- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fanti
addikt
válasz
TechN7ne #423 üzenetére
Azt írtad, hogy nem játszol.
"Viszont én keveset játszok és többet böngészek ,dolgozok a PC-n ami alatt az nVidia kártyák sokkal lagosabbak és nem gördülékenyebbek."Meg írod, hogy a 6XXX sorozatból a 6750XT-től felfelé jók csak az AMD VGA-k.
"Sehol ,max. a 6700-tól feljebb…"
De hát ugyanarra a GPU architektúrára épülnek mind a 6XXX-esek.Akkor mitől lenne sz@r egy 6600XT és mitől nem egy 6750XT?
Pláne úgy, hogy nem is játszol velük, csak böngészel és melózol.
És akkor ha nem játszol, akkor hol laggol egy RTX 3060-as?És mitől lenne lassabb játékok alatt egy "kiherélt" LHR-es 3060-as, mint egy nem LHR-es? Mert nekem úgy tűnik, hogy pont egyforma sebességet hoznak játékok alatt.
Vagy az nVidia teljesen hülye volna, hogy tényleg lebutítja az LHR-es GPU-it, hogy önmagával és a vevőivel alaposan kib@sszon?
Ezt azért én erősen kétlem. -
törölt tag
válasz
TechN7ne #423 üzenetére
Erősen túlzó az állításod, de ha 4K gamingről van szó, oda tényleg nem ezek a kártyák (3060/6600) valók, de eleve nem oda pozícionálta őket a gyártó sem.
Viszont mi köze ennek az LHR-hez?
Voltak LHR-es és LHR-mentes 3070/3080-as kártyáim is, sebesség terén semmi különbség nem volt az LHR-es és az LHR-mentes változatok között. -
törölt tag
válasz
TechN7ne #415 üzenetére
Nálam nem akad egyáltalán, soha nem is akadt. Nekem 2 db Chrome van külön megnyitva, az egyikben 5-10 lap, a másikban 30-40 lap van folyamatosan nyitva. A hardveres gyorsítás alapértelmezés szerint be van kapcsolva a Chrome-ban (Beállítások - Speciális - Rendszer alatt ellenőrizheted).
Megnéztem most Edge alatt is, ott tényleg másabb az egész, mintha ugyanakkora görgőmozdításra többet görgetne. Viszont akadozás nincs egyikben sem. -
fanti
addikt
válasz
TechN7ne #410 üzenetére
"pl. youtube görgetése is megterhelő nekik ,főleg ha 4k s videót is nézünk közben.
Facebook oldal használata is eléggé döcögős és ugyanez igaz az összes játékra ,konkrétan az nVidias GTA V vagy egy ókori Batman arkham city-el sem bírt még alacsony grafikai beállítások mellett sem akadás mentesen dolgozni."Már meg ne haragudj, de ugye az megvan, hogy ha normál átlag felhasználásnál ez így lenne, akkor senki sem venné az nvidia kártyáit?! Pedig veszik még így is rendesen, holott az AMD megoldásai olcsóbbak, és még is sokan az nvidia termékeiből válogatnak a felár ellenére is. Gondolom ez sem a véletlen műve...
Annyi volt a történet, hogy a legújabb DDU - t letöltöttem amikor még a 1650 Superek voltak meg, azzal eltávolítottam a VGA drivert.
Majd kiszereltem a kártyákat, és amikor beszereltem az RTX - eket, akkor ugye gyorsba rendszerindítás után LAN letilt, majd az előre letöltött legújabb nvidia driver föl (512.95 WHQL).
És minden patent. -
fanti
addikt
válasz
TechN7ne #404 üzenetére
Hát, nézd, nekünk a lányommal GTX 1650 Super 4GB kártyáink voltak Asus Tuf Gaming kivitelben. Azokat használtuk jó bő egy éven át, előtte meg a lányomnak RX 580 8GB, nekem meg RX 5700XT 8GB.
Számomra nem volt problémás sem az AMD VGA sem, sem pedig a kis 1650 Super sem.
Viszont most ezek az RTX 3060 - as kártyák nagyon jók, ahogyan az elődök is. Halkak, gyorsak, nem forrófejűek.
Nem tudom, hogy amit írsz, hogy ezek sz@rok, ezt honnan veszed.
Kipróbáltam őket, az egyik alatt egy Ryzen 7 3800X van PBO-val, a másik alatt meg egy Ryzen 9 5950X, szintén PBO-val.
Sehol semmiféle anomáliát nem észleltem, sem böngészés alatt, sem Sony Vegas - os filmvágás közben, vagy épp render közben sem.
Játékoknál meg pl. a CyberPunk 2077 igazán elképesztő dimenzióba repített minket ezen új RTX - ekkel, ugyanis bekapcsolt, és minőség - re állított DLSS mellett mindent "Magas" - ra tudtam állítani a játékon belül, és még a Raytracing - et is engedélyeztem, Ultra fokozatban, és biza 1080p-ben csak ritkán esik be 60 fps alá, akkor is csak olyankor ha kint vagyok nyüzsis városban, nagy a látótávolság...szóval amikor van min ügyködnie a GPU-nak.Maga a DLSS 2.0 az fantasztikus szerintem!
Ennek az új verziónak nincs kompetens AMD-s megfelelője.Nekünk nagyon tetszenek ezek a kis RTX 3060-asok. Az is érdekes, hogy pl. a Crysis 3 - alatt Ultra settingsen elverik ezek a "régi" 5700XT-met is...pedig az épp nem volt egy piskóta kártya Asus Rog Strix kivitelben anno.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
TechN7ne #404 üzenetére
Lehet az is közrejátszik ,hogy mostanság már inkább az AMD-re optimalizálnak az új generációs konzolok miatt…
Viszont én keveset játszok és többet böngészek ,dolgozok a PC-n ami alatt az nVidia kártyák sokkal lagosabbak és nem gördülékenyebbek.
Egyszóval játékra és sima felhasználásra is rosszabb lett napjainkban az nVidia (régen nagyon nem így volt). -
-
törölt tag
válasz
TechN7ne #367 üzenetére
3060-nál azért nem tüntetik fel, mert mindegyik korlátozva van.
Azoknál a kártyáknál (pl. 3070), amikből létezett bányászat szempontjából korlátozásmentes és korlátozott kártya is, azoknál ez külön fel is van tüntetve. Mivel 3060-ból nincs korlátozásmentes, ezért ez azoknál nincs külön feltüntetve.Pl. itt látod a 3070-eket, ha megnézed, van ugyanaz a kártya LHR-esben is, meg LHR nélküli változatban is:
https://www.msi.com/Graphics-Cards/Products#?tag=GeForce-RTX%26trade%3B-3070A 3060-as listát meg ha megnézed, nincs külön jelölve, hogy melyik melyik, pont azért, mert 3060-ból eleve nincs is korlátozásmentes változat:
https://www.msi.com/Graphics-Cards/Products#?tag=GeForce-RTX%26trade%3B-3060 -
-
Találtgyerek
veterán
válasz
TechN7ne #367 üzenetére
A vrm jobb a TUF-on, mint a Gaming X-en.
Hiába lesz rajt 1x8 + 1x6 pin, nem lesz magasabb a powerlimit, mint a TUF-on.
1x8 pin is bőven elég ezekhez a 180-190W-okhoz.
A 2 ventis Gaming X hűtése sem jobb.
Annyi szerencséd lehet, hogy jobb GPU-t fogsz ki, de lehet, hogy rosszabbat.
Egyik gyártó sem válogatja a chipeket. -
lenoma
aktív tag
-
-
Találtgyerek
veterán
válasz
TechN7ne #322 üzenetére
VRM-ben közép-felső kategória az MSI Gaming X a tesztek alapján. Nekem MSI-hez nem volt szerencsém. Pár embernek van itt a fórumon, lehetséges érdemes megvárni az ő véleményüket.
Ha nem OC rekordokat akarsz felállítani, akkor nem kell a 3060-ra 8-pinnél több.
Az is bőven elég, hogy kiszolgálja a 3060-at normálisan beállítva a gyári értékeknél kicsivel jobb teljesítménnyel. -
Találtgyerek
veterán
válasz
TechN7ne #318 üzenetére
Ezt te honnan vetted?
Volt a kezedben mind a két típusból kártya?
Nekem 3070-3060-3060Ti-3080-ból volt TUF-om.
3070-3060-3080-ból Strix-em. Egyik TUF sem volt jobb, mint a Strix. Nem azt mondom, hogy fényévekkel jobb a Strix, de jobb. A 3080 TUF volt a legnagyobb csalódás, bár lehet abból egy gyengébb típust fogtam ki, de a hűtésétől sem voltam elájulva.
Két kommentel lejjebb láttam ,hogy a "Tuf-on a hátlap is fém a strix műanyagosabb."
Ez nettó badarság. Fém hátlap van a Strixen is. Semmivel sem "fémesebb" a TUF hátlapja. -
FaTHI
őstag
válasz
TechN7ne #306 üzenetére
Sok tényezőn múlik, de lassan megálnak az árak, szerintem már nem igen fognak esni az árak mx. pár 10-ezer ft ot eshet még a karik ára, egy Rtx 3060 3- ventis olyan 180-200K lesz az alatt szerintem nem igen esik be. Az ilyen 1-2 ventisek lesznek olyan 150 körül, de lehet rosszul gondolom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Jogász topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Arcfelismerő topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest