Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• raszputyin

senior tag

válasz ngabor2 #2 üzenetére

nem az agyad gondolkodik, hanem Te :P igaz, hogy az agyad nélkül nem tudsz, de pl. a kezed nélkül se tudsz írni, mégse a kezed hordozza az írni tudás esszenciáját :D
    az agyad Neked is csak egy darab szerves anyag, nem több egy darab szilíciumnál... nem is gondolkodik... csak közvetít :D
    hatalmas tévedés sztem a bonyolultsággal vagy a redundanciával jellemezni a tudatot. az egy nem anyagi jellegű jelenség, és nincs köze ilyen extenzív paraméterekhez.
    lehet, hogy a jövőben készíthető olyan bonyolult elektronikus gép, mint amilyen a tudomány szerint egy emberi agy, de tudata annak se lesz... ha valaminek lehet, az a szoftver, de sztem a jelen digitális, determinisztikus szoftverei esetében ez is elég holdkóros gondolat :)
    az viszont annál izgalmasabb (és baljósabb) kérdés, hogy van-e tudata egy létező -- vagy majdan géntechnológiával ''gyártott'' állatnak.
    mindemellett nem nagyon értem a #1-beli kérdést... t.i. hogy mire vonatkozik! nem tudnál világosabb lenni? :F persze lehet, hogy én vok lassú...

szerk.: #3: no látom, hogy a kérdés mégis technológiai jellegű volt... offba is teszem, ez esetben #2-re reagáltam csak :)
    szerk II. (#8-ra paranormálisan felfelé reagálva): tudod, nem 0 idő alatt írok meg három bekezdést :) nagyon sajnálom e fogyatékosságom :)

[Szerkesztve]

• Sianis

addikt

válasz ngabor2 #2 üzenetére

Esetleg valami technikai, technológia leírás? Sajnos nem találok Google-el sem, semmilyen komolyabb, áttekinthető dokumentumot arról, hogy hogyan épül fel egy processzor, mit tud, és mit nem.

Egyébiránt tény, hogy nem gondolkodik, és érez, de a kérdés az, hogy van-e valami információ abban az adatfolyamban amit feldolgoz, hogy ez egyik processzhez tartozik, ez másik processzhez tartozik, vagy minden már kívül esik a processzor-on magán, és az OS, kernel, egyéb tud ezekről, és a processzor gyakorlatilag tényleg csak egy kis semmiség, ami csak a stream-et végzi el?

Új hozzászólás Aktív témák