatok már ilyet? Mitől lehet ez? Illetve hogyan leehet orvosolni a problémát? Mert azért ez eelég bosszantó.
Imi
-
Roba
tag
válasz Tökmindegy #5709 üzenetére
Lehet, hogy talán mégis.
http://www.geeks3d.com/20110202/tested-asus-radeon-hd-6950-directcu-ii-review-overclocking/
A mellékelt oldalon ezen a vga-n be is karikázta a Bios kapcsolót. Ezen a 3 slotos szörnyetegen a csendes hűtéssel igazi ajándék lenne a kapcsoló.
Kikapcsolom és meglesem azon a helyen.
Zsoltárok Könyve 82/6: "Én mondottam : Istenek vagytok ti és a Felségesnek fiai ti mindnyájan:" "És formálta vala az Úr Isten az embert a földnek porából, és lehellett vala az ő orrába életnek lehelletét"- A halhatatlan lelkének egy darabját neked adta, csak a fizikai test mulandó, a szellemed örök.
-
Roba
tag
Megtaláltam. Egy kb. 6 x 3 x 2 mm-es fekvő "téglatest" jobb oldalán egy kb. 1 x 1 x 1 mm-es kis pöcök van. A pöcök mellett balra egy kis mélyedés található, gondolom a Bios váltásakor balra csúsztatható.
[ Szerkesztve ]
Zsoltárok Könyve 82/6: "Én mondottam : Istenek vagytok ti és a Felségesnek fiai ti mindnyájan:" "És formálta vala az Úr Isten az embert a földnek porából, és lehellett vala az ő orrába életnek lehelletét"- A halhatatlan lelkének egy darabját neked adta, csak a fizikai test mulandó, a szellemed örök.
-
Pug
veterán
Az sajnos nem BIOS kapcsoló :
Ooops, I received the answer some days ago: according to ASUS, it’s a switch related to DVI linking, nothing to do with dual-BIOS.A cikkben annak írják, de elírta a cikkíró, le vannak írva a részletek a commentekben....
Szóval ne próbáld meg moddolni[ Szerkesztve ]
-
Fail3D!
addikt
válasz Whit3Rav3n #5777 üzenetére
akkor lehet az en saphirom is moddolhato!
-
Pug
veterán
válasz Whit3Rav3n #5777 üzenetére
Ezek szerint nem
Dobj már egy linket, hogy hol taglalják azt hogy moddolható lenne, mert eddig én nem találtam ilyet sehol se....
Mert itt is azt erősíti meg a review, hogy nem moddolható
[ Szerkesztve ]
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz Whit3Rav3n #5780 üzenetére
Bár ahogy nézem azóta van egy B2-es verzó a kártyából ahol nem lehet már unlockolni.
-
Pug
veterán
válasz Whit3Rav3n #5781 üzenetére
Hát akkor gyanítom majd hamarosan megtudjuk Roba-tól, hogy pontosan melyik rev is van nála
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz yakuza.tora #5761 üzenetére
Itt írtam:
Lényeg, hogy alaphelyzetben a nemref. nyákos Sapphire kártyám gpu-ja, nem ért hozzá a felszerelt AC Twintorbo PRO réztalpához. Kicsi, de lámpa felé tartva látható légrés maradt.nofene
-
BotaN
senior tag
Szeretnék valami nagyon durva léghűtést tenni a HD6950-re, az a lényeg hogy nagyon hatékony és csendes legyen terhelés közben is.
Ami kinétzem az ez Thermaright Shaman, a maga 140milis légkavarója miatt, ez biztos nem csap nagy zajt.
A másik pedig egy Accelero XTREME Plus, ahogy láttam ezen 92milis fan van, ami nem biztos hogy a leghalkabb.
Az érdekelne még hogy láttam hogy azt a 140milis fan-t nem lehet rádugni a video kártyára, nem fog érte sipítozni a kártya? Plusz ha rákötöm egy alaplapi aljzatra akkor hogy működik majd a szabályzás, mert ugye az alaplap nem tudja a GPU hőmérsékletét.
Van esetleg más alternatíva? Ár nem számít, vizet most ne vegyük figyelembe.
http://www.flickr.com/photos/kristofkulcsar/
-
Tökmindegy
senior tag
válasz Fail3D! #5778 üzenetére
Annyit foglalkoztat ez a kérdés ,hogy én aszondom próbáld ki. Tölts le egy biost aztán tedd rá.
Gyorsan meg fogod tudni a választ,vagy beindul,vagy nemKülönben a dupla bios az csak annyiban előny ,hogy nem kell egy másik vga,ha vissza akarod tenni rá az eredetit.
Szerezz be egy pci os kártyát és cselekedj)[ Szerkesztve ]
-
yakuza.tora
addikt
"A másik pedig egy Accelero XTREME Plus, ahogy láttam ezen 92milis fan van, ami nem biztos hogy a leghalkabb." - Ezt miből szűrted le? Pusztán a venti méretéből? Azért azt ne feledd el, hogy 3db van rajta, így alacsonyabb fordulaton is nagy légmennyiséget tud átküldeni a bordákon, másrészt az AC-nek egyáltalán nem rosszak ezek a folyadákcsapágyas ventijei.
A Shamanról nem tudok nyilatkozni, mert még nem volt a kezeim közt, de az Xtreme-ről tapasztalatból mondhatom, hogy nagyon korrekt darab!
csigi: Az szívás!
-
Fail3D!
addikt
válasz Tökmindegy #5786 üzenetére
nyuszi vagyok!
-
Tökmindegy
senior tag
-
mpierre
veterán
válasz Fail3D! #5789 üzenetére
Írogatják egy páran... Egy próbát megér.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Tökmindegy
senior tag
válasz Fail3D! #5795 üzenetére
Egy férfinak néha nehéz döntéseket kell meghoznia.
Ha van alaplapid akkor meg semmi vész:XD
Aszondom csapj bele a lecsóba.
Azért az nem 3 fps van az 4 is[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
-
yakuza.tora
addikt
válasz Tökmindegy #5796 üzenetére
"néha"? - Folyamatosan!
Fail3D!: Ne hagyd magad! Azt a 3-4 plusz fps-t egy laza tuninggal is ki tudod csikarni a CUII-ből!
[ Szerkesztve ]
-
Tökmindegy
senior tag
válasz yakuza.tora #5798 üzenetére
Itt nem a teljesítményről van szó
Maga a tudat ,hogy neki csak egy 50 ese van és akár lehetne 70 es is ,na ez a fusztráló
Befészkeli magát az elmébe a tudatalattiba , és nem hagyja nyugodni,ezzel kel ,fekszik,,már nem tud a munkájára,a családra koncentrálni stb
Jobb ezen túlesni ,és utána béke van[ Szerkesztve ]
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz Fail3D! #5795 üzenetére
Egyébként ha nem sikerül az unlockolás a directCU-nál az nem abban mutatkozik hogy egyáltalán nem ad képet a kártya vagy hibázik hanem hogy egyszerűen marad 1408 shaderen a gpu, szóval nyugodtan rátehetsz egy unlockolt bios-t a legrosszabb ami történhet hogy továbbra sincsenek feloldva a shaderek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Call of Duty: Black Ops 6
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Öregszem
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal