Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Akkor belátom, pontatlanul fogalmaztam, mivel abban bíztam, az itteniek érteni fogják, ha meg nem, utánaolvasnak. De igen, ez a precíz megfogalmazás.
(#17851) players111: [link]
(#17852) daveoff: Igen, pontosan. A patch előtt, mivel nagyobb látótávolságot engedett 100% néven a motor, így a távolabbi dolgok részletességét később kezdte csökkenteni, tehát messzebb lévő dolgok is részletesek maradtak a patch ELŐTT.
[ Szerkesztve ]
-
-
daveoff
veterán
Igazad van, most jobban megnézve amiket bejelöltél azok tényleg részletesebbek(fák, épület részletek), viszont az összkép szerintem sokkal szebb a patch után, és a közelebbi tárgyak részletessége is sokkal jobb.
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
daveoff
veterán
Egyébként az összkép mindenképpen jobb, legalábbis szerintem, lehet hogy a távoli épületek nem olyan részletesek, de legalább látszanak rendesen. Ezt szerintem nyugodtan nevezhetjük optimalizációnak, mert olyan dolgon javítottak, aminek tényleg semmi értelme nem volt, így látványban, és sebességben is nyertünk. Vagy rosszul gondolom?
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
Taylor1235
csendes tag
Urak/srácok én nem akartam ám ekkora követ dobni a tóba. Persze, lenyomom a két szűrőt és élvezem a játékot. Idegesít de Strix esetében 80 ezret nem ér nekem, hogy elhanyagolható látványelem kapcsoló fent legyen. 4gb, 3.5gb, meg 100 literes hordó... 60+ FPS-nél akadozik a játék, pedig egy nyári gumi set ára a gépben csücsül gtx 970 felirattal. Nincsen semmi baj, nem viszem vissza, ez van. A HD7850-nél tudtam, hogy elfogyott a kártya, néztem mi eszik sokat, itt majd nézem vram tekintetében is.
-
Asbee
veterán
válasz Taylor1235 #17858 üzenetére
Ott akkor más gond van. Nálam semmi ilyen nem volt, hogy 60 fps felett akadozik.
-
HSM
félisten
válasz daveoff #17857 üzenetére
Én máshogy gondolom. A részletek helyett benyomott böszme dolgok számomra nem szépek. Nekem alapvetően azzal van bajom, hogy nyilván nem véletlen volt eredetileg annyi a 100% beállítás, amennyi, és így igazából elvették a csúszka értelmét. Korábban tudtad skálázni a grafikát az igényeid (géped képessége) szerint, most nem. Most mindenki felhúzza 100%-ra, és boldog (?), de nincs választásod, nagyobb látótávolságot szeretnél kevesebb FPS-el, vagy sok FPS-t rövid látótávval.
Amiket bejelöltél, nekem a picit más szög/megvilágítás hatásának tűnik csak.
-
daveoff
veterán
Szerintem a hídon lévő kék autón egyértelműen látszik, hogy hiányzik a fele, de mindegy.
Ha megnézed a patch előtti állapotot, egy nagy káosz a távoli épületek láthatósága, van ahol látszik, van ahol nem, egymást fedik az épület részletek, lehet hogy részletesebb, de egyértelműen rondább, ennél szerintem mindenképpen jobb a patch utáni állapot, ha nem is olyan részletes. A többi dologban egyet értek....LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
rambustibi
őstag
válasz Taylor1235 #17858 üzenetére
"Nincsen semmi baj, nem viszem vissza, ez van"
Sajnos sok ember beletörődik, és ezt a helyzetet a gyártók élvezik/kihasználják..
Félre ne érts kérlek, ennek ellenére természetesen tiszteletben tartom az álláspontodat.
Szerdán, mikor visszavittem a 970-et, kérdeztem a srácot, hogy más is visszahozta-e már, sokan voltak?
Erre csak annyit mondott, hogy "Te vagy az első"!!Ehhez képest a fórumokon, mintha több ember nyilatkozta volna a VGA-ról és a gyártóról való nem tetszés véleményét..természetesen ez nem lehet egyenlő a kártyát visszavivők számával, de ennyire..?
Béke!
[ Szerkesztve ]
Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
mcwolf79
veterán
válasz rambustibi #17863 üzenetére
Értsd már meg:
MINEK VIGYEM VISSZA,MIKOR NINCS ALTERNATíVA?
Mit vegyek helyette? 290X-et? Minek? Ez majdnem hozza azt a szintet, sőt! Kevesebbet fogyaszt, kevésbé melegszik.
A 980 meg drága, nekem nem éri meg a felárat.
Az új AMD/NV karik még ki tudja mikor jönnek ,és egy darabig valszeg úgyis horror áron lesznek kaphatók.
Akkor meg minek vigyem vissza???
Ebben az árkategóriában ez egy kiváló VGA.Xbox Series X GT: Mcwolf79xy PSN ID: x_mcwolf_79_x
-
Taylor1235
csendes tag
válasz rambustibi #17863 üzenetére
Várj, ha az ipon azt mondja, hogy oké, akkor még aznap visszaviszem.
De ülnek rajta egy hónapot, majd vissza kapok egy kitudja mit. Nem akartam még rosszabbul kijönni.
Így várom most az új kártyát, majd még 6 hónapot forumokat olvasva és ha minden oké akkor váltok
Korrekt ez így? Nem dehogy, de kevesebb idegeskedéssel jár. Azt sajnálom aki félévig gyűjött rá. -
rambustibi
őstag
válasz Taylor1235 #17866 üzenetére
Nekem 2 hetet mondtak, (bár én is 1-1,5hónapot szántam rá) a teljes vételárat fizetik vissza és használtam a kártyámat 3 hónapig. Nem idegeskedek...akkor voltam csalódott, mikor majd 2 hónap után kiderült a pénzemért nem azt kaptam, amit kellett volna. (sli-be szerettem volna fejleszteni a rendszert és 4K-ban játszani, mint kiderült a 970 nokedli erre, nos az első kiadott specifikációk szerint tudta volna)
Természetesen én sem egy havi fizetésemből vettem meg (bár csak így lenne).
Az pedig korrekt dolog a gyártótól (Asus), hogy visszaveszik, az más megítélésbe tartozik, hogy milyen úton-módon derült ki a turpisság..[ Szerkesztve ]
Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
Taylor1235
csendes tag
válasz rambustibi #17867 üzenetére
A Tiéd iponos? Amúgy ez már lezajlott, szóval náluk a strix és Nálad a pénz? Mert ha biztos működik akkor én is elindítom. Én mondtam nekik, hogy nem a pénz a lényeg, ha máshogy nem megy elhozok egy 980-at. De mindenek voltak csak segítőkészek nem.
-
dergander
addikt
Körülbelül mennyi wattal nőhet meg a fogyasztása a gépnek ha egy Giga G1 970-est alapórajelről 1519/1953Mhzen járatom. Nincs fogasztás mérőm mert bekrampelt,kiváncsi vagyok megéri-e az a plusz FPS amennyivel többet kajol...
Köszönöm a válaszokat előre is. -
Scholes9
nagyúr
Pedig 4 gigás. Lehetne az 1 megás darabokból is összerakva akkor is 4 gigás lenne.
Lauda: Akkor is szarul van megírva. Használjon kevesebb vramot. Ez csakis a fejlesztőkön múlik. Millió egy szebb játék van ami kevesebb vramot használ 😊 Ez a fejlesztők felelőssége h tojnak e ra vagy sem.
[ Szerkesztve ]
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
Scholes9
nagyúr
Aki meg sír h igy meg úgy le kell venni ezt azt a beallitasbol az rendeljen a Nasatol gépét...miért is lenne törvényszerű h egy 100k-s kártyán mindent maxra lehet húzni 😖
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Scholes9 #17870 üzenetére
Lehet hogy szarul van megirva, de 3700mb vram hasznalat mellett is tokeletesen kene futnia, hiszen a kartyan 4gb van. Megsem fut jol, mert hulladek a vram kezelese a karinak. Ez azert gondolom szamodra is egyertelmu. Es meg mindig nem az a gond, hogy nem lehet mindent maxra tenni, hanem hogy 60-80 fps mellett kell levenni a beallitasbol.
[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
Van 970-ed próbáltad? Vagy csak ide tévedtél feszültséget szítani, okoskodni? Hányszor kell leírni, az a két beállítás minden kártyával csinálja. Elmossa a grafikát és laggol akad tőle a játék. Én 1440p-ben használtan a 970-et semmi gondom nem volt vele. Kezd ez unalmas lenne, hogy azok mondják meg állandóan a tuti akik csak képről látták a kártyát.
Nem rég még 1680-ra kerestél 90-et most meg már megmondod hány fps-nél mit kell levenni.
(#17876) Malibutomi: Ez így nem igaz. Attól, hogy teletölti a vramot, amit monitorozás is mutat, az nem azt jelenti, hogy akadni fog. Ne keverjük a dolgokat. Nálam mindig 3,5GB körül vagy felette volt, de sosem tapasztaltam tipikusan a lassulásból adódó problémát. Ténylegesen annyit nem használt.
[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
-
HSM
félisten
válasz Scholes9 #17870 üzenetére
Minden kártyán darabokból van összerakva. Csak egészséges esetben ezek a darabok sebessége összeadódik, lásd a 980, amin 8db 32bites vezérlő párhuzamos működéséből lesz 256bites busz.
A 970 esetén csak 7db 32bites busz tud párhuzamosan, függetlenül dolgozni, ez a gyors 3,5gb-os partíció. Itt viszont az utolsó 32 bites vezérlő saját L2 port hiányában csak a 3,5gb lassításával, és 32bites busza miatt alapból tetűlassan tud működni azonos paranccsal (írás vagy oovasás). Remélem, így már világos, miért gázos ez, és miért nem teljesértékű 4gb/256bit. -
Lézerparaszt
őstag
Sziasztok, GTX 770 -et cserélnék 980-ra, és az lenne a kérdésem hogy melyik gyártót ajánljátok? A 770-em MSI, szóval a twinfrozR-ben nem kicsit csalódtam. Végül is a sárkányos doboz nem hazudott, olyan hangos mint a sárkány üvöltése (még nagyon csendes házban is) és ki se tudom használni mert mikor fúj a sárkány kb 70% kihasználtságnál akkor visszaveszi a tempót a túlmelegedés miatt. Ezt csak azért írtam le mielőtt jönnének a válaszok hogy nem éri meg lecserélni meg ilyenek, mindenképpen cserélem. Előre is köszi
A játék nem játék! Hypperkarma#2958
-
rapidsquirel
aktív tag
válasz Lézerparaszt #17885 üzenetére
Azt nem írtad mennyi a keret. Giga Gaming vagy Asus Strix Edition a javaslat.
Valakiben felmerülhetne az ötlet egy külön (970 vita) topic megvalósítására, valóban..
[ Szerkesztve ]
"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, a tisztán látók pedig tele vannak kételyekkel."
-
Televan74
nagyúr
Tekintsétek már figyelmen kívül,hogy mit mond.Már unalmas ez a fanatikusság mind két oldalról.Én szívesen feljövök olvasgatni a fórumot,még ha jelenleg nincs is NV kártyám. Szerintem mindenkinek jobb lenne ha az ilyen vitákat a megfelelő topikban rendeznétek le.
A 970/980 egy nagyon jól sikerült kártya.Az hogy a 970 lassabban éri el a utolsó 512MB és ezért néhány játékban vannak problémák vele,nagy dolog.Attól még remekül használható kártya.
A 290/290X is jó kártya.Bár lassan már kicsit korosnak számít,azért nagyon sokan a seggüket a földhöz vernék ha a gépükben lenne.
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
glspeter1
őstag
Asus Strix vagy G1 Gaming!
Élj ma, harcolj holnap. Privát üzenetre illik válaszolni !! :)
-
Asbee
veterán
Én a strixet nem ajánlom annyira helyette inkább inkább palit ha a gari nem zavar hogy csak két év. Azért mert a 770-esen az MSI hangos volt az egy dolog. 980 ból nagyon jó az MSI. Ha az ár nem számít MSI vagy G1.
-
Pc-man34
tag
290/290x nem koros vga,tudod mi az? HD 3850 vagy 5570 és hasonló,nagyon sok embernek ilyenre telik csak...
-
Lézerparaszt
őstag
válasz rapidsquirel #17886 üzenetére
Szerintem ebben a topicban a keretet el lehet felejteni, hiszen eleve túlárazott dologról beszélünk
Akinek van pénze az MSI-re annak van a Gigára vagy Asusra is. Asszem akkor lecsapok a Strixre
Köszi a segítséget!A játék nem játék! Hypperkarma#2958
-
ÁdiBá
veterán
Szerintem meg már ez kicsit kezd unalmas lenni itt a GTX970 esetében hogy 3,5GB memóriája van csak ami rendesen működik.
Minden hozzáértő tudja tisztában van vele, és szerintem magasról szarnak rá az emberek 99%-a.
A maradék meg sír hogy szar a kártya, mikor semmivel se megy rosszabbul mint az elmúlt 3 hónapban használta, vagy X időben használta.
Úgy hogy szerintem hanyagoljuk a témát...
INKÁBB EGY 970 GTX választanék játékra a maga pici 3.5GB mint egy VAPOR X 8 GB kártyát ami 290X képviseli.Lehet normálisan beszélni a Maxwell kártyákról, de egy termékben mindig keresni akarjuk a hibát akkor meg is fogja az ember találni.
Nincs hibátlan termék ha innen indulunk ki.(#17896) Lauda Én mikor hozzá jutottam a 980 kártyához még 970 nem is lehetett kapni barátom...
Mellesleg semelyik szériából nem szoktam a gyengébbiket választani...(#17897) rapidsquirel De ne kelljen már mindig azt olvasni hogy GTX970 szar, meg az AMD meg a Mantle és társait Isteníti mert papíron rendkívül jól mutat.
Elismerem, hogy többet ért hozzá mint én, de nézzen már körbe a piaci helyzetet miért annyi amennyi.[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
rapidsquirel
aktív tag
Ez kissé elhamarkodott hozzászólás. Van aki nem azt választaná. Te is csak szubjektív istentiszteletből véded az igazad. Amikor az valójában nincs is. Mint ahogy a betöltődni képtelen 500mb a gyakorlatban sincs. Nem vagy te nvidia élharcos, sem reklámember, a szereped már kissé olyan mint akit megfizetnek, Szerintem inkább szépen álljatok le, mindenki örülni fog
[ Szerkesztve ]
"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, a tisztán látók pedig tele vannak kételyekkel."
-
Stukker1987
senior tag
"INKÁBB EGY 970 GTX választanék játékra a maga pici 3.5GB mint egy VAPOR X 8 GB kártyát ami 290X képviseli."
Ez így ebben a formában bátor kijelentés...
Még ha 3,5Gb-os full sávszéles kari kenne akkor ok,de ha a játék többet használ,akkor megjelenik a laggolás,ami elég kellemetlen tud lenni,ezt szerintem te is tudod. Nyilván fullhd felett még több esetben előjöhet...
"Lehet normálisan beszélni a Maxwell kártyákról, de egy termékben mindig keresni akarjuk a hibát akkor meg is fogja az ember találni."
Az a baj,hogy itt a "hiba" megvolt csak titkolva volt a vásárlók elől és ezért lett ekkora ügy belőle,ebből a szemszögből nézve megérdemel minden csepp savazást az NV,persze nem ő az egyetlen cég aki hasonló eszközöket használ....
Eredendő bűnünk: vagy mindenben hiszünk, vagy semmiben sem.
-
Scholes9
nagyúr
Ezt aláírom 😊😉 Igazából általánosságban gond h egyáltalán ilyen sok vramot használ amikor meg lehetne oldani kevesebbel is, ebben biztos vagyok, csak tojnak rá a fejlesztők 😉
HSM: Én csak azt nem értem ez Téged miért zavar? Én sem járok "hozzátok" h aki spórolni akar a fűtéssel az vegyen 290(x) kártyát 😉[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest