Hirdetés
-
LOGOUT.hu
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Érdeklődni és segítséget szeretnék kérni abban hogy az LG tvk kapcsán több helyen lehetett olvasni, hogy a RGBW vagy a WRGB panelek nem valódi teljes értékű 4K panelek, ez az OLED-re is igaz vagy csak a LCD-k esetén van rá példa? Illetve véleményetek szerint mennyire ajánlott vételnek számít 55B6-55B7-es modell?
Köszönöm!
-
Gtaati
őstag
válasz Partizan182 #4998 üzenetére
Helló!
Értem és köszönöm! Egyébként érdemi különbség van-e és mi lehet a B6-B7 között? Vagy csak annyi hogy újabb?
Köszönöm!
-
Gtaati
őstag
válasz Partizan182 #5001 üzenetére
Helló!
Ismét köszönöm a gyors és részletes választ! Ha már input lag, lehet tudni ezeknek a modelleknek játékmódban a lag mértékét?
Köszönöm!
-
Gtaati
őstag
válasz Partizan182 #5003 üzenetére
-
Gtaati
őstag
Helló!
Ismét lenne egy kérdésem. Nem szeretnék nagy értékű terméket ismeretlen boltokból vásárolni, de érdekelne, hogy milyen készülékeket árulnak az outletek, gondolok itt a grx-re elektrooutlet-re, electrovision stb. Honnan szedik a "csomagolás sérült" cuccokat? Illetve mit takar ez? Sokszor lehet látni a dobozaikon hogy out of warranty ez mit jelent? Ha én egyszer oledre adom a fejem nem mernék ilyen helyekről vásárolni csak érdekelne, hogy honnan származnak ezek a készülékek, mi történhetett velük és mi egyáltalán a létjogosultságuk a piacon. Egyébként több kollégám évekkel ezelőtt vásárolt ilyen helyekről és náluk a mai napig hibátlanul mennek ezek a készülékek....
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Valaki tudna abban segíteni, hogy az Lg 55B7V modell esetén a hdmi portok milyen jelek fogadására képesek? Gondolok itt, hogy hány bites hány Hz-es stb? Maga a panel FullHd és 2160p jel esetén mekkora maximális frissítést, Hz-t tud? Nem igazán találtam róla sokat...
Köszönöm!
-
Gtaati
őstag
Hello Mindenki!
Lg 55B7V araban van-e tole jobb valasztas mas gyartoktol? Koszonom!
-
Gtaati
őstag
válasz silentkiller #5507 üzenetére
Helló!
Ha jól értem, akkor jobbnak találod az LG mozgásmegjelenítését, mint a Sony-nal, csak még szokatlan? Csak azért kérdeztem, mert kíváncsi vagyok, hogy melyik gyártó "elektronikája" valósítja ezt meg a legjobban
Köszi!
-
Gtaati
őstag
válasz silentkiller #5512 üzenetére
Helló!
Köszönöm! Ez hasznos infó volt számomra,mert én meg LG fan vagyok hűtő, mosógép, tv-k, porszívó, mikró stb stb, de kíváncsi vagyok más gyártó cuccaira és hogy azok viszonyítás képen milyenek az LG-hez képest... Én mostanában szeretném majd lecserélni az lcd 55UB850-t egy 55B7V-re és hát próbálom összeszedni a véleményeket
Köszi!
-
Gtaati
őstag
Helló!
Hát nem tudom a nagyobb városok kivételével mennyi helyen van 100-as net... én 3 éve várok a Digire, hogy valami történjen, de még mindig csak a csúcs 8-ast tudom használni Nincs konkurencia és így nem nagyon halad semmi előre, pedig az ember a mai világban egy 30-35 ezres városban elvárná... Ezért nem használok pl Netflixet sem
-
Gtaati
őstag
Helló!
Azt lehet tudni, hogy pl Lg-nél jövőre a 2018-as modellek mikor jöhetnek ki, illetve van-e esély arra, hogy a gyártók újra belerakják a készülékekbe a 3D funkciót?
Köszönöm!
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Tegnap voltam MM-be nézelődni és meglepődtem. Ugye eddig a kiszemelt az 55B7V, aztán látok kiállítva egy ránézésre ugyanolyat és kiderült, hogy az a 55C7V volt. Én meglepődtem, mert azt hittem, hogy a C az ívelt kijelzőre utal, de nem... Ha jól tudom az 55B7V és a 55C7V között a különbség a talp és az, hogy eggyel kevesebb hdmi van a C7V-n? Ha ez igaz mi értelme az Lg-nek két 99%-ban ugyanolyan tv-t piacra dobni? Vagy én tévedek és más különbség is van köztük?
Köszönöm!
-
Gtaati
őstag
Hello!
Sracok a korabbi beszelgeteseket olvasva kerdeznem, hogy velemenyetek szerint van ertelme varni a 2018-as modellekre. Mennyire biztos, hogy lesz lenyegi elorelepes paneleket illetoen es hogy lesz-e 3D es pl hdmi 2.1 stb? Az lg kb mikor szokta az uj modelleket piacra dobni? Tehat egy idei B7 eseten erdemes varni akar kb 1 evet az ujakra vagy megvenni a B7-t?
Koszonom!
-
Gtaati
őstag
válasz Ren Hoek #5875 üzenetére
Hello!
En is most keszulok a napokban B7-t venni, nem hiszem h egy kozel 600ezres tv-re adnanak barmilyen akcio kereten belul 150ezer ft-nal tobb kedvezmenyt.... Szerintem akcioban is legjobb esetben 450 korul ha ki lehet majd fogni.... Szoval szerintem ha valaki 500 korul talal vagy cegkent tud vasarolni akkor nem nagyon van mire varni... Az 55SJ850 led lcd is 400 korul mozog es eg es fold a kulonbseg koztuk....
-
-
Gtaati
őstag
válasz goodwill #5972 üzenetére
Hello!
Itt Ph.-n keszult teszt az SJ850-rol es hat a teszt hozzaszolasait erdemes elolvasni sok link es kulfoldi tesztek is vannak. Korabban linkelt kep is onnan szarmazik. A boltban valo megnezessel az a baj, hogy nem termeszetes eletszeru korulmenyek kozott tudod megnezni. Nappal pl az en volt 55UB850-nel ami szinten led lcd es edge ledes, sok szort feny mellett jonak tunt a kepe es a feketeje. De ahogy kicsit sotetebb volt vagy eppen teljesen sotetben filmeztunk, akkor bizony a feket szurke volt es a vilagitas sem volt homogen. En ezzel nagyon sokat kuzdottem es az lett a vege h eladtam es jon a B7-t.
-
Gtaati
őstag
válasz goodwill #5976 üzenetére
Hello!
En nem akarlak lebeszelni az SJ850-rol, a meret mindenkepp mellette szol. Ha sokat nezitek nappal vagy szort feny mellett akkor vedd azt. En kb 3 evet.hasznaltam az 55UB850-t ami szinten edge ledes lcd 4k volt. Nekem a panel homogenitasat es a sotetben levo szurkes feketeket leszamitva sok gondom nem volt vele.... Ha van lehetoseg akkor ahogy fentebb a kollega irta lehet egy feny szalaggal vagy valamilyen fenyforassal trukkozni, de ha jol emlekszek nalatok falra kerulne es ha nincs semmi korulotte akkor nehezen kivitelezheto. Hat ami a filmeket illeti at kell alnod mindket tv eseten a min. 1080p-re, en is mar evek ota csak ilyenekkel vagy 2160p-s anyaggal etettem tvt. Nalunk is hamarosan megerkezik a kis kakamatyi es pont elotte amig van lehetoseg anyagilag cserelni, igy hat jon a B7
[ Szerkesztve ]
-
Gtaati
őstag
Sracok korabban irtatok, hogy a 2016-os panelek, illetve a korabbiak erzekenyek a napfenyre. Pl az ide B7-re ez mennyire igaz? Mert a nappaliba ahova kerul a szekrenysorra oda oldalrol erkezik be feny. Tehat a nappali egyik oldalso fala kb az egesz ablakokbol all es igy balrol oldalrol besut a nap es igy erheti bizonyos napszakokban oldrol erkezo feny a tvt. Ez mennyire lehet problema?
Koszonom!
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Tegnap hoztam haza az 55B7V-t hát már a kicsomagolás is nagy élmény volt Feketéje az 4k-s edge ledes lcd után brutális a képe is megfelelő tartalom mellet gyönyörű Sima tv-s adások esetén a régihez képest nem sok különbség van, de ugye ez engem nem is érdekel Hdr film pl Alien Covenant brutális mocskos jól nézett ki Igaz kb semmit nem volt időm állítgatni rajta, mert nagyon későn értünk haza
A beállításokat illetően az RTINGS oldalán találtam kalibrált C7-es beállításokat, de több dolog nem volt számomra egyértelmű amiben segítségeteket szeretném kérni.
Az odáig okén hogy a fentebb linkelt oldalon a képek alapján beállítgatom a főbb dolgokat, de ahogy eljutok a fehéregyensúlyhoz van 2 pontos azon belül is magas alacsony beállítási lehetőség illetve a 20 pontos és az belül is a tesztben célzott fénysűrűség ha jól emlékszem 5 vagy 10-vel 0-100 ig állítva minden van. Ezeket illetve a fentebb linkelt oldalon lévő rengeteg beállításról készült képet milyen sorban és hogy kell értelmezni és használni mert ezek között elvesztem teljesen....
Köszönöm!
-
Gtaati
őstag
válasz Partizan182 #6073 üzenetére
Helló!
Oké hát akkor kipróbálom úgy ahogy van Olyan kérdésem lenne h pl hdr-s anyag esetén a tesztekben színház módban használják és 100-as oled fénnyel és 100-as kontraszttal, ez mennyire normális és menyire káros a panelra nézve? Alapból eredeti képmódban van a tv hdr-s anyag esetén és hát nekem a színvilág sokkal jobban bejön mint a színház módban amiket a tesztekben preferálnak.
Köszönöm!
-
Gtaati
őstag
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy LG oldalán be szeretném regisztrálni a tvt, de a számla nem az én nevemre szól hanem cégnévre, ez probléma lehet, ezzel mennyire foglalkozik az LG? Vagy inkább csináljak a cég nevére egy fiókot és azzal regisztráljam be?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Gtaati
őstag
Srácok B7-nél HDR tartalom esetén mekkora Oled fény és kontraszt használható max ami még nem rossz hosszútávon a panelnak? Pl Automatikusan HDR tartalom esetén Eredeti képüzemmódban jelenit meg 100-as oled fény és 100-as kontraszt mellett, ez hosszútávon nem károsítaná a panelt?
Köszönöm!
-
Gtaati
őstag
válasz dgyuri0123 #6095 üzenetére
Helló!
Köszönöm neked és a többieknek is válaszokat! Ha gondolod van fogyasztásmérőm otthon és meg tudom mérni
-
Gtaati
őstag
Helló!
Érdeklődni szeretnék, ahogy petya2012 is kérdezte fentebb, hogy a pixelfrissítőt hogyan állítsuk be és milyen időközönként kell illetve lehet használni?
Köszönjük!
-
Gtaati
őstag
válasz Partizan182 #6126 üzenetére
De gondolom ezt előtte be kell kapcsolni a beállításoknál nem? És ha be van kapcsolva akkor minden nap nekiáll ezt csinál amikor ki van kapcsolva? Nem akarom a dolgokat túlreagálni, és csak kérdezem, hogy pl ha minden nap kikapcsolás után nekiáll ezt csinálni az nem probléma és nincs hatással a tv illetve a panel élettartalmára? Egyébként konkrétan ilyenkor mit csinál, milyen eljárással teszi a tisztítást meg? Ha pl semmi hologram, beégésnek nyoma sincs akkor is érdemes ezt a funkciót bekapcsolni?
Köszönöm!
-
Gtaati
őstag
Hello Mindenki!
Valaki tudna tanacsot adni abban hogy B7-nel minimalisan szeretnem a trumotiont hasznalni, hogy kicsit folyamatosabb legyen mozgas es ilyenkor mi az a max a 2 csuszkan ameddig el lehet menni, hogy azert latvanyosan ne latszodjon az h belenyul az elektronika...
Koszonom!
-
Gtaati
őstag
Hello!
Az 55B7-el kapcsolatban meg olyat szeretnek kerdezni, hogy pc is ra van kotve es beallitottam a hdmi bemenetet pc-re a kepmodot jatekra. Egyenlore a windows asztalt 1080p-ben hasznalom igy hasznaltam korabban az 55UB850v 4k lcd-vel is. A problemam ami korabban nem volt meg a 4k lcd-vel, hogy valtoztak az ikonok meretei, az ikonok es a hatterkep is nem tul elesek olyan mosottnak tunek kicsit es az asztalon sem ferek el ugy mint korabban a 4k lcd-vel. Mivel lehet a gond? Mi valtozhatott a 4k lcdhez kepest? Ha 2160p nativ felbontast hasznalok akkor sem valtoznak ezek a dolgok, problemak.. Nezegettem az nvidia vezerlopultjat de nem igazan talaltam olyat ami megoldotta volna ezeket a dolgokat. Vagy irjak inkabb a vga topikjaba?Koszonom!
-
Gtaati
őstag
Hello!
Sikerult az asztal es ikon meretezest megoldanom, egesz jo lett minden. Korabban janos666 altal megosztott kepbeallitasokkal is szimpatikusabb lett a dolog
Koszonom!
-
Gtaati
őstag
Korabban beszeltuk itt a pixelfrissito hasznalatat es valaki irta h ha keszenletben van a tv akkor mindig csinalja. Most a beallitasoknal oled panelbeallitasoknal van a pixelfrissito es azon belul inditas ha tv ki van kapcsolva es inditas most opcio. Ha beegesnek semmi nyoma se hologramnak akkor egyaltalan van-e ertelme bekapcsolni ezt a funkciot? Illetva ha nincs bekapcsolva h keszenletben ezt megcsinalja akkor gondolom semmit nem fog csinalni? Ha meg bekacsolom a funkciot tehat kikapcsolt allapotban ezt mindig csinalni fogja, es ennek a panelra nezve barmilyen negativ hatasa van-e? Bocsi ha kicsit tulvarialom, de az eletben nem volt ilyen erteku muszaki dolgom es hat valamennyire feltem is
Koszonom!
-
Gtaati
őstag
válasz janos666 #6165 üzenetére
Helló! Köszönöm a válaszokat.
A menüben két lehetőség van, de alapból gyárilag mind a kettő ki van kapcsolva. Az egyik hogy futtatom azonnal a másik meg ha kikapcsolt-készenléti állapotban van akkor automatikusan elvégzi mindig a tv, de alapból egyik sincs bekapcsolva a menüben. Csináltam róla képet és beillesztem mire gondolok:
Tehát itt a képen látható felső opcióra gondolok, ez nálatok mindig be van kapcsolva? Köszönöm!
Bocsánat, nem tudom miért fordította el a képet a beillesztést követően...
[ Szerkesztve ]
-
Gtaati
őstag
Hello!
Tehat csak akkor fut le ha ez be van kapcsolva mindig vagy ettol fuggetlenul is megcsinalja a tv? Tehat maradjon igy vagy kapcsoljam be? Illetve ha ez mindig be van kapcsolva akkor ennek a funkcionak csak pozitiv hozadeka van a panelra nezve vagy jarhat barmi hatranyal?
Koszonom!
[ Szerkesztve ]
-
Gtaati
őstag
válasz Nemir Ombe #6183 üzenetére
Hello!
A kollega kerdezte arra valaszoltam, meg volt benne nemi ironia termeszetesen nem jelent problemat normalis hdmi kabelt venni volt es van is mar az elozo 4k-s tv-hez is...
-
Gtaati
őstag
Hello!
Valakinek lehet otlete arra, hogy B7-nel hd tv adas eseten pl F1 kozvetitesnel vannak elek amik vibralnak pl a felfestett rajtracs vonalai, ezzel lehet valamit kezdeni? Van erre egyaltalan valamilyen beallitasi lehetoseg amivel ezt lehetne orvosolni?
Koszonom!
-
Gtaati
őstag
Hello Sracok!
Valaki tudna trumotion beallitast ajanlani a vacak tv adasokhoz illetve van-e megoldas a villodzo vibralo elek eltuntetesere? Jo minosegu 1080p, 2160p-s filmekhez erdemes hasznalni a valosaghu mozit es a trumotiont, ha igen milyen user beallitasokkal?
Koszonom!
-
Gtaati
őstag
Helló!
Érdeklődni és segítséget szeretnek kérni az 55B7V kapcsán, a hétvégén több filmet és néztünk, illetve bele-bele néztem több filmbe. A fekete és színek, Hdr stb tényleg elképesztően szép ezen a tv-n. De némelyik film bizonyos jeleneteiben pl X-Men Apokalipsz elején a felső kameranézetes homokdűnék felet ahogy elmegy a kamera, ott úgy vibrál, villog, szaggat a kép kikapcsolt trumotion-el, hogy azt hittem "lehányom" a tv-t. Ilyen vibrálás, szaggatás, villogás szintén tapasztalható az Elysium elején is ahogy a város külső részét páztáza végig a kamera, illetve ahogy a kép átmegy a földről az Elysium felé stb, Alien Covenant elején is amikor az űrben mutatják az űrhajót és ahogy halad előre a hajtóműt figyelve szinte ugrálva halad előre a hajtómű körüli kép és még sorolhatnám. Trumotion-al ezen lehet valamelyest javítani de ennek hatására meg több helyen képi hibák jelentkeznek, szóval tipikusan melyik ujjamat harapjam kérdés....
Szóval a kérdésem ehhez kapcsolódna, hogy ezzel mit lehet kezdeni? Olvastam keresgettem ezt a problémát és ugye ennek kapcsán jön elő az LG-re jellemző sorfelbontás kérdése. Most valójában kikapcsolt trumotion esetén ez 300? Illetve hogy 2017-ben egy 600ezer ft-os tv-nél ez miért nem oldható meg? Szeretem a műszaki dolgokat és érdekel is de ilyen szinthez én már "hülye" vagyok, nem értek hozzá, szóval ennek technikai korlát szab határt vagy a Tv gyártókat nem érdekli ez és hát jól van ez így is és eladják így a készülékeket, vagy mi az oka hogy a normálisabb, jobb képmozgás megjelenítést nem lehet megoldani?
Komolyan nekem nagyon tetszik ez a tv és nem nagyon tudnék sok dologba belekötni, de a képmozgás megjelenítés bizonyos helyzetekben kritikán aluli...
Véleményetek szerint mint lehet ezzel kezdeni, vagy milyen beállítás segítene ezen?
Köszönöm!!
-
Gtaati
őstag
Köszi Srácok!
Akkor ez most nem a tv hibája, illetve technikai korlát, hanem a 24p-s filmekből adódik? Ha médialejátszón (Himedia Q10 Pro 4k) beállítom, hogy minden anyagot 60Hz-n jelenítsen meg, akkor ez megoldhatja ezt a problémát?
Másik kérdés hogy az 55B7V-nél az információs sávra kattintva miért nem jeleníti meg, hogy az éppen megjelenített tartalom az hány Hz-n fut? Esetleg erre van-e megoldás, mert más gyártók tv-nél ez megoldható és szerintem hasznos is....
Köszönöm ismét!
-
Gtaati
őstag
válasz dgyuri0123 #6323 üzenetére
Helló!
Hát nem tudom. 2160p 10Bit HDR változatban néztem, de most fejből meg nem mondom milyen rilíz volt. A lejátszom meg egy Himedia Q10 Pro. De kipróbálom majd usb-ről a tv lejátszójával is hogy mit csinál.
Köszi!
-
Gtaati
őstag
Egyébként csak kíváncsiságból mert nem tudom a dolgok hátterét és mivel járóját, de pl miért nem rakják bele a BFI-t vagy mit az ilyen "felső" kategóriás tvkbe? Ez a gyártó spórolása, trehánysága vagy technikai akadálya van vagy mi? Pl egy plusz funkció, algoritmusként ezt nem lehetne beletenni egy firmware frissítéssel? Lehet hülyeséget kérdeztem,de ehhez a részéhez már tényleg nem értek...
Köszönöm!
-
Gtaati
őstag
válasz dgyuri0123 #6323 üzenetére
Illetve ha lenne időd és tudnál segíteni, akkor megkérnélek, feltéve ha meg van a film, hogy belenéznél-e a X-Men Apokalipszis C. film elejébe ahol a sivatagi dűnéket mutatják felülről, hogy nálad ezt a 910 hogyan jeleníti meg. Tesztként én nagyon kíváncsi vagyok rá, ha megoldható!
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest