- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandi0000
nagyúr
válasz
kiszsolt100 #11016 üzenetére
így van
-
bandi0000
nagyúr
válasz
kiszsolt100 #11012 üzenetére
persze hogy nem jó...
for(int i=0;i<4;i++)
{
osszeg=0;
for(int j=0;j<3;j++)
{
ossz+=a[i][j];
}
cout<<i+1<<" nap: "<<osszeg<<endl;
}mondom, ne csak gépelj, hanem gondold végig mit csinál a program, különösen a te esetedben a ciklusok, és akkor rá jösz hogy miért jó az én verzióm, és miért nem a tied
-
bandi0000
nagyúr
válasz
kiszsolt100 #11010 üzenetére
asszem már én is bele kavarodtam
lényeg:
bekérésed nem jó, mert csak a sorra indexeltél, az oszlopra nem, helyesen így nézne ki:
cin>>a[i][j]
(I)végül is jól csináltad, csak a 2. for-nak nem kisebb 1 ig kell mennie, hanem kisebb 2-ig(/I)
(I)a cout nak meg ha úgy akarod kiírni, hogy melyik nap mennyi volt, akkor ne a belső ciklusba rakd, mert ha ott van, akkor 4*3-szor írja ki, tehát 3-szor minden napot, mert annyi elem van benne(/I)
-
bandi0000
nagyúr
válasz
kiszsolt100 #11008 üzenetére
bekérésnél rosszul indexelsz, úgy kéne hogy
cin>>a[j]
látom van egy kis kavar a ciklusoknál, mindig helyettesítsd be az értékeket magadnak és megérted
bekérésnél, az lesz hogy az első for-ban i értéke 0 lesz, a 2. forban j értéke sorban: 0-1-2 aztán i értéke lesz 1 és a j értéke megint 0-1-2 stb stb
kiíratásnál meg nem jó ahogy kiírtad, mert nem fogja nézni a j 1-2 elemét csak a 0.-at
egyszűrbb így:
int osszeg;az összegzésed jó, de az első for után 0-ázd ki az összeg változódat, és ne a 2. forban hanem az első for-ban írasd ki még pedig a kapcsos zárójel elött
-
bandi0000
nagyúr
válasz
kiszsolt100 #10972 üzenetére
nem
ossz+=a(i) ez annyit csinál, hogy az össz változóba belerakja az össz mostani értékét+a-ik elemét
ne azt az egy sort nézd hanem a teljes ciklust
for(int i=0;i<7;i++)
{
ossz+=a[i];
/* úgy képzeld el, hogy 7-szer le fut, és az i helyére mindig az aktuális i értéket helyettesíti be, tehát első körben így néz ki:
ossz értéke 0
a[0] eleme 1
ossz= 0+1
második körben
össz értéke 1
a[1] eleme 1
ossz=1+1
és így tovább
*/
} -
bandi0000
nagyúr
válasz
kiszsolt100 #10970 üzenetére
persze 7 kört megy, igen ahogy mondod
-
bandi0000
nagyúr
válasz
kiszsolt100 #10967 üzenetére
Ha 7 elemű a tömböd, akkor az nem 1-7 ig indexelődik, hanem 0-6 ig, ezért a forban csak kisebb mint 7 ig megy, tehát a 7 elemet már nem akarja feltölteni csak a 6. At
Példádba ha mind a 7 elemben 1 van, akkor az össznek 7 nek kell lennie
-
kiszsolt100
csendes tag
válasz
kiszsolt100 #10967 üzenetére
Nem azt értem csak maga a megvalósítása nem tiszta.
-
opr
nagyúr
válasz
kiszsolt100 #10965 üzenetére
A += operátort nem érted, ha jól tévedek?
Az nagyon egyszerű:
A következő két sor ugyanaz:
a = a + b;
a += b;Gyakorlatilag a += egy rövidítés, illetve ha megszokod, segít az olvashatóságban.
-
DNReNTi
őstag
válasz
kiszsolt100 #10910 üzenetére
Ez a trening peldaul kivalo alapja lehet egy webes alkalmazasfejleszto iranynak. Csodat ne varj. Ha ezt vegigcsinalod es megerted akkor lesz egy jo alapod amivel tovabb lehet lepni ujabb, komplexebb kepzesekre. Par euro, rengeteg kitartas, kivancsisag es alkotni akaras, jopar atkottazott ejszaka es megy az. Webes fejlesztesekkel nagyon gyorsan lehet haladni, egy junior szintet szerintem 4-6 honap alatt fel lehet szedni a nullarol. Aztan meg 2-3 ev mire a tudas piackepes, de te hobbit irtal szoval nem riogatlak.
-
Ispy
nagyúr
válasz
kiszsolt100 #10910 üzenetére
Passz, nem vagyok képben, én még egyen sem voltam.
De, legyen az első feladat a gugli használata
Nekem ezt dobta ki, vagy maradnak a netes cuccok, de ha az angol nem megy, akkor lehet inkább abból húznám fel magam először.
-
fordfairlane
veterán
válasz
kiszsolt100 #10907 üzenetére
Nem tudom, hogy mennyi idős vagy, milyen végzettséged stb..., de az állami infós felsőoktatáson mindenképp elgondolkodnék. Programozni elkezdeni nem nehéz, de profi szintre felfejlődni nagyon hosszú idő, és ha csak nem vagy olyan elborult, mint itt jópáran, hogy tkp. a szenvedélyed, a hivatásod a téma, akkor saját erőből elérni profi szintre elég nehéz lesz.
-
opr
nagyúr
válasz
Egyszerűsítsünk a problémádon.
Gondolom olyan tanárt szeretnél aki vágja a témát és napi szinten csinálja.
Tehát a programozó ugye főállásban programozik. Ami ezen felül van, az túlóra.
Egy tényleg jó programozó nettó(!) órabére kb 3-5.000 ft.
A túlóra 1,5*es pénz, de ugye azt megkapja akkor is, ha csak inkább bent marad még egy kicsit, tehát azon az áron nem vagy versenyképes.
Tanulság: alsó hangon megkezdett óránként 7.000ft-ot kéne fizetned egy jó tanárnak, de inkább 10-15öt.
Heti 2*4 óra a nagyon nagyon minimum, ha emellett önerőből sokat tanulsz.
Ezt kb 1-2 hónapig kell fenntartani, hogy kapj egy relative használható junior tudást. Mondom, feltételezve, hogy a heti 2*4 mellett minimum heti 10-15 órát rászánsz önerőből, ÉS feltételezve, hogy az angol nagyon megy.VAGY
Hallgatsz az itteni népekre, veszel udemyn összesen 20.000ft-ért tananyagot, amik egyébként jóeséllyel jobbak is, mint amit a tanártól kapnál (összeszedettebb az anyag), aztán stackoverflow, gugli, meg fórumon segítséget kérsz.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Én a helyedben elmennék egy kezdő tanfolyamra, ha webes dolgok érdekelnek, akkor valami alap php, html, css stb., hogy legalább arról legyen fogalmad, hogy mivel is akarsz mélyebben megismerkedni.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
kiszsolt100 #10894 üzenetére
Valószínűleg legtöbbünk ért annyira a programozáshoz, hogy lazán felhúzna 1 hónap alatt elég jó szintre, max nem akarja ilyennel eltölteni az idejét.
Amúgy meg én csak a saját tapasztalatomból indultam ki, hogy egyetem mellett inkább magamtól is tanultam új dolgokat, és ezzel sokkal jobban jártam minthogy vártam arra, hogy majd valaki segít rajtam. Nyilván ez a szakma egy szop*s, mert rá kell szánni az időt, de meg is fizetik ha értesz hozzá. Egy ideig lehet azt csinálni, hogy elmagyarázzák, de ha tovább akarsz lépni akkor már nem lesz ott senki, hogy segítsen. -
fordfairlane
veterán
válasz
Egyrészt senki nem olyan okos, hogy mindenre tudja a helyes választ, másrészt senki nem áll készenlétben a nap 24 órájában, hogy minden kérdésre válaszolhasson, harmadrészt ha ilyen hangnemben indítasz, annak is elveszed a kedvét a válaszolástól, aki egyébként tudja a választ. Ez egy fórum, nem pedig valamiféle irgalmas szamaritánus programozóképző. Szokd meg, ha programozni akarsz megtanulni, irgalmatlan mennyiségű infónak kell tudnod utánajárni a neten. Sok segítőkész ember van itt, de ha elkezdesz követelőzni, azt nem sokan tolerálják széles mosollyal az arcukon.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Akkor ezek szerint itt senki nem ért annyira a programozáshoz hogy tudná azt tanítani
Nem értem mi a kapcsolat a két dolog között
Itt a legtöbb ember, aki megfordul, ebből él, napi 8-10-12 órában programozik, mindenki csak arra vágyik, hogy laikusokat tanítson meg programozni, ráadásul úgy, hogy az illető arra is lusta, hogy felcsapja az internetet és szerezzen valami alap tudást.
Na, most azért fogalmaztam ilyen sarkosan, mert te is így fogalmaztál
De tessék tanácsaim csak neked:
- találd ki mit szeretnél programozni, egy konkrét feladatot, ne csak így, hogy webet...
- ez már nagyjából megadja az irányt, hogy milyen eszközöket kell hozzá használod és milyen nyelveken lehet ezt leprogramozni
- gyere ide, azt kérdezz, azt majd valaki válaszol -
kispx
addikt
válasz
kiszsolt100 #10898 üzenetére
Az attól függ, hogy milyen programokat szeretnél csinálni.
Webes alkalmazásokat fejleszteni? Mobilra? "Ablakos alkalmazásokat" csinálni? -
bandi0000
nagyúr
válasz
kiszsolt100 #10896 üzenetére
Biztos lehet találni, nézz be a helyi egyetemek, főleg infósokhoz, és ott a faliújságon lehet van, nálunk kecsón is pakolják ki, hogy segítenek, esetleg egyetemistákkal is próbálkozhatsz, nekik is jól jön a pénz, de a programozás is pont olyan szakma ahol rá kell szoknod az önállóságra
-
bandi0000
nagyúr
válasz
kiszsolt100 #10892 üzenetére
Nem akarlak kiábrándítani, de az oktatás is úgy megy, hogy előadáson meghallgatod, le van írva minden, én gyakorlaton kipróbálod
Van ez a tanulj meg programozni 24 óra alatt, itt nem szeretik az ilyen könyveket, de szájbarágósan le van írva, ha esetleg valami nem egyértelmű itt is kérdezhetsz, nagyon segítőkészek itt, de oktatni senki nem fog téged
Na az utcsó hozzászólásodért kapni fogsz, ink töröld
Más:
Erről jut eszembe, tegnap volt a TV be hogy hiány van pl infó tanárból, és módosították a törvényt h pl mérnök is taníthat, na de kérem, melyik mérnök megy tanárnak 100-150k ért? Vagy nem tudom mennyit kapnak
-
fordfairlane
veterán
válasz
kiszsolt100 #10892 üzenetére
Senki nem fog neked minden kérdést megválaszolni, neked kell utánamenni ezeknek a dolgoknak, és összeszedegetni. Ilyesfajta konzultációs lehetőségeket max. a drága tanfolyamokon, vagy minőségibb felsőoktatási intézményekben fogod megkapni.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
kiszsolt100 #10890 üzenetére
Igazából, így működik a programozás. Megnézed udemy-n a videót, és ha kérdésed van rákeresel google-n vagy stackoverflow-n. Ez a való életben is így van. Szóval sokat nem vesztesz ha már az elején így kezded, ugyanis hozzászoksz ahhoz, hogy a problémára magadtól kell megoldást találni.
-
DNReNTi
őstag
válasz
kiszsolt100 #10888 üzenetére
Sokszor volt mar hasonlorol szo, es szerintem sokadjara is: az Udemy-n olcsobban, hatekonyabban meguszod ezt a bulit. Angol kell hozza, de ez elmondhato altalanossagban a programozasrol egy az egyben.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
kiszsolt100 #10886 üzenetére
Ha dolgozni is szeretnél vele, akkor jobban jársz ha mész valami hivatalos képzésre, mert az önéletrajzba nem jelent jót, ha beírod hogy jóska pistától tanultál programozni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- E-roller topik
- Robogó, kismotor
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Xbox Series X|S
- Elkaszálja az autóipart célzó üzletágát az Intel
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged