Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
- sonar: Pi-hole, a reklám blokkoló (Bevezető)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Pitterix: Gyógytorna
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Olcsó használt workstation építése. (Dell T5810, 18 mag, 64Gb ram)
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
coco2
őstag
válasz
cog777
üzenetére
Jött az új ember, és megfogalmazott egy aggódást a chatgpt és társai kapcsán, hogy ugyan miféle jövő vár a programozói szakmára?
Talán kommunikációs hibát vétettem azzal, hogy ezt nem fogalmaztam meg azonnal hozzákapcsolva, az lehet. De a lényeg annyi volt, hogy ha valaki előre el akarja dönteni, egyáltalán jó ötlet lehet-e neki az IT / programozás felé menni mindenféle hátszél nélkül, kezdetben mérje le csak azt, szellemileg bírja-e a terhelést. Elvégre chatgpt vagy sem, a tényleg jó kóderre akkor is szükség lesz, a chatgpt nem tudja saját magát megírni. És ahhoz egy hardver közeli nyelv a jó. Én anno assembly-vel kezdtem, de annak abban az időben az volt a lényege, hogy 8088..286-osokon ott volt a printer port, lehetett ledeket villogtatni rajta, volt egyszerű módja megérteni a gyakorlati történést az absztrakt dolgok mögött. Ma az ahhoz legközelebbi a mikrovezérlők, mindenféle dev boardok, és azok jelenkori fejlesztői környezete jellemzően C. Nem azért javasoltam, mert muszáj jelleggel elektronika felé akarnék küldeni egy kezdőt. Viszont egy kicsit abba belekóstolni egészen biztosan meg tudja mutatni, ha neki annyira problémamentes a programozói világ, hogy semmi szükség az aggodalmaira.
Szóval miért is no go zóna a C egy kezdőnek?
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Hajlított Dell 34"-os 3k-s monitor kiárusítás!!! AkciÓÓ!
- Félmoduláris minőségi Corsair TX750M tápegység olcsón!
- Zalman Z3 PLUS alsó tápos, plexi oldalú minőségi ATX ház! AkciÓÓ
- Asus F15 FX506HE 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Meta quest 2 128GB, KIWI akkumulátoros fejpánttal.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB Zalman T4 PLUS A-Data 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3496, 90% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest