Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:37

LOGOUT.hu

nVidia GeForce GTX 1050 / 1050 Ti (GP107) összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4445) TTomax


TTomax
nagyúr

No nézzük... lehetöleg a legfrisebb MSI Afterburnert szedd le,ami most a 4.4.2 [link]
Amikor először elindítod akkor azt hiszem nem ezzel a skinnel indul,keresd meg a fogaskereket a megnyomva felugrik a beállítások,ott jobb felül tekerj el az "user interface"-ig és ott válaszd ki a "default MSI Afterburner skin V3" big editiont.Erre azért van szükség,mert ez a legjobban átlátható skin,na meg azért mert akkor jobban nyomon tudsz követni. :)
Aztán ugyanitt a settingsben menj vissza a "general" fülre ott pipálj ki mindent ami nem szürke,maradhat a legutolsó "force constant volt is" mert ezt bepipálva kevesebbet fog kapuzni a kártya azaz ugrálni az órajel.Tehát állítsd be úgy mint ahogy a képen látod,lehet kérni fog ujrainditást is,csak nyugodtan indítsd újra. :)

Akkor nézzük a nagy zöld felületet fentröl lefelé...Core voltage%,mehet nyugodtan 100%ra,ilyenkor nem tulfeszeled,hanem odaadod neki a 100% core voltaget amit az nVidia megenged,egyébként nem sokat fog rátolni,kb öt-hét századot ha enged,1,05röl 1,12Vra (a pascal 1.2Vig skálázható,tehát egészségesen degradálódás nélkül oda lehet neki adni,de 1050Tinél erre nincs mód) A következő a "power limit" nyugodtan csuszka el jobbra koppig ha jól látom akkor neked +125.9%ig fogja engedni,de kijelezni csak +125%ot fog,a 100% az nálad 90W, [link]így a kártyát el tudod engedni 113W fogyasztásig....kelleni fog,főleg vga terhelő játékoknál,nem kell tőle félni 150Wra van hitelesítve a 6pin+PCI,nem fog tőle leégni,egyszerűen nem tud. Söt a 6pin egymaga tud 150Wot is ha van mögötte normális VRM,a te kártyádon pedig van.
Következő a "core clock" Na ez az amit neked kell kitapasztalnod mert nem tudom meddig boostol a kártyád,addig húzd amíg egy stabil 2012MHz nincs meg ezt én ugy szoktam hogy letöltöm a gpu-zt.[link] jobb oldal a szélen van egy kis kék kérdőjel a "bus interface" után arra ráklikkelsz,

erre felugrik egy kis render ablak

Itt szépen ráklikkelsz a "Start render test"-re de alul nem pipálod ki hogy full screenben menjen mert az MSI ABban dolgozni akarsz mellette.Majd szépen átkattintasz a cpuzben a "monitor fülre" és látod az aktuális órajeleket.Ez a kis render teszt nem igazán komoly terhelés,nem biztos hogy az stabil is lesz arra jó viszont,hogy lásd meddig fog boostolni a kártya.Tehát ezt fogod látni.

Na most azt kell tudni,hogy a pascal az első órajelet már 43Cfoknál ledobja,tehát addig állitod mig az MSI MSIABban amig itt nem látsz egy stabil 2000MHzet,az már jó lesz egy jó kiindulási alapnak annyit mennie kell a tiédnek.
A következő a Memória OC,ez sajnos nagyban függ attól hogy milyen memória van a kártyán.Samsung a legjobb micron egy picivel gyengébb elpida még gyengébb egy picit.Sajnos a te kártyádra mindhárom fajtából tesznek a GPU-Z "memory type" fülön tudod megnézni milyen van rajta.Ha samsung van jó eséllyel +1000ig ki tudod tolni de nem törvényszerű,egy +500al indíts,ha pár napig stabil akkor +100al emeld amíg egyszer csak nem kapsz egy hibaüzenetet.Ezzel nem árt óvatosan bánni ha egyszer elhasalt az OC akkor menj vissza az előzőre,próbáld meg kitapasztalnia végét,majd a végétől vegyél vissza úgy 50et.

Legalul a "fan speedet" látjuk.Érdemes egy 1-1es profilt készíteni ami úgy néz ki hogy 0Cfokon 0% 80Cfokon 100%.Erről is készítek egy képet.

A settingsben a fan fülö ami a második éred el a beállitását,két pontot hagyj csak ha véletlen mellékattintottál és több pont lett a "dell gombbal tudod törölni. :)

Legvégül mentsd el a profilod ha kész vagy,ezt legalul tudod megtenni,Bal alul a kis lakatra kattintasz ,majd a "save gombra" aztán a számra ahová menteni akarsz,ha azt akarod,hogy a géped automatikusan az indulás után rögtön úgy menjen ahogy beállítottad akkor érdemes a kis zöld pontot is bepipálni és úgy elmenteni a profilt majd a kis lakatot visszazárni.Itt is a del gombbal tudod törölni a nem kívánt profilt. :)

Legvégül de nem utolsó sorban,jobb klikk az asztalon,Nvidia vezérlöpult,3D beállítások kezelése,energiagazdálkodási mód,itt pedig válaszd ki a "maximális teljesítményt" Habár így 2Dben sem fog low2Dre váltani,viszont ez a gpu annyira keveset eszik,hogy megéri így járatni ugyanis ezzel is kevesebbet fog kapuzni,és a kevesebb órajel kapuzás kevesebb fps ugrálást jelent. :)

Ha ,maradt egyéb kérdésed szivesen válaszolok,happy OC-t. :) :) :)

UI : Az esetleges helyesírási hibákért nem vállalok felelőséget! :DDD

[ Szerkesztve ]

★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.