Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
rsf
senior tag
Sziasztok.
7év Zyxel Nas használat után átjönnék OMV-re. Van egy J3455 vasam.
Az összefoglaló szerint feltelepítettem ,frissítettem. Beraktam egy Zyxelből származó HDD-t ami a fiókomban pihent mert februárban cseréltem egy nagyobbra.
Ezen a HDD-n rajta van a szükséges adataim nagy része ezért jó lenne megmenteni.
Látja is az OMV Fel van csatolva Samba engedélyezve a Windowsos gép látja az új gépet, de amikor fel akarom csatolni hálózati meghajtóként akkor nem fogad el semmilyen jelszót...
Mit ronthattam el?
Ha ez megy akkor a torrenteket akarom megmenteni, hogy ne keljen újra letölteni majd átpakolom a többi HDD-t is. Raidet nem akarok. Mivel a transmissiont nagyjából ismerem remélem ezzel nem lesz baj.
Azért döntöttem az épített nas mellett, mert a 4lemezes nasok már elég drágák.
Köszi.“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
rsf
senior tag
Megy már minden.
Már csak a HDD-t kellene átnevezni, mert így jelenik meg:
/srv/dev-disk-by-id-md-uuid-6838a181-3dc9e6b4-142d69b8-7e8206ef/video.........
A zyxelnél csak md0
Az azért jobban emészthető.Tök jó a T. Remote Guiban tudok váltani a két Nas között...
Üdv.[ Szerkesztve ]
“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
rsf
senior tag
Az SMB másolási sebesség nem vmi bajnok..
OMV-Win10 oda vissza olyan 50MB körül van. Néha megy 115MB-el is ami full, de indítok egy másik másolást aztán megint csak 50MB..
Ez a Zyxelnél fix 70MB..
Lehet ezen vmit segíteni?[ Szerkesztve ]
“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
rsf
senior tag
Nem használtam Raidben JBOD-ben volt.
Az a furcsa, hogy először csináltam pár olvasást, írást akkor 115MB/s -et láttam.
Aztán engedélyeztem pár dolgot, torrent stb. Utána már csak 50-et.
Többször is másoltam ide-oda. Aztán írtam ide és utána megint indítottam egyet és megint 115 volt. Szóval nem a folyamatok miatt lassult be..
Ezek az értékek viszonylag stabilak szóval nem ugrál 50-115 között. Hanem végig tolja és néha leesik 5MB-ot.
De ha kell akkor törlöm a HDD-t aztán vissza másolgatom rá a cuccokat majd jövő héten éjszakánként.
Ha az úgy jobb.
Mértem fogyasztást is. 1SSD,1HDD mellett:
Idle: 22-23W
R/W: 25-26W
Elég jónak tűnik.“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
rsf
senior tag
Jajj félre értetted nem fogalmaztam elég érthetően.
A sebesség elég konstans csak olyan 5MB/s -et változik amikor másolok. Szóval nem 50-115 között változik és úgy jön ki átlagban 70..
Ext4 a kötet. Hagyjam békén és csak nevezzem át? Vagy mit javasolsz?
Nem kavarhat be ez a JBOD és az, hogy más rendszer alatt lett csinálva?
Köszi.“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
rsf
senior tag
válasz atlagenber #9998 üzenetére
J3455 giga lap 2x8Gb ram. Nem nasnak vettem csak az lett belőle.
400w silver táp
A vas minden részét a hw aprón vettem.“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
rsf
senior tag
válasz doberman #10001 üzenetére
Az eredeti project emiatt a fellángolás miatt megakadt. De lehet, hogy veszek egy Asrock J3455 lapot aztán megy bele az egyik modul. Így ramra már nem kell költenem.. A régi gép meg a Zyxel nas árából kijönne a másik lap.
-
rsf
senior tag
Lenne pár kérdésem:
Amúgy mit szólna az OMV ha kivenném az egyik Ram modult? Keresné vagy futna tovább 8GB-al?
Ja és a több magos procit ki tudja használni az OMV?
Mert egy J3355 ös rendszer csak két magos de gyorsabb órajelen fut. Vagy jobb a J3455 alá?
Ki kellene próbálnom még azt is, hogy a HDD-t az alaplap 3.Sata portjára rakom az már külső vezérlős.
Remélem felismeri az OMV?
Üdv.“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
rsf
senior tag
válasz vadkörte #10004 üzenetére
Azért lett ennyi a ram, mert a laphoz adták jó árban ha viszem kompletten..
De most nem arra használom ami miatt vettem szóval veszek egy másik J3455 lapot aztán felezem a ramot.
Mondjuk akkor bukom a dual channel-t is.
Teszteltem a lapot win10-el aida szerint a memória sebessége ott van mint az itthoni FX8150-nek. Jó ez már nem mostani proci, de ez mégis csak egy celeron..Fel kellett dobnom egy win10-et hogy tudjam frissíteni a lap biosát ugyanis a biosból kihagyták a frissítési lehetőséget..
Az egyetlen hátránya a lapnak, hogy csak PCI foglalat van rajta és a PCI->Sata kártyák elég drágák.. De a 4db sata azért szerintem elég lesz nekem..“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
rsf
senior tag
Sziasztok,
nekifogtam egy új OMV telepítésnek.
Egy régi HDDt ami egy Zyxel nasban volt szeretnék használni ezért le szeretném gyalulni.
De a törlésnél a gyors változat hibát dob(Lehet a JBOD miatt) a biztonságos meg nagyon lassú..
Van vmi működő gyors megoldás vagy ki kell várnom a lassút? 2TB a HDD“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
rsf
senior tag
válasz lovi27 #10356 üzenetére
Nem annak.. A rendszert egy régi ssd-re telepítettem.
Elindítottam a törlést aztán olyan 20%-nál kidobott a felület.
Visszalépve nem látok semmit, de a HDD led világít szerintem csinálja a háttérben a formatot..“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
rsf
senior tag
Telepítéskor HDD1-et adtam a HDD nevének de mégis így látom: " /srv/dev-disk-by-label-HDD1"
Hogy tudnám ezt átnevezni hogy csak HDD1 legyen a neve?
Kicsit hosszú ez így. Sajnos későn vettem észre így trükközhetek a transmission letöltésekkel is ismét..
-
rsf
senior tag
Beraktam még egy HDD-t az OMV alá.
De nem tudom felcsatolni windows alá.. Látszódik tallózáskor de ezt írja a Win:
Mi lehet a baj?
Lehet hogy ugyanazzal a felhasználó névvel nem lehet két megosztást felcsatolni?[ Szerkesztve ]
-
rsf
senior tag
válasz lovi27 #10402 üzenetére
Sajnos most ismerkedek ezzel a rendszerrel és eddig hiába volt már Nasom de egy hdd-vel használtam.
Lényegében azt szeretném amit irtál, hogy hálózati meghajtóként legyen felcsatolva a NAS által megosztott mappa/ák.
A képen a hdd1,hdd2 amúgy egy-egy megosztás.[ Szerkesztve ]
-
rsf
senior tag
válasz lovi27 #10405 üzenetére
Hát jó kis rendszer ez, tetszik..
Kifejtenéd bővebben azt a megosztást amit irtál?
Én eddig úgy csináltam, hogy a Windowsban lévő hálózati meghajtó csatlakoztatása pontban megkerestem a Nas által megosztott mapparendszert és kijelöltem annak a gyökerét hogy az összes abban lévő mappa látszódjon. Ehhez persze kellett felhsználónév és jelszó is.
De most a második hdd-n lévő megosztásokat nem tudom felcsatolni. Nem értem a windows hiba üzenetét, mert ez a hálózati mappa még nincs is csatlakoztatva..
Az sem lenne baj, hogyha más meghajtó betűjel alatt lenne, de az igazi az lenne ahogy nálad van.
Ebben kellene egy kis segítség.
-
rsf
senior tag
-
rsf
senior tag
válasz lovi27 #10411 üzenetére
Persze.
Látom is a windows alól tallózáskor, de nem tudok belelépni és felcsatolni sem.
Lásd a tegnapi képet. Ftp-n ugyanígy van egy hdd1 és egy hdd2 mappa de ott mindkettőbe bele tudok lépni.
Majd nemsokára ismét próbálkozom.
Volt itt egy hasonló eset ott a 3.hdd vel volt a gond. Állítólag nem volt guid száma annak a partíciónak.
Az lehet?“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
rsf
senior tag
Már windowsos problémára gyanakodtam, de most kipróbáltam a gyerek gépén, ott is ugyanez van. Szóval biztos az OMV nél van vmi elszúrva..
-
rsf
senior tag
válasz lovi27 #10417 üzenetére
Megvan a megoldás!!
Leírom hogy megmaradjon hátha vkinek még szüksége lesz rá!
Elöljáróban annyit, hogy ma letöröltem az egész HDD-t Gparteddel újból partícionáltam mindent újból beállítottam a HDD2-n de nem változott az eredmény.
Egy külföldi fórumon találtam, hogy vki azt javasolta hogy a megosztott mappa jogait kell megnézni..
Ennek hatására elindítottam a WinSCP-t és körül néztem.
Azt láttam, hogy a HDD1 és a HDD2 jogai nem azonosak.
A HDD2 jogai között nem volt kipipálva a GID állítása..
Ezt bepipáltam + a rekurzívant is és nyomtam egy OK-ot.
Ezután egyből ment a HDD2 tallózása.
De hogy ez a jog miért hiányzott azt nem tudom...
De még azt sem, hogy mi is ez valójában..[ Szerkesztve ]
-
rsf
senior tag
válasz lovi27 #10421 üzenetére
Igen valószínűleg neki is ez volt a baja: [link]
De akkor is furcsa, mert a HDD1-et a Gparteddel készítettem elő a Hdd2-őt is de aztán OMV alatt csináltam egy gyors törlést neki. Ma ismét nekiestem a Gparteddel aztán az OMV alatt már nem piszkáltam csak felcsatoltam.De nem változott a szitu.
Már csak az 1000-es felhasználót kellene eltüntetni aztán minden tökéletes lenne.
Tudom, hogy miért van, csak szebb lenne ha nem lenne..
Köszi[ Szerkesztve ]
-
rsf
senior tag
válasz lovi27 #10424 üzenetére
Igen tudom, volt hogy csináltam egy másik usert a hdd2-re mert már kínomban nem tudtam hogy mit csináljak.
Úgy láttam, hogy csak a reset permission pluginnal lehet majd csak eltávolítani.
Üdv.“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
rsf
senior tag
válasz lovi27 #10421 üzenetére
Beraktam az utolsó a 3. HDD-t is és itt is ugyanaz a szitu volt mint a 2.-nál..
Nem tudom miért..
Az nem lehet, hogy az alaplapon ezt a két hddt(2,3) nem a soc-ba integrált hanem egy másik az alaplapon lévő külön vezérlő(ASMedia ASM1061 chip) vezérli??
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
rsf
senior tag
válasz lovi27 #10435 üzenetére
Nem.
Onnantól fogva már működik rendesen.
De most is Ftp-n létrehoztam egy mappát és annak is rossz volt a GID száma.
Ezt azért vetttem most észre, mert nem rekurzívan okéztam le a szülő mappát.
Szóval örökölte a rossz jogokat. Amikor már rendesen leokéztam működött rensesen..
Olyan mintha az elején rossz jogokkal lett volna létrehozva a mappa.. Vagy nem tudom.....“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
rsf
senior tag
válasz doberman #10440 üzenetére
Tvheadend+Oscam-ban én is gondolkodok csak kellene még bele egy sat tuner is..
A wetek play2-t kicsit lassúnak találom a feladathoz.. De a Kodiról nem mondanék le és arra tökéletes..“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
rsf
senior tag
Kaptam egy emailt, hogy elérhető az OMV 5.0.5 Stabil. És tényleg le lehet tölteni.
Lehet hogy át kellene állni? Nemrég laktam be a 4.1.22-öt.
Érdemes lenne? Tudtok vmi újításról ami miatt megérné felrakni?
Köszi“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
rsf
senior tag
-
rsf
senior tag
válasz boatkiller #10717 üzenetére
Ez volt nekem is.
A mappák jogait kellett rendbe tenni.
Pár kattintás és kész.
Akkor telepítettem a rendszert..
Én winscp használtam hozzá.
Keress vissza.[ Szerkesztve ]
-
rsf
senior tag
2,5hónap hibátlan működés után tegnap leállt a Transmissionom OMV4-en amit most vettem észre. Webes felületre belépve láttam hogy nem fut(piros pötty) Csináltam egy engedély OFF majd ON kombót amitől megjavult.
De miért állhatott le? Nem volt áramszünet.
Ki lehetne ezt deríteni vhogy?
-
rsf
senior tag
Nem csináltam semmit , nem is voltam itthon..
Ezt találtam a logban:Oct 14 23:44:50 NASI systemd[1]: transmission-daemon.service: Main process exited, code=killed, status=11/SEGV
Oct 14 23:44:50 NASI kill[30352]: Usage:
Oct 14 23:44:50 NASI kill[30352]: kill [options] <pid> [...]
Oct 14 23:44:50 NASI kill[30352]: Options:
Oct 14 23:44:50 NASI kill[30352]: <pid> [...] send signal to every <pid> listed
Oct 14 23:44:50 NASI kill[30352]: -<signal>, -s, --signal <signal>
Oct 14 23:44:50 NASI kill[30352]: specify the <signal> to be sent
Oct 14 23:44:50 NASI kill[30352]: -l, --list=[<signal>] list all signal names, or convert one to a name
Oct 14 23:44:50 NASI kill[30352]: -L, --table list all signal names in a nice table
Oct 14 23:44:50 NASI kill[30352]: -h, --help display this help and exit
Oct 14 23:44:50 NASI kill[30352]: -V, --version output version information and exit
Oct 14 23:44:50 NASI kill[30352]: For more details see kill(1).
Oct 14 23:44:50 NASI systemd[1]: transmission-daemon.service: Control process exited, code=exited status=1
Oct 14 23:44:50 NASI systemd[1]: transmission-daemon.service: Unit entered failed state.
Oct 14 23:44:50 NASI systemd[1]: transmission-daemon.service: Failed with result 'signal'.Ebből nem sok derül ki.
-
rsf
senior tag
válasz lovi27 #11146 üzenetére
Érdemes frissíteni az OMV verzióját amúgy?
4.1.23-1-el telepítettem.
Ha igen hogyan a legegyszerűbb? A beállítások megmaradnak?
Nálam a monitor+bill kombó nem olyan egyszerű..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest