- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
asdf_
veterán
válasz
KilgoreTrout #147 üzenetére
Na de erre mondtam én, hogy mit termel meg a napelem? Mert a ház teljes fogyasztását ÉS a fűtését is, az úgy majdnem kizárt, mert ahhoz úgy 30kW feletti napelemednek kellene lennie, ami azért lakosságilag nagyon nem jellemző, vagy majdnem passzívházadnak, ebben az esetben viszont meg nem érdekelne a pályázat.
Tehát, van a napelemed, termel 100 egység enerigát egy évben. Vagy az van, hogy te azt mondod, hogy ebből mind a 100-at el is fogyasztják a ház villamos berendezései (mint egy standard szaldós ház esetén), így villamos fűtésre nem jut, vagy az, hogy van egy előre meghatározott érték, amit az energetikus mond/tud, hogy ilyen esetben mennyi számolható el a napelemes termelésből a ház rendes fogyasztására és mennyi a fűtésre, melegvízre, esetleg játszik még, hogy a villanybojlerre még jut, fűtésre már nem.
Szerintem sokkal előrébb lennénk, ha leírnád, hogy ténylegesen mi a helyzet. Mekkora napelemed van, évi mennyi kWh-t termel, mennyi az éves elszámoló számládon levő fogyasztás, mivel fűtesz, ezt mi táplálja, van-e gáz, mivel csinálod a melegvized, ez napelemről megy-e vagy éjszakai áramról, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió eladó
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest