Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
- tordaitibi: Windows rendszerek indítása EFI partíció nélkül
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- potyautas: Idővándor
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- mefistofeles: A furcsa hobbi.....
Aktív témák
-
-
DiXoN008
tag
Hy Denniss!
Nem akarok kötözködni, de a prociknál a jelölés, hogy P4M nem a leg tökéletesebb, mert a Mobil P4-nek meg a Pentium M-nek nem sok köze van egymáshoz és én ahogy hirtelen olvastam a P4M-ről a Mobil P4 jutott az eszembe igaz ott a van mögötte h Dothan a mag neve de kicsit fura volt nekem.
Egyébként azért írok, mert lehet majd egy 512-es vagy egy 1 GB-s DDR333 érdekelne, és azt szeretném kérdezni ezek folyamatosan vannak-e készleten neked? -
zeg
őstag
Arra rájöttem az Intel Datasheetjeiből, hogy a 400-as FSB-s dothanok ugyanakkora hőt adnak le(az intel szándékosan tervezte így ezeket a procikat hogy a notigyártóknak könnyebb dolguk legyen bővítésügyileg), arról viszont nem találtam semmit(vagy csak elveszett az oldalak között), hogy mennyi a dothanok fogyasztásabeli különbsége. Azért érdekel ennyire a dolog, mert nem szeretném, ha a notim alaplapja leégne a rajta átfolyó talán nagyobb áram miatt. A notim típusához az utolsó leírások max. 1.7-es dothant ajánlanak(és ilyeneket árultak is), viszont ezen ajánlások 2004 elejéről valóak, amikor a dothan 755(2GHz) még igencsak friss/bejelentés közeli állapotban volt.
-
Cs_Laci
senior tag
Szereltél már IBM-et? Merthogy spéci 1x használható csavarjai vannak, spéci módon meg van határozva, hogy melyik csavart hány fokos szögig lehet húzni, nem szabad túlhúzni.. Most olvastam a szervizkönyvet.. Szóval még ha meg is érné bőven a 12K-t azt hiszem egyikünk sem vállalná be jó szívvel.
Akkor tegyél el egy 333/512 RAM-ot, meg egy 2.0-s 533-as procit. A HP-met könnyebb szerelni. Szervizkönyv kell neked amúgy? Üdv
Laci -
Cs_Laci
senior tag
Szóval Denniss
Akkor megírok pontosan mindent:
Lenne egy Hp NX 8220. Ebben kéne az 1.73-as procit 2.0-ra cserélni ( a gép 1 hetes). 740->760, mindkettő 533 FSB, Intel 915 PM Chipset.
Szervízkönyvet ha kéred viszek. Erre írtál 5.5K-t.
Ez biztos, hogy kell.
Továbbá adott egy IBM R51, vadi új notebook, de nincs rajta gari. Ebben ami biztos az a memória bővítés, és Dual-hoz kéne a RAM. Infineon 512/333 SO-DIMM DDR1 van most bennem ennek kéne egy Dual Párt találni. Ha ez megoldható a 11K-ból, akkor ez is biztosan kell.
Végezetül a HP R51-be lehet, hogy akarok procit bővíteni. 1.6 /400 Dothan van benne (Zsír új). Ezt mennyiből vinnéd fel a 2.0/400 Dothanra? Erre kérek egy árat.
Az első 2 tranzakció majdnem biztos, a 3. még nem. IBM-be nem tudom mennyire lehet és célszerű matatni.
Ezen kívül még gondolkozom a RAM bővítésen 2G-re, ha jól látom ez 24700 lenne még 1gb 533 DDR2 SO-DIMM. Ennek is feltétele lenne, hogy menjen Dual-ban a jelenlegi RAM-ommal.
Szóval az első két dolog tuti kell, a többire írj valami árat. Emellett nagyon fontos a mikor kérdése, mert keddig ennek meg kéne történnie ha megoldható.
Telefonszámom adataimnál, holnap valszeg felhívlak. -
Cs_Laci
senior tag
#23-ban pont ezt kérdezte valaki, hogy 1.733 (740-s proci) cseréje 2.0 (760-s proci) cseréje mennyibe kerülne. Erre írtál ott te 5500 Ft-ot.
Lesz valamikor keddig 400 FSB-s procid? 1.8 1.9 2.0 bármi?
A So-Dimm DDR2 RAM 1 GB CL4?
A boltban rögtön más konfigot vettem, mint amit számláztak, mert megkértem őket, hogy a memória modult azt kapásból cseréljék le nekem. A billentyűzet alatti beépítettet. Radásul ReNew notebook, tehát 1 év csak a gari. Nem tudom kinn hogy megy, hiszen már most más a konfig, mint ami, és külföldön lesz használva. De az tuti, hogy itthon nem lesz gariztatva.
333-as DDR 1-ed sincs 512? -
Luighi
senior tag
-
jeges
senior tag
na hja, egy próbát megérhet a dolog, de nem t'om, jó-e az nekem (meg a gépnek), ha pl. kocsiban szerelgetjük...
nekem végülis mindegy, de farigcsálni, reszelgetni nem szeretnék, ha nem baj
legjobb lenne +/--os dual író, de ha -os, az már ok lehet.
ha valamelyik késő délután jársz blaha környékén (esetleg kiterjesztett értelemben a körúton), megbeszélhetünk talit.
javaslat? -
jeges
senior tag
ok, nem t'om, ismerősek-e Neked az albacomp gépek, de a kérdés arra is vonatkozott volna, h tudsz-e róla, h van Nálad ilyesmihez illeszkedő (vagy valószínűleg illeszkedő) író...
ha nem tudod megmondani első blikkre, akkor milyen időpontok (hétvége, este, nap közben, stb) lehetnek jók Neked? helyileg gondolom olyasmire lehet szükség, ahol megoldható a próba... -
zeg
őstag
Akkor szólj ha belefutsz egy FSB 400-as darabba. Az Intel lapja szerint a 400-asból 2.1 a leggyorsabb, az 533-asból a 2.13-as. Minden FSB 533 procinak van FSB 400-as megfelelője. A cerkák 400-as FSB-vel mennek, így azokat csak 400-as dothannal lehet felváltani.
További részletek:
http://www.intel.com/products/processor_number/info.htm#pm
[Szerkesztve] -
Blacek
tag
Jó lenne, mondj egy időpontot, meg, hogy mennyért számítanád be az én cuccaim, de remélem bele is tudnád szerlni, mondjuk nemtom egy parkolóban az mennyire lenne bajos.
Kellene egy proci +2x512 ram, az a ényeg, hogy jól jöjjek ki a dologból, elég a kb 1,7 körüli proci is, nem akarok sokat ráfizetni, csakhát ne cerka legyen a gépben, hanem egy Intel, ha most nem jött volna ez a topik, akkor nem is bővítenék. -
Bordács
aktív tag
Kösz a gyors választ.
Sajna speci számot nem tudok adni,mert az van benne a notimban,azt pedig
nekem nem olyan egyszerü szétkapni.Sőt ,jómagam hozzá sem nyúlnék!!
Annak kimondottan örülök,hogy beszereléssel vállalod,így ez a teher nem rám
hárul és ki is lehet rögvest próbálni a müködőképességet.
Folyamatosan lesznek mobil prockoid?Ezt azért kérdezem,mert én holnap vagy
holnapután Balcsira utazom egy erős hétre,így ez akkor lenne aktuális,ha viszajöttem.Így ,ha tudsz spejzolj be nekem légyszi egy 2-es procit.
Tehát ,amikor majd szészeded a notimat,rögtön megnézhetjük a benne levő
proci specszámát.Engem elsősorban akkor érdekel a csere
1.ha ez teljesítmény növekedést és egyben fogyasztás csökkenést hoz
2.ha betudod a mostani,korábbi hszmben írt mobilprocimat.
Budapesten müködsz amúgy?Én az vagyok.
Üdv
Bordács-proci
Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3604
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 4166 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- 10magos! Fémvázas! HP EliteBook 860 G9 i7-1255U 16GB 512GB 16" FHD+
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest