- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
coco2
őstag
válasz
Bzozoo #20423 üzenetére
Ha jól értem, a session kezelése az, ami nem tiszta. Az egyik probléma tipikusan az szokott lenni kezdőkkel, hogy csak annyit látnak "php", és nem azt, hogy ott egy apache szerver, annak van konfigja (port, virtual szerver, defaul root file), aztán a php az apache alá van telepítve, annak is van egy konfigja (csomó beállítás session-re), és az egy nagy csomó mechanizmus, ami mind végig zajlik, még mielőtt az index.php scripted elindulna.
Vélhetőleg nem a megfelelő blogokat olvasod a kérdésben, linkelek olvasnivalót én:
https://www.php.net/manual/en/session.configuration.phpAzon az oldalon nagy halom php.ini változót találsz a default értékeikkel, aztán egyesével a hatásaik leírásai. Végig kellene olvasni. Mókás kérdésekre találhatod ott meg a választ.
"Ez az amire nem jöttem rá még hogy kell."
session_id("most_éppen_itt_repül_a_kismadár_a_session_id");
session_start();Ha azt beírod, fixen mindig az "most_éppen_itt_repül_a_kismadár_a_session_id" session fog futni. Ha csak ennyit írsz be:
session_start();
Akkor a függvény leírásánál leírt események fognak történni: https://www.php.net/manual/en/function.session-start.php
Ha bármi mást olvastál, lehetségesen nem a legjobb minőségű blogokat találtad. A php.net-et kellene olvasgatni a hozzászólásokkal együtt. Temérdek sok példát is találsz ott a függvények használatára.
"De jobb lenne tényleg csak egy sessionID-t átadni frontendre, a többit az elindított sessionból visszahozni, ez megy is abban az esetben, ha egy domainen van a front és a backend."
A session_id() függvény pont arra van, hogy bármilyen domain-ról rá tudj indítani a kérdéses session-re. A kliens oldali xhr például nem küld session cookie-t. Küldhet viszont session id-t post vagy get üzenet formájában (én a post-ot szeretem).
-
Mike
veterán
válasz
Bzozoo #20423 üzenetére
mert abban mi a necces?
a backend legyen ami a frontot kiszolgálja és ne a front tárolja az adatokat, arra ott a backend
a php nem angular, minden egyes php használatkor validálni kell a felhasználót erre meg a session tökéletes, ezt nem a front kezelia különböző apk-kat mind lehet egy backenden kezelni, de erre inkább tokent használj. akár belépésenként újat akár kommunikációnként
ha nem ismered még, nézd meg a Postmant is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Videós, mozgóképes topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Játékra optimalizált chipkínálatot tervez a Microsoftnak az AMD
- Kutya topik
- További aktív témák...
- HP core i5-ös fémházas Folio 9470m kifogástalan állapotban!! AkciÓÓ!
- A legolcsóbb!!! Dell Latitude 6. gen. core i5-ös notebook olcsón!!!! AkciÓÓ!
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- MSI Thin GF63 12VF 15.6" FHD IPS 5-12450H RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged