Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
Új hozzászólás Aktív témák
-
EQMontoya
veterán
-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Kihagytad előle az unikumot!

-
EQMontoya
veterán
Egyébként vicces, hogy a tél első felében őszi idő volt, és Márciusra tél lett.
-
EQMontoya
veterán
válasz
Viszlát
üzenetére
Attól, hogy sok helyen így van, ez még nem lesz helyes.
Ha már jelentős bevételt okoznak a turisták, akik itt költik a lóvét, szerintem adhatnánk magunkra annyira, hogy az őket lehúzó pénzváltót, taxis hiénákat és hasonlókat nem toleráljuk. Nem gazdasági, hanem elvi okokból.
Mondjuk nyilván az se lenne rossz, ha lenne tisztességes tömegközlekedése a reptérnek.
-
EQMontoya
veterán
válasz
lorcsi
üzenetére
Na igen, ezzel is csak egyetérteni lehet.
Múltkor voltam egy napra külföldön, a reptér "gyűrűjében" lévő (amihez le kell menni a lépcsőn) parkolóban hagytam a kocsit.
Mikor jöttem haza, ott állt egy sárgára matricázott újabb A6, amin semmilyen taxis jelzés nem volt.Most komolyan, ennél feltűnőbben lehet még csalni?
-Taxi színű autó, ami nyilván nem hivatalos taxi
-A reptéren
-Egy amúgy is feltűnő autóból kialakítva, aminek a fenntartási költségeiből/értékvesztéséből egyenesen következik, hogy itthon nem lehet vele nyereségesen taxizni.És ezt (vagy egy pont ugyanilyen) az autót láttam már fél éve is...
Persze, értem én, hogy mindenki a határt védi, és nincs idő rendet tartani, de az ilyeneknek egyértelműen nem lenne helye az úton, és nem is kellene sok erőfeszítést tenni, hogy lekapcsolja őket valaki.
Ami persze rövidtávon meg is térülne, mert elég jót tenne az országról alkotott képnek. -
EQMontoya
veterán
válasz
bitpork
üzenetére
Ez akkor is etikátlan. Ha nem tudom tisztességesen kitermelni a bérleti díjat, akkor nem üzemeltetek bolt.
Arról már nem is beszélve, hogy ez bőven túl van a "kicsit drágább, de kényelmes, leszarom" szinten, tehát itt tényleg csak az vált pénzt, aki teljesen hülye.
Ebből kifolyólag nem is lesz ügyfél.A tipikus magyar vállalkozó mentalitása, hogy "drága a bérleti díj, hát drágán adok mindent". Ami jól hangzik, csak az a probléma, hogy ha 300 méterrel odébb érezhetően olcsó, akkor csak az fog ott vásárolni, akinek nincs más választása, vagy akinek épp nagyon sürgősen kell. És mi lesz erre a reakció? Hát, kevés a forgalom, nem tudom kitermelni a bérleti díjat, drágítok még. Nyilván ez a megoldás...

-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
A has az egyik leggyorsabban regenerálódó izom (a láb mellett)
Az enyém nem ott van, kedves Quasimodo!

-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Mi Szögeden vagyunk, itt "csak" November van, szóval 4-5 fok, párás, esős, erősen szeles.
-
EQMontoya
veterán
Ami nyitva szokott lenni hétvégén (hiperek, posta, cukrászdák, éttemek) lesznek pénteken, vagy csak szombaton?
-
EQMontoya
veterán
válasz
bitpork
üzenetére
Az a baj, hogy ez nem feltétlen ennyire egyértelmű kérdés.
Erre próbáltam kicsit cinikusan célozni este, de akkor most kifejtem részletesebben.Egyrészt a távolmaradás is egy véleménnyílvánítás. Igazából egy enyhébb formája annak, mint ha valaki elmegy, és érvénytelenül szavaz. Mert utóbbi szerintem erős véleménnyilvánítás.
És itt had hozzak fel egy nem túl régi példát, a kvótanépszavazást.
Szerinted jóérzésű ember elment, és szavazott? Maximum érvénytelenül. Ha már a kérdés is hazugság, elég nehéz rá akár igennel, akár nemmel válaszolni. És mi történt? Meglehetősen sok érvénytelen szavazat, illetve az alacsony részvétel okán érvénytelen népszavazás. Az emberek pontosan úgy nyilvánítottak véleményt, ahogy ilyen esetben érdemes: ebben mi nem veszünk részt.Legyünk őszinték, a parlamenti választásokon is elég erősen lejt a pálya (említhetnénk a határon túli voksokat, a körzetek átszabását, a párszövetségekre vonatkozó szabályozásokat, győztest aránytalanul kihangsúlyozó képviseleti rendszert, és még sorolhatnám napestig), tehát itt is racionális magatartásnak érezném azt, ha az ország jelentős része úgy döntene, hogy ebben nem vesz részt.
Szóval szerintem távolmaradni igenis üzenet, csak elég nagy tömeg szükséges hozzá, hogy át is menjen a mondanivaló.
-
EQMontoya
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
Szerintem át is utalta.

-
EQMontoya
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
Ezzel mélyen egyetértek. A "mit csináljak?" kérdésre én is adtam már olyan választ, hogy "menj haza, holnap találkozunk". Azért ne üljön bent a kolléga, hogy unatkozzon. Ha meg van meló, tök normálisan állnak hozzá, inkább meghúznak egy napot, és akkor megvan időben.
Az ilyenek szerintem is annak a jelei, hogy a vezetés nem tud nekik megfelelő eloszlással munkát adni.emvy: +1, nekem se szimpatikusak az eszközök.
-
EQMontoya
veterán
-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
masszív műanyagkockát
Fém kocka, azért marad egyben.
A hátlap műanyag, de a keret körbe (amit ugye oda fogsz baszni) fém.
-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
A Lumia 930-amat tok nélkül használom, mióta megvan. A sarkakon látszik pár apróbb odabaszás nyoma, de semmi durva. Kijelző teljesen frankó. Persze nem a kulccsomóval kell egy zsebben hordani.
Előtte egy HTX 8X-em volt, annak az lett a veszte, hogy kijelzővel landolt egy vascsövön. Persze, ripityára tört, de azon semmilyen tok nem segített volna.
Szóval én azt nem értem, hogy minek a tok? -
EQMontoya
veterán
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Érdekes ez a hóolvadás. Tegnap késő délután esett egy pici hó. Annak ellenére olvadt el, hogy ma reggel -5 fok volt, mikor autóba ültünk. Lehet, hogy önmagában a nap hője elég volt, hogy megolvadjon, nem tudom. Mindenesetre úgy tűnt el a hó, hogy egész nap nem volt 0 fok fölötti hőmérséklet itt sem.
Viszont ezen a télen szerintem a mai volt az első olyan nap, amikor egész nap fagyott, tehát lett volna esélye megmaradnia a hónak.
Szóval elmondhatjuk, hogy ma már itt is tél van!
-
EQMontoya
veterán
-
EQMontoya
veterán
Te szoktál a statisztikával és a véletlennel jönni, szóval most emlékeztetnélek: a minőségbiztosítás sem érint minden darabot, megfelelő kiválasztással vizsgálnak többet, ebből számolgatunk szórásnégyzetet, meg ilyesmi. Szóval 1-1 hibás darab becsúszhat. A kérdés inkább az, hogy ezt hogy kezelik. Ha elnézést kérnek, és azonnal cserélik, illetve szarvaspörkölttel kínálnak az üzletben, akkor oké, ha megpróbálnak lerázni, az valóban botrány.
-
EQMontoya
veterán
-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Ezzel azért már BP-n sincs probléma, az elmúlt egy hétben ettem hummust, vietnámit, sushit, barbecuet...
-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Most erről valahogy a régi kőleveses mese gyött eszembe...

-
EQMontoya
veterán
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Úgy látszik, Mordor az egyetlen helye az országnak, ahol megmarad.
Itt Pöstön konkrétan víz van, meg sár, 15 órája folyamatosan esik a hó, de 1-2 hidegebb foltot leszámítva semmi nem marad meg belőle, az utakat sem sózzák, mert elolvad magától.
Egyébként ez úgy az elmúlt évek legszarabb tele, 3 hónapja gyakorlatilag folyamatosan szürke idő és latyak van.
-
EQMontoya
veterán
válasz
Vérboci
üzenetére
erre most az óvoda előtt lemerült az akkumulátor a kocsiba
kocsiban.
Bármikor ráérnék erre, de ma fél kilenckor fontos találkozóm lett volna. Hát nem lesz...
Hívsz egy taxit, bebikáz. Ha tényleg fontos a találkozó, nem azon a 3000 Ft-on fog múlni. Nálam is mindig van a csomiban bikakábel.
-
EQMontoya
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Próbáld ki egy laptoppal pls, telefonos tesztben nem bíznék.
-
EQMontoya
veterán
Az létezhet, hogy egy fehérbor három hónap függőleges tárolástól megdöglik?
Irodában, légkondis környezetben, asztal alatt, tehát napfényt nem kapott.
Vagy már mikor kaptam rossz lett volna?
-
EQMontoya
veterán
Ez a videó zseniális. Az, hogy mit mondanak rajta az emberek, de egy dolog, de hogy a szerzők alávágták az Imagine Dragons - Make me a beliver c. számát, az egyszerűen csodás.

-
EQMontoya
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
PH-n szakmai topikot ajánlani? Hajajjajj, inkább maszturbálok sajtreszelővel, mint hogy ezekbe beleolvassak.
-
EQMontoya
veterán
Valaki szóljon már be a gépházba, hogy rinyálós cikkek helyett inkább fejleszteni kéne, mert ma eddig 5 kísérletből kétszer sikerült hozzászólnom.

-
EQMontoya
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Azért van egy diszkrét bája annak, amikor valaki automatával próbál driftelni...

-
EQMontoya
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
Túrázni a hegyen.
1500 méteren már frankó hó van. -
EQMontoya
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
Ez a rész abszolút nem betondzsugel, minden társasháznak (4-6 lakás) saját kertje van a ház mögött, ami a ház (egy szint) alapterületének két-háromszorosa.
Az utca pedig úgy néz ki, hogy a járda és a házak között mindkét oldalon van még zöld.
Szóval ez nagyon nem az a paneldzsungel, ahol mindenhonnan ontja a hőt a beton, de így is meleg van.
Lehet, visszamegyünk Zakopanéba mégegyszer a télen.

-
EQMontoya
veterán
BP-n ezen a télen nem volt olyan hó még, ami a járdán/úton meg tudott volna maradni. Most a zöld részeken van egy picit, de inkább csak szentelés volt ez, mint hóesés. Sokat nem vesztettetek.

Mi már beszéltük a Zoldalbordával, hogy ha havat akarunk látni, ahhoz útra kell kelni.
-
EQMontoya
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
Nem vagyok rá hajlamos, főleg úgy nem, hogy 3 órával lefekvés előtt sikerült betolni...
Meg azért egy ale csúszott rá, serkentendő az emésztést.

-
EQMontoya
veterán
Olyan hibátlan szedres-vörösboros vadröfi pörköltet rittyentettünk ma estére, hogy csak na!

-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Ez egy zseniális ötlet, el kell ismernem.

-
EQMontoya
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Remélem idén itt is lesz egy kis modernizálás az idén.
Célszerű lenne egy kávéautomatával kezdeni, úgy látom.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
EQMontoya
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Ebben a linearitásban azért nem vagyok teljesen biztos.
-
EQMontoya
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Nekem is, csak az edzés 16/ho, ami sajnos több, mint fél százalék

-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Így a nagy bejglimámorban lementem edzeni tegnap is meg ma is, és sikerült átmozgatni pár olyan izomcsoportot, amit a mostanság tolt edzésprogramok nem mozgatnak annyira, szóval épp majd be szarok.

-
EQMontoya
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
Vicces dolog amúgy a diet coke is.
Az ugye arról szól, hogy átb..od a szervezetet, mert beviszel valami jó édeset, de igazából nem viszel be vele cukrot.
A probléma csak az, hogy a szervezet az okosabb, és ha betolok egy ilyet, akkor rövid időn belül olyan éhes leszek, hogy tuti beviszem azt a kalóriamennyiséget, amit az üveg normál kóla jelentett volna... -
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Ahogy tüdőtákod, vagy májproblémád is lehet úgy, hogy nem iszol, nem dohányzol. Csak éppen ez kimondottan ritka.
Sajnos nem annyira, de tény, hogy erősen növeli a kockázatát a dohányzás.
-
EQMontoya
veterán
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Jah, itt is -3 körül volt reggel, pedig ma viszonylag későn indultunk (9 körül).
Cserébe:
-Nincs latyak, sár
-Nem esik az eső minden napSzóval részemről approved.
Egy kis hó mondjuk lehetne.Egyébként ha nincs fűtés, mi a francért nem küldenek haza?
Én tuti küldeném haza a csapatom, de esélyes, hogy a főnököm megelőzne. Dolgozzon akkor inkább mindenki otthonról. -
EQMontoya
veterán
Értem én, hogy nem látsz túl a saját eseteden, de könyörögve kérlek, gyakoroljuk már az értő olvasást, ennyire nem lehet bonyolult!

Ezt írtam:
túlsúly és a cukorbetegség általában együtt járErre válaszolsz:
az en esetem az 50 ezer emberbol a kettoIgen, pontosan. Van az a fajta cukorbetegség, ami genetikai alapú.
Ettől függetlenül a cukorbetegek döntő többsége nem ebbe a kategóriába tartozik, és az elhízás igenis súlyosan növeli a cukorbetegség kockázatát. Persze, ha valakinál genetikailag egyébként is kialakul, akkor az nyilván ebből a szempontból mindegy, de attól függetlenül az állítás igaz. -
EQMontoya
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
A szar mindig csőstül jön...

-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Na igen, nem véletlen, hogy a túlsúly és a cukorbetegség általában együtt jár.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Ezek voltak az év játékai 2025-ben szerintetek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- LEGO klub
- Assassin's Creed: Valhalla
- Grand Prix - Új névvel térnek vissza egy legendás sorozat klasszikus epizódjai
- Cyberpunk 2077
- Pánik a memóriapiacon
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 8700K / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRCSÖKKENTÉS Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4243, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2998, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)