Hirdetés

Aktív témák

• Jani12345

csendes tag

Tehát a config:

Vista Ultimate SP1
    Asrock K7S8X (legfrisebb Bios, ami elvileg támogatja a Radeon 9800 seria-t)
    512M Samsung 400MHZ + 512M Noname 400MHZ
    120Gb Samsung vinyó+20GB Maxtor+40GB Maxtor
    NEC DVD-RW
    Ultra Power 370W trafó
    AMD Athlon 2400+
    Connect3d Radeon 9800Pro 128/128

A probléma:

Telepítés után letiltja a Vista a videokártyámat. Előbb 14-es, majd 54-es hibakóddal. A következő szöveggel:

A hardver hibát jelzett ezért a Windows leállította.

Magyarul nem tudom használni a 3D gyorsítást. Szal semmi játék vagy ilyesmi nem is indul be.

Nos. Feltettem hozzá gyári XP-s driver-t, azzal nem működött. Utána letöltöttem hozzá az ATI honlapjáról a legfrisebb Vista drivert. Az feltelepült, de indulásnál kidob egy hiba üzenetet, ami valahogy így szól:

Nincsen megfelelően telepítve az ATI Videokártya, a driver ne m tudja megfelelően használni.

És továbbra is le van tiltva a kártya. Eszközkezelőben ha rámegyek a tulajdonságaira, kiírja hogy Ismeretlen kártya, de a nevét odaírja: RADEON 9800.

Ami érdekes hogy a ATI Driver, sem tudta meg mondani a kártya tipusát, csak valami hibakódot nyomott be oda. (mellékelni tudom a telepítési naplót ha segít)

Próbáltam: eszköz letiltása, illesztő program újra telepítése. De mindig kijön a 14-es / 54-es hibakód.

A kártya XP-n teljesen tökéletesen működik. Arra gondolok hogy lehet melegszik, azt hol tudom megnézni?

Előzőleg a Vista RC1-el is ez volt a probléma de akkor még rákentem a RC1-re. Google-val semmi ilyet nem találtam, lehet hogy egyedi eset vagyok?

A HW tökéletesen működik XP alatt. Az nem lehet hogy az IRQ-ja a kártyának ütközik valamivel?

Tudnátok segíteni?

Aktív témák