- sziku69: Szólánc.
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- Wiz Khalifa: Grand Theft Auto VI - Érdekességek, látványosságok, képek, infók egy helyen.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Den
veterán
-
westlake
félisten
-
stargazer
senior tag
miért lett volna fontos hogy hangos legyen? csak árt a dolog.
én is baromira szeretnék quadot, de hogy hangos legyen, attól irtózok. inkább halkítanám ha lehetne.
igaz hogy a quadok ha kapnak is rendszámot, beleírják a forgalmiba hogy szilárd útburkolaton nem közlekedhetnek? akkor meg mi értelme van? -
törölt tag
tényleg nem piszkálni akarlak, de miért kell egy quadnak hangosnak lennie? hogy 20 kilométeres körzetben mindenki hallja, amikor döngetsz vele? én személy szerint a quadosokat és a crossmotorosokat is rühellem, egyrészt azért, mert kurva hangosak, másrészt pedig tönkrebasszák a kirándulók kikapcsolódását.
bár az hozzátartozik az igazsághoz, hogy egyszer kipróbáltam egy quadot, és rohadtul élveztem a dolgot -
ToxLee
őstag
A Yomoto jó márkának számít? 200Cm3 390ropi; a 150cm3 380 ropi.
-
ToxLee
őstag
Hello! Tudtok nekem ajánlani egy jó kis quad-ot? Olyan szeretnék aminek jó kis hangja van(hangos), 150-300cm3 és ne legyen 300ropinál több. Előre is kösz
-
westlake
félisten
elnezest kerek, hogy az oldal nincs megfeleloen naprakeszen tartva
legkozelebb majd atkapcsolok 2007-es modba (csak ra kellene jonnom, hogy hogyan lehet)
mod: ha mar szoba kerult.. hol lehet megnezni a 2007-es modelleket es araikat?
mod2: jo, kozben mar rajottem
mod3: arat meg igysem latok
[Szerkesztve] -
Den
veterán
válasz
stargazer #128 üzenetére
14 colos felnik, elöl 205/50 hátul 255/50 utcai gumi, feszesebb futómű, és leginkább természetesen a difimű. de az üléspozíció, lábtartó stb... is más mint a terepgépeké, nagyobbak féktácsák... és rendelkezik eu tip bizonyítvánnyal, plusz mi megszereztük rá a magyar tipusbizonyítványt, és levizsgáztathtó korlátozás nélkül két személyre.
-
koko777
újonc
szia den..látom quadokkal foglalkozol.... vettem egy gépet nagyon hasonlít az általad forgalmazott egyik quadra(ha jól értettem ezzel foglalkozól) amit tudni kell róla: yakimoto néven fut 250es 15-16 lovas 4+1es váltó.....360ropi-volt...hozzá teszem 1 praktikerben vettem.... most viszem majd az első kötelező szervizbe:a hibái elsö nap elszakadt a lánc, második nap bekrekkelt az aksi, nem veszi a töltést. 3.nap fura mod a gázos elsö lengés csillapitó elengedett kb. 2deci olajat. ebböl véleményed szerint mi az amit kötelesek kicserélniük???
-
westlake
félisten
en kiprobaltam egy honapja a quad-ozast es annyira megtetszett, hogy a tulaj meg lerugni sem tudott a jarmurol... kiprobaltam kicsit, nagyon, mindkettonek megvan a maga feelingje.. a tipusukat nem tudom, de nem is erdekel
valami turaszervezo tarsasag hozat alighasznalt quadokat (20-25 darab) es keresemre eltesznek nekem valami jobbat.. semmi nagy marka, de mivel ok aztan kiprobaltak mar sokmindent, bizok bennuk... szerencsere a hazunktl par utcanyira van egy eleg nagy terulet, ahol vannak gazos, poros utak
allitolag a zsaruk sem nagyon kotozkodnek betonuton a quad-osokkal, kiveve akkor, ha nincs rajtuk sapka (bukosisak)
[Szerkesztve] -
Den
veterán
válasz
westlake #119 üzenetére
nincs kitiltva sehonnan, csak ahol más is tiltott. erdőbben mehet de csak az erdei úton, fák között csapatni szabálysértés, de ez vonatkozik motorra lóra biciklire is.
tájvédelmi körzrt, természetvédelmi terület tabu, törvénysértés bemennii, elkobzás börtön stb, de ez igaz lóra bringára stb.. ilyen helyen még gyalog is csak a kijelölt úton mehetsz.
magánterület értelem szerűen a terület tulajától függ...
szal oda kell figyelni, de azért lehet jó kis túrákat csinálni. -
-
Slax
senior tag
A munkára használható quadok azok, amik nekem a legjobban bejönnek.
Egy munkatársam révén pár hete a szatmárban egy tanyagazdaságban volt lehetőségem egy ilyen agroquadot közelebbről megnézni. Annak idején a gazda sok mindennel eggyütt (van hozzá hómaró, sószóró, vető és palántázó, szivattyú, permetező, billenős kéttengelyes pót, markoló, kasza, stb) németből hozta haza 15 év kinti munka után, a szülei tanyájára. Hát nem semmi volt. Nekem van itthon egy kistrakim (TZ4K14B), de sehol sincs ahhoz képest. 6 éves a járgány, mindennap használja, és elmondása szerint a jó minőségű motorolajon kívűl egyszer kellett kb 2 éve, egy motorgenerál, de még azt is a német kereskedő jelezte neki. Egyszóval arra használja, amire mások nagy traktorokat, vagy célgépeket. Nekem nagyon megtetszett, mindennapi munkámban is tudnám használni, de még nem nyertem ötöst a lottón.
De a rohangászós, semmire sem használhatókat semmire sem tartom. Számomra használhatatlanok, a természetre gyakorolt negatív hatásuk szerintem kimerül a kipufogógázban, bár a hangjuktól kiesnek a fiókák a fészekből, és a kerekek széttépik a földet.
Ami mondjuk egy erdőben nem lehet olyan nagy gond, de egy árvízvédelmi gáton bizony nagy gond, és nekem sok munka utánuk egyengetni a gátkoronát.
[Szerkesztve] -
stargazer
senior tag
nagyon reklámoznak egy kymco urban quad-ot prost-tal, nahát sztem semmivel sem utcaibb mint bármelyik másik. nem hiszem hogy alkalmasabb utcára mint egy Yamaha. mitől lenne?
-
Den
veterán
válasz
Predator... #104 üzenetére
ha csak terepen használod semmilyem papir vagy jogsi nem kell
-
stargazer
senior tag
[link]
natessék. alighogy kitaláltam, gyorsan piacra is dobtak egyet...
ez egy kimondottad utcai quad, de lesz ez még jobb is. majd ha jönnek a nagyok mint Yamaha meg ilyenek! -
stargazer
senior tag
bakker most eszembe jutott egy sztori. nagybátyámmal történt, egy kisteherautó megelőzte, majd megállásra kényszerítette, leszorítva az útról. kiszállt a sofőr, és elkezdte hogy nagybátyám kocsija felvert egy kavicsot az ő szélvédőjére, és hogy fizesse ki. nagybátyám mondja neki hogy ez nem így megy, szépen kitöltenek egy lapot, majd a biztosító kifizeti. erre a faszi fogta magát, visszament a kocsijához, az ülés mögül kivett egy vasrudat, és simán bekúrta nagybátyám kocsijának a szélvédőjét. aztán elhajtott.
azért jutott ez eszembe, mert egy quadon (motoron) nincs igazán olyan sárvédő ami megvédené a többi járművet a felverődő kavicsoktól, szóval ez fokozottan veszélyesnek tűnik nekem ebből a szempontból, már a quadok közúti forgalomban történő használata esetén. tök sok helyen vannak ilyen kis kavicsok az utakon. egy kocsinál azért a kasztni legalább valamennyire felfogja ezeket a dolgokat. -
stargazer
senior tag
kár hogy nincs egy igényes weboldal ami kimondottan quadokkal, atv-kkel foglalkozik. totalcar meg totalbike mellett lehetne egy totalquad is. de a legjobb az lenne ha lenne egy hatalmas összehasonlító táblázat amiben minden quad benne van, melyik mit tud extrák stb.
-
stargazer
senior tag
hát ez marhajó: olvastam hogy micsoda felhajtás van a quadok természetkárosító hatásai körül! ez mind jogos de kicsit el kéne gondolkodni azon hogy a multik mennyire szennyezik a környzetet, meg akik kivágják az őserdőket, és akkor hasonlítsuk össze a kettőt. vicces hogy mindenki csak a nála kisebbet rugdossa. a mecseken köves, kavicsos meg betonozott utak vannak az erdőben. azokon sem lehet akkor menni quaddal? jó nem mondom biztos károsítja valamennyire a természetet, de nem hiszem hogy ez lenne a világunk legégetőbb problémája.
-
stargazer
senior tag
ha többen használnának quadot és nem csak örömködésre hanem mindennapi használatra, akkor sokat fejlődnének, ami nem ártana, nem lennének ilyen minimalista szerkezetek. jó lenne ha lenne rajtuk egy konkrétabb információs kijelző, km-óra, fordulatszámmérő, szóval mindenféle olyan ami egy motoron pl. megtalálható.
-
stargazer
senior tag
ja igen és nekem egyáltalán nem zsánerem hogy hangos legyen mint az állat, sőt, inkább azt szeretném ha kimondottan halk lenne a kipufogója, hogy alkalmasint a természet lágy ölén lehessen gyönyörködni a madárcsicsergésben!
-
stargazer
senior tag
hát ja. ahogy nézem, a quad egyenlő a terepezéssel, tehát nem igazán aszfaltra vannak kitalálva, igaz vannak aszfalt gumik is, meg vannak olyan gumik is amik aszfaltra és terepre is jók (persze valószínűleg mindkét helyre kevésbbé jó). na mindegy a lényeg hogy láttam én már aszfalton quadzsonglőrködni emberkéket, ugyhogy nem hiszem hogy annyira alkalmatlan lenne. persze a 4kerékhajtás szintén nem a sport-quadok előnye hanem a munka-quadoké. és ABS-re se nagyon kell számítani. én érzek egyfajta űrt a kínálatban. ha végignézzük a járművek evolúcióját a kis kétkerekűektől a nagy négykerekűekig, akkor mindenféle igény le van fedve, egyedül talán ez a kimondottan aszfaltra kifejlesztett quad hiányzik a palettárol, de remélhetőleg ami késik nem múlik, ahogy a krosszmotorokból is kifejlesztették a supermoto-kat.
nekem valami olyan elvárásom lenne ami:
- 4-kerék hajtású
- ABS is van rajta
- aszfalton is megállja a helyét
- lehet vele biztonságosan egy 100-as utazótempót tartani főúton erőtartalékok mellett.
sztem ilyen quad még nem nagyon van. sztem ezek a noname quadok nem igazán lehetnek jók úgyhogy csak a Yamaha, Suzuki, Kawasaki, Honda jöhetnek szóba, mint a legjobb, legnagyobb motorgyártók. remélem hamarosan jönnek utcai quadok is.
[Szerkesztve] -
stargazer
senior tag
helló!
engem is nagyon érdekelnek a quadok! lehet hogy vennék egyet, utcai használatra is. rendszámoztatás sima ügy? én valami nívósabbat tudnék elképzelni, melyek sztetek a legjobbak? hosszabb távon betonúton nem gáz velük menni? ahhoz olyan gumik is kellenek nem? nem lenne gond ha lenne ABS, meg 4kerékhajtás, de mindenképp valami sportos, vagy elvont kéne. ezek a munkagép jellegűek nem jönnek be. yamaha banshee elég jónak tűnik de abszolút nem értek a témához ezért szeretnék mindent megtudni plz help. valami elég gyors kéne amivel főuton is tudok haladni legalább úgy mintha motorral vagy kocsival mennék, tehát olyan 100-as utazó, de ha kell kicsit odalépni neki akkor...
előre is köszi a válaszokat! -
Predator...
tag
válasz
Predator... #104 üzenetére
valaki?
-
Predator...
tag
Üdvözlet embörök!
Gondolkodtam rajta hogy hobbi célra vennék egy quad-ot...nem gondoltam túl nagyra 150-250 max...sportquadok tetszenek...rengeteg felénk a terep meg a tavak...krosszpálya stbstb..
kérdésem lenne hogy milyen költségekkel és papírokkal jár pl egy 250-es quad...
közúton nem szeretném használni...tényleg csak földúton...csak hogy mégis milyen papír-jogsi kell
meg a quad árán kívül mennyi pénz...
mennyit eszik egy 250-es sport quad?
víz vagy léghűtés??
Köszi..és bocs a sok kérdésért -
Zewa
senior tag
Sziasztok! MÉg a hétvégén volt lehetőségen kiprobálni pár quadot.. ( APRILIA GRIPP 180
és még volt egy 125es 250es egy 700es noname quad)
125es quad elég gyenge.. Akik quadozni tanulnak azoknak ideáális (auto váltos volt)
Aprilia pár szimpatikusabb volt, Anyagok minősége és kidolgozása sokkal jobb volt de ez az árán is meglátszik..:S
A 250es quadba már lehet kapaszkodni rendesen, a 700as kicsit tulzás sztem. elég nehéz megfogni ha van vmi..(ez már 4 kerekes volt) Vagy csak én vagyok hozzá még gyenge ill gyakorlatlan.
Volt pár meleg helyzet mikor azt hittem borulok.
Szoval csak ovatosan.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Tesla topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Indián keresztül kerülné meg Trumpot az Apple
- Megújult a PROHARDVER!
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Politika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest