Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Kalandor
üzenetére
Ha egyéb, nem-parfűm illatszer is játszik, akkor mégiscsak beírok.
Életkor: 28
Nem: férfi
Alaptermészet: változó, lobbanékony, de alapvetően optimista
Horoszkóp: oroszlán
Végzettség: egyetem
Munka: vegyész fejl. mérnök
Parfüm: Old Spice Whitewater deo stift
Miért ezt? egy kis leírás: ennek tetszik a legjobban az illata. -
ngabor2
nagyúr
Szerintem nehezen fogom kibírni. Ma reggel vigyorgott, de ez semmit nem jelent. Szabadságom nekem se sok van, de 3 nap táppénz asszem belefér.
Viszont kolléganőm megdícsért, hogy megint tanult tőlem. Hogy miről? a KÖRÖMFESTÉSRŐL
Pedig nekem aztán nem túl sok tapasztalatom van benne. Elárultam neki még régebben, hogy azért jön le hamar a körméről a festék, mert hajszárítóval szárítja, az alja nem szárad meg, a teteje pedig megráncosodik. Hogy ezt egy (körömfestésben is) tapasztalt nő ne tudja...
Kalandor: én pl. semmilyet
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Ma még nem biztos, hogy betellik. Bár ha bizonyos emberek elkezdenek írogatni, akkor már délután nyithatjuk a 24-et. (Egy biztos, nem én fogom
) -
ngabor2
nagyúr
No szép jóreggelt mindenkinek. A tegnapi nagy kajatopik után itt a hétfő reggel. Már megint olyan vagyok, mint a mosott rongy. Lehet, hogy a szerdát kiveszem, ki kell pihennem magam.
-
ngabor2
nagyúr
Tőlem is szokták délelőtt kérdezni, hogy mi van a kancsóban, tejeskávé? Én meg mondom, hogy átmenet a tea a kávé és a tejeskávé között. Nem sokan merték megkóstolni, nem túl bizalomgerjesztő a kinézete, de az íze és a hatása az nagyon jó.
(asszem megyek eltenni magam holnapra, pedig úgy tűnik, most kezdett igazán pörögni ez a fórum is...) -
ngabor2
nagyúr
És ez hol van elrontva? Az egyetemi, koppanós teám a köv. recept szerint készült: 1 csésze víz mikróban megmelegítve, bele 1 filter tea (sir morton earl Grey, ez volt a legolcsóbb
), 3-4 óra múlva a filter kidob, újramelegítés, bele vagy semmi, vagy 1 szem édesítő, esetleg pici citromlé, és meginni. Nem voltam tőle álmos egy darabig.
-
ngabor2
nagyúr
Főzésből nekem mostanában max a tea jut. De abból aztán bőven. Nagy előnye, hogy nehéz elrontani.
Itthon egyrészt nincs időm főzőcskézni, másrészt anyukám szokott főzni. ha nem sózza túl, akkor egész finoman. -
ngabor2
nagyúr
ő egy NAGY cég NAGY osztályának NAGYon beképzelt osztályvezetője. Egyrészt paranoid, azt hiszi, hogy ha ő nem csinál valamit, akkor a cég tönkremegy. Másrészt ha valahol hiba van, egyből a legkisebb felelősséget is másra keni. De azt pl. nem hagyja, hogy bármiben is ellent mondjanak neki. Valahogy ezek nem férnek össze.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
katavagyok
üzenetére
Mayer kolléga ma kötözködő hangulatban van...
-
ngabor2
nagyúr
Valamiről lemaradtam?
Nem igazán érthetőek az utóbbi hsz-ok.
Mayer: én NEM nyitok minden xarnak tozyikot. Majd 200 nap múlva beírok egy bizonyosba. vagy egy pár hét múlva egy másikba... -
ngabor2
nagyúr
Most nézem, hogy 800 napos vagyok

-
ngabor2
nagyúr
I Am után szabadon: 30 perc alatt a Föld körül (Kossuth rádió): hallgassátok!
Épp a Katrina névről, és hirtelen támadt népszerűtlenségéről beszélt, több Katrina nevű emberke szavaival is. a végén ugyebár zene szokott lenni: Omega: Ha én szél lehetnék... ÁÁÁÁ
És lesz még jobb is. -
ngabor2
nagyúr
válasz
tiv83us
üzenetére
táborban pont ezen poénkodtunk (ő is ott volt, tehát nem a háta mögött, ő is röhögött rajta), hogy én pl. 2x annyi idős vagyok, mégis ''tartanom kell tőle''
Amúgy nincs vele semmi gond, ha alszik, enni se kér
Hogy a talin fog-e sörözni... majd kiderül. Ha nem, majd a gyógyszerre fogja. Bár októberben már nem sok parlagfűnek kellene lennie. -
ngabor2
nagyúr
-
ngabor2
nagyúr
Nem lehet, hogy MAC szerint akar a dhcp-szerver címeket? Ha így van, akkor nem csoda, hogy nem kap semmit.
Én is épp ma szerelgettem ilyen játékot, mondjuk leginkább bridge-ként használom az eszközt, jön a wlan, aztán hirtelen átalakul lan-ná. De hogy milyen arcpirítóan egyszerű a mikrós antenna, azt eddig nem gondoltam. -
ngabor2
nagyúr
akkor én mit mondjak? Elvileg 512/512 kbit/s, de állítólag az up le is van véve. De ezt a sebességet se érrem el, valahol xar van a papacsintában, kizárásos alapon már csak az antennakábelre tudok tippelni (500Ft/m, 3.5m, rajta a 2 csatlakozó együtt kb. 1000Ft, tehát nem olcsó dolgok ezek). Annak igen kicsi esélyt adok, hogy mindkét, hozzám került router hibás lenne.
Úgyhogy vigasztaljon az a tudat, hogy van, akinek nálad is rosszabb netje van
-
ngabor2
nagyúr
goa... asszem inkább beteszek valami Aljas Kúszóbabot, vagy Burzsoá nyugdíjasokat. Nekem az jobban bejön.
A héten valamelyik nap a kolléganőm megkérdezte, milyen zenéket hallgatok. betettem neki a Rózsaszín Pittbulltól a Valaki beszorult egy zetorba c. számot... aki nem ismerné, elég annyi, hogy nem épp női füleknek való. -
ngabor2
nagyúr
Megjöttem ismét egy kis váratlan technikai szünet után (részletek a blogban).
Tildy 4441-es beszólásán nagyot nevettem. Félreértés elkerülése végett: nem tildyn, csak azon a beszóláson. -
ngabor2
nagyúr
Keress rá a robogó szóra. Biztos, hogy van, én nyitottam. Minnyán megkeresem.
Meg is van: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Báncsák a bocit! Aztán csak néznek, ha bika lesz belőle, és mindenkit felöklel és eltapos

-
ngabor2
nagyúr
válasz
VladimirR
üzenetére
Nem tudom, mennyire hangzik nálad ismerősnek a Before név... (esetleg TG Before). Én már eddig min. 3 fórumban találkoztam vele... ha valakinek olyan beírása van, ami nem tetszik neki, a beírónak, különösen, ha újonc, már le is van tépve a feje. De ha valódi szakmai kérdés van normálisan, jól körülírva feltéve, akkor elmond mindent.
és ne mondd, hogy nem vagy nagyon otthon elég sok témában, látok azért én is pár dolgot
-
ngabor2
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
IMHO ő már bölcsebb és okosabb lett, ezért izomból ignorálni fogja a hozzá intézett hsz-t...
Vladra meg nem mondok semmit, mert válaszolna
Érdekes, hogy minden fórumnak van egy hasonló egyénisége: nagyon ott van a témákban, de bárkit képes azonnal elküldeni a p-be.
[Szerkesztve] -
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
fenistil gél rulez! Nekem eddig bejött mindig. Ja, meg prevenciónak szúnyogriasztó

-
ngabor2
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Egyszerű megoldás: az 50000.tag autoban-t (esetleg IP-szinten, hogy még jobb legyen...) kap
Mindjárt nem fognak sorba állni érte... -
ngabor2
nagyúr
(mégse...)
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz
tiv61us
üzenetére
Féreértettél, csak kb arra akartam utalni, hogy ha véletlenül olyat írnál, amit meggondolnál később, van kéznél egy mod, akivel meg tudod beszélni. De csak viccnek szántam, bocs, ha nem úgy értetted.
#3993: különben te is használni fogod a piros BAN gombot?
Jóvan, abbafejeztem.
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
(Ez jó! Apa és fia magánbeszélgetése a fórumon... Erre szokták a türelmetlenebbek mondani, hogy no chat plz... de én nem mondok ilyet
) -
ngabor2
nagyúr
Ha nem Bp-i vagy, akkor szervezz egyet a környéken. Csak van néhány10 km-es körzeten belül még pár PH!-s... A mostani debrecenit is én vetettem fel, mert május már régen volt
Ha fővárosi vagy... akkor egyről lemaradtál.
asszem uppolok is egyet a topikjában, nagyon leült... -
ngabor2
nagyúr
miután végigolvastam a lemaradásomat... Nekem is elég hülye ízérzésem van. Ha vlami egy kicsit is csíp, már nem bírom megenni, mert onnantól csak a csípős és a keserű ízt érzem. És ezt a kettőt nem igazán szeretem.
Egyszer egy amúgy nagyon finom kolbászos-tojásos lecsót hagytam ott, mert egy picit csípett. De sajnáltam, mert nagyon szeretem (puha kenyérrel, frissen elkészítve...) -
ngabor2
nagyúr
Üdv mindenkinek itthonról! Végre jó a net, monnyuk a PoE-t nem bírja, de majd teszünk róla holnap

Rezi: ma este már nem kereslek, majd holnap. Kezdek álmos lenni, régen volt már délelőtt 5 óra, és egyre közeledik a holnapi... -
ngabor2
nagyúr
válasz
Viktor0610
üzenetére
Azért nem biztos, hogy így van. Ha egy single user monotask oprendszerre mindenféle trükközéssel multi user multitaskká maszkíroznak, attól még nem lesz az. Ha egy oprendszer eleve multi user multitask, azzal nem kell ennyit trükközni. Meglátásom szerint a vírusok épp a DOS-os gyökerek miatt kezdtek terjedni, hisz egy egyfelhasználós oprendszernél nem igazán kellett a felhasználószintű jogokkal vesződni, ezért nem is törődtek vele.
A másik a ragaszkodás. Még mindig viszik magukkal a legújabb P4-ek és A64-ek az XT/286/386 idejéből a cuccokat, és nem is igazán mutatkozik nagy hajlandóság a kigyomlálásra (oké, a 386 már más téma...). -
ngabor2
nagyúr
Ne kötekedj vele, mert megunja az önmegtartóztatást, és jajj a PH!-nak

- ha sokat kötekednek vele, akkor válaszol, nem szelíden, hanem az ő sajátságos mógján.
- Ha az ő sajátságos módján válaszol, akkor bannolva lesz.
- Ha bannolva lesz, szomorú és dühös lesz.
- Ha szomorú és dühös, akkor bosszút fog állni (lásd ~ vs. Graf @Nyék)
- Mivel legközelebb a PH! van, ezért ott fog bosszút állni.
Ezért inkább ne gonoszkodj vele
(cyla, a lélektiprás miatti sör letudva
) -
ngabor2
nagyúr
Felétek is ennyire bunkók a főnökök? Kolléganőmet elég nagy nyilvánosság előtt vérig sértette, és még csak bocsánatot se kért tőle. Szegény most itt sír mellettem

-
ngabor2
nagyúr
Egyszer toljál ki vele, ne hagyd te se aludni reggel.
Amúgy én se tudok nagy zajban aludni. Lehet, ha hazamegyek (és nem felejtem el), akkor kicserélem a gépem tápját, mert egy kissé kezd hangoskodni. Mondjuk nem tudom, hogy a procihűtő levétele nélkül fog-e menni, ha nem, akkor marad.
Az éjszaka (ismét) kipróbáltam, hogy jobban tudok-e aludni, ha nem megy a gép. Nem vettem észre különbséget. -
ngabor2
nagyúr
Üdv mindenkinek! Tegnap ''eszébe jutott'' a netes emberkének, hogy le kellene cserélni az adótornyot... naná, hogy nem látta a (valószínűleg hibás) AP-m, nem volt net. Talán ma este lesz.
Pacák: ne felejtsd el névnapján felköszönteni a Kispacákot
PeterkeT: grat a kinevezéshez, és hogy elszomorítsalak: innentől kezdve nem játszhatsz a PH!-s nyereményjátékokon
(ma reggel félálomban halálra tapostam egy kis zöldvarangyot...
minek mászkált a lépcső tetejére az ajtó elé?)
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
Ha van másik gép, amiről be lehet lépni pl. ssh-val, akkor meg lehetne nézni, hogy történt-e valami. Exetleg az X logját (ugye Ubunturól beszélünk?).
Ha nincs, akkor amit beszéltünk msn-en, az megvan, majd egyszercsak hirtelen odaadom. Okt. 14-én tali lesz Debrecenben, gyere te is
-
ngabor2
nagyúr
-
ngabor2
nagyúr
No, megtudtam ismét valami szomorú dolgot a netemről
kb. 5 szinten keresztül van NAT-olva, így a fix IP-hez jutás kb. lehetetlen. Persze lehet venni +5k/hóért, de kinek van arra annyi pénze? Már nagyon unom a passzivitást, de úgy tűnik, nem igazán van választásom.
-
ngabor2
nagyúr
Nem is gondoltam volna, hogy egy labor életét ennyire meg bírja bénítani egy vízszünet. Gyakorlatilag semmit nem tudunk csinálni, mert mindenhez a rotabepárló kellene, ami vízhűtéses. A diklór-metán gőzét meg ''valami miatt'' nem szívesen eregetném le a vákuumgépházig, legalábbis nem mindet, mert így is jut oda bőven.
-
ngabor2
nagyúr
Én (még) nem élek semmilyen párkapcsolatban, pedig ideje lenne már. Egy kicsit tartok tőle, de úgy vagyok vele, hogy majdcsak kialakul. Nem vagyok egy romantikus típus, úgyhogy a pártalálás is elég érdekes lesz...
-
ngabor2
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
láthatod, most is gyilkolni akar... mást nem akarok hozzátenni, mert szemétség lenne részemtől, különösen vele szemben...
-
ngabor2
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Melyik részében? Mert elég sok változó volt megadva... (no megyek SG1-et nézni, már eléggé le vagyok maradva, majd jövök.)
-
ngabor2
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Majdnem... Szemüveg, sörhas stimmel. linuxos póló a melóhelyre (egy Deb és egy Linuxvilág), az egér mellett söröskorsóban tea (most épp Pina colada), a gép tetején max. cd-k, a ropi a fiókban van

-
ngabor2
nagyúr
teljesen szubjektív véleményeket várok, hogy mivel kössem le a gépem szabad idejét. jelenleg a find a drug fut (innen hallottam róla, ha nincs jobb ajánlat, akkor marad). Jelszót nem akarok törni, a seti@home saját meglátásom szerint hülyeség (szigorúan magánvélemény!). Klímaváltozás... talán, ha valóban van értelme. A FAD elég szimpatikusnak tűnik. Esetleg más, genetikai vagy gyógyászati, esetleg matematikai progi (prímszám keresése). Ha megy a gép, akkor a legritkább esetben van 1-2%-nál jobban kihasználva a proci. Memória is van viszonylag bőven, miért álljon kihasználatlanul...
-
ngabor2
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Bizony, okosék szerint a szennyezett levegő miatt van. Hogy mi a konkrét összefüggés, vagy igaz-e, az kizárt dolog, mert nem tudom.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Viktor0610
üzenetére
nem csak azt jelenti, bár nálam majdnem ugyan az. Bár ebben az 5 napban volt összesen vagy 2, mikor a szolgáltató ''újraindította'' a rendszert, és mivel grafikus bejelentkezés van, ezért addig szépen állta a net

Most is ilyesmi ping-statisztika van:
20 packets transmitted, 18 packets received, 10% packet loss
round-trip min/avg/max = 671.1/1446.0/3238.4 ms
nem túl szép, kb. 3 órája még 5-9ms volt
Remélem nem találja ki megint az újraindítást, mert csúnyát fogok gondolni.
Egy kósza gondolatként felvetődött bennem, hogy lenne-e értelme az IPv6-ot ajánlani neki? Vagy az átállás nagyon bonyolult rá, minden az IPv4-re van felkészítve?
Aktív témák
- Villanyszerelés
- Spórolós topik
- Projektor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Nikon D3 Profi szett
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- ADATA XPG Lancer Blade 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL34 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 5200MHz CL40 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- 170 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3822
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
De oda is beírtam.
Pedig nekem aztán nem túl sok tapasztalatom van benne. Elárultam neki még régebben, hogy azért jön le hamar a körméről a festék, mert hajszárítóval szárítja, az alja nem szárad meg, a teteje pedig megráncosodik. Hogy ezt egy (körömfestésben is) tapasztalt nő ne tudja...
)

Én is elkezdek gonoszkodni...
(vö: Hallowed are the Ori már sokadszor)

Nem igazán érthetőek az utóbbi hsz-ok.
Így nehéz bármit feltenni oda.