- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Gurulunk, WAZE?!
- moonlight115: Privát, oh!
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Quake III. , ahogy nekem kezdődött
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
raszputyin
senior tag
nem az agyad gondolkodik, hanem Te
igaz, hogy az agyad nélkül nem tudsz, de pl. a kezed nélkül se tudsz írni, mégse a kezed hordozza az írni tudás esszenciáját
az agyad Neked is csak egy darab szerves anyag, nem több egy darab szilíciumnál... nem is gondolkodik... csak közvetít
hatalmas tévedés sztem a bonyolultsággal vagy a redundanciával jellemezni a tudatot. az egy nem anyagi jellegű jelenség, és nincs köze ilyen extenzív paraméterekhez.
lehet, hogy a jövőben készíthető olyan bonyolult elektronikus gép, mint amilyen a tudomány szerint egy emberi agy, de tudata annak se lesz... ha valaminek lehet, az a szoftver, de sztem a jelen digitális, determinisztikus szoftverei esetében ez is elég holdkóros gondolat
az viszont annál izgalmasabb (és baljósabb) kérdés, hogy van-e tudata egy létező -- vagy majdan géntechnológiával ''gyártott'' állatnak.
mindemellett nem nagyon értem a #1-beli kérdést... t.i. hogy mire vonatkozik! nem tudnál világosabb lenni?persze lehet, hogy én vok lassú...
szerk.: #3: no látom, hogy a kérdés mégis technológiai jellegű volt... offba is teszem, ez esetben #2-re reagáltam csak
szerk II. (#8-ra paranormálisan felfelé reagálva): tudod, nem 0 idő alatt írok meg három bekezdéstnagyon sajnálom e fogyatékosságom
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
Esetleg valami technikai, technológia leírás? Sajnos nem találok Google-el sem, semmilyen komolyabb, áttekinthető dokumentumot arról, hogy hogyan épül fel egy processzor, mit tud, és mit nem.
Egyébiránt tény, hogy nem gondolkodik, és érez, de a kérdés az, hogy van-e valami információ abban az adatfolyamban amit feldolgoz, hogy ez egyik processzhez tartozik, ez másik processzhez tartozik, vagy minden már kívül esik a processzor-on magán, és az OS, kernel, egyéb tud ezekről, és a processzor gyakorlatilag tényleg csak egy kis semmiség, ami csak a stream-et végzi el?
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Xeon W3505 2.53GHz LGA1366 Server
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- 27% Számlával! Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54