- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bencom ™
őstag
Beleélni beleéltem magam, de az még édes kevés, pont ott van az első bökkenő, hogy abszolút nem tudok programozni, c-ben (alapban, nem pluszplussz meg egyebek) meg pascalban tanultunk gimiben / egyetemen egy kicsit, az pont annyira elég, hogy tudom hogy létezik, meg ismerek pár parancsot, meg a szintaktikát, aztán csókolom. Ebből el lehet indulni megtanulni a valóban (ez esetben) használható nyelveket, másra szerintem nem elég... ezért is kérdeztem, hogy milyen nyelvet tartotok az adott feladat megvalósítására, mert mivel egyiket sem ismerem, akkor eleve azt kezdem megtanulni, ami erre a legalkalmasabb.
Flash-t tanulunk már most is, illetve nagyon régóta használok PS-t, szóval nálam a grafikai megjelenés a legkisebb gond, több éves tapasztalatom van ilyenekben, inkább a mozgatásukat/működésüket leprogramozni a necces, egy swf-et, vagy gifet bármikor összedobok, vagy egy háromdés modellt is meg tudok csinálni (autocad, akár google cketchup, csak hogy a legegyszerűbbet és legelterjedtebbet mondjam, de azok alapján bármelyik programban megtanulható, hogyan dobjak össze egy háromdés valamit, bár én egyelőre továbbra is 2d-ben gondolkodom).
Szóval az hogy mi hogy nézzen ki, nálam nem probléma, a munka a programozásban és annak megtanulásában van.
Tele von Zsinór: valóban rengeteg, ezzel tisztában vagyok. Tudom, hogy más dolog mondjuk 10-100 felhasználóra megírni valamit, meg más 100ezerre, ezért is mondtam, hogy ez a cél (pl az erep, amit linkeltem, a fénykorában 400ezer aktív felhasználót számlált, ez a szám azóta kb 60-70ezerre esett vissza, igaz, az jókora beruházás is volt, de már az amatőr klónjai közül is eléri pár a 10ezres felhasználói létszámot annak ellenére hogy rendkívül gyatra megoldásokat használnak bennük.)
Tehát én elkezdhetném megírni 10 felhasználóra, valszeg egyszerűbb is lenne, működne is, csak amikor már 100 felhasználót kell kiszolgálni, az egész összeomlana, aztán állandóan újra kellene programozni az egészet, hogy megfeleljen az elvárásoknak, ezért is szeretném egy bakugrással egyből úgy megírni, hogy sok felhasználót elbírjon minimális erőforrás-igénnyel, ezért is keresem az erre a célra legmegfelelőbb nyelvet, hiszen való igaz, hogy a nyersanyag (szerverek, stb) kerül igazán sokba, nem pedig az, hogy én nekiállok, és finomítok rajta.
Amit coco2 is felvetett, hogy szerver oldalról is írok valamit, nem script nyelvben, és mutatta rá azt a játékot, azzal nekem semmi bajom nincs, sőt maga a játék tetszetős megoldásokat alkalmazott, de azt sem igazán tudom, hogy mit meg hogy, tehát előtte azt is meg kellene tanulni, amivel semmi gond nincs, csak mivel már most is években gondolkodunk, valóban csak olyannal akarok behatóbban foglalkozni ami szükséges is ehhez.
Brown ügynök: mármint az FB? mert ahhoz semmi addont nem kell (elvileg) letölteni, ha ilyen trükkökkel így lehet csökkenteni az erőforrás-igényt, és ugyanúgy kompatibilis bármelyik böngészővel, akkor valóban ez a kézenfekvő megoldás!
Sk8erPeter: a suliba, ahova járok, nincs semmi, csak két számtech terem, meg néhány tanár. Okj-s rendszerű suli, gyakorlatilag még ők is a netről szedik a tananyagot, amit leadnak, szóval ilyen hogy könyvtár, vagy bármi használható, az nincsen. A másik suli (kettőt viszek most egyszerre) az szintén hasonló, de azok legalább adtak ki tankönyvet (jó drága is volt és pont a tanárunk írta, milyen meglepő) abban viszont alig alig érintik ezt a témát, ahogy elnéztem
Ez egyértelmű, hogy nem fogom egyből egyedül megépíteni a transzszibériai vasutat, és hogy rengeteg tanulás/gyakorlás kell hozzá, hogy eljussak egy olyan szintre, ahol ezt meg tudom már oldani, most a nulláról indulok, de elindulni mindenképpen el kell valahol valamikor
Azért is most jutott ez eszembe, mert úgy néz ki, hogy lesz 3-4 év "üresjárat" az életemben, és ha szerencsém van akkor addig tudok ezzel napi sok sok órában foglalkozni... azt meg, hogy mit értünk gyakorlás alatt... gyakorlás lenne ennek az oldalnak is az összehozása szépen apránként, aztán ahogy egyre többet tudok, úgy fejlesztem tovább / illesztem egybe a részeit... tényleg nem egyik napról a másikra gondolkodok, hanem évekre előre tervezem ezt az egészet, valahol viszont akkor is el kell kezdeni
A hét másodperces az pont az amire te gondoltál, nálunk még így emlegették, bár ott is elmondták, hogy igen, végül is az már csak 3, vagy néha még kevesebb, de ez nem csak honlapokra, pl bevásárlóközpontokra, vagy bármilyen termékre igaz, ezért sem úgy akarom megoldani hogy a honlap egy letöltéssel, vagy egy 2 perces loading-screennel induljon... az hogy a játékon belül lesz már java script is, az kvázi elkerülhetetlen főleg a harci modulnál, de addigra már el akarom érni hogy ne hagyják el az oldalt
Szóval akkor eddig azt mondjátok, hogy hagyjam a php-t, és inkább c++ -ra, és javara álljak rá?
Fordfairlane említett még valami J2EE rendszert, arról sem hallottam még soha, hogy az mi vagy mit tud?
Köszi a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Black - Használt, karcmentes
- Apple Ipad 10.generáció
- Új HP Pavilion x360 14-ek Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -35% i5-1335U 8/512 FHD IPS Iris Xe
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 2TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged