Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Yaye

őstag

válasz Temerti #55 üzenetére

Pl dehidratált. Hogy könnyű legyen és így kevesebbet nyomjon a rakétában. Meg hát mindenféle tubusos meg konzerv cucc. Biztos igyekeznek minél rendesebben megcsinálni, de hogy nem a mama főztje, az fix.

[Egyszer hozott valamelyik haverom a zusából dehidratált fagyit a Smithsonian-ból ha jól emlékszem. Elképzelheted. Ehetetlen volt, ment a kukába. És ez még semmi ahhoz a tudathoz képest hogy a saját megtisztított hugyodat iszod meg újra (és ez nem urban legend, és tudom, tudom, az akkor már abszolút tiszta víz, de akkor is... )]

• Yaye

őstag

válasz Kidus #47 üzenetére

Tényleg csak azt tudom mondani amit egy előttem szóló is: olvasgasd a nigériai csalók szivatására specializálódott 419eater.com -ot. A galériában amit linkeltem olyan képek vannak, amin a csaló a ''scambaiter'' által megkívánt dolgot műveli (többnyire valamilyen feliratot tart a kezében). Ilyen képet igencsak nehéz volna csak úgy föllelni a neten. Lehet mindenféle ellenvetést tenni, de akit érdekel az előbb olvasgassa el a fenti oldalt, minden nagyon szépen le van írva amit a nigéria csalásról tudni lehet/érdemes. És azok a fickók nem spekulálnak, hanem tapasztalatból beszélnek :)

Tiv61: természetesen a kérdés abszolút nem arról szól hogy a négerek a csalók, a fehérek meg angyalok. Egyszerűen csak annyi hogy a csalásnak ez a formája az előbbiek ''specialitása''.
    Egyébként a klasszik nigériai csalás nem is ilyen cuccküldözgetéssel működik, hanem mindig valami észbontó pénzösszeg illegális megszerzésének lehetősége ürügyén kisebb, majd egyre nagyobb összegek kicsikarásáról. (Ez az afrikába notiküldözgetős, ez valami új ipari ágazat.) Különben az eszmefuttatásom nem sántít: sokszor megpróbálják magukat európainak kiadni. Sok olyan ''ajánlatot'' is kaptam ami nem afrikai sztorival operált, hanem többnyire valami londoni bank ilyen-olyan alkalmazottja nevében íródott. Ilyen esetekben valóban nem kéne feltétlenül feketének lennie az elkövetőnek, mert a fehérember is igen tanulékony, de a nyelvezet szinte mindig gyanúsan tök azonos volt az igazi nigériai mesék akadozós, barokkos, teljesen európaiatlan angoljával. Ilyenkor is simán előfordulhat hogy afrikai az illető, aki a megszerzett lével gyorsan leléphet haza, ha kell, amit egy echte német vagy angol nem tehet csak úgy meg. Talán tavaly volt valahol kis színes hír egy nigériai csaló elcsípése valahol Ny-Európában. Az illető egy fess, megnyerő fekete fiatalember volt, tökéletes öltönnyel, aktatáskával és laptoppal, akinek ezeken, és egy kis bútorozatlan bérlakáson kívül nem is volt egyebe Európában.
    Még egyszer hangsúlyozom: a fentiek nem általánosításra épülnek, egyszerűen nem hallottam még arról hogy európaiak/amerikaiak átvették volna a módszert. Nem is szükségszerű hogy komoly maffia álljon a háttérben, ez a fajta csalás szinte semmilyen komoly befektetést vagy tudást nem igényel még egy elefántcsontpartitól vagy egy nigériaitól sem, egy telefonvonallal, egy valami ócska számítógéppel meg egy közelben működő netkávézóval már mehet is a biznisz. Persze biztos hogy a háttérben ott állnak azok akik igyekeznek segítséget és főleg következmények nélküliséget biztosítani némi részesedésért cserébe, de én ezeket is inkább a helyi hatóságok és nem külföldi maffiózók között keresném.

Nem tudom volt-e már szó a PH-n a világ leghülyébb nigériai csalós sztorijáról, egyszerűen zseniális:
    Valamikor hosszú évekkel ezelőtt kilőtték az első nigériai űrhajóst, Mvunga Gabangi-t majd mivel nem volt pénz a _lehozatalára_, ezért azóta is fönt kering az űrben, és a szegény család ahhoz kér adakozást hogy az évek óta űrkaján tengődő derék családapát lehozhassák. Cserébe jelentős részesedést ígérnek az évek alatt összegyűlt űrhajósfizetésből, amit majd akkor kapnak kézhez ha a pasi lent van. És bakker, működött! Irodalmi Nobel díjra érdemes sztori, szétestem a röhögéstől.

• Yaye

őstag

válasz tiv83us #13 üzenetére

''Felhivnam a figyelmet, hogy ezeknek az uzleteloknek a 95%-a feher ember, es az 50% szerintem meg Nigeriaban sem jart.''

Egy időben tonnaszám jöttek a ''nigériai levelek'' (néha még manapság is beesik egy-egy), és akkor picit olvasgattam a témában. Nem kétlem hogy akad fehér is köztük, de ha végigfutsz a 419 Eater képgalériáin -ami a klasszikus ''nigériai csalók'' saját magukról küldött képeit tartalmazza: [link] ill. [link] - gyakorlatilag nincs köztük fehér arc, nem hogy 95%.
    De már csak ésszerűségi szempontból is: ha én valójában Európában élő fehér emberként csalni akarnék, valószínűleg Nigéria (sőt úgy általában Afrika) volna az utolsó amit eszembe jutna egyáltalán kiejteni a számon, hacsak nem vagyok saját magam ellensége.

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés