Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz cucka #6665 üzenetére

Amúgy ez fura, azt nézem, hogy a PHPMailer osztályban (5.1) egyáltalán nincs is ellenőrzés arra vonatkozóan, hogy a felhasználó nem cseszte-e el a karakterkódolás bepötyögését, pl. egy karakterkódolás-beállító függvény formájában, ellenben rengeteg tagváltozó publikus, ami szerintem kicsit ellentmond a klasszikus OOP-elveknek (persze nem csak erről szól az OOP, de ha már lehet, egy helyen megvalósítjuk a változók beállításának megfelelő ellenőrzését is - egyből a beállításkor).
    Ez már csak azért is szar, mert bármikor megcsinálhatnám, hogy tételezzük fel, úgy van példányosítva az osztály, hogy nem dobál kivételeket, de történik valami hiba, aztán én mondjuk ezt csinálom:
    $mail->ErrorInfo = null;
    vagy hasonlót - miért férek hozzá kívülről az ErrorInfo-hoz?
    Nekem ez kicsit furcsa. Persze ennek semmi értelme, hogy én ezt csináljam, csak saját magamat szívatnám vele, de szerintem a lehetőség se legyen meg rá, hogy az ember ekkora baromságot csináljon, ha már OOP, és lehetne mondjuk protected (private nem lenne jó az esetleges leszármaztatás miatt).

Lehet, hogy a függvénybe ugrálásnak nagyobb az overheadje, de szerintem itt mondjuk nem számítana a különbség - így lehetne pl. egy setCharSet() metódus vagy valami hasonló, amiben elsőként ellenőrzi a függvény a kapott paramétert, hogy létezik-e egyáltalán olyan karakterkódolás, és amennyiben nem, akkor dobna egy kivételt (vagy beállítaná az ErrorInfo változót, és kiírná a hibát, ha úgy van beállítva (default)).

(Egyébként gondolom Te is így példányosítod a PHPMailert:
    $mail=new phpmailer( true );
    hogy dobáljon kivételeket, nem?)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés