Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• gyurman

tag

válasz bandi0000 #10768 üzenetére

Igaz, a kérdést nem jól fogalmaztam meg. Reménykedtem valami képlettel, vagy kiegészítővel meg találom a megoldást. De az excelesek írták, képlettel nem megoldható.
    1. Feladat 2 dimenziós. Több db nagy területbe kell elhelyezni (3 féle területű (1000x2000, 1250x2500, 1500x3000)) változó méretű, több darabszámú téglalapot. A téglalapok nem érhetnek egymáshoz. Kell közöttük 5 mm csatorna. Hogyan lehet kiszámolni a legoptimálisabb elhelyezkedést?
    Olyan eredmény elvárt, hogy
    - melyik az a táblaméret amelyik a legkisebb veszteséget adja?
    - melyik téglalapból hány db és milyen elforgatással jó?
    2. Feladat ugyanez lineárisan egy dimenzióval számolva.
    Adott hosszú egységben több db változó hosszúságú a legoptimálisabb elosztásban hogyan helyezhető el?
    Remélem, így érthető?
    Köszi!

• gyurman

tag

Mi a neve? Területben terület keresése?
    Kedves fórumtársak; a következő feladat megoldását keresem excelben.
    1.) Van 100x100 egységem. Ebbe kell bele tenni 28x36 4 db, 13x41 7 db, 22x43 6 db , 11x23 11 db, 13x19 16 db, stb értékeket, persze nagyobb számokkal.
    Kérdés hogyan tudom ezeket úgy elosztani, hogy legkisebb legyen a maradék? Kellene tudnom, hogy merre forgatva jobb az eredmény? Mennyi marad ki? A feltétel, hogy közöttük legyen 4 üres csatorna.
    2.). Gondolom ha ezt megértem, akkor el tudom osztani a számok 1 hatványait is?
    Pl.
    Van 200 egységem. Ebbe kell bele tenni 28 4 db, 13 7 db, 22 6 db , 11 11 db, 13 16 db, stb
    Ezer köszönet!

Új hozzászólás Aktív témák