Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz Tele von Zsinór #10214 üzenetére

OK, tehát hogy a lényeget kiemeljük, ha már linkelted (bár ehhez bele is kellett olvasni a linkelt cuccokba, és ez melós volt :P):

Symfony2:
    "Naming Conventions
    » Use camelCase, not underscores, for variable, function and method names, arguments;
    » Use underscores for option, parameter names;
    » Use namespaces for all classes;
    » Suffix interfaces with Interface;
    » Use alphanumeric characters and underscores for file names;
    » Don't forget to look at the more verbose Conventions document for more subjective naming considerations."

A PSR-1-ből:
    "[...]
    » Namespaces and classes MUST follow PSR-0.
    » Class names MUST be declared in StudlyCaps.
    » Class constants MUST be declared in all upper case with underscore separators.
    » Method names MUST be declared in camelCase.
    "

Tulajdonképpen utóbbi nagyjából csak OOP-kódolásról beszél. Ezt a StudlyCaps-et még most hallom először, gondolom ez a PascalCase-zel ekvivalens, nem? (legalábbis az írási módjából következtetve)
    Előbbi viszont egyértelműen camelCase-t ajánl függvényekre és metódusokra egyaránt, ezeknél az underscore-t kerüli.

Az itt leírtak nagyjából egyeznek az én szokásaimmal, azzal az egy nagy eltéréssel, hogy a procedurális kódolásnál, globális függvényeknél én még többnyire underscore-t használok. Igaz, néha keveredést okoz az agyamban, főleg amikor mondjuk C#-kódról térek át PHP-ra, akkor először nagyon katyvasz van a fejemben, hogy na most akkor hogyan is deklaráljam a függvénynevet, mert a PascalCase használata viszont PHP-ben nem szokásom.

Amúgy köszi a tapasztalat-megosztást.

==========

(#10202) j0k3r! :
    neked is kösz!
    "- osztalynevek, nevterek: nagybetuvel kezdodik es camelCase (ClassTwo)"
    >>> Tehát akkor gondolom a PascalCase-re gondolsz.

"az alahuzasos dolgot kerulom (kiveve konstansok), igy legalabb ha ranezek a kodra, akkor egybol latom, hogy az valoszinuleg valami beepitett php-s dolog lesz"
    Hmm, végül is ez is egy elfogadható szempont.
    Engem alapvetően a Drupal szoktatott rá arra, hogy a procedurális kódolásnál következetesen az aláhúzásokat használjam a szavak elválasztására függvényneveknél (persze a következetes szó akkor igaz, amikor épp nem vagyok kicsit megzavarodva más nyelv használata miatt).

==========

(#10203) ArchElf :
    OK, köszi, ezek szerint alapvetően kerülöd az underscore használatát.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés