Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- janacsi: Kasztrendszer?
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
Aktív témák
-
steve@prhw
őstag
A hátrányos megkülönböztetéssel kapcsolatban a legjobb / legelgondolkodtatóbb elmélkedést a SouthParkban láttam. És marhára igazuk volt a készítőknek. Ha egy rendőr megüt valakit gumibottal letartóztatás közben, mert ellenáll, akkor nem azon kellene rágódni, hogy roma vagy nem, hanem vállon kellene veregetni a rendőrt, mivel megoldotta a dolgot. Ha már nem a bőrszín fog feltűnni ilyen esetekben (sem), akkor szorul háttérbe a faji megkülönböztetés...
-
divot
veterán
Topicot bezárni, a témát a poltopicban folytatni. Már a Sorstalanság is elment aktuálháborgásba, tök felesleges még egy ilyen. Mert akkor esetleg én is nyitok még egyet az indiai fiút megverô szerbek okán a magyarországi tomboló rasszizmus ellen tiltakozó értelmiségieknek.
-
pweisz
senior tag
Hát nem azért de mennyi lehet egy ilyen ügynek az elévülési ideje? 10éve csinálták a gamét, gondolom nem a készítők tették nettre, érdekes lenne ha még felelőségre tudnák vonni őket. Egyébbként meg már lehet Észak Kambodzsában, vagy a fene tudja hol dolgoznak,eleve megtalálni őket is nem biztos hogy könnyű,meg hogy egyáltalán ki csinálta a gamét.
Egyébbként amit írsz azzal abszolut egyetértek. -
tildy
nagyúr
Ultramegalol:
Bővebben: link
Perek indulhatnak a cigányirtó játék készítői ellenű
Hozzátenném, még mielőtt valaki félreértene: nekem semmi bajoma cigányokkal.
Nekem az a bajom, hogy pont ugyanúgy általánosítanak a nem romákkal szemben, mint ahogy a nem romák velük szemben.
Akkor hogy is van ez?
A másik, egyik tanároma nnak idején kiszámlta, ha a roma lakosság hasonló ütemben szaporodik , mint eddig, akkor kb 2050re ugyanannyian lesznek, mint a nem romák...
Ami nem lenne gond, abban az esetben ha el tudják tartani -legálisan- mind önmagukat, mind adójukkal a ''társadalmat'':
[Szerkesztve] -
ch.peter
aktív tag
Sztem elrontva csak annyi van, hogy a felzárkóztatásukat / beilleszkedésüket úgy próbálják megoldani, hogy támogatásokat adnak nekik, és a jobb életszínvonalat így próbálják nekik létrehozni.
Csakhogy ezzel elindítanak egy ördögi kört:
Nem dolgozik -> támogatást kap (méghozzá annyit, amennyiért egy nem roma akár egy egész hónapot dolgozik) -> elmegy a kedve a munkától, mert megél nélküle is gond nélkül -> rossz példát mutat a gyereknek, szomszédnak, ismerősnek -> azok sem dolgoznak -> újabb támogatást kapnak.......
Ilyenek után én nem csodálkozom az emberek 99%-ban jelenlévő ellenérzések miatt, sőt teljesen megértem.
Ha nemes egyszerűséggel megtanítanák őket dolgozni / beilleszkedni akkor sokkal jobban járnának (bevételt hoz az államnak, ha egy polgára dolgozik) mint most, hogy folyamatosan a társadalmat terhelve segélyezik / etetik őket.
''Az éhes embernek ne halat adj, mert holnap is kérni fog! Tanítsd meg horgászni, és akkor megszerzi magának,''
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
azaz, raadasul nekem a delux pack is megvan (mingharom resz egyben, ''kellemes'', ''gui''-s ''kezelofelulettel'')
idonkent jolesik kicsit eloszedni, es kinyirni/megeroszakolni mindenkit
nezz el a #5-ben levo linkre: ''Kíváncsi vagyok, mikor vesznek észre egy bizonyos, szintén több, mint tíz éves kalandjáték-trilógiát, amiben ennél cifrább dolgok is szerepelnek...''
[Szerkesztve] -
dabadab
titán
''Magyarország lakosságának a 10%-át teszik ki a romák.
A börtönökben 65 %-ban képviseltetik magukat.
Ilyenek után nem nehéz általánosítani''
Am ertelmes ember megsem tesz ilyet, hanem inkabb arra gondol, hogy itt vmi tarsadalmi szinten el van rontva, de emberesen (mar ha elvetjuk azt az elkepzelest, hogy a ciganyok direkt szeretnek bortonben ulni). -
Damage
senior tag
Nem mondod?! Ez komoly?
A tetves.....
És mi az, hogy nem is nagyon fogják keresni a rendőrök? ''Szolgálunk és védünk''? Erről is megvan a véleményem. Tényleg sajnálom, ami veled történt
Remélem tettél feljelentést, és bízom benne, hogy megtalálják és ha nem is azt kap amit érdemel (kötelet), legalább jól szorongassák meg persze csak azután, miután megtérítette a károd (legalább a Casco önrészt). Ezen most komolyan meglepődtem.... -
VladimirR
nagyúr
nem, nem, abban egyetlen cigany srac van, azt sem szbad bantani (legalabbis addig nem, amig meg nem vvettel tole valamit)
sokkal inkabb johet szoba az armi, aholis negy cigany betuszkolja a baratnodet egy zsigaba es elhajtanak - ezutan bevonulsz, ugyanis szuksegallapot van a marakottyai ciganyfelkeles miatt, aholis meg kell majd kuzdened pl a cigany terminatorral (aka geplakatos) illetve a ciganyvajdaval (s mellesleg bill gates-szel is -- ora talan egy tank parkol ra a vegen)
ha ezen hozzaszolas sertene valakit, az:
-nezzen magaba, menjen orvoshoz, miegymas
-toroltesse, ha attol jobban alszik -
joey7
őstag
tényleg, nem féltek,h a mod.-ok bezárják ezt a totyikot?
-
VladimirR
nagyúr
az semmi, nekem meg is van az a trilogia, megpedig a delux pack-os kiadas
a temahoz meg annyit, hogy ez marmar az alszentsegen tulmenve surolja a faszsag hatarait (tulsok infom nincs a dologrol, de ha tomcat blogjanak hihetunk - es en hiszek, inkabb, mint az indexnek - ez egy tobb, mint tiz eves jatek, amivel a kutya sem jatszik joforman) -
ch.peter
aktív tag
Volt szerencsém a büntetésvégrehajtás országos parancsnokának óráit hallgatni a főiskolán. statisztika:
Magyarország lakosságának a 10%-át teszik ki a romák.
A börtönökben 65 %-ban képviseltetik magukat.
Ilyenek után nem nehéz általánosítani
Üdítő kivétel a szomszédunk.
Tisztességessen dolgozik, 3 műszak, Suzuki részletre, semmi zsiványság, semmi ''védett faj akarok lenni, mert egem mindenki üldöz'' beütés.
Megszereztem a játékot is, nyomtunk egy - két menetet a kollégákkal, majd levontuk a következtetést:
Ha nem csináltak volna nagy ügyet belőle, csak simán bezárták volna az oldalt, akkor a kutya sem foglalkozna vele, vagy megmaradt volna gyenge poénnak.
Sajtóbotrány előtt:
4 napig ment az oldal -> 4000 látogató. 1000 látogató / nap
Sajtóbotrány után:
2 órára újra elérhető lett -> 1200 látogató. 14400 látogató / nap -
Yutani
nagyúr
Ez nem azért volt, mert tahó faszfej volt, hanem mert valszeg nincs se jogsi, se forgalmi, se biztosítás, se semmi. És ezért nem állt meg.
Két éve egy másik romagyerek faterom kocsiját törte meg, csak az nem tudott elmenni. Mondanom sem kell, semmi papírja nem volt, és még most sincs lezárva az ügy.
Csak tudod az a baj, hogy ezek minden héten összetörhetnek valakit, mindig megússzák. Mert ez van ma Magyarországon.
Vicc:
Egyébként is, tudtad, hogy a romáknak alanyi jogon jár a jogosítvány?
Hogy miért? Láttál te már roma tanulóvezetőt? -
tildy
nagyúr
-
klewy
aktív tag
válasz
Apollo17hu #13 üzenetére
Igazad van: tehát erröl lenne szó:
illetve
[Szerkesztve] -
Apollo17hu
őstag
Témanyitásként azért belinkelhettél volna 1-2 cikket, hogy tkp. miről is akar szólni a topic...
Nemtom, láttátok-e már a ''buzivadász'' játékot. Na, ott meg a köcsögöket kell lőni. Azok mégsem tiltakoznak... -
Yutani
nagyúr
Nekem a héten senki ne védje a romákat! Hétfő este hátulról belémhajtott egy piros ezeröcsis ladás romagyerek, átnézett, aztán elhajtott. Nem tudtam utánamenni, mert már éppen kanyarodtam le a főútról, a roma meg elhajtott a főúton. Mire visszatolattam és utánaindultam, eltűnt. A rendszáma betűit kedvesem megjegyezte, de nem sokat érünk vele, még a rendőr is azt mondta, nem valószínű, hogy meglesz, mert nem is nagyon fogják keresni.
300k a károm (igaz, már csinálják is CASCO-ra), de akkor is szakadjon meg. Az egész szar Lada nem ér annyit, amekkora kárt csinált! -
Perjel
tag
A kutyás képek alatt lejjebb kezdődik a téma... -
tildy
nagyúr
Szerintem a főoldalakon sehol nincs semmi utalás, az oláh-játéknéven kívül.
Ha jól tudom csak valamelyik oldalon írnak arról, hogy micsoda romák... de a képeken sem sötétebb bőrű embereket látni...
Szerintem ez kb. olyan dolgo lesz itthon, minth avalaki ki meri mondani azt a szót hogy zsidó.
Túl sokat foglalkoznak vele.
Volt valahol egy plakát, magyar gyerek , roma gyerek...rosszcsontok...
És oda írva alá, hogy az egyiket felnőttként is annak tartják.
Ez nem negatív diszkrimináció a többséggel szemben?Nem egy hatalmas nagy általánosítás?pont ugyanúgy ahogy a romákkal szemben is az , hogy mit csinálnak.
Az a plakát szerintem hülyeség volt. -
klewy
aktív tag
Ja ok.Nem tudtam hogy ott lehet kibeszélni ilyen témákat.Is
-
Tithian
őstag
Szerintem túl van lihegve az ügy.
Egyéb kérdésekre pedig ott az aktuális poltopik. -
klewy
aktív tag
Lehet beírni ide mindent, DE CSAK A NORMÁLIS HANGNEM keretein belül.Már ha akad akit érdekel.
Az érdekelne miért és kik csinálhatták szerintetek?
Látta valaki?
Több száz-ezer másik ilyen játék van a világon, az ertéel és a rádió cé mégis csak ebböl csinál akkora botrányt...
Hmm....megint a balhé és megint kik vannak a központban....
Ok én nem értek egyet ezzel a játékkal.
De megint ez van hogy fordítsuk egymásnak a népet.....
Vélemény?
Aktív témák
- Cipő topic
- Yettel topik
- CMF Watch Pro 2 - ebből a poénból többet is ki lehetett volna hozni
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gumi és felni topik
- Saját vezérlőpultot tervezett a Snadragon X IGP-jéhez a Qualcomm
- Ukrajnai háború
- Projektor topic
- Drum 'n' bass
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, konzol adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest