Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
-
LOGOUT
Pokémon Go témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaciG
addikt
És lassan itt a gen3, és a lvl50

-
BaLee
addikt
Játszik valaki iphoneról? Variáltak valamit mostanában? Tegnap óta ha kocsiban töltőről működtetem a progit akkor egy idő után elhalványul és kikapcsol a kijelző. Ilyet eddig nem csinált. Lehet ezt állítani valahol?
-
Dr.NX
veterán
Ho-Oh elérhető mint raid boss.
Kinek mi a kedvenc movesetje?
Nekem egy SW/SoB van, szerintem megtartom.
Bár támadásra minden típusból van jobb mon, inkább csak a móka kedvéért fogom használni, meg mert jól néz ki. -
J0shu4M1ll3r
senior tag
Új verzió és raid/ex-raid változások.
-
törölt tag
Pár hónapra leállok, vagy jövök, vagy nem.
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
A második kör elvileg csak szponzorált gym-ekre szólt. Az első volt a globális teszt. Én spec mindkettőből kimaradtam, de jogg lenne, ha ugyan úgy menne, mint az eddigi legendások. Mondjuk legyen ritkább a spawn, de ne kelljen már pénzfeldobással eldönteni, hogy ki kapjon.
-
MaciG
addikt
Nem igazán értem a niantic logikáját. Van ahol már a második kör mewtwo raidek mennek, és van rengeteg hely ahol még egy se volt...

(Nekem azzal nem lenne bajom ha x kilométert kellene utazni egy másik városba, de itt nem erről van szó.) -
Dr.NX
veterán
Új raid bossok:
Tier 1
Ivysaur
Charmeleon
Wartortle
MetapodTier 2
Sandslash
Tentacruel
Magneton
Cloyster
Marowak
SableyeTier 3
Ninetales
Scyther
Porygon
Omastar
(Alakazam)
(Machamp)
(Gengar)Tier 4
Nidoqueen
Nidoking
Poliwrath
Victreebel
Golem
(Lapras)
(Snorlax)
(Tyranitar) -
Dr.NX
veterán
Egy igen aggályos módosítás került be az új verzióba a spooferek elleni harc nevében.

Vagyis a Niantic nézi, hogy milyen más appok vannak telepítve a telefonon.
Ez azért jogi szempontból (is) mindenképpen túlzás. -
Dr.NX
veterán
Cserélődtek a legendás bísztek, reggeltől
RaichuRaikou.
Továbbá fogható shiny Shuppet (és Banette). -
Dr.NX
veterán
A Pokémon Go klónja megvan?
Draconius Go
videó
Állítólag több feature van benne, mint a PoGo-ban és vidéki játékosoknak kedvezőbb a stop/gym eloszlás.
Play Store link
iOS
-
törölt tag
-
bepe79
addikt
Az új spawn-oló pokék közül (meg úgy az összes közül) nekem ez a 2 új kutya jön be a legjobban. Mostanában elég sok van belőle, úgyhogy addig próbálok vadászni rájuk, amíg vannak. Baromi jól néz ki, bár eddig sajnos csak viszonylag alacsony CP-seket találtam, köszönhetően valószínűleg annak, hogy még csak lvl 27-es vagyok.
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
Na végra bekerült a Leg Raid medál, meg a Gen 3-ra is a szokásos. Egyre közelebb az új hype

-
Dr.NX
veterán
Sőt igazából már 0.79.3 is van apkmirroron.
-
Dr.NX
veterán
Hamarosan érkezik a Halloween event és egyes gen III monok.

Új verzió:
0.79.2 for Android and 1.49.2 for iOS -
avmpg
tag
Még valami
Ha valaki ráunt a go+-ra lehet, hogy érdekelne. -
avmpg
tag
Rég jártam erre.
Közben meglett a lvl40.
Majd írok róla egy hosszabbat.Ti is észrevettetek furcsább nest viselkedést?
Mintha néha bedobna 2-3 nem nestbe való spawnt. De olyan tipikus "nestes" jelleggel. -
Dr.NX
veterán
Egy jó kis FuNKyShO videó:
Lugia solo Machamp raid boss ellen
Spoiler: egy hyper potion azért kell félútonPersze ha valakinek nincs Lugiája, de mindenképpen Psychic/Flyinggal szeretné szólózni, akkor lehet 6 fullos Xatuval is.

-
-
Dr.NX
veterán
Viszont most kijött a 0.77.1, elég sok bug fix-szel:
https://www.reddit.com/r/TheSilphRoad/comments/74y22l/the_silph_roads_apk_mine_of_v0771_is_complete/ -
bepe79
addikt
Jött valami új frissítés az app-hoz.
-
lacibacsi
addikt
válasz
Stockbauer79
üzenetére
Köszönöm! A pokemononként maximum 50 megvolt, csak azt nem tudtam, hogy ez a napi maximumot is jelenti... A vicces az, hogy abban vagyok érdekelt, hogy a napi kiedő szám meglegyen...
-
-
lacibacsi
addikt
Sziasztok!
Mitől függ, hogy egy pokémon mennyi aranyat kap a Gym-ben töltött időért?
Van, hogy 9-10 óra után 50 arannyal jön ki, máskor meg 36 óra elteltével is nulla arannyal tér vissza. Amikor beteszem őket, mindig kapnak 5-5 cukorkát. ezen kívül más gondozást nem kapnak. Eddig úgy tudtam, hogy a bent töltött idő határozza meg a kapott aranyat, de ezek szerint van valami más is...

-
MaciG
addikt
Arra valakinek sikerült már rájönnie milyen algoritmus alapján pakolgatja be a monokat (alapból a 6-os felállást) a program a gym fight-nál? Mert nekem a legritkább esetben sikerül neki úgy összehozni hogy jó legyen...
-
Palika71
őstag
válasz
J0shu4M1ll3r
üzenetére
Az lehet. Mert én is kaptam figyelmeztetést tegnap. Annyi a bűnöm, hogy a telómon fent vannaka a gyerekeim karakterei, és használni is szoktuka rajta őket.
Mondjuk, ha ezért kivágnak, akkor le is tojom.Mi az a "ddos"?
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
-
Palika71
őstag
Pedig nemhiszem, hogy ennek az event(ke)nek van olyan sikere, hogy túlterhelték a gépeket.

-
zorb
tag
üdv. Másnál se lehet bejelentkezni, csak körözget?
ok. köszönöm (#10147) J0shu4M1ll3r -
Dr.NX
veterán
válasz
kisspepe
üzenetére
Hát a korábbi kérdésedre adott válaszok száma alapján nem sok ember használ ilyeneket.
Amazonon hol láttál ennyiért, adsz linket?
Ha fulfilled by Amazon, akkor abban azért megbíznék. Meg nézd meg hogy szállítanak-e egyáltalán Magyarországra és milyen többletköltséggel jár (ÁFA különbség, stb.)
Wish-re nem vagyok regisztrálva, így megnézni sem tudom. -
kisspepe
tag
Sziasztok!
Pokemon Go Plus-ról meg lehet-e állapítani, hogy eredeti, vagy hamisítvány?
Szeretnék venni egyet, de itthon még mindig nem lehet 14 000 Ft alatt kapni.
Amazonról már 9000 Ft környéknét lehet rendelni, Wish-ről pedig 6000 Ft körüli áron.
Szerintetek mennyire lehetséges, hogy akár a Wish, akár az Amazonon árult Go Plus hamisítvány?
Azért kérdezem ezt, mert Go-tcha-t pont azért nem veszek, mert redditen írták, hogy kaptak érte figyelmeztetéseket. Ugyanis az eredeti Go Plusoknak van egy egyedi kódjuk, melyet beregisztrál az eszköz a Nianticnál.
-
kigyi_23
addikt
új pokemon elkapása - 3x XP -
Na arra nem sok esély van
Pedig nekem még sok hiányzik, de már rég nem láttam újat 
Super Incubator - 1,5x gyorsabb keltetés - Adhatnák a simát olcsóbban kicsit akciózhatnának, pokémonos pályafutásom során először van némi félretett coin-om.
-
Dr.NX
veterán
Őszi Equinox event
1:00 P.M. PDT on September 22 to 1:00 P.M. PDT on October 2, 2017Dupla stardust
2km-es tojásból Chansey, Larvitar, Mareep, stb.
Super Incubator - 1,5x gyorsabb keltetés
új pokemon elkapása - 3x XP -
kisspepe
tag
Sziasztok!
Gondolkodok Go Plus vagy Go-tcha vételén.
1. Szerintetek melyiket éri meg jobban?
2. A Go-tcha csalásnak számít-e?
3. Hallottam olyat hogy a Go Plus 1 labdát automatikusan dob a pokéra, de én meg úgy tudom, hogy a Go Plus-nál mindig meg kell nyomni a gombot ha pörgetek vagy ha pokét kapok el. Melyik az igaz?
4. Utána néztem a Go-tcha-nak, és ha jól láttam nem muszáj bekapcsolni az automata módot. Ilyen esetben ugyan úgy működik mint ha sima Go Plus lenne?
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Dr.NX
veterán
-
MdewC
nagyúr
válasz
Stockbauer79
üzenetére
Az kemény!
Köszi!Akkor nem lesz Enteim.
-
MdewC
nagyúr
Szevasztok!

Király lenne befogni egy Entei pokét, de úgy érzem egyedül semmi esélyem egy 38.000 CP-s monster ellen!

Hányan kellene megtámadni egy ilyen gymet, hogy legyen sansz???

-
kisspepe
tag
válasz
üzenetére
De ha hozzázárták az accom az egyikhez, amit nem hiszek, mert nekik csak jó ha én vásárolok minél többet. Akkor miért nem ahhoz zárták, amelyik a google accom és a fő karakterem is egyben.
Egyébként meg csak írták volna az első levélnél, hogy arra nem vásárolhatok. Ugyanis a hivatalos bejelentő oldalon nicknevet is meg kell adni.
-
kisspepe
tag
válasz
üzenetére
Nem tudom. Annyit tudok, hogy az event ideje alatt én vásároltam a csapatnak a coinokat. Tehát egy 4-5 accountra vásároltam többször is, és ment is, aztán egyik napról a másikra nem tudtam coint venni.
Na most azt nem hiszem, hogy pl. ez a Niantic-nak nem tetszett volna, hogy több akkra vásárolok.
-
kisspepe
tag
válasz
üzenetére
Nem használok semmit. Régebbi telefonomon használtam egy ideig. Az új telefonomon miután megvettem az volt az első, hogy kipróbáltam tudok-e vásárolni, és nem ment. A háttéradat használat engedélyezve van.
Az az érdekes, ha másik google fiókot állítanék be elsődlegesnek a telefonon, akkor működne a vásárlás. A régi telefonomon most így van, csak jó lenne ha működne az eredeti google accomal is.
Igen sajnos sokan vannak így, hogy nem tudnak angolul, pedig kellene. Google fordító segít amennyire tud, így levelezek a niantical, kérdés mennyire értik a google fordítását.
-
kisspepe
tag
Sziasztok!
Még mindíg nem tudok Coint venni a saját google fiókommal. Azóta már volt telefoncsere, pogo verziófrissítés, de továbbra is vagy hibaüzenetet dob (Something went wrong. Please try again. (3), vagy csak pörög középen a kék pokelabda. Kipróbáltam, a Play áruházban tudok alkalmazást vásárolni, és másik játékban is tudok a játékon belül vásárolni, csak a Pogoban nem.
Valamit nem tudtok, hogy mi lehet a probléma? Redditen is láttam ezzel a hibaüzenettel egy témát, csak kevésbé értek angolul, és ha jól vettem ki nem tudtak segíteni. Amúgy ugyan arra a pogo akkountra másik google akkountal lehet coint venni.
Írtam a Niantic-nak is. A válaszaik:
1. válasz, ami nem oldotta meg a problémát
Trainer,
Thanks for the report, and sorry to hear you're having trouble buying PokéCoins. Please try the following:
1. Clear cache/data of Google Play (Settings > Apps > Google Play > Clear cache, then Clear data)
2. Clear cache/data of the Download Manager ( Settings > Apps > Download manager > Clear cache, then Clear data)
3. Force close Pokémon GO (Settings > Apps > Pokémon GO > Force Close)
4. Clear cache/data of Pokémon GO (Settings > Storage & USB > Apps > Pokémon GO > Clear cache, then Clear data)
5. Relaunch Pokémon GO and attempt your purchase againIf after completing these steps you're still unable to purchase PokéCoins due to an error, please let us know.
Bravo
Niantic Support2. válasz, de ezt nem igazán értem, hogy mit is kellene csinálnom.
Trainer,
Thanks for the report. We have had a few others with this issue, and they were able to resolve it by visiting Settings > Data usage > Google Play Services, and toggling the background data setting.
It's also possible that you're not seeing PokéCoins for sale because you've enabled a setting on your device to prevent someone else (perhaps a child) from making a purchase. Check your settings at the device level and also on Google Play to ensure that they are not restricting your ability to purchase PokéCoins.
Bravo
Niantic Support3. válasz lényegében ugyan az mint az előző
Trainer,
We’re sorry to hear you’re having trouble with PokéCoins or premium items.
If you can’t see PokéCoins for sale, it's possible that you've enabled a setting on your device to prevent someone else (perhaps a child) from making a purchase.
* Check your settings at the device level and also on the App Store to ensure that they are not restricting your ability to purchase PokéCoins.
* Android users can also try toggling the background data setting: Go to Settings > Data usage > Google Play Services, and enable background data.
Please reply to this email if you are still unable to see the items in your account after trying the steps outlined above.
-
MaciG
addikt
Az reális hogy gyakran már a legendary raid sem ad rare candy-t?

-
Dr.NX
veterán
Lehet transferelni Legendary-ket és azért nem lehet gymbe tenni őket, mert
csaka legendások nem hagyják el a trainerüket, legalábbis a Niantic így találta ki. “While Legendary Pokémon will help them take on the toughest Raid Bosses and Gym Battles, they’re not willing to leave their Trainer’s side, so they can’t be left to defend Gyms.” -
J0shu4M1ll3r
senior tag
Relatív, hogy kinek mi a sok játék. Jelenleg olyan 700k dustom van, de kb február vagy március óta nem nayon powerelek monokat. Amikor jöttek a legendások elhasználtam a 920k-ból olyan 250k, és az ment most vissza ennyire. A gym 2.0 óta azért jelentősen megváltozott a dolog, nem éreztem annyira szükségét, így meg csak gyűlik, aztán ha kell, akkor lesz

-
MaciG
addikt
Azért off, mert én is meg tudtam volna nézni, csak épp telefonról voltam.

Raikuo ahogy nézem a támadásai miatt kicsivel erősebb mint Zapdos (meg a +~50cp)
J0shu4M1ll3r: Akkor te nagyon sokat játszol, vagy nagyon sok dustot megspóroltál, ha mindegyikből egyet felrántasz lvl35ig. Nekem nagyjából 200k dustom van, de annyit mindig akarok hagyni, hogy ha véletlen lesz elérhető mewtow, akkor abból egyet fel tudjak egyből rántani közel maxra.
Már csak az nem világos számomra, hogy a legendásokat miért nem lehet transzferelni, illetve gym-ekbe berakni. Annyira nem OP-k...
Jah és amióta visszavették a jutalmakat a raideknél, egyedül már nem is éri meg raidezni. Tegnap is egy lvl2es MUk adott 6 potit meg 3 revive-et. (jah meg 3k xp ugye, de amennyi idő alatt lemegy a raid, sétálva összeszedek ennyit a városban +a dust) -
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
Oleszt
üzenetére
Az még a játékos szintjéhez volt mérve, és folyamatosan vitték le a limitet, lehet most is ez lesz. Mondjuk én elsőre úgy értettem, hogy kiválasztanak adott játékosokat, mondjuk név alapján, és ők kezdik szeptember 6tól a tesztelést. Pár nap múlva kiderül.
@ (#10117) MaciG:
Közben Dr.NX megválaszolta. Én 1et mindenből felhúzok majd ha nem is maxra, de 35-re biztos. De pár nap múlva úgyis lesz egy kiadós cikk hogy melyikből mi a jó, és mikor érdemes használni meg ilyenek. -
Dr.NX
veterán
Miért teszed offba az ontopik hozzászólásaidat?
Szerintem Raikout érdemes lehet felhúzni, különösen ha Thunder Shock/Wild Charge támadásokat tud.
Entei sem rossz, tud két baros Flamethrowert, egyedül Suicune, aki gyengécske (nincs water quick move-ja, WTF).ATK DEF STA
Raikou
241/210/180
Zapdos
253/188/180
Jolteon
232/201/130Entei
235/176/230
Moltres
251/184/180
Flareon
246/204/130Suicune
180/235/200
Vaporeon
205/177/260 -
MaciG
addikt
válasz
J0shu4M1ll3r
üzenetére
Nem néztem még, de van köztük olyan ami egy adott kategória legjobbja lehet támadás és vele együtt járó cp tekintetében? Vagyis érdemes lehet uppolni akármelyiket is?
-
Oleszt
csendes tag
válasz
J0shu4M1ll3r
üzenetére
Úgy emlékszem, hogy az egész raid indulása előtt azt mondták, hogy néhány játékost kiválasztanak, és tesztelik. Aztán mégis bedobták az egész világra. Én úgy értettem, hogy szept 6tól várható a meghívó. Ha tévedek javítsatok ki.
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
Jönnek a Bestiák.
1 hónap lesz rájuk az adott régiókban. De ez az Ex Raid teszt most megint minek? Eddig nem tudták, hogy mit akarnak? Mire nekünk is elérhető lesz Mewtwo, addigra az eventen résztvevő játékosoknak már unalmas is lesz. Na mind1, legalább jönnek a Bestiák
-
MaciG
addikt
válasz
J0shu4M1ll3r
üzenetére
És így legalább már a fly-osok is meg tudják nézni ,hogy van-e ott valaki, hogy nehogy potyára bedobják a pass-t
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
Dr.NX
veterán
Új verzió érkezett 0.73.1 és 1.43.1.
Added the ability to view the number of Trainers entered, and preparing, for a Raid Battle before using a Raid Pass.
Resolved a bug which caused the Raid Boss to always break free from the last Premier Ball.
-
bepe79
addikt
pokehuntr tényleg működik, percre pontosan, méterre pontosan, most fogtam az Infoparkban a segítségével egy rare Elektabuzz-t

-
kuroiXiru
csendes tag
A legutóbbi patch óta Androidon eszeveszetten szaggat a raid és a gym harc is. Tegnapelőtt elbuktam miatta egy kettes szintű raidet. Másnak is csinálja vagy csak nekem?
-
Dr.NX
veterán
válasz
bepe79
üzenetére
A boss legyőzésekor kapsz extra itemeket is, sajnos mostanában csökkentették le, de kaphatsz rare candy-t, ezt bármelyik mon candy-jére át tudod váltani, golden razz berry, ez erősebb razz berry és fast és charge TM-ek, ezekkel a mon mov-ját tudod megváltoztatni.
https://thesilphroad.com/science/raid-rewards-secret-multipliers -
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
bepe79
üzenetére
Lényegében olyan, mint pl wow-ban, több ember üt egyszerre egy erősebb pokét, és ha legyőzitek, van lehetőség elkapni.
Nyerni a pokét nyered, veszíteni max pár poti.
Beugró: raid pass kell hozzá. Napi 1 ingyenes van mindenkinek, amit egy gym disc pörgetéséből kaphatsz (olyan, mint a stop) és egyszerre csak 1 ilyen ingyenes lehet a hátizsákban, de ha pl a tegnapi van a tatyóban és elhasználtad, utána ki tudod pörgetni a mait, de több napra visszamenőleg nem. Tudsz venni premium raid pass-t, ami 100 coin, bármennyi lehet nálad, és akármikor elhasználhatod. A raid passok 1 alkalomra használhatóak.
Működés: odamész a gymhez, rányomsz a Battle gombra és berak a lobbyba. Ott látod a többi játékost is, és amikor lejár a várakozási idő, kezdődik a harc.Térkép: érdemes a pokebud public térképét is nézegetni, lehet szűrni, hogy pl csak a legendary raidek legyenek
-
bepe79
addikt
Nézegetem a várost az általatok ajánlott térképpel, ami az aktuális helyzetet kérdezi le, jelenleg is látok a ligetben rare poke-t, egy Dratini figyel épp a műjégpálya hídnál: ) Ha ez valós, akkor tényleg fogom ezt használni, mert nagyon jó kis segítség lenne, és ez még cheat-nek sem minősül. Tegnap a játékban lévő lábnyomos poketérkép jelzett nekem egy olyat, ami még nincs meg, de mire a 18-ban a KISZ-ről elindultam a Bókay-kert felé, és félútig értem, már el is illant.
Megcsinálhatnák, hogy ne 10 percre spawn-oljanak ezek, hanem mondjuk fél órára, hogy legyen esélye annak is, aki nem egész nap a városligeti tónál mereszti a seggét.. 
-
bepe79
addikt
Rengeteg raid-et látok mostanában, de még egyáltalán nem vettem részt, mert nem tudom hogyan működik ez, ez is új feature mióta nem játszottam. Mi ez egyáltalán? Hogy lehet részt venni? Mit nyer(het)ek vele? Mit veszít(het)ek vele? Van-e valami beugró / díj rá?
-
Dr.NX
veterán
válasz
bepe79
üzenetére
A térkép amit írtál sosem volt valós.
Ahogy MaciG írta, https://gymhuntr.com. -
bepe79
addikt
Mióta legutóbb játszottam (most kezdtem újra nemrég) úgy látom, egy csomó dolog megváltozott pozitív irányba: van raid, vannak lábnyomok a poke követéséhez, a gym-ek most már nem 10 szintesek, hanem max. 6 kari rakható be, ha jól számoltam, a karit sokkal jobban testre lehet szabni, sokkal több állatot lehet elfogni, már nem csak egyfajta málna van, hanem mást is lehet neki befogáskor dobni, stb. Ugyan sokkal jobban zabálja az akksit, mint régebben, de nekem a 2900 mAh-s A5 sokáig kihúzza, még max fényerő és kikapcsolt powersaving mellett is. A https://www.pokemap.net/ térkép mennyire valós még? Holnap vagy szombaton tervezek megnézni egy-két ilyen legend poke spawn helyet, de előtte jó lenne tudni, hogy mire számítsak.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A PH! Pokémon Go közössége. Az összefoglalóban, illetve ebben a hsz.-ban megtalálod a kezdéshez szükséges alapvető tudnivalókat.
Csalás bármilyen formáját kerüljétek hozzászólásaitokban!
- BMW topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Spórolós topik
- A fényes siker is lehet szög a koporsóban: gondban a MacBook Neo gyártása
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ubuntu Linux
- További aktív témák...
- Yurbuds Ironman fülhallgató
- LG UltraGear 27GR95QE-B OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync
- Asus RP-AC87 AC2600 Wi-Fi range extender
- Apple AirPods Max Midnight ! Új Bontatlan / 2028.03.16-ig Garancia!
- Lenovo T495s Ryzen 7 pro 3700U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(Főleg ha Solar Beames.)

Bár támadásra minden típusból van jobb mon, inkább csak a móka kedvéért fogom használni, meg mert jól néz ki.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Megcsinálhatnák, hogy ne 10 percre spawn-oljanak ezek, hanem mondjuk fél órára, hogy legyen esélye annak is, aki nem egész nap a városligeti tónál mereszti a seggét..