- Fórumok
- Videokártyák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- (kiemelt téma)
- Geller72: Az MS Seed szervert üzemeltet a gépeden és lehet hogy nem is tudsz róla?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Szekszárdi pumpa pálya
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-11-01 10:51 Téma összefoglaló

NVIDIA Blackwell széria - RTX 5090 (GB202) és RTX 5080 (GB203) kártyák témája
Az 5070 / 5070Ti topic [erre található]!
Új hozzászólás Aktív témák
-
deo1977
tag
Dejó most tettem fel a 595.76-ot... ami mellékesen nagyon jó, ezért ezzel még várok egy kicsit.
-
deo1977
tag
Ezt a drivert (IS) skippelem szerintem

-
deo1977
tag
-
deo1977
tag
Most nézem : Az NVIDIA GeForce 595.71 illesztőprogramja panaszokat váltott ki a korlátozott feszültség és órajelek miatt RTX 50-en
Source: VideoCardz.com
https://videocardz.com/newz/nvidia-geforce-595-71-drivers-reportedly-caps-rtx-50-voltage-some-users-now-report-sub-3-0ghz-oc-boostsMég nem tettem fel, de erősen érint a téma mert pont ebben az 0.960-0.975V-os sávban UV-zek.
-
deo1977
tag
-
deo1977
tag
-
deo1977
tag
-
deo1977
tag
Ha ezt a cuccost használod akkor BIZTOSAN nem ég le, sípol majd leáll ha eléri a beállított értéket valamelyik ág terhelése. Teljesen HW funkció, nincs szüksége még software-re se. Ha anomáliát mér akkor meg simán tudsz kábeleket cserélgetni, meg játszani a kontaktolással amig egyenletes lesz mind a 6 ágas terhelés.
Jah igen és van benne egy kis ventillátor ami a VGA csatlakozóponti részt (kábelcsonk) részt hűti, az se hülyeség.
-
deo1977
tag
-
deo1977
tag
Egy kis GPU Tweak III upgrade Astral tulajoknak:
https://videocardz.com/newz/asus-gpu-tweak-iii-update-adds-level-sense-support-for-rog-astral-graphics-cardsMár nem csak a matrix-on lesz elérhető a level sense funkció.
-
deo1977
tag
Nem mondom hogy leégeti ha mondjuk az egyik ág teszem 10A húz át huzamosan, de nem árt tudni hogy mi is történik. Jay videója szerintem tanulságos ezen a téren. Bár ha jobban belegondolok a videó szponzora a thermal grizzly volt ugye...
-
deo1977
tag
Haver tavaly november végén könyörgött hogy vegyek valamit magamnak mert kell neki a számla. Nagyon húztam a számat mert anno 5080 supert akartam febuár/március környékén, és miután ez a hajó elúszott elutaltam neki 2450eurót (nettó árat)befoglalta a 5090 astralt én meg elhoztam Alzából. Idén ha bármikor összefutunk a sörét nekem kell állnom ezek után
. -
deo1977
tag
Elég rémisztő volt látni hogy a márkás kábeleknél is befigyelt az ágakon a 9.3A + os értékek, pedig a csatlakozások rendben voltak... Astralon ez megnyugtat látom hogy idle és terhelten is szépek, egyenletesek az ágak terhelése, pedig nem is 12V-2x6 kábelt, hanem a régebbi 12vhpwr-t használom amit a táphoz adtak. Nem astral 5090 mellé a WireView Pro II-t kötelező kiegészítőnek gondolom
. -
deo1977
tag
Egy jó UV görbés, +3000 ram OC beállítás lényegesen jobb, mint egy silent bios szerintem. CPU-s eco mód se világos miért kell egy 5090 mellé. Ezzel is tök csendes lesz, nem is láttam még ezen a teszten kívül 50%-os venti fordulatot a kártyámon, általában 30-40% között van a játékokban(1000-1100rpm).

-
deo1977
tag
Emberünk a videó elött szerintem már kb az összes V/F pontját kitesztelte a kártyájának, felesleges ezzel ennyit szarakodni szvsz. Egyszerűen fogd meg 960mV-nál shiftel emeld fel 3000Mhz-ig, onnan meg jobbra kijelölve az emelkedő részt lehúzod, és elmented az AB-be, aztán meg a memóriát +3000-re állítod és megint elmented egy profilba.
Ezen a videón voltak viták hogy kell-e az üresjárati feszt alacsonyan tartani ahogy a csávó beleveti magát, de szerintem nincs értelme... ráadásul nagyon vissza is veszi a kártyát, én azt mondom tudjon kifutni az ereje, amig csendes nembánom hogy plusz 80W-ot kajál. -
deo1977
tag
-
deo1977
tag
-
deo1977
tag
-
deo1977
tag
Hali!
Szerintem próbáld a ramot +3000-ig vinni az a teteje, a legtöbb 5090 simán viszi, azzal jönne még pár pont. Én 960mV-re löttem be,szintén 3000 fölé kicsivel a vágást.
Nálam astral van, ezzel az UV-al 586W a max, de a hűtés miatt elég a 44%-os venti hogy full csendes legyen. A cél az volt hogy komolyabb RT-s játékokban is sok óra után 68C alatt legyen a GPU és 74C a max memória hőmérséklet alacsony venti fordulat mellett, ez sikerült is. 530-550W mellett amit linkeltél ezek teljesen jó pontszámok
. 
-
deo1977
tag
Kapott némi UV-t az astral, most már igazán csendes is
Szoba hőfok 20C
960mV korlát.
-
deo1977
tag
Monitoroztam egy nagyobb CP2077 etapot (4óra ) az astral-al. Jó sok mod (4K+reshadek),mindent IS csutkára tekertem,3440*1440+HDR. Nagyon szépen tartotta végig a 3000-es órajelet( mentések, visszatöltéseknél esett csak vissza), az fps 2*FG-vel 90-110 között teljesen élvezhető volt. A fogyasztás 570W+ akciókban(616W max!), de jellemzően 550W és alatta a sok mászkálás közben. Hőfokok brutál jók( mondjuk ma kicsit hűvősebb volt a szobámban (19C), max 66 fok volt a GPU, és 76C a memória.
Nagyon,nagyon jó ez az astral
.
-
deo1977
tag
-
deo1977
tag
Mértem egyet gyorsba, +200/+3000 /P-bios , CPU 170W korláton PBO+curve-al
-
deo1977
tag
-
deo1977
tag
Kész! Aida-t is beállítottam hogy jelezze az ágakat. Majdnem sérvet kaptam amikor beemeltem a helyére az egészet
.
Poe 2-ben 2950-es boost is volt. 1 órás kemény nyúzás után 66 fokos gpu és 76 fokos memória hőfok jött össze, 21 fokos lakásban, a ventizaj teljesen elviselhető volt végig. Rá kénne szánni magam egy jó curve beállításra, de ezt a friss ropogós windowst elkezdeni gyilkolni fagyásokkal, meg fekete képernyőkkel nincs sok kedvem...
-
deo1977
tag
Én is ma vettem át Alzánál, nálam csocsi a doboz.
Nem bírtam hétvégéig várni, beszereltem, friss win, minden.
Nagyon brutál , 0 azaz nulla a CW
teljesen odatoltam a fülem furmark alatt és semmit sem hallottam, csak a ventizajt. Szépen minden pin 9A alatt ahogy kell (8.1A-8.7A az ágakon). egyenlőre minden alap : P bios, ramnak adtam +3000-et oszt csókolom
.
CP 2077 alatt benyalta a 870W-ot, olyan 2800 felett láttam a boost órajelet.
-
deo1977
tag
Nyilván táptól is függ, illetve azt olvastam UV-al csökkenthető a cw. Mások arra esküsznek hogy idővel csendesül (ezt tapasztaltam 6950xt-vel). Jó lenne mert nem használok fülest.
A jó ár az meg annyi mint a legolcsóbb árgépes TUF nettóba, na az megéri
. Szívesen vettem volna februárban 5080 supert, de nem lesz, 1 évet meg nem várok az upgrade-el,főleg hogy a ram árak elszabadultak. -
deo1977
tag
Hali!
Valahol a kettő között (500-600W) akarok egy csendes ventigörbés profilt.
A terv az lesz hogy a meglévő aida sensorpanel-on iratom ki az ágak terhelését, ha jól láttam az új verzió már kiolvassa. Szellőzés oké lesz, alulról, és frontról is kap fújást 2-2 ventivel. A CW miatt picit még aggódom, azt olvastam hogy előfordul a jelenség ennél a típusnál(is). -
deo1977
tag
-
deo1977
tag
Hali!
Becsatlakozom 10év piros után a zöldekhez
. Nagyon baráti áron lecsaptam egy vadi új ROG Astral 5090-re, valamikor 7 végén lesz időm beszerelni.
A tápomon/Seasonic Vertex PX1000/ csak 12vhpwr csati van (0km-es sose használt) aggódnom kéne? Vagy csak sasoljam a gpuTWEAK-ben a power ágak monitorozását, és ha elszalad valamelyik,akkor tápcsere 12vh-2x6-ra?
UV alatt (pl 575W korlátozva) ez a tápcsati melegedés enyhíthető gondolom (tételezzük fel hogy jó erősen csatlakoztatom a kábelt és bőven van tere hajlani a házamban).
Köszi a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Videokártyák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- (kiemelt téma)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Többet gyárthat a jövőben a drágább GeForce-okból az ASUS
- Információáradat a Pixel 11-es szériáról
- Facebook és Messenger
- Mikrotik routerek
- AMD FX
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- iPhone topik
- Milyen routert?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI RX 6750 XT Gaming X Trio videókártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI GTX 1070 Gaming X 8GB
- ZOTAC RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 Twin Edge Eladó!
- PowerColor Radeon RX 7900 XTX RED DEVIL OC 24GB - Garancia - BESZÁMÍTOK!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Gaming X RTX 3060 12GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte Z790 i7 14700KF 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 16GB LIAN LI LANCOOL 207 850W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-7G I 16GB I 512SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- 27% - ASUS TUF VG249Q3R Gaming IPS Monitor! 180Hz / 1ms / 1920x1080 / FreeSync
- Lenovo IdeaPad Slim 3 Ryzen 7 8840HS 15" FHD+ 16GB 1000GB Teljeskörű garancia
- Samsung Galaxy A05s / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. 
teljesen odatoltam a fülem furmark alatt és semmit sem hallottam, csak a ventizajt. Szépen minden pin 9A alatt ahogy kell (8.1A-8.7A az ágakon). egyenlőre minden alap : P bios, ramnak adtam +3000-et oszt csókolom