Hirdetés
- GoodSpeed: Egy bihari a Hajdúságban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- gerner1
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
don_peter
senior tag
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
Közben agyaltam és az jutott eszembe, hogy biztosan van valami beállítás, megoldás amivel az inputokat le lehet korlátozni, hogy 1bitet vagy 1bájt adatot tároljanak.
Mert abban az esetben, ha mondjuk 1bitet tárolnának (0 vagy 1), akkor kevesebb mint 2kb lenne az adat.
De ha mondjuk 1bájtot akkor is csak 15kb lenne, tehát messze lenne a 2MB-os korlát.
Van egy olyan érzésem, hogy nem is a böngésző, hanem a szerveroldal korlátozza be a dolgot..Hogy a kérdésedre is válaszoljak egy pixel generátor rugalmasságának kibővítése lenne a célom..
Jelen esetben egy 240x64-es grafikus kijelző pixeleit akarom teljes egészében modellezni, úgy hogy az ott elkészített rajzolat vagy, ha jobban tetszik pixel grafika gond nélkül felvihető legyen a kijelzőre.
Tudom, hogy léteznek hasonlók, csak az a baj, hogy az ami nekem kell nem létezik ingyenesben.
Általában a kijelzők többsége, sőt szinte mind alapértelmezetten 8x8 pixelt / karakter-készletet használnak.
(ezzel sincs gond csak marha nagy karakterhézagokat hagynak)
Az én T6963c chippel ellátott GLCD kijelzőm képes a 6x8 pixel / karakter készlet megjelenítésére amivel sokkal barátságosabbak a karakterhézagok.
Nem mellékesen a kisebb karakter nagyobb karakterszámot eredményez egy azon sorban.
Hogy szemléltessem is a dolgot elkészítettem egy kisebb 3 840 pixeles változatot ami remekül működik..
Itt tudod megnézni: ©DPTP 6x8 Pixel kép genrátor... ( T6963c )
Lényegében ugyan ez lenne csak a már említett 15 360 pixelben. (egyébként már ez is kész van csak élesben nem akar működni csak localhost-on)
Új hozzászólás Aktív témák
- DUNE médialejátszók topicja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Tőzsde és gazdaság
- Linux kezdőknek
- Android játékok topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- GoodSpeed: Egy bihari a Hajdúságban
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- iPhone 12 Pro 128GB gyári független új akku fizikai dual SIM!!!
- Samyang AF 85mm f/1.4 FE II objektív Sony E
- Eladó egy igazi ritkaság Dell UltraSharp 32" 8K Monitor - UP3218K
- eladó Dell U4320Q Monitor 42.5 " 3840 x 2160 (4K UHD)
- Új Bontatlan Lenovo ThinkPad P16v Gen2 Mobil Munkaállomás -50% Ultra 7 165H 32/1TB RTX 2000 8GB 30Hó
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3303
- Bomba ár! HP Probook 450 G10 - i3-1315U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I W11 I Cam I Garancia!
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest