Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mert itt biztos, hogy megmarad.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sidi: Samsung Deskmaster 386s/20n
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
daneel_hu #21433 üzenetére
Szerintem pedig elsősorban játékra való (60Hz, >=45fps), főleg ha kikapcsolod a szoftveres Motion Blur effektet is a menübe (konzolosok "így jártak").
Ma kicseréltem őket a PC felett. Futkároztam kicsit a TW3-ban, és "ég és föld" a különbség, mert nyilván így sem "tökéletes" még a mozgókép és eddig sem volt játszhatatlan, ugyanakkor BFI nélkül nem bírom rendesen elolvasni a feliratokat szaladgálás közben, BFI-vel viszont gond nélkül. Hasonló a helyzet a fix animációk (pl. párbeszédek) alatt. Amikor magától pásztáz a kamera lassan, akkor sem kezd el lassan "olvadni" a kép, hanem megmarad élesnek.
Szóval nézhetnék bármilyen tesztvideókat, vagy próbálhatnánk ezt kifejezni effektív felbontásokkal (vagy még bonyolultabban), de gyakorlati szempontból szerintem ez a lényeg, hogy sample-and-hold 60Hz egyszerűen nem elég maradéktanul videójátékra, de 60/60 villogás vagy 120Hz túlnyomórészt már igen. Olvasható marad a szöveg (pl. karakterek/tárgyak felett lebegő buborékok) mozgás közben és nincs betépett álom-olvadás, amikor egy cutscene-ben mozog lágyan és viszonylag lassan a kamera.Persze a 24fps-nek se árt, de ott nem tudod levenni a "gyári" blur-t a képkockákról (ha van, de általában van) és ritkán van olyan mozgás, aminél többet most el a 24fps sample-and-hold, mint ami már rajta van (de azért van, csak engem az közel sem zavar annyira, ritka és nem olyan feltűnő).
Viszont tényleg határeset a 60+60, mert világos statikus képen nekem is túl gyilkos már az 50+50 (50Hz bemenet). Mikor először elindítottam egy sötét DVD anyagot, akkor nem volt semmi gond, de mikor ledobtam a tálcára, és nézem a fehér ablakot, akkor fél perc után is stroboszkópot látok, nem sikerül ráállni. Ehhez 150Hz kéne. Mondjuk ~1%, ami 25/50 anyag és érdekel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Acer Travelmate P214-53 - i5-1135G7 I 8GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB ZALMAN Z1 Plus A-DATA 750W
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB RAMPAGE Shiva A-Data 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest