Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mindent a StreamSharkról!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
-
LOGOUT.hu
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Malibutomi
nagyúr
válasz westlake #1028 üzenetére
Akkor valós a problem.
Elspórolták volna a hütést?(#1029) p87
Ahogy láttam wqhd-n már elég kicsi a különbség a 980 és 290x között, de persze itt is megvan hogy melyik játék melyiket komálja.
Ha a fogyasztás nem annyira téma+víz lesz akkor az amd az olcsóbb választás, ellenkezö esetben a 980, de az meg ugye árban nem ugyanaz.[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
-
Malibutomi
nagyúr
Hehe overclockersen azt írták, kinevelhető a coil whine, ha bekapcsolod 48 órára a valley-t, és hagyod menni...végülis, legfeljebb tényleg lesz miért gariztatni a kártyát ha leég
-
Malibutomi
nagyúr
Miért baromság a 81 fokos limit?
Emlékszem egy évvel ezelőtt a 10 fokkal feljebb limitált 290 széria meg rommá volt ócsárolva (nem általad), hogy tűzokádó, meg forró, meg tönkremegy, egy év múlva mindegyik be fog szarni, meg ilyen forró szart nem tenne senki a gépébe. Ehhez képest a custom hűtősök ott is ugyanúgy elműködnek 80 fok alatt/körül.
Itt meg most az a baj, hogy miért nem mehet 91 fokig? Én nem szeretném ha 80 fok körülinél melegebb lenne a kártyám sosem. Tudom hogy nem lesz bajuk tőle, de valahogy nekem ez az ahol még jónak érzem.[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
válasz Reggie0 #4835 üzenetére
"Pl. X11 eseten R9 290X 5MH/s es ~300W fogyasztas, GTX980 7.1MH/s es ~160W fogyasztas."
Bányászat az durva állandó terhelésen fut ,inkább a stressz teszthez hasonló, szóval ott nem ilyen nyilvánvalóak a dolgok, tomshardwer csinált ilyen tesztet, és állandó magas terhelésen a gigabyte 980 kb. 280W-ot kapott be. [link]
"Stress Test Power Consumption
If the load is held constant, then the lower power consumption measurements vanish immediately. There’s nothing for GPU Boost to adjust, since the highest possible voltage is needed continuously. Nvidia's stated TDP becomes a distant dream. In fact, if you compare the GeForce GTX 980’s power consumption to an overclocked GeForce GTX Titan Black, there really aren’t any differences between them."
[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
A ref abban a tesztben kevesebbet fogyaszt mint játékok alatt, ha elolvasod, írják is hogy a thermal throttling miatt.
"Note that the GeForce GTX 980's stress test power consumption is actually a few watts lower than the gaming result. This is likely due to throttling that kicks in when we hit the thermal ceiling."
[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
válasz Reggie0 #4905 üzenetére
Vagyis ha egy kocsi motorja túlmelegszik emiatt lekapcsolja a hengerek felét az a jó kocsi munkába járni a te példáddal?
Ugyan gyengébb mint kellene, de nem fogyaszt.
Szerintem egyáltalán nem mérvadó összevetni egy rendesen üzemelö kártya fogyasztását egy olyannal ami a throttling miatt a gyári specifikációt sem viszi, és emiatt fogyaszt keveset.A példád amúgy nem jó, a bányászat pont a padlógáz a kártyáknak, nem a munkábajárás.
Ha mindenáron autós példa, akkor nekem így jön le:
munkábajáráshoz(game) tök jò a fogyasztás, viszont padlógázon (stressz/bányászat) nem tudod alapesetben használni, mert túlmelegszik és visszavesz, vagy ami nem az elkezd zabálni.Ez persze sarkított példa, még mindíg csak a bányászatra vonatkozik, a fenti teszt alapjàn.
Igen tudom hogy bányászni alulfeszelt levett órajelü kártyával szokás, de itt most a tesztben lévö alapállapotról beszélek.[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
Helloween deal: Inno3D GeForce GTX 970 OC - 239.99£
Akit esetleg érint.
-
Malibutomi
nagyúr
-
Malibutomi
nagyúr
Tökre felesleges ez a vita. Ok Locutus nálad tökéletes a ref980, ez szuper, nem teszi semmissé, hogy itt a fórumon is volt pár negatív tapasztalat, az oc.uk-n, overclockersen is sokan írják amit Asbee mond.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz LackoMester #15780 üzenetére
Mi okuk lenne rá? Ahogy itt többen mondják a kártya attól rosszabb nem lett hogy ez kiderült, szóval mi értelme eröforrást pazarolni rá, főleg szépen csendben. Mert ha még melldöngetve kihoznak valami patchet rá az javíthatott volna a renomén, legalább az "nvidia gyorsan reagál driverekkel" feeling meglenne.
De szépen sutyiban minek? Attól akit ez eltántorított nem jön vissza, akinek meg így is jó, annak felesleges. -
Malibutomi
nagyúr
válasz mcwolf79 #17373 üzenetére
Ajánlhattak volna 18-at is ha 3.7-nél megakad, ez tény. Persze lehet mondani hogy a játék fos (mert az is), de benne van a pakliban, hogy mondjuk a legjobban várt játékod csinálja majd jövöre. Most hülye példa de ha a gta5 csinálná az már sokakat fájdalmasabban érintene. Nem trollkodni akarok, csak a semmilyen játék nem akadra reagáltam hogy van olyan ami igen, és nem is kell hozzá surround meg 4k.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz akoska07 #17508 üzenetére
Izé, félreérthető volt, szóval nem +, hanem elvileg mind a kettő fog tudni ilyet. A mantle-nál már említették többször, a DX12-re meg talán volt itt is már a hír, hogy akár NV+AMD gpu is mehetne együtt, abban is írják a vram témát: [link]
One potential new feature of DX12 that will help Multi-GPU configs is that frame buffers, the GPUs VRAM, will not necessarily need to be mirrored, which means that 2 4GB GPUs could act like a 8GB GPU in games.
Ez a DX12 feature gyakorlatilag kiváltja a CF/SLI-t. Vagyis ha igaz, nem kell majd várni a multigpu támogatásra a játékoknál, hanem install után működik egyből.
[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
-
Malibutomi
nagyúr
A véleményem az hogy tényleg ki lett már vesézve a 970 vram téma. Föleg azért mondom ezt, mert mostmár a topiclakok tudják milyen az az általánosított savazás, amire nekik folyton full defenzívbe kapcsolva kell reagálniuk, és amit a 290/x topic lakói kapnak jóideje csak ott kazánozás megy itt most a vram téma.
De én nem kivánom nekik hogy állandóan védeniük kelljen a kártyájukat mikor századszor is felmerül a téma, mert elég idegesítö tud lenni. -
-
Malibutomi
nagyúr
Nem igazan ertem, hogy miutan tobben egyetertettek abban, hogy a Heaven megakad egy helyen (tenyleg igy van), es ez be is bizonyosodik, hogy csak akkor megy siman amikor ketszer egymasutan futtatjak (#36702, #36706), akkor miert az van lehulyezve aki ezt mondta elsore, azaltal akinek az elmelete (instabil vga) megdolt. Ez csak nekem fura?
-
Malibutomi
nagyúr
válasz ***ANDRÁS*** #37379 üzenetére
Egy honap mulva ujonnan lehet venni ennyiert az AMD 480-at ha minden igaz, akkor lesznek meg alacsontabbak is az arak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Formula-1 humoros
- Óvodások homokozója
- Renault, Dacia topik
- Elite: Dangerous
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Hálózati / IP kamera
- Kertészet, mezőgazdaság topik