- Dany007: Kiakasztó frissítések
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
-
LOGOUT
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
válasz
dino_m #25917 üzenetére
Nem kell vinned a tévét sehová! Itt leírtam a vonatkozó tudnivalókat.
A többit illetően pedig csak ismételni tudnám magamat. Levél, felszólítás... remélhetőleg, elegendő lesz!
-
Piftuka
veterán
válasz
dino_m #25909 üzenetére
Sajnálattal hallom, hogy így jártál!
"Az a röhej, hogy már azt fontolgatom, hogy lemondok a Philips márkáról"
Én már lemondtam. Nem véletlenül írtam nemrég ezt.
A "nagy" gyártók közül Magyarországon a Philips szervizháttere, szervizhálózata a legbotrányosabb. Kritikán aluli.
Viszont ne add fel! Írj egy udvarias, de határozott felszólítást email-ben a Telekom-nak, hogy szíveskedjenek nyilatkozni, és a nyilatkozatnak megfelelően intézni a termék cseréjét, vagy a termék vételárának a visszafizetését, mert most már olyan hosszú ideje húzódik a termék, a vonatkozó levelezés, telefonálás annyi energiádat, és pénzedet vitte el, amely már aránytalan többlektöltséget jelent számodra.
Nagyon fontos, hogy adj meg egy konkrét dátumot, amely dátumig még vársz, hogy érdemben és a jogszabályoknak megfelelően biztosítják számodra garanciális jogaidat. (Tehát végre elintézzék a javítást/cserét/pénzvisszafizetést.)
És írd bele, hogy amennyiben a határidőn túlig nem rendezik érdemben az ügyet, akkor az illetékes Békéltető Testület felé megteszed a vonatkozó panaszodat.
Az egészen közeljövőre vonatkozóan jó hír mindnyájatoknak, hogy végre sok-sok év után a hazai fogyasztóvédelem vonatkozó jogszabályrendszerébe visszahozták a 30 napos elvárt garanciális ügyintézést.
2021. január 01-étől minden forgalmazónak (és a velük szerződött partnernek) nem csak törekednie kell a 30 napon belüli átvizsgálásra, szervizelésre, javításra, és annak akadályoztatottsága esetén a cserére (vagy pénzvisszafizetésre), hanem garantálnia is kell azt, hogy a szerviz oldalán a megfelelő lépések a megfelelő időben megtörténtek.
Egyúttal még (a termék állapotára - javíthatatlan/cserélendő - vonatkozó közléstől számított) maximum 8 napon belül intézni is kell a cserét érdemben. Amennyiben pedig az nem lehetséges, akkor a pénzvisszafizetést.
Legyetek mindig tudatos fogyasztók!
-
Piftuka
veterán
válasz
Mezcal #25903 üzenetére
"De, pont annak mérvadó a véleménye betekintési szögben, aki oldalról nézi. "
Nem így értettem.
Arra gondolok, hogy amikor valaki bevallottan nem az adott pillanatban televíziózást, házimozizást tekinti fő elfoglaltságának, ott nyilván nem beszélhetünk arról, hogy "filmek, tévé adás... legyen jó a képminőség, stb". Hiszen nyilván nem ez a fontos, ha "kifacsart" szögben, csak oda-oda pillantva figyeli a kép tartalmat. (Az akár monokróm is lehetne, meg pixeles... nem mindegy?)
A "kifacsart" szögből folyamatos tévézést, és házimozizást pedig a durva trapéztorzulás, képtartalom torzulása miatt nem nevezhetjük "minőségi tartalomfogyasztásnak".
A csoportos konzolos játék már jogos észrevétel, bár én továbbra is úgy gondolom, hogy el van túlozva az egész. Nyilván attól is függ, mennyire közel ültök.
(Bár gondolom, ha ~4-6-an vagytok, akkor nem fél-egy méterre ültök a tévétől, hanem sokkal távolabb. És 2-3-4-5 méterről nézve akár egy 85 colos VA panelt is, nem kellene, hogy bármelyikőtök szignifikáns színtorzulást tapasztaljon, hiszen a távolság miatt a kanapé szélén ülök számára is erősen csökken a betekintési szög.)
"És ami a lényeg, egy 2 millós tévének ne legyen már ilyen gondja."
Ebben pedig maximálisan egyetértünk. Semmilyen gondja nem kellene, hogy legyen, de van. Nincsen tökéletes televízió. Nincsen.
És ugye az eredeti kontextus (innen indult a beszélgetésünk) az volt, hogy ez a "csúcs" LCD, és csak "átlagos" a betekintési szöge.
"Bezzeg az OLED"...
Mint mindig, itt is igaz, hogy az egyén, a felhasználó preferenciája a mérvadó. Az OLED tévék ennyi pénzért közel sem képesek ilyen mozgásmegjelenítésre, fényerőre pláne, és a gyakorlatban több komoly probléma van a "tinting" jelenségekkel. (Szerintem ez utóbbi a legbosszantóbb.)
Tehát, ha a 2 milliós LCD-t és OLED-et hasonlítjuk össze, akkor mindenki eldöntheti, hogy az adott készülék, illetve technológia melyik hátrányát hajlandó elfogadni cserébe az általuk nyújtott előnyökért.
És ezért nem jó kijelenteni azt, hogy az egyik, vagy a másik "vállalhatatlan".
Amúgy hidd el, hogy összességében, házimozira a SONY "Z" szériánál jobb tévét jelenleg nem lehet találni a sorozatgyártott, szélesebb tömegek számára is elérhető tévék között.
(A legjobb egyébként a SONY, Micro LED technológiára épülő "Crystal LED" tévéje, de azt csak egyedi megrendelésre készítik és szállítják, és 4K változatban ~800.000 EURO körül van az ára.)
Abba pedig jobb nem is belemenni, - mert amúgy érdekes topic, de messze mutat, és kb. napestig beszélhetnénk róla- , hogy amúgy minden tévé bitang drága manapság.
Ezeknek a csúcsmodelleknek nem kellene 200.000-250.000 forintnál drágábbnak lenniük, ám a gyakorlatban milliós berendezésekről beszélünk.Agyrém.
-
Piftuka
veterán
válasz
Mezcal #25901 üzenetére
Nem figyelmesen olvastál!
A "rossznak" mondott betekintési szöget a fenti képen láthatod, és az "XF9005"-ről van szó.
Ha nem fél-egy méterről nézed a tévét (ahol az RTings kamerája kerül elhelyezésre mindegyik ilyen tesztnél), hanem távolabbról, akkor még ennyi színtorzulás sincsen, mint amit ott láthatsz.
Tehát a "Z8H", ami nem "rossz", hanem "átlagos" minősítést kapott a betekintési szögre, még jobb ennél.
Ak pedigi a tévé mellől, számítógépezés, társasjátékozás, telefonálás, baráti beszélgetés, olvasás, vacsora, stb. közben "tekintget" rá a tévé képernyőjére, avagy "háttértévézik", annak hadd ne legyen mérvadó a véleménye azzal kapcsolatban, hogy mit jelent a "gáz" képminőség!
Az elmúlt ~10 évben csak egyetlen olyan tévét teszteltem, amelyre még én is azt mondtam, hogy a középpontból kitérve már nem ad minőségi képet; ez a "SONY ZD9" volt.
Ez az egész betekintési szög "mizéria" csak arra volt jó, hogy a gyártók felültek ezeknek a hangoknak, és a kiváló kontraszttal rendelkező tévéiket egytől-egyik elcseszték ezekkel az új, mindenféle "ultra-mega-hiperwide viewing angle" rétegekkel.
Kár érte!
-
Piftuka
veterán
válasz
Mezcal #25866 üzenetére
A képet az RTings.com vonatkozó Youtube videójából "ollóztam", és nagyon is jól érzékelteti, hogy 15°-os szögből, a kifejezetten rossznak mondott betekintésű szögű SONY XF9005 mennyire jó képminőséget ad. (Még úgy is, hogy a kép jobb szélén a szaturáció romlás kicsit látszik már.)
30°-os szögnél is teljesen jó. Az általad "leszólt" "Z9H" készülék még ennél jobb eredményt produkál. Annál nagyobb szögnél pedig nem beszélhetünk egyébként sem minőségi "tartalomfogyasztásról".
Már kérdeztem anno, de még senki nem tudta ész érvekkel alátámasztani, hogy ha a fenti képen látható (elhanyagolható) mértékű szaturáció romlást "elfogadhatatlannak", "rossznak", avagy "gáznak" tartja...
...akkor vajon miért nem tartja annak, ha torzult alakokat bámul, egy erősen szabálytalan trapéz alakzaton "minőségi televíziózás, filmnézés" címén!?
-
Piftuka
veterán
válasz
Mezcal #25692 üzenetére
A tesztekben "átlagosnak" mondott tévé már bőven több mint elég. Az a tévé pedig jelenleg a legjobb tévé a piacon. (A "F" és "G" széria még annál is jobb volt.)
Ki akarja a tévét éles szögben bámulni?
Vagy szerinted ez a látvány minőségi televíziózás, házimozizás élményét nyújtja?
(A jelenlegi legjobb OLED tévé, 75°-os szögből nézve. Nincsen színtorzulás. "Hurrá!"...)
-
-
Piftuka
veterán
válasz
rainman72 #25680 üzenetére
Hát erre a biztos módszer a kijelzőt óvatosan, de határozottan egyszer megkoccantani, mintha kopogtatnál egy ajtón. Az IPS panel nem, a VA panel "villan" a kocogtatás helyén.
Ám a mostani COVID veszélyes helyzetben senkit nem bíztatnék arra, hogy menjen be az üzletbe "kocogtatni". (Aki pedig soha nem csinált ilyet, azt pedig azért is lebeszélem róla, mert egy túl erős "koppintás" a képernyőre annak hibáját is okozhatja.)
-
Piftuka
veterán
válasz
rainman72 #25664 üzenetére
"8505,ha IPS akkor 65" ha VA akkor 70"!
Azért ez így ebben a formában nem ennyire egyértelmű.
Attól, hogy minden 50, 58 és 70 colos tévé garantáltan VA panellel rendelkezik (mert ezekben a méretekben csak VA panelt készítenek), az nem jelenti azt, hogy minden 65 colos tévé IPS panellt kapott.
Annál ezt nem lehet így eldönteni, mert a kettő közül bármelyik lehet.
Az biztos, hogy az 50PUS8505 MVA panelt kapott. (Ráadásul ha minden igaz, ugyanazt az "AU Optronics" változatot, amit a Panasonic is használ az érintett modelljeiben.)
És hogy erről beszélgetünk, eszembe jutott, hogy az EU kötelezhetné a gyártókat a paneltípus feltüntetésére. LG kapcsán egyszerű a helyzet, mert ők büszként hirdetik hosszú-hosszú évek óta az IPS technológia alkalmazását. (A VA paneles tévéikre ők is ráírhatnák a "laikusok" kedvéért.)
A többi esetben viszont nagyon nem mindegy. A panel típusa olyan alapvető információ, ami a vásárló számára a vásárlási döntést segítheti.
Ott kellene lennie kötelező, és jól látható módon a termék dobozán!
-
Piftuka
veterán
válasz
blakey #25467 üzenetére
Igazad van abban, hogy manapság bármelyik gyártó piacra dobhat rossz és jó minőségű terméket egyaránt.
A "TP Vision" tévékkel nem feltétlenül a minőségük a probléma, bár az is igaz, hogy ha nem került volna hozzájuk az "Ambilight" joga, akkor a tévéiket - Philips márkanév ide, vagy oda - nagyjából semminek nem hívnák manapság.
Ahhoz ugyanis túl átlagosak a szó minden értelmében.
Az igazán komoly probléma a szervizhátterük. Hiába sikerült jól az adott készülék, hogy ha meghibásodik, akkor az ember olyan szervizt kell értesítsen a javítási igénye érvényesítésére, amelyre egy kopott, megtépázott lúdtollat nem bízna rá.
És ilyen szempontból a tartós fogyasztási cikkek (így a tévék) piacán sajnos kis hazánkban nagyon rossz a helyzet a legtöbb esetben.
Ami pedig az eladókat illeti... fontos megjegyezni, hogy a Media Markt saját eladói nem részesülnek jutalékban (láttam, fentebb fórumtársunk ezt írta) az importőr részéről.
Az csak az importőrök saját (annak megfelelő pólót viselő) promótereire igaz.
Az eladók hozzá nem értése, tájékozatlansága, esetleg elfogultsága pedig már más lapra tartozik.
-
Piftuka
veterán
válasz
fojtviki #25320 üzenetére
Az igények miatt szükségszerű volt, hogy idáig jut ez az egész. A tévék egyre nagyobb méretűek lettek, és egészen drasztikus mértékben vékonyabbak. A készülék, és a felhasznált anyagok szintjén is.
Könnyű megérteni, hogy míg egy régi ~24-42 colos, közel 10 cm vastag tévé belsejében könnyű volt úgy elhelyezni a fali konzol ellendarabjául szolgáló fém tartókeretet, hogy az egyetlen pozícióban se feszüljön neki a burkolatnak.
A mostani 1-2 cm vastag tévékben ez még akkor is lehetetlen, ha extrém mértékben elvékonyítják a fém vázat.
Gondoljatok bele... a gravitáció nagy úr, az 50-75-85+ colos tévéknek már a panelszendvics miatt is iszonyatos súlya van, miközben tized-századmilliméter közelségben, szorosan passzol rá a keret, és még a burkolat is. Semmi "mozgástér" nincsen. A burkolat anyaga pedig egyre vékonyabb. És minél nagyobb a képátló, a súlypontja a tévének annál távolabbb kerül a középponttól.
A nagy tévéket ezért a falra úgy lehetne stabilan, és a lehető legkevésbé megfeszülő mértékben felszerelni, hogy a falon a tévé négy sarka mögött lévő csavarral kerülnének rögzítésre, a burkolat belsejében lévő megfelelő ellendarabokhoz. Ám ilyen vékony anyagok és tévék mellett az is csak 1-2 fokkal hozna jobb végeredményt.
Még akkor is kihívás ilyen körülmények között úgy felszerelni a tévét a falra - akár 100%-ban függőlegesen is -, hogy a burkolatot ne feszítse, húzza semmi. És ha a burkolat feszül, akkor a szorosan hozzá illeszkedő panel is feszül, hajlik, görbül.
Ha pedig még "fejnehéz" is a tévé, tehát a teteje kicsi a faltól távolodva, előre bukik (mert úgy szereli fel a tulajdonosa), akkor mindez hatványozottan igaz.
Én ezek miatt nem vagyok hajlandó felszerelni a falra a tévét. Csakis tévé állványra, asztalra.
-
Piftuka
veterán
válasz
MEXX_85 #25306 üzenetére
Sajnálom, hogy így jártál!
Viszont...
"Amit 10perc maszírral sikerül t elfogadhatóra varázsolni.. "
Ezt honnan vettétek, hogy otthon így "kezelitek" a felhős panelt...!?
A hozzászólásodat egyébként "sticky note"-ként szívem szerint a fórum összes, műszaki cikkel foglalkozó topic-jának fejlécére tenném.
Egyike az ékes példáknak arra vonatkozóan, hogy miért nem szabad semmi olyan terméket vásárolni az EMAG-tól (és az Edigital-tól, hiszen immár egy cég a kettő), amely kapcsán szeretnél élni a garanciális jogaiddal.
-
Piftuka
veterán
válasz
rainman72 #25303 üzenetére
Nagyon gáz, hogy a mai LCD tévék jelentős részét nem ajánlott VESA konzollal rögzíteni.
Annyira gyenge, izgő-mozgó, vékony a keret, hogy óhatatlanul megfeszül a panel a rögzítést követően. Az pedig igen rosszat tesz neki.
Sokan számoltak be az utóbbi időben a falon rögzített tévé felhősödéséről. (Az egyik fórumtársunknak a jelenség elmúlt, amikor levette, és annak lábain helyezte el a tévét. Volt, aki nem volt ilyen szerencsés.)
Szóval elmehetnek a fenébe a gyártók! Ám a jelenséget kiváltó, korábban a "vastag tévék" miatt reklamáló felhasználók is.
-
Piftuka
veterán
válasz
dino_m #25270 üzenetére
Nincsen. Nagyon rég óta.
Már a '90-es évek elején is Székesfehérváron gyártották a tévéket. (Adta magát számukra a nyugat-európainál jóval olcsóbb magyar, és lengyel piac, így oda vitték a legtöbb, majd az összes elektronikai cikk gyártását.)
Amint felvásárolta a televízió részlegre vonatkozó jogokat a "TP Vision", el is vitte a gyártást Kínába és Lengyelországba.
Azóta a Philips is az egyéb termékeit Kínában gyártatja. Nekem még van "Made in Holland" Philishave villanyborotvám; egykori csúcsmodell. Működik, kedvelem, használom.
Viszont most már csak "Made in China" példányokat találsz a piacon. Az összes Philips borotva, fogkefe, és egyéb "health care" termék ott készül.
-
Piftuka
veterán
válasz
bluemirage #5011 üzenetére
Köszönöm mindannyiótoknak a válaszokat!
Megnéztem, elolvastam, amit javasoltatok...
Ebben a hozzászólásban leírtam, hogy milyen körülmények között, milyen célra használnám, és melyek a legfontosabb szempontok.
A képminőség a legfontosabb, és úgy gondolom, hogy a 40'-42'-es méret is már remek lenne. A 46'-50'-es TV-k talán már nagyok a szobába.
Ráadásul eddig ugyebár egy jóval kisebb TV-t néztem, és azt sem találtam kicsinek.
Ezek függvényében a 40PFL7007 tényleg jónak tűnik. Ennek a képminősége a Samsung LED TV-i közül (azok közül több típusnak volt szerencsém látni a képét működés közben) kb. melyikkel egyezik meg?
Esetleg a 7007-esen más alternatíva, ami a fenti szempontoknak megfelelne?
Továbbra is köszönök minden javaslatot, segítő észrevételt, tanácsot!
-
Piftuka
veterán
Sziasztok!
Azt javasolták, hogy Philips TV-kkel kapcsolatban itt kérdezzek. :-)
Nos adott az alábbi lista:
Philips 47PFL4007H (199.999 ft)
Philips 40PFL4308 (229.999 ft)
Philips 42PFL4208H (229.999 ft)
Philips 40PFL7007H (239.999 ft)
Philips 46PFL5527 K12 (239.999 ft)
Ezek mindegyike igazi "kakukktojás" számomra! Tudtok bővebb info-t mondani róluk? Melyiket érdemes/nem érdemes megvásárolni? Miért?
A 2 év jótállás szimpatikus, és jó tapasztalatom van egy 82 cm-es Philips hagyományos LCD TV-vel (32PFL5322/10). Ahhoz viszonyítva ezektől milyen képminőség várható?
Köszönöm előre is a segítséget!
Üdv: Piftuka
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Autós topik
- Mikrotik routerek
- Wise (ex-TransferWise)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- #Drive Rally teszt
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Gombászkönyvek egyben
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb