Keresés

Aktív témák

• Pisztillus

senior tag

válasz Racecam #34028 üzenetére

A toleranciát általánosságban értettem, nem kimondottan a Dormicum-ra. Rengeteg példa van arra, amikor a szervezet megpróbál kibújni a gyógyszerrel való beavatkozás alól - ilyenkor más módon ható gyógyszerekre van szükség. Mint korábban említettem, ugyan használjuk a gyógyszereket, sok hatásmechanizmust is ismerünk. Ugyanakkor nagyon sok mindent nem, s van egy pár olyan gyógyszer, amiről tudjuk, hogy egy adott betegségre hatásos, csak azt nem, hogy miért. A szervezetünk működését tekintve rengeteg tanulnivalónk van még. Ehhez nagy lökést adott a teljes géntérkép elkészítése, de még nagyon az elején vagyunk az útnak. De nem filozofálok itt tovább, mert kidől a topic. ;]

De a szorongás attól, hogy nem fogok tudni aludni - egy tipikus ördögi kör. Itt bizony a szorongást kell kiütni, és a másik jön magától. (Mármint az elalvás) Még az is lehet, hogy a placebo (hatóanyag nélküli tabletta) is megoldotta volna a kérdést - amúgy rengeteg esetben elég ennyi is!

És igen, szólj csak bele, mert az így kialakuló beszélgetések, viták, tapasztalatcserék viszik előre a dolgok megértését és elfogadását. Oktatóként is, és most patikavezetőként is mindig az volt a mottóm, hogy inkább kérdezzenek meg valamit tőlem akár háromszor is, minsem egyszer elrontsák.

Ezt miért csinálja? Kijelölöm neki utólag az OFF-ot (mert ugye nem vettem be a Cavinton-t), erre nem teszi bele... Na még 1x... :F

Aktív témák

Hirdetés