Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Negyedik rész
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Amúgy ez fura, azt nézem, hogy a PHPMailer osztályban (5.1) egyáltalán nincs is ellenőrzés arra vonatkozóan, hogy a felhasználó nem cseszte-e el a karakterkódolás bepötyögését, pl. egy karakterkódolás-beállító függvény formájában, ellenben rengeteg tagváltozó publikus, ami szerintem kicsit ellentmond a klasszikus OOP-elveknek (persze nem csak erről szól az OOP, de ha már lehet, egy helyen megvalósítjuk a változók beállításának megfelelő ellenőrzését is - egyből a beállításkor).
Ez már csak azért is szar, mert bármikor megcsinálhatnám, hogy tételezzük fel, úgy van példányosítva az osztály, hogy nem dobál kivételeket, de történik valami hiba, aztán én mondjuk ezt csinálom:
$mail->ErrorInfo = null;
vagy hasonlót - miért férek hozzá kívülről az ErrorInfo-hoz?
Nekem ez kicsit furcsa. Persze ennek semmi értelme, hogy én ezt csináljam, csak saját magamat szívatnám vele, de szerintem a lehetőség se legyen meg rá, hogy az ember ekkora baromságot csináljon, ha már OOP, és lehetne mondjuk protected (private nem lenne jó az esetleges leszármaztatás miatt).
Lehet, hogy a függvénybe ugrálásnak nagyobb az overheadje, de szerintem itt mondjuk nem számítana a különbség - így lehetne pl. egy setCharSet() metódus vagy valami hasonló, amiben elsőként ellenőrzi a függvény a kapott paramétert, hogy létezik-e egyáltalán olyan karakterkódolás, és amennyiben nem, akkor dobna egy kivételt (vagy beállítaná az ErrorInfo változót, és kiírná a hibát, ha úgy van beállítva (default)).(Egyébként gondolom Te is így példányosítod a PHPMailert:
$mail=new phpmailer( true );
hogy dobáljon kivételeket, nem?)
Új hozzászólás Aktív témák
- Ez a tágas mikrotorony már faberakással is választható
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- DJI topic
- Házimozi belépő szinten
- Telekom mobilszolgáltatások
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SörcsaPH!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Assetto Corsa Rally
- További aktív témák...
- Ryzen 7 5800X3D + Strix B550-A + 32GB Corsair Dominator + RX 7900 XTX NITRO+ 24G + 1200W 80+ plat
- HP ZBook Fury G8 - RTX A3000 - ajándék dokkolóval és laptop hűtővel
- Heatkiller Tube 100 D5 - full extra
- Gigabyte AORUS 17 - i7-12700H - RTX 3070 Ti - 32GB RAM - 1TB M2 SSD -FHD 360H- eredeti csomagolásban
- DDC Pumpa kiegészítők: top, bottom (hűtőborda), tartály,
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 500+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- Apple iPhone 12 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő