Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4009) Alteran-IT válasza bnorci71 (#4007) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Hát igen, sajnos igen, ezért bosszantanak a dolgok.

Egyébként meg kérdés, mostani árakkal számolsz, vagy régebbi árakkal, mert nem mindegy, meg még mindig nem számolod bele a megtérülést, hogy nem megfelelő kábeltípust fektettek, ebből adódóan a technológiaváltási költségeket és így tovább.
Értem, hogy fennakadsz egy egyszerű dolgon, mert valamennyire jogos, de ha a hosszútávú dolgokat nézed, meg hogy az elmúlt 5 évben vagy 7x elvágták már (csak 2x az utóbbi 1 hónapban), akkor valahogy nem jön ki az a matek amit szemléltetni akarsz kb. 20 év távlatában, de biztos igazad van.
Ami az oszlopot érinti, Szerencs körül is valahol oszlopon megy az optika, biztos nem milliókat fizetnek érte, ott éppen ott volt egyszerűbb, bár ott is rábasztak már, mert már oszlopkidőlés miatt ott is szakadt el optika, szóval ezek anno olyan "jól van az úgy" jelleggel jöttek a piacra, azt sajnos azóta is kint vannak, mi meg szívunk velük, meg a szar hálózatukkal.

Dehogy megyek hozzájuk, hülyékhez nem fogok beállni.
Lett volna ráhatása, ha anno normálisan megcsinálja, az hogy anno elbaszta és most "hát mások megint elvágták a kábelünket, mi nem tehetünk róla" jelleggel állnak hozzá, az nem mentség.
Tudod ez az ország azért tart itt, mert tele van felelőtlen buta emberekkel, ennek meg hiába fogod az ellenkezőjét állítani, nem tudod, mert sajnos így van.

#4008 janos666: Az a baj, hogy mint mondtam hülyék hozzá, tehát az egyszerű szerelőknél megáll ott a tudomány, hogy kihúzgálják, meg visszadugják az Ethernet kábel RJ45 csatlakozóit, ja meg ha a koax-nál van valami, akkor csatlakozót, elosztót, rosszabb esetben már kábelt cserélnek. Ez amúgy régen meg is állta a helyét, mikor DOCSIS 2.0 volt max. vagy 3.0 esetén max. 4 csatorna és még analóg kábeltévé, csak amennyire bonyolultabbak a dolgok és több csatorna van már DOCSIS 3.0 esetén is, úgy sajnos egyre jobban kibukik, hogy abszolút hülyék hozzá, persze most nem bántani akarom őket, mert legtöbbjük idős ember már, de vagy illene fejlődni, vagy átadni a stafétabotot a fiatalabbaknak, illetve nem hülyének nézni az ügyfelet azért, mert ők hülyék hozzá, szóval ez az igazán nagy probléma ezzel a szolgáltatóval, na de mindegy.
Egyébként feleslegesen szarakodtál a szerverrel, nem az a hibás, ha a hálózat szar, illetve a kábelmodem nem csatlakozik megfelelően, akkor nagyobb terhelésnél bontódik a kapcsolat, ez DOCSIS-nál sajnos így van, szóval feleslegesen szarakodtál annyit velük, nincs igazuk, most azért ne használd ki az internetet, mert egyébként meg fog szakadni a kapcsolat? Szóval érted, akkor minek fizetsz érte? Én néhány ilyen jellegű kérdést feltettem volna nekik, utána elküldtem volna őket a picsába, azt az NMHH felé megírtam volna a regényemet, hogy ennyire hülyéket miért hagynak a piacon, mert csak az előfizetőket verik át és használják ki.

Megnéztem a képet, továbbra is probléma, hogy elég nagy a szórás a letöltési csatornák jelszintjei között, plusz a feltöltési SNR ugye nem derül ki még, bár annyira rossz csak nem lehet, ha a Cisco-val semmi probléma nem volt, illetve ha az adási jelszintek nem túl magasak.
A hálózatra biztos ráférne egy szintezés, mint itt is, bár itt nálunk főleg, csak az a baj, hogy az szintén a legtöbb szerelőjüknek túl magas, így általában nem nyúlnak hozzá amíg nincs nagyon nagy baj, viszont még továbbra is kérdéses, hogy melyik Arris modem van kint, a TG1652S, vagy a TG2482? Mert ha utóbbi, akkor nagyon sok mást nem tehetsz sajnos, mint vagy rájuk uszítod a hatóságot, azt kapják össze magukat, vagy pedig vissza váltás egy kisebb csomagra, bár ha a hálózat túlterhelt lesz és még több csatorna lesz, egy idő után a Cisco-val is nehezebb lesz, de remélhetőleg addigra már más szolgáltatótól lesz ott optika.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.