Hirdetés
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
KTTech
veterán
válasz
torma1981
üzenetére
Nekem ugyan plazma van, de elég sok SD anyag kerül rajta nézésre (a 4K-nak úgyse sok értelme van 65" alatt - legalábbis a felbontástöbblet nem fog látszódni -, ha több, mint 2m-ről nézi az ember, ennyi erővel az is felesleges lenne, bár 65"-on 2m-ről már a fHD is esetleges). Ettől függetlenül a 4K anyagoknak van előnye, de nem a felbontás első sorban, hanem a magasabb színmélység.
Szerintem igenis számít, milyen minőségű a felskálázó algoritmus. Pont ebben a leggyengébb az LG (mindig is az volt, nem csak az OLED-eknél). Egy jó vezérlést megcsinálni nem olcsó dolog.
Ha váltanék (de amíg működik a jelenlegi nem fogok, mert nem jelent látványos minőségi ugrást az OLED az utolsó generációs felső kategóriás plazmához képest - tény, hogy nincs ditherzaj, ebben jobb, a nagyobb fényerőre nincs szükségem, filmeket elsötétített szobában nézek -, viszont van amiben gyengébb, mint pl. a mozgásmegjelenítés), akkor is néznék SD anyagot, a filmjeim többsége meg 720p, így ott is számít a felskálázó algoritmus, amiből én pl. megszoktam a jó minőségűt.
Az OLED meg SD anyaghoz is jobb, mint az LCD. Bár aki ezt nem látja, annak felesleges az OLED...
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2026: A Lenovónál már akasztják a jövőt
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- PlayStation 5
- Milyen autót vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen routert?
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B150M i5 6402P 8GB DDR4 500GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%-3hó gari!
- Microsoft Surface Laptop 4 13.5" Ryzen 5 4680U 6magos! 16GB 512GB 1 év garancia
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Vhiktor