- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gerner1
- koxx: Az e-sport napistenének ajándéka: Lamzu Inca gamer egér
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Real Racing 3 - Freemium csoda
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #10752 üzenetére
CSorBA köszönöm
, hasznos volt
Sk8erPeter jól gondoltad.. Nálam nem egyszer fordul elő, hogy fejben, tök jól megfogalmazom, de mégsem írom le...
Talán ami nálam van a fejemben, az az objektum orientáltság, és emiatt szétszedem a tábláknál is...
- user
- hirdető extends user
- admin extends user.És én emiatt ösztönösen, a usert, hirdetőt, (esetleg admin, de itt most lényegtelen) külön venném.
Legyen másik példa
- hajó
- cirkáló extends hajó
- csatahajó extends hajóés én nem úgy csinálnám, hogy van egy hajó tábla, és akkor:
- id
- méret
- súly
- sebesség (na eddig van a hajó adatai)
- rakéta szám
- lövegtorony szám
- radarszám (eddig meg a cikráló)
- csatahajóra jellemző adatok... (és eddig meg a csatahjó)És ha 1 táblában tárolva a hajók adatait... akkor egy mezei hajónál tele lenne egy csomó null érték. És én ezt nem szeretném. Lenne külön tábla a cirkálónak, és csatahajónak. Ők végül is hajók is, de mégis más típusúak.
Ahogy írtam fentebb is, hogy a hajó lenne az ős osztály, a másik kettő pedig a gyermeke, és ezért külön veszem, külön objektum, és emiatt "ösztönösen" az adatbázis tábla felépítésénél is külön venném.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 256GB / 12 hó jótállással
- Eladó Gamer Laptop Asus TUF A15!
- Eladó iPhone 8 64GB Fekete Jó állapotban
- Eladó Apple iPhone 15 Pro MagSafe fekete szilikon tok - több darab. (MT1A3ZM/A)
- Dell Latitude 5414 RUGGED Core i5-6300 Touch "katonai" kivitel 6 Hónap garancia, áfás számla
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3003
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Legion Pro 7 RTX 4090-es laptop 999.000Ft-ért, HP, DELL, Lenovo dokkolók 12.300Ft-tól
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3027
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest