Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
PlayerUnknown's Battlegrounds
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aprósólyom
addikt
Talán a PUBG black budget gameplayekből lehet kiindulni, hogy mire lehet számítani.
-
Aprósólyom
addikt
Minden update után van kérdőív, ott szavazzatok FPP-re.
-
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Grave_444
üzenetére
Az egyszerűbb és gagyibb ez így nem igaz. Más. De ez a más, véleménynem szerint sokkal inkább illeszkedik PUBG "saját" ökoszisztémájába.
Ennek a játéknak a randomitás és a változatosság az előnye és ehhez is illeszkedik a nézőpont váltás is, ami lehetővé tesz olyan stratégiára, ami FPP-ben nem. (Pl. bokorban, autoban való bújás, de mégis látod a környezeted. Ezek jutottak eszembe, mert ezzel "viccelnek" meg a legtöbbször.)
Szerintem a gagyi az egy realisztikus alapokon nyugvó kompetetív BR játékban, hogy kb. 1mp-en belül váltok ülést az autóban nézzek az ablakon + lövök majd vissza a vezető ülésbe. (hogy csak egy példát említsek a sok közül) Az ilyen és hasonlókért sem tudom komolyan venni és nem véletlenül váltottam fpp-ről tpp-re, úgy 3500 óra után.
Nálam ez a "törzsfejlődés" adatott. 
Esport ready game számomra az, ahol nem tucatnyiak a randomitások vagy "bugok" vagy átgondolatlanságok vagy tervezési hibák. -
Aprósólyom
addikt
Szerintem nem mondható e-sport readynek a játék. Az FPP vs. TPP visszajelzésekből én ezt a konklúziót vonom le. FUN-ért kell játszani, nem győzelemért, mint egy kompetetív játékban. Emiatt 1,5 éve már át is tértem teljesen a TPP-re. De ez nem azt jelenti, hogy állandóan külső nézetben vagyok, hanem váltogatom, szituációtól függően. Talán emlékeztek, hogy többször is volt ilyen és ehhez kapcsolódó kérdés az elmúlt kérdőívekben.
-
Aprósólyom
addikt
Mostanában nekem is volt network lag. Még játék közben is. Ma még nem próbáltam, de emlékeim szerint tegnap-ma-holnap volt-van-lesz szerver karbantartás pár órára.
De lehet a lassú töltési idő is reagálhat így, nem tudom.
PUBG-hez való port forward lehet még érdekes (router beállítások).
A 100% proci használat viszont tartós lesz. gyanítom nem változtattak idő közben a steam-en vagy bárhol máshol a minimális rendszerkövetelményeken (Amilyen lelkiismeretes és precíz a fejlesztő bagázs.) Régen, mikor kijött pár évig kiválóan futott 4C/4T procikon is. Ma már 1-1 pálya bizonyos helyszínein már a 12T is kevés. 16T proci javasolt ehhez az optimalizálatlan csodához.
Vagy 60fps Smoothed beállításokkal kell játssz. Talán úgy még élvezhető eredmény kínál. Viszont nagy lesz az input-lag, úgyhogy már a közepes teljesítményű játékosokkal sem fogsz tudni versenyre kellni agresszív és gyors játékstílussal. Csak lassú és lopakodó, bujkálós, hátba támadós, levárós stb taktikákkal lehet majd valamennyire élvezni ilyen konfigon. Na meg kerülni kell a nagy nyílt területeken való hosszú időeltöltést, mert a grafikai részletesség visszavételével, semmit nem fog látni a messziről lövő játékosokból.
Érdemes preferálni a kisebb vagy sűrűn beépített pályákat, ahol kevesebb lesz a távolról "snájpoló".Gondoltam ennyi tippet megosztok, ha tényleg ki akarod próbálni és nem akarod 1-2 óra után eldobni, hogy ez így szar.
Én 2 éve poénból kipróbáltam GTX 750 Ti-val. Nyilván egy pixel halmaz volt, de egy kis alkalmazkodással a játék adottságaihoz és a gép teljesítményéhez lehetett élvezni. Hajrá.
-
Aprósólyom
addikt
#30662 Pocee Hasonló érdekességekkel én is találkozom nagy ritkán. A helyedben kipróbálnám, hogy egy másik gombra kiosztva mennyire sűrűn fordul elő a probléma. És ellenőrizd le, hogy esetleg 1 gomb, nincs-e több parancshoz kiosztva.
Egyébként UDP csomagoknál nincs hibaellenőrzés, úgyhogy még adatátviteli hibára is lehetne gyanakodni, vagy karöltve a net code-dal.
A mi területünkön DOCSIS (kábel tv kábel) rendszer van, ami sajna messze nem biztosít hibátlan adatátvitelt, amire érzékenyek a low-latency forgalmak (VoIP, játék) és előfordulhatnak hibák. Ami általános netezésnél (TCP) nem okoz problémát a hibajavítás miatt, de UDP-nél már előfordulhat korrupt adatátvitel. Ha nem optikai neted van (ADSL, kábel net), akkor benne van a pakliban az infrastruktúrából eredő átviteli hiba is és meg kell tanulni együtt élni vele.
-
Aprósólyom
addikt
a.i. kereső szerint még ilyen is van:
Ping és hálózati aktivitás: Szokatlan hálózati minták, packet manipulációk és lag switch használat felismerése.
Sejtettem jó pár enemy mozgása miatt, hogy valami ilyesmi csalás van a dologban, de nem tudtam, hogy ténylegesen léteznek ilyen csalások is. Beszarok.#30639 gyilok kari: Meg kell tanulnod élvezni a játékot önmagáért és magadért. Különösen azért, mert ha van 5000 órád, akkor gondolom a sikerélmény/játékélmény hiánya miatt fanyalodtál erre.
Vagy szimplán javítani az önismeretet, és felismerni azt a érzelmi állapotot, hogy ne játssz, mikor ezek idegesítenek. Helyette menj el kocogni, sétálni, kerékpározni. Vicc nélkül. -
Aprósólyom
addikt
+1
Már tucatnyi gyanús HS jelentésen vagyok túl. Volt olyan, épp csak jelentettem, már kaptam a lobby-ban a jelentést. Az a gyerek biztos egy olcsó hackkel tolhatta, hogy elkapta az (fél?)automata rendszer
.Engem még az zavar, hogy hiába a level rendszer vagy számolják az account korát. Tele vagyok low level csalókkal a solo meccsekben. Vagy olyanokkal, akik biztosan régi motorosok, látszik a játékstílusán, de lvl 0 és 150 között van, és úgy lő, mintha félprofi lenne. Pedig gondolom az ÁSZF "nem honorálja", sőt, gondolom szankciózza a töbszöri accountot, mint minden normális rendszer. Mégis sok ilyen gyanús van.
-
Aprósólyom
addikt
Hogya...!
Bocsi.
Nem figyeltem.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Enigma1945
üzenetére
De hát, pont te számoltál be hibáról és sok RAM fogyasztásról. Én fél éve visszatettem a korábbi 16GB-os kitet, hogy összemérjem az új 32GB kittel a PUBG tempót. Se 16GB-tal se 32GB-tal nem voltak ilyen problémáim. Még a 0.1% fps-ek sem voltak rosszabbak a 16GB alatt. Elég a 16GB, csak ne fusson valami RAM éhes böngésző a háttérben. Én Vivaldit használok. Egy programozó ajánlotta és tényleg egész jó.
Néztem TechYesCity videót, hogy jó eredmények érhetőek el lecsupaszított windowssal, de ő is elmondta, inkább azt javasolja, hogy mindenki magának csinálja meg, annak ellenére is, hogy ha jól emlékszem a saját maga által lecsupaszított verziót elérhetővé tette.
Kockázat szempontjából, nem csak az adatbiztonság a lényeges kérdés, hanem, hogy a háttérben átveszik-e az irányítást a géped felett és használják spam vagy bot hálózatként, hozzáférést szereznek az e-mail fiókodhoz, amit esetleg másodlagos azonosításra használsz. Pénzügyeket intézel a PC-n? Ma már a vagyoni ellene bűncselekmények jelentős többsége online zajlik. Minden, ami online működik az érzékeny ilyen szempontból. Én javaslom, hogy az hasznosság/kockázat szempontból értékeld ezeket.
Ui.: Láthatod az adatlapomon, hogy nekem sincs overkill gépem. W11 Home-t használok. A 32GB is csak azért van, mert olcsón szereztem és most már nem fogok visszaváltani. Mint írtam, PUBG fél éve még kiválóan ment 16GB RAM-mal a tesztjei alatt. Azóta semmilyen major frissítés nem volt emlékeim szerint. Érdemes megnézned, hogy milyen alkalmazás mennyi RAM-t eszik, és hogy nincs-e kikapcsolva a lapozófájl.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Enigma1945
üzenetére
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Enigma1945
üzenetére
Dehogy kevés 16GB. Ezzel legalább törődtek a fejlesztők anno és szerencsére azóta sem lett rosszabb. Nézz körbe rendesen a feladatkezelőben, mert más veszi el a RAM-t, nem a PUBG. Most épp 14,5GB a foglalt a 32GB-ból, úgy hogy éppen kiugrásra várom már, mellette pedig meg van nyitva egy Vivaldi böngésző egy csomó lappal.
Ui.: egyébként steames. Nem tudom számít-e. Nem tudom milyen RAM igénye van pl. az Epic store-nak. yah, up-to-date W11. -
Aprósólyom
addikt
válasz
pendre54
üzenetére
"olyan szituk, hogy például elindultam egy ajtó felé, majd egy-két másodperces beakadás, és utána mondjuk 90 fokkal elfordulva, teljesen másik irányba, egy fal felé néztem."
Hasonlókat én is tapasztaltam, de csak alkalmanként, nem olyan mennyiségben, ami ráment volna a játékélmény rovására. Viszont az biztos, hogy ez nem a kliens HW problémája: szerver hw, net kód vagy a kliens és szerver közötti infrastruktúra problémája, ilyesmik lehetnek.
Nálam a routerben egyébként be van állítva a gépem prioritásként, és a PUBG-nek szükséges port forward is a PC-hez fenntartott IP címhez. Lehet ez is segít.
De érdemes lehet rákérdezni a szolgáltató technikai támogatására, hogy látnak-e valamiféle problémát a PUBG szerverekhez történő route-on/vonalon.
(Legalább is mikor én hívtam őket panasszal, akkor érdekelte, hogy melyik az a gém.) -
-
Aprósólyom
addikt
válasz
LendvaiFeri1
üzenetére
Már kb. fél éves az a fix, szóval, ha 24H2 win11-t használsz és nincs letiltva a frissítés, akkor biztos a frissített ütemező fut. Csak eszembe jutott, mert valakik még ragaszkodnak a win10-hez.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
LendvaiFeri1
üzenetére
Up-to-date win11-t használsz? Mert az tartalmazza a javított ütemezőt Ryzen-hez.
-
Aprósólyom
addikt
Nagyon tápos a csirke. Ebből a csirkéből senki sem evett.
-
Aprósólyom
addikt
Ennek a szettnek lehet valamilyen metafizikai ereje, hogy ma 4 Solo meccset is nyertem?

-
Aprósólyom
addikt
Menet közben megtaláltam az infó gombot a bal alsó sarokban, hogy level 40-ig megy a bonus track. Még ez sem volt egyértelmű számomra....Szóval összesen 15 000 BP-t lehet kraftolni a repeat-tel.... Mekkora deal, agyam eldobom. 15k BP LOL.
-
Aprósólyom
addikt
Hadd legyen egy noob kérdésem, mert még sose vettem pass-t.
A survivor pass-t összesen 3x lehet kraftolni, a végén lévő 2x repeat miatt?
Pl. ha van 1db Schematics az egész pass-ban, akkor a repeat miatt 3-t tudok kraftolni ha végigpörgetem 3-szor? -
Aprósólyom
addikt
Én az ilyet nehezen tudom elképzelni. Bár már olyat is láttam, hogy egyszerűen csak megjelenik a közelemben egy álló karakter mozdulatlanul. Kb. 5-10 másodperccel múlva eltűnik. Ha jól rémlik még lőni is lehet, vérzik, de nem hal. Ez is valami bug.
Na ilyet is láttam már. De hogy egyébként mozog és néha itt néha ott.... az már nekem csalás gyanús. Na mindegy is. Nem spilázom túl. A lényeg, hogy felveszem a játékokat és volt mivel jelentenem a dolgot/tisztáznom magam.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Aprósólyom
üzenetére
Akit esetleg érdekel egy ilyen hack POV videó. Még megvan a report óta:
A vicc, hogy én mást látok belőle, mint amit a felvett adatok mutatnak az ő helyzetéből. És eleve ez a felvétel nem ugyan azt mutatja, mint az élő játékmenete. Azért is lövöm először az autó kerekét, mert live-game nem is lehetett látni a csávót, csak egy idő után, utána kezdem lőni. Ügyes programozók akik írják a hacket. Ügyesebbek mint a PUBG fejelsztők, mert ők még map-ot sem tudnak csinálni jelentősebb hibák nélkül....
Az ő szemszögéből: https://youtu.be/BzgppmS3AyE
Én szemszögemből: https://youtu.be/Aumf4ajE67c -
Aprósólyom
addikt
Én már elhagytam így helikoptert, mert harc közben nem néztem a bal oldali kiírásokat. És pont azért nem néztem rá, mert még nem hallottam a koptert....
A csávó eltűnik nem biztos, hogy bug, hanem hack. Egy ilyen srácot sikerült egyszer lelőnöm, mikor épp autóba szált. Instant kaptam bant, unusual game pattern miatt. Még szerencse, hogy mindig beállítom a gameplay rögzítést. Ban lejárat után volt az első, hogy visszanéztem a játékot... A csávó hol a térkép bal felső sarkában volt, hol a közelemben... Azonnal ment a report meg a panasz a PUBG supportnak, hogy még engem bannolt a rendszer.
Tiszta vicc. Én értem, hogy nem könnyű anti-cheatet programozni, de ha ilyen eredményes, akkor nem is biztos, hogy van értelme a fejlesztésére időt pazarolni. 3 napig, a ban lejártáig kvára ideges voltam, hogy még engem bsztak ki...Ha már bugok:
1. waiting for all players alatt előfordult 2-3 alkalommal, hogy hallottam smoke gránát robbanást... LOL.
2. Vagy Rondo pályán pár méterre/közelben robban a tüzijáték, mikor sehol senki pláne nem az a tüzijátékos doboz.Túl sok már a toldás foldás a játékban, mikor nem értenek a játék készítéshez. EPIC-nek anno nem véletlen lett elege belőlük és hagyták a supportot nekik a francba. Szerintem rájöttek, hogy nem értenek hozzá. Olyan bugok vannak benne, amit egy indie fejlesztő sem hagyna benne. Egyedül ami jól működik az alapötlet.
Mert még az új ötletek sem működnek annyira jól. Pl. a magasból leesve ejtőernyőzni..... Ellopták a Warzone-ból, de az egész mechanikája szánalmas a véleményem szerint. PLáne annak fényében, hogy a PUBG eredetileg realistább vonalat képviselt.... Aztán mi lett belőle mára.... peekelgetés jobbra-balra... autóból lövöldözés haláli pontossággal.... Köze nincs már az eredeti koncepcióhoz.
-
Aprósólyom
addikt
Na, most találtam végre valamit.... egy PUBG bejegyzést a változásról: https://pubg.com/en/news/8272
De itt sem említenek semmit sem az Artisan tokenről. Elméletben a megmaradó 4 artisan skin továbbra is az "Artisan Crafting" oldalon lesz elérhető. Ott meg csak Artisan tokennel lehet most fizetni... Ennek ellenére a megmaradó skinek is lejárnak majd... Furcsa megoldás...Tényleg valamilyen nagy upgradre készülnek.
szvsz: Remélem sok gyermekbetegséget javítanak, mert szerintem nagyon gyenge az a fejlesztői teljesítmény, ahova eljuttatták a játékukat 8+ év alatt. -
Aprósólyom
addikt
Kivezetik az Artisan skineket? 3 nap múlva lejárnak. Vagy a tokenek is lejárnak? Költsem el őket?
-
Aprósólyom
addikt
Új feature a 30-40 közötti tick-rate?

-
Aprósólyom
addikt
válasz
Grave_444
üzenetére
Azt nem tudom sajna, de mivel láthatóan szépen skálázódik az RTX 3080 Ti FE, így ezt az ismeretlen infót negligálom. Annyit teszek, hogy bízom der8aurer precizitásában és elfogulatlanságában.
Abban a képben a "hiba", hogy a videó relatíve régi, majd 3 éves (2022. május).De itt egy frissebb (2025 február), igaz csak pár procit tartalmaz, de azok legalább elég meghatározó szereplői a piuacnak:

*forrás: https://youtu.be/JKo1sPpMqkg?t=1084#30477 DiszNóÓl: WIN 24H2 update sokat javított a ryzen 7000 és 9000 teljesítményén. Ezt tesztelte a HW unboxed.
Most jobb vételnek tűnik egy 7500F - 7600X egy normálisabb DDR5 kittel vagy egy 12600KF 65k HUF, a 14600KF meg 82k HUF. Túl van árazva az AM4-be való X3D, pláne annak fényében, hogy az abszolút minimum javításához igencsak drága DDR4 kit lenne szükséges. -
Aprósólyom
addikt
Whut? tényleg csak az okoskodás megy.
Hát pont ez az, én is csak az tudok, hiába nézek meg 1000x tesztet. Az a konklúzió sokkal reálisabb, hogy szimplán bénák a fejlesztők, mert csak csúcs vassal lehet simává tenni ezt a címet.
Nem akarom lebecsülni a képességeit egy 5***X3D-nek, de azért nem egy megváltás. Sokkal magasabb az avg-je, de ettől még a min. fps--en nem tesz csodát. Márpedig egy 5600X-nél sem az AVG-vel van baj, az elég magas és bőven kihajtja a 170Hz-es monitorom.
Viszont egy 5700X3D/5800X3D-ra biztos nem dobok ki 100k-t, mert tök felesleges, lásd a képet. Hamarabb veszek egy 12600K-t.
Nagyon ritkán éri meg későbbi CPU upgrade-ben gondolkodni, mert mire eljut oda az ember, az újabb cpu architektúrák értelmét vesztik a platform kihúzásának. Persze ez akkor igaz, mikor CPU bottleneckben játszik az ember, de competetive címeknél általában a CPU limit a probléma. Ki játszik full ultrán és alacsony fps-sel? Csak a koca játékosok akik véletlen feltesznek egy competetive címet
-
Aprósólyom
addikt

*forrás: https://youtu.be/23aUKnVPpa4?t=1034Valaki tudja ezt nekem értelmezni, aki elég sok vasat próbált már PUBG alatt?
13400F-14400F RAM OC-val alig marad el a CPU OC+RAM OC 7500F-7600X pociktól. Ez reális lehet?
AVG-ben van ugyan ~11% elmaradás, de főleg az 1% és 0.1% érdekes, mert az AVG-t úgy is felhúzzák a könnyebb terheléses helyzetek, azt nem szoktam olyan súllyal figyelembe venni. -
Aprósólyom
addikt
Az elmúlt 1 hét framerate teljesítményről nyilatkozzatok légyszíves: változatlan, jobb, rosszabb?
Pár napot kihagytam, mert RAM váltásban vagyok és nem tudom hogy update/server update vagy a RAM hatása-e, hogy az én tapasztalatom, mintha folyamatosabb lenne, kvázi kevesebb a kisebb-nagyobb micro lag.
-
Aprósólyom
addikt
Sanhok lagg-ra próbáld ki a re-bar / Smart Access Memory (SAM) kikapcsolását. Nekem jobb lett. (TUF B550M-Plus + 5600X + 6600XT kombó)
Én BIOS-ban is lekapcsoltam a re-bar-t, de még az above-4G decode-t is. (Nem csak a Radeon Softwareből. De lehet a szoftveres kikapcsolásnak is ugyan az lesz az eredménye) Jelentősen jobb lett a Sanhok pálya. Nem lett totálisan lagg mentes, de az über brutál megállások megszűntek.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Csokishurka
üzenetére
APO Equalizer?
Ingyenes és rettenetesen jó. Igaz, hogy meg kell csinálni mindent magadnak, viszont rengeteg sáv van, és tömérdek állítási lehetőség. Szerintem még custom frekit is lehet hangolni, nem csak az előre meghatározott sávokat. Ha windows EQ, akkor azt használjátok.
Zenéhez is, nem csak játékhoz, mert a saját fülhöz / izléshez is nagyon szépen lehet finomhangolni. -
Aprósólyom
addikt
Hivatalos PUBG video alá trollkodtam ugyan ezt, mikor a ducati skin jött.... hogy milyen jó lesz egy Ducati-val 140-nel csapatni...
LOL, egy Ducati sport 1-es fokozatban lepörgi a 140-et, na mind1...
Ui.: A trend objektíven reprezentálja, hogy ez game már rég nem az öreg hardcore playereké, hanem túlnyomóan a next-gen szivárványos kölyköké/tinédzsereké. Valószínű a dél-koreai fiatalok költik el a legtöbb pénzt a játékban, azért ez az irány...
-
Aprósólyom
addikt
Egyik Asrock alaplap oldalán találtam. Korábban mert bennem is felmerült, hogy az 1000Hz billentyűzetek és egerek világában talán lehetséges-e ilyen jellegű probléma, de eddig a képig nem foglalkoztatott komolyabban.

Ti tapasztaltatok már ilyen jellegű problémát? Foglalkoztok azzal, hogy a billentyűzet és egér két különböző USB kontrollerbe legyen kötve? -
Aprósólyom
addikt
válasz
DiszNóÓl
üzenetére
Egy jobb TN-nek nincsenek is szar színei. Még kontrasztban sincs nagy lemaradása egy fast IPS-hez képest. A betekintési szög az egyértelmű hátránya.
#30164 Csokishurka: Én nem találkoztam még olcsó és jó VA monitorral, ami alkalmas fast-paced gamingre.
Valószínű az sem véletlen, hogy a Samsung hatalmas VA kínálatából is csak a G7 mozgásmegjelenítése alkalmas high-refresh monitornak a kisebbek: G5, G3 az nem... rtings listában is gaming score felső részét kizárlóag az IPS és TN-ek dominálják.
Ahogy fentebb a kolléga írta vagy fast IPS, vagy TN. -
Aprósólyom
addikt
válasz
Csokishurka
üzenetére
0. Szerintem alapvetően a korábbi, R5 3600 prociddal próbálkozz. Addig nem is kell pasztázni, teljesen jó lesz, ha csak natúre rápattintod a hűtőt és fém a fémmel érintkezik a próbálkozás idejére.
1. Az elem kivétele módszer esetében is rövidre kell zárni a CMOS jumpert az én alaplapom leírása szerint. Az alaplapod leírása szerint járj el. Nem vagyok biztos benne, hogy az elem kivétele elegendő, legalább is ahogy leírtad.
2. A CPU csere folyamán a hűtővel, csavarhúzóval nem dörzsölhettél le egy tűhegynyi SMD alkatrészt: foglalat körül - alaplap hátoldalán? Én zseblámpával szoktam csekkolni. -
Aprósólyom
addikt
válasz
Csokishurka
üzenetére
Csak 1db RAM modult hagyj benne. Clear MOS: PC kikapcs -> CMOS jumper zárva tart -> PC bekapcs gomb benyom -> CMOS jumpert kb 10-15 másodperc múlva elenged. De lehet a alaplapodon máshogy van, azért érdemes a manuáljába beleolvasni.
-
Aprósólyom
addikt
Nem szoktam warzone-ozni, de felmerült bennem, hogy miért nincsenek navy-seal vagy hasonló speciális alakulatokat idéző skinek.
Aztán tessék, a mostani reklám-kooperációval rózsaszínes nyuszik repkednek.
Lehet én választottam rosszul és nem a megfelelő játékkal játszom?
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Grave_444
üzenetére
Megszokható, nekem. Észlelésben nem fedeztem fel különösebb hátrányát, de mondjuk nem is rankedezem és hát nagyon messze vagyok még egy semi-pro színvolhoz képest is.

Viszont így stabilabb a framerate + nVidia vezérőpultban bekapcsolom a képélesítést. Az szerintem amúgy is sokkal jobb algoritmus, mint a PUBG in-game sharpen. Sokkal-de sokkal jobb. Másnak is javaslom a driveres megoldást, ha már szóba az in-game sharpen.GTX1060 1080p-re még jó volt, de nemrég lecsaptam egy akciós 1440p 170Hz monitorra.
Majd upgradelek erősebb GPU-ra.#30091 pendre54: Geforce GPU esetében javaslom, hogy próbáljátok ki a driveres képélesítést. Próbálgatni kell a százalékokat, de szerintem fényévekkel jobb algoritmus, mint az in-game.

-
Aprósólyom
addikt
válasz
Csokishurka
üzenetére
Geforce driver nem szereti a CPU limitet, még ha csak pillanatnyi is. Ezt micro laggal "hálálja" meg. Próbálj egy "erősebb" fps limitet. Én pl. 120 fps limittel játszom 165Hz G-sync compatible monitoron, jelenleg 5600X+GTX 1060 kombóval és 2560*1440 felbontáson 80% ren. scale-en. A legtöbb szituációban kiváló.
Néha vannak micro lagok, de az biztos nem a setup miatt, hanem net/enemy net/szerver.
Nekem pl. sajna kábel netem van (DOCSIS), amiról kiderítettem, hogy nem feltétlen kiváló játékra. -
Aprósólyom
addikt
válasz
Csokishurka
üzenetére
"Borzasztóan zavar a mikrolag főleg mikor lőnék és beáll a kép egy pár milisecre."
Az lehet a nettől is (Router, vagy ha más is használja a netet ő is terheli), szolgáltatód útválasztói és a nemzetközi infrastruktúrája/nemzetközi bérelt vonala).
Nekem egyik-másik szerver pont ilyen. Másik meg egészen jó.
De függhet az enemy netkapcsolatától: ugyan azon a szerveren az egyik tűzpárbaj kiváló, lag mentes, egy másik csávónál meg egy csomó akadás. (Szoktam is kapni olyan report visszaigazolást, hogy a csávót bannolták "unusual game pattern" miatt.)De lag akár attól is lehet, hogy az RX570 architektúráját nem is nagyon szereti a gém. PL. a füstre kegyetlenül belassulhat ~ 80fps alá is (ha jól emlékszem).
Érdemes fps-t tesztelni, hogy átlagban mit bír a géped, majd a kapott átlag körüli értékre in-game beállítani az fps limitet. Picit tud segíteni. (avg fps-t tesztelni ezzel tudsz: https://www.capframex.com)#30082 Csokishurka: Ez ilyen. Ez a "realisztikus". Bár kérdés, hogy ebben a gémben mennyi van értelme a realisztikusságra törekednie a fejlesztőknek...
Én ezen tudnék vitatkozni velük...
Mind1, ez van. Ez ilyen. -
Aprósólyom
addikt
válasz
Csokishurka
üzenetére
Átnyálaztad azt a táblázatot egyáltalán? Esetleg belekattintottál a linkelt videóba?
Én 5600X-el eleget teszteltem, hogy tudjam annál is sokat számít, hogy mennyire gyors a RAM. Ez van, ez a PUBG rettenetesen optimalizálatlan. -
Aprósólyom
addikt
válasz
Csokishurka
üzenetére
ui.: És ha tényleg az a Samsung monitorod van, ami most van az adatlapodon, akkor proci upgrade előtt egy normálisabb G-Sync compatible 144Hz+ monitort fejlesztésre költenék és csak legvégül jönne az 5700X, ha egyáltalán kell. (Mert nem biztos. Szerintem nem fog kelleni, ha betartod a sorrendet.)

-
Aprósólyom
addikt
válasz
Csokishurka
üzenetére
PUBG érzékeny a memóriára (cache, system RAM) teljesítményre (sebesség és időzítés is)
Ha nem X3D procit veszel, akkor először vennék jó kis RAM-t, mert az a 3200@Cl16 a PUBG nem szolgálja ki: #29911 Aprósólyom
Majd az RTX3070-t és ha nem elég az R5 3600+új RAM, akkor venném meg az 5700X-t. -
Aprósólyom
addikt
válasz
Grave_444
üzenetére
Szerintem is az nVidia driverben található limit működik a legjobban PUBG esetében. Érezhetően jobb., úgyhogy biztosan belenyúl a képek render időzítésbe. Viszont tapasztalatom szerint mintha nőne az input lag, bár lehet csak placebo.
#29975 Grave_444: Ha V-sync nélkül szétesik a kép, annak lehet oka az is, hogy a 165Hz monitorod és 162fps frametime között túl kicsi a különbség. Pillanatokra nagy lehet fps/frametime fluktuáció PUBG-ben, amit viszont már nem tud össze szinkronizálni, tapasztalatom szerint. Érdemes azzal próbálkozni, hogy tovább csökkented az fps limitet (pl 160fps... 158.... 156... stb..), hogy legyen elég időkapu a szinkronizáláshoz.
PUBG-re ez különösen igaz. Más játékokhoz simán jó lehet a 162fps limit is 165Hz monitorra, de PUBG-nél kellhet a nagyobb különbség. V-Sync valóban növeli az input lagot, még ha annyira nem is érzed a magas framerate (162fps) miatt. Viszont input lagban többet nyersz, ha csökkented az fps-t, de kikapcsolod a V-sync-t. Próbáld ki, lehet neked is beválik. -
Aprósólyom
addikt
válasz
taknyí
üzenetére
Szerintem teszteld le a rendszer RAM-t. A topik bevezető összefoglalójában találsz leírást, hogy mivel és hogyan csináld. (https://prohardver.hu/tema/nagy_ram-os_topic/friss.html)
ui.: A PUBG eléggé sokat dolgozik a cache-ben és RAM-ban. Lehet csak nagyobb memória terhelésen jön ki a probléma, ezért jutott eszembe. Érdemes egy 1-2 órás testmem5-t lefuttatni. -
Aprósólyom
addikt
7 év alatt nem pofozták helyre, akkor számomra érthetetlen a reménykedésed. Ugyan ez van a Quake Champions-szel. Egyszer lefejlesztette egy csapat, azóta nekik már se híre se hamva. Azóta csak toldozza-foltozza 1-2 fejlesztő és egyre inkább látszódik, ahogy telnek az évek, hogy sosem lesz hibátlan.
Abban van pénz, hogy bevonzzanak új játékosokat, ezért lett ingyenes. Majd az in-game költéssel szerezzenek kis bevételt. Ahhoz meg elég, ha kívánatos skineket kínálnak a casual playereknek.#29910 nanamii_o:
RAM bottleneck. Nem CPU vagy GPU bottleneck. Nézd meg mennyit számít a RAM freki és az időzítés. Ez a teszt R5 3600X procival készült.
https://youtu.be/P8jqRzTV1kY?t=945
-
Aprósólyom
addikt
válasz
nanamii_o
üzenetére
ááá Az online multik többségében a frame rendering erősen összefügg a csomagoktól. Mivel a csomagok UDP protokollon keresztül közlekednek, lehet simán nem a legjobb minőségű a netkapcsolatod (PC-ISP, ISP nemzetközi vonala - PUBGszerver). AZ lehet, hogy elveszik a csomag, de az is lehet csak hogy késik a csomag (jitter).
Ezek bezavarnak a video engine render folyamatába, amit laggként látsz. Ha 2 millás géped lenne se lehetne ezt megoldani, ez infrastruktúrális probléma.Persze lehet hardver erőforrás is, amire jimpo utal, de PUBG esetében nem gondolnám...
Tovább a PUBG engine is szar. Néha ha olyanja van, már csak azért is laggol egy nagyot, mert a pályán való közlekedés közben éppen csak újabb asseteket tölt be. Ez kérlek szépen fejlesztői noobság és már 7 éve nem tökéletes. Kár várni arra, hogy ebben nagy előrelépés lesz.
Vagy szereted és közben elviseled a nyűgjeit és nem veszed halál komolyan. Vagy azt választod, hogy "így nem lehet" és tovább lépsz. Ez van. Vagy megszokod vagy megszöksz.Ui.: Látom R5 3600X-ed van. Az 1%/0.1% low fps értékeken tudsz javítani egy erős RAM OC-val (DDR4 3733 @ és nagyon alacsony elsődleges/másodlagos és harmadlagos időzítésekkel). De teljesen úgy sem fognak eltűnni a lagok, hanem csak valamivel smoothabb lesz.
-
Aprósólyom
addikt
Látom megint feljön a teljesítmény vita. Az én konklúzióm az elmúlt 7 évről és számtalan becsmarkról, RAM OC-t is próbáltam, hogy nem eléggé kompetens a csapat ahhoz, hogy elég jól összetegye a játékot, komolyabb lagok nélkül.
Itt valaki az UE5 motorral azt várja, hogy majd jobb lesz. Kivetített vágyálom. Nem az UE5-ön múlik. UE4 motorral butter smooth játékokat lehet csinálni, csak ki kell próbálni a Fortnite-t vagy a legújabb Unreal Tournament-et. Tükör simán futnak, leszámítva 1-1 jitterből / csomagkésésből kialakult lagot. Itt a PUBG fejlesztői csapat a noob, kész, pont.
Továbbá, hadd tegyek közzé egy benchmark grafikont, amit lementettem anno, mert mert nem kifejezetten PUBG video teszt, így nehéz ráakadni a neten.
A forrásból (der8auer) fakadóan hitelesnek vélhetjük, talán hasznos lehet egyeseknek(*):
*Forrás/source: https://youtu.be/1rgbJwxSYss?t=427
Ha korábban közöltem volna már a grafikont, akkor sorry.Ui.: Aki esetleg hiányolná a Ryzen 7 szériát:
(*) A youtube forrást most kutatnom kellene.... Egy koreai hw teszt csatorna volt.
-
Aprósólyom
addikt
Nem a legkönnyebben meghajtható fejes: 60ohm, 98dB érzékenység. Ezek elég fontos paraméterek, ha olcsó alaplapi hangkártyához akarunk választani jó fejest. Legyen 110dB körüli érzékenysége a fejesnek.. (Van 320db választási lehetőség: [link] )
Az olcsóbb ALC-k integrált erősítője csak ~30mW-t tud. Ha jól tudom egyedül az ALC1220-ba integráltak 100mW erősítőt, amit egyrészről a realtek szoftverben külön aktiválni kell, nem automata, illetve ebből csak 1db van a headsetek miatt, tehát, tipikusan az előlapi kivezetésre drótozzák be. Ha valamiért a hátlapi I/O-ba dugjuk a fejeset, akkor csak az alaplap gyártóján múlik, hogy át tud-e oda kapcsolni. De előfordult már olyan példa is, hogy ezt a kimenetet egyáltalán nem vezette ki fizikálisan sehova....
-
Aprósólyom
addikt
válasz
pendre54
üzenetére
Azok az apró hangok ott vannak a "gagyi" hangkártyáknál is, csak addig nem figyeltél rá. Az, hogy mit hallunk (mi tudatosul az agyunkban), az nagy mértékben függ attól, hogy tudjuk mit kell hallani és fókuszálunk rá.
PUBG-ben érhet annyi impulzus, vagy koncentrálhatsz egyszerre több miden másra, hogy hiába van ott a fejesben egy apró környezeti zaj, nem biztos, hogy tudatosul, mert teljesen másra koncentrálunk. Biztos, hogy jól a cuccod, nem ezt vitatom, de hogy ne lettek volna ott az említett zajok hallhatóan, azt igen. Szimplán az új és más hangélmény miatt elkezdtél jobban figyelni részletekre. Azért ezeket a zajok nem olyan freki/felharmonikus tartományba esnek és nem olyan hangerővel, hogy akár egy olcsó 2000 forintos füles se tudja reprodukálni, legfeljebb az fejes érzékenységéből/erősítő teljesítményéből fakadóan lesz némi hangerő különbség, de attól még ott lesz, nem tűnik el... -
Aprósólyom
addikt
Moto G 2015 a Nothing Phone mellett? Az a motorola formára iszonyat jó a lekerekített hátlapjával + full stock android. Nagyon nehezemre esik megválni tőle (Moto X Play).
Már 2x cseréltem benne akkut, szegény annyira koros. 
Sry, nem tudtam megállni, hogy ne offoljak ide egy kicsit.

-
Aprósólyom
addikt
válasz
nyamsas
üzenetére
Én iszonyatosan ideges voltam minden vacakra, mert sokminden kifejezetten hanyag és amatőr dev. munkára vezethető vissza, de szépen lassan kezdem úgy nézni, ahogy wackyjacky mondta az egyik videóban, hogy ő ezekre feature-ként tekint. (Pl. a saját serpenyőd felfogja a TNT robbanását, de az enemy belehal.)
A szar hangokat fogd fel a adrenalin növelő, gameplay nehezítő feature-nek...
-
Aprósólyom
addikt
Még 1 egész jó DX11/11E/12 összehasonlító: https://www.youtube.com/watch?v=Agt1z3-rsKA
-
Aprósólyom
addikt
Egy elég frankó teszt a sok-sok futottak még YT találatok közül: DX11 vs DX11E vs DX12 (12400F & RTX 3070).
https://youtu.be/Sp3D2GIt0q4 -
Aprósólyom
addikt
válasz
Aprósólyom
üzenetére
Az nVidia féle adaptív szinkronizálás nem tetszett a játéknak DX11 Enhanced alatt, az produkált hatalmas lagokat.
Pedig sima DX11 alatt nem voltak ilyenek...
Szinkron nélkül, fps limittel még ultra magas késleltetéses opcióval sincsenek már 80ms körüli hatalmas lagok. Hogy ilyeneken múlik....?
(Egyszerűen nem sikerül minden fetaure-t jól implementálni? Vagy szimplán a game nem szereti?
)
Na ezt csak azért írtam le, mert érdemes kicsit próbálgatni mindenkinek az opciókat. Úgy tűnik játéktól/arhitektúrától/drivertől függ, hogy épp milyen feature működik/nem működik jól.Az alaplapban még tovább mókoltam és tovább szűkítettem a másodlagos RAM időzítéseket és tessék, kaptam további 5 fps-t. (~145fps) Néha még +10 fps-sel is többet ad, de a +5 stabilnak tűnik.
Úgyhogy érdemes játszania mindenkinek azzal a tucatnyi RAM időzítéssel a gyári XMP helyett.
Ahhoz képest, hogy 93-108fps-ről indultam, most van 130-150fps. -
Aprósólyom
addikt
válasz
Grave_444
üzenetére
Egyelőre úgy tűnik, hogy GTX 10 arhitektúrával, DX11 Enhanced-ben viszont az új házakba való benyitást nem szereti. Hatalmas lagokkal hálálja meg...~ 80ms-110ms frametime.
De lehet újabb kártyák/arhitektúráknál más lesz a helyzet.
De az is lehet, hogy az ultra magasra-ra állított késleltetés teszi (nVidia vezérőpult). Na még tesztelgetem kicsit.Várom a visszajelzést, hogy nálad milyen.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Grave_444
üzenetére
Training mapon se jó tapasztalatom szerint, mert a csatlakozott játékosok számától vagy a net kapcsolatuktól függően ott sincs mindig konzisztens eredmény.
Kifejezetten akkor felmegy az fps sok helyen, mikor pl. az idő lejárta vége felé kilépkednek a játékosok.
Ilyen alapon talán jobb a felvett játék. Az alapján viszonylag konzisztens az eredmény.
Belépni Erangel MM-re azért akartam, hogy vajon on-demand online MM-ben is képes-e tartani azt a szintet, amit recorded game-ben hoz. -
Aprósólyom
addikt
válasz
Aprósólyom
üzenetére
Urak, na erre mit mondtok? Én eddig nem erőltettem a DX11 Enhanced-et, mert átlagban alacsonyabb valamivel az fps, viszont:
DX11 = ~108fps
DX11 Enhanced = ~140fps (Egyelőre csak rec game alapján, mert kb. 10 MM-ből 1x se dobott be Erangel-re.)
DX12-vel is jobb itt az fps.
-
Aprósólyom
addikt
Van tippetek, hogy mi okozhat bottlenecket?
Itt mindig alacsony az fps. Ez a spot, ez a szög... (Erangel, Yasnaya közelében) Néha még 92-95fps környékére is lemegy.
-
Aprósólyom
addikt
Ha esetleg még nem próbáltad az alábbiakat próbáld ki. Nem biztos hogy jobb lesz, de az biztos, hogy hatással van a render queue-ra.
- ne in-game, hanem driverből állíts fps limitert (nem a radeon chill-re gondolok, az advanced lehetősgek között van sima fps limiter)
- állíts be fix GPU órajelet
- anti-lag ki vagy bekapcsNem mondom, hogy jobb lesz, de próbát megér.
Ami még biztos, hogy a 3000/CL16 kevéske ennek a gémnek.
Én egy spoton leteszteltem ahol jobban CPU/RAM érzékeny a játék mint GPU, és a ~135fps helyett lett ~145-150fps, pedig csak a gyári XMP 3000CL15 profil helyett egy gyenge RAM tuninggal csak 3273CL14-t értéket tudtam elérni. (kb. 15%-kal szűkebb timing DDR4 timing calculator szerint) -
Aprósólyom
addikt
Nem tudom mióta vagy miért, de "Full screen" módban nem hajtja ki a GPU-m (~60% GPU load körül) és néha 60-70-90fps-re is beesett a 120fps limitről. Áttettem "borderless" módba és most már kihajtja a GPU-t rendesen.
Ez most csak nálam valami galiba vagy nálatok is ilyen? Mintha csak mától kezdte volna ezt csinálni...#29682 Grave_444 Igaza volt korábban egy hozzászólónak, hogy memóriára is érzékeny a PUBG (gyanúm szerint nem csak latency-re hanem bizonyos alkalmakkor sávszélességre is-is) de a pálya pozíciójától is függ, hogy mikor mi, mert valahol RAM szenzitív valahol CPU 1T valahol meg GPU... már amennyire megfigyeltem, mert már meguntam konkrétan benchmarkolni...

RAM időzítéseken szűkítettél vagy gyári XMP-n fut? -
Aprósólyom
addikt
Van-e valaki, akinek 1 CPU szálja szinte állandóan ki van maxolva in-game és folyamatos a lag?
1,5 hetet kihagytam, plusz tegnap volt egy VGA csere DDU-val és most nem tudom, hogy az update vagy a VGA csere nem tetszik-e neki, mert mondjuk cseszi aktuálizálni a PUBG a shader könyvtárját?
-
Aprósólyom
addikt
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Grave_444
üzenetére
Arra, hogy #29632 saen által linkelt info csak a rankedről beszél. Még csak meg sem említi a normal meccseket. Rankeden meg kb. a top 0.1%-nak lehet értelme one-man squadozni.
Igaz, lehet meg kellene csinálnom 5-t, hogy legalább besoroljon alulra?
Mikor mentem 1 ranked one-man squadot, annak nem volt sok értelme.... mikor 2 csapat is egyszerre vadászik rám...
Adjak még1 esélyt neki és akkor talán besorol egy alsó szintre, hogy legyen esélyem a squad-ok ellen?
#29635 PeL: Csak nem a bannolások eredménye?
Vajon régiónként mekkora lehet a játékosszám. Dél-koreaik még pályát is választhatnak, itt Európában meg random map.... xD
Éjszakai kilépek már kb. a 4-ik nagy pályáról, mert a fene akar lassú meccset, majd 1-2 perc múlva visszadob ugyan arra a serverre...
8v8 meg annyira fos... Mindenki ácsorog, DMR/SR, semmi pörgés, semmi izgalom... -
Aprósólyom
addikt
A normal meccsekben nem is lesz előrelépés? Aki szólózik, az cseszheti?
-
Aprósólyom
addikt
Őrület mi van ma.... és ez még csak a legérdekesebb a sok közül: a csávó revolverrel 3 lövésből 2 kokit adott kb. 100 méterről, miközben mozogtam... fasza.
#29628 DiszNóÓl:
Nem is figyeltem a profilképet, sose kutakodtam még ennyire... Ugyan az a profilkép!! 
Tehát egy 835 napos VAC banos csávó kapott a PUBG-től 3 napos ban-t egyértelmű wallhackért... OK, rendben, nyilván elérte a PUBG corp.-t a wokeness és meg kell adni minden visszaeső alja embernek az esély, hogy változzon, ezért csak 3 napot kap.
Megértettem a PUBG corp hozzáállását.
És tényleg nem ér semmit a reputációs szint, annak ellenére, hogy "most" vezették be.
-
Aprósólyom
addikt
Ez a dev team valójában mennyire veheti komolyan az cheat elleni küzdelmet?
Jelentettem egy játékost, mert match replay-t is visszanézve nyilvánvaló volt, hogy WH-zik. Másnap belépve a PUBG-be látom is a visszajelzést, hogy banolták.
3 napra! 3-ra?!
Na mondom... nyitok egy ticketet és elküldöm nekik az egész ~20Mb demó könyvtárat zippelve, leírással és megkérdezve, hogy ha egyértelmű, banolták is, akkor miért 3 napra?Jött egy katyvasz szar, homályos válasz, hogy minden esetben az anti-cheat teamhez kerül a bejelentés, mérlegelik a helyzet súlyosságát, bla-bla-bla... és ez alapján döntenek. Továbbítja nekik a második bejelentésenet és 15 napon belül kapok rá reakciót... Ez volt egy hete, reakció semmi. Nem tudom mi fog változni még 7 nap múlva....
Most kíváncsiságból rákerestem in-game a profiljára.
Nem tudom mutatnia kellene bármilyen tiltást a profil oldalán, ha lenne neki. Rep 2 lvl szinten van. Season 24 alatt, TPP solo összesen 13 meccset játszott, 6-t nyer, átlag 950dmg....
Steam-en, csak egyetlen egy ugyan ilyen nevű tag van, 800+ napos VAC bannal. Nyilván nem 100%, hogy ugyan az a kettő, de nem egy sűrű név, pláne, ahogy írja...Na most erről mit gondoljon az ember? Én meg anno, amit már fentebb említettem, a nyomi makrózható billentyűzet miatt végleges bant kaptam anno, amit meg kellett fellebeznem. Ma meg már vígan élnek/játszanak/trollkodnak 1-3 napos szünetekkel ezek a trollok? Mi a FCK?!
Kíváncsi leszek 7 nap múlva változik-e majd bármi is....
Vagy jóformán ennyi ma a PUBG? Ha csal valaki, lentebb kerül a reputációs jó hírnév listában egy szintet és ennyi, kész, meg van oldva?
Ja, én meg kb. 100 meccs után lvl3-ban vagyok a 6-ból. A Csaló meg lvl2. Igazán respektálja a PUBG azokat a játékosokat, akik még szinten tartják a player base-t...
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Grave_444
üzenetére
Jó, hát 1 szobában?
1 szobán belül tuti kábeleznék. Szobán belül meg nincs térerő kihívás, egy körömnyi méretű usb stick is megteszi.
Ahol már nagyok az interferenciás kockázatok, kritikus az optimális térerő, mert van 1-2 fal, stb... ada a low budget wifi-s megoldás már kevés lehet. Egy jobb fajta, külső antennás AC-s stick pedig már 10-11K HUF vagy több.Ilyen ársávban már nem mondanám egyértelműen, hogy egy Ubiquiti CPE / Mikrotik router/CPE overkill, hiszen lehet találni megoldásokat már 16-20k HUF-ért. TP-Link AC-s CPE is van 22K-ért. + Az eth interfész miatt más eszköz is csatlakoztatható rá.
Lehet mérlegelni, hogy egy sok oldalú hálózati eszköz, amihez nem kell driver, megéri-e a némi felárat, míg egy konzumer stick csak egy eszközt tud kiszolgálni és a driver támogatása 1-2 win verzió után megszűnik. -
Aprósólyom
addikt
válasz
Aprósólyom
üzenetére
Ui.: Mivel a WDS/Bridge megoldás nem a 802.11 szabvány része, ezért a Kliensnek AP-t érdemes ugyan abból a márkából választani, ami a FŐ router is. Ezt a figyelmeztetést én is csak a netes infószerzéseim alapján állítom.
Nekem viszont nem volt negatív tapasztalatom különböző márkával sem.
Kliens AP képes eszközt lehet kapni 8-10K-ért belépő kategóriában (Tp-Link, Mercusys), 15K-ért Asus-t, és erős WLAN márkákból 20-30K-ért (Ubiquiti, mikrotik). -
Aprósólyom
addikt
Akkor sose kapcsoltad be a network statistics-t, vagy hogy hívják in-game... Én alap, hogy bekapcsolom egy játékban, ha van.
Ott mutatja, hogy 59-60 érkezik a szerverről és ha van elég fps-ed, akkor a kliens 130 feletti packet-t küld másodpercenként. Van mikor pillanatra felugrik 138-re, néha többre.
Ha nincs ennyi fps, akkor csak annyi csomagot küld a kliens a szerverre, amennyi fps-ed van.
Több gém is használ asszimetrikus packet rate-t. Az a kettő amivel jellemzően játszom, az biztos, úgyhogy mondhatom, hogy több.
pl. Quake champions 300fps-ig a kliens annyi packetet küld a szerverre, amennyi fps-ed van, minden egyes renderelt kép után. A szerver process után viszont csak 60-t küld vissza a kliensek felé.#29614 chatran: Szerintem azokat a megoldásokat felejtsétek el. A PCIe az antenna elhelyezése miatt, az USB meg az USB miatt nem a legjobb megoldás, ráadásul driver kötöttek. Én Kliens AP-ra esküszöm. Bridge/Router eszköz, ami képes WDS, wifi bridge, Asus Media bridge funkcióra. Nem kell driver, szabadon elhelyezhető az eszköz, ami az antenna pozíció miatt hasznos, Ethernet kábelt 100méterig úgy vezeted ahogy akarod, úgyhogy az elhelyezésben végtelen a lehetőség. A fogyasztástól sem kell tartani, egy belépő/középkategóriás router elvan 3-4Wattal.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
DiszNóÓl
üzenetére
Nem igaz, hogy szar. Ezt az városi legendát már itt is elnyomták páran. Mióta először említette valaki, azóta rengeteg visszajátszás és meccset visszanéztem már. Néha kis szünetként visszanézek rövidebb-hosszabb részleteket, mert jobban esik, mint indítani egy újabb meccset. Az az egy hátránya lehet, hogy az enemy megjlelenítése kevesebb tick-raten alapul (60), míg saját POV-ból, bőven 100 feletti, ha van is annyi fps. De ez a hátrány csak flick shotoknál, egér rántásnál jön ki, ami nem azt jelenti hogy szar, hanem adottság és tudni kell értelmezni a látottakat.
Számtalan visszajátszást megnéztem már és nem mindegyikre igaz az, amiről beszéltem. Messze nem. Sőt, leginkább kisebb részben látok kisebb-nagyobb időkülönbséget, de sajna annyira sem kevés, hogy azt lehessen mondani, hogy elhanyagolható a jelenség.
Vagy más, néha darabos a visszajátszás, de ha újra lejátszom, akkor már jó, smooth. Egyáltalán nem igaz véleményem szerint hogy hibás lenne a felvétel vagy a death cam. Szimplán vannak korlátai a tick rate miatt.De ettől független minden mással egyetértek. Már a kezdetek kezdetén röhögtem azon, hogy az Epic-t szidták az elégtelen támogatás miatt, miközben inkább meg kellene tanulniuk játékot fejleszteni.
De sok más játékra igaz ez.
Csak a napokban tudtam meg, hogy pl. a Quake Championsben a lag kompenzáció eddig 300ms-re volt belőve, csökkentették 200ms-re az új update-tel. Értitek, egy fast-paced gémben.
Aztán csodálkozom, hogy mintha le lennék 1-1 enemyhez képest le lennék maradva egy reakcióidőnyi idővel.
PUBG-ben 1-1 feltételezhetően high ping enemynél, mintha a reakció idő 2x-vel lehetne számolni. Nagyon ritkán már a 3x értéket is karistolhatja... óóó mennyire hiányzik a LAN korszak...
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Grave_444
üzenetére
Wifi jó topic. Sokat olvastam róla, hogy kicsit jobban megértsem és be tudjam állítani jól itthon.
A wifi half-duplex üzemű. Az akkor igazán problémás, ha az elméleti sávszél jelentősen le van terhelve és/vagy több kliens is kapcsolódik a kiszolgálóhoz.
Ilyen esetben a low latency érzékeny alkalmazások (online gaming, video chat, voip) akadhatnak/késhetnek.
Az újabb wifi szabványok (MU-)MIMO vagy maga a wifi 6 (AX) ezeken az adottságokon javítanak.
Viszont ha megnézem el csilliós gaming routert, ott sokszor dedikált wifi van gamingre. Ami nem valami egyedi csoda, hanem a technológiai adottság. Magyarul, ha wifi-n játszol, akkor érdemes minden más kliens nem felengedni arra a wifire. Már egy N-es wifin (Wifi 4) is tök jól lehet játszani, ha senki más nem kapcsolódik.
Pont ezért nálunk az van, hogy minden mobil kütyü a 300N-es 2.4GHz hálózatra kapcsolódik, aminek jó a jelterjedése, és csak az én gaming PC-m kapcsolódik az 5GHz-es hálózathoz.
Már összehasonlítottam közvetlen kábellel is a gaming élményt. Nincs különbség, a fentebb említett esetben (1AP-1Kliens és stabil kapcsolat. 2.4GHz-en kicsi az esélye zajos környezetben, 5GHz jobb lehet.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Akciófigyelő: jelentős kedvezménnyel nyit a Honor 600
- Kutya topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Robotporszívók
- Spórolós topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- I7 2600K - RX 580 4Gb - 16Gb DDR3
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo Tablet 10 - Intel N4100 I 8GB I 128SSD I 10,1" WUXGA I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eladó egy Xiaomi k50 ultra (Xiaomi 12t pro) snapdragon cpu
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Pulse RX 6800 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Több db 512GB M.2 NVMe PCIe Gen3 x4 SSD
- Apple AirPods Max Midnight ! Új Bontatlan / 2028.03.16-ig Garancia!
- AKCIÓ Dell Latitude 5420 - i5 1145G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- 27% - ASUS VivoBook S15 OLED! Snapdragon X Elite / 16GB DDR5 / 1TB NVMe Notebook!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Nálam ez a "törzsfejlődés" adatott. 
.

Bocsi.

*Forrás/source:
(*) A youtube forrást most kutatnom kellene.... Egy koreai hw teszt csatorna volt.
(Egyszerűen nem sikerül minden fetaure-t jól implementálni? Vagy szimplán a game nem szereti?
)
Ahhoz képest, hogy 93-108fps-ről indultam, most van 130-150fps.

*

1 szobán belül tuti kábeleznék. Szobán belül meg nincs térerő kihívás, egy körömnyi méretű usb stick is megteszi.

saen