- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- KISDUCK: Diétás kaja tipp
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- tordaitibi: Moltbook- az AI közösségi platformja
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
ReFleXx
addikt
sajnos a perl-el nem tudok mit kezdeni ezt dobta a gep, 10-15eve elindultak valakik a perl vonalon, megirtak a core modulokat es erre epult ra azota az osszes team teszt scriptje is.
persze sok embernek nem tetszik, pedzegetik hogy pl python jobb lenne, de nem hiszem hogy hamarosan következik be az atallas tekintve hogy van 900 kész perl module meg tobb ezer perl script ezekre.
hidd el legszivesebben 0rol ujra irnam ezt a 3000 soros scriptet, de most egyelore ezzel kell szenvednem. eddig egy kb 20 soros shell script-et hasznaltam ugyanerre (nyilvan sok minden hardcodeolva sajat teszt kornyezetre), de be kell integralnom a globalis repoba, ez az elvaras
-
ReFleXx
addikt
A tapasztalt programozokat kerdeznem, hogy ti hogy szoktatok nekiesni egy mások által irt script modositásához ?

Konkréten, adott egy perl script, amivel nem is lenne baj, de évek alatt több ezer sorra hizott több ember keze alatt, tartalmaz 60+ subroutine-t amik egymast hivjak meg, vannak threadesitett reszek, if /else elágazások + a behivott modulokra hivatkozasok.
szóval probálnám ezt a szép scriptet felfogni, hogy pontosan hova szurjam be a modositasom, de ennyi kodot, subroutine-t nem birok cacheben (észben) tartani egy idő utan elveszitem a fonalat.
Nem vagyok kepzett programozo, nincs erre valami tool ami segitseget nyujtana? gondolok itt arra pl hogy az adott kodbol rajzolna egy folyamat abrat ? Eléggé vizuális tipus vagyok ugy erzem mar az sokat segitene atlatni hogy merre jarok es mi hogyan jon egymas utan.
Vagy fogjak egy A3as lapot meg ceruzat es essek neki kezzel?
Biztos nem en vagyok az elso aki belefut ilyenbe , ezert erdekelne ti hogy szoktatok ezt csinalni.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Synology NAS
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Elektromos autók - motorok
- Egy jó kis májusi horror aranyat ér, végre befut a Directive 8020
- Horgász topik
- Autós topik
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik a legerősebb Low Profile VGA kártya?
- További aktív témák...
- Bontatlan Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) + hűtött VRM-es Z890 alaplap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)!
- 232 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10) - Intel Core U7 255HX, RTX 5070
- 231 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- Lenovo ThinkPad P1 Gen 4 i7 32GB RAM 1TB SSD NVIDIA RTX A2000 2560 1600 Garancia 19 hónap
- Garanciális páros : GIGABYTE B550M AORUS ELITE Alaplap + AMD Ryzen 7 5700X3D
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3791
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / Akku:87%
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R7 8700F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6800XT 16GB Zalman Z1 PLUS CM 750W
- Akció!!! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 1000GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- SK Hynix vagy Samsung 32GB DDR4 2666MHz PC4-21300 laptop RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs