- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
medwe27 #9160 üzenetére
Nem tudom miért nem szerepel, a HM6× a 2ezerrel kezdődők chipsete, a HM7× a 3ezerrel kezdődőké. Elég gyakori, h egy shit az ark-os kompatibilitási lista. :/
Mi inkább ezeket használjuk:
wikipedia.org/wiki/Sandy_Bridge#Mobile_platform
wikipedia.org/wiki/Ivy_Bridge_#Mobile_processorsAsztali gépeknél más a helyzet, ott BIOS frissítéssel többnyire viszik a HM65-ös chipsetű lapok a 3zerrel kezdődő processzorokat is, de notikban sajnos ezt a featuret kihagyják a gyártók, pedig én is lecseréltem volna a Sandy Bridgemet egy Ivyre, szintén az IGP miatt; talán javult volna valamicskét az NFS World Online.
-
-
válasz
medwe27 #6085 üzenetére
Negatív.
Az Ivy Bridge mobil szekciója gyakorlatilag még nem jelent meg, legalábbis az i3-asok, Pentiumok, Celeronok, illetve a felsőbb osztályokból is csak egy-egy típust mutatott be az Intel. Ráadásul egyelőre nem lehet tudni, a HD4000 melyik chipekbe kerül bele.Ismeretes, h a Sandy Bridge platform összes mobil verziója megkapta a HD3000-t anno, (ellentétben az asztali variánsokkal, ahol a korai típusok csak HD2000-t kaptak), csak a Pentiumok, Celeronok kaptak kisebb IGP-t.
Sajnos még nem tudni, az Ivy Bridge esetében is megtartja-e az Intel e jó szokását. Ez esetben én is átcserélném a HD3ezres i3-asomat egy HD4ezres i3-asra.A táblázatban pedig láthatod, h a Celeron B8százas procik TDP-je 35W.
Azon procik közül kell választanod, amelyek ennél nem nagyobbak.
De egyszerű a dolog, mert a 4 magos gépeké 45, ill 55Watt, a kétmagosoké 35W.Úgyhogy gyakorlatilag bármelyiket is veszed bele, annak is akkora lesz a hőtermelése.
-
válasz
medwe27 #6077 üzenetére
Az első generációsoknak más a foglalatuk.
De könnyű őket megismerni, mert 3 számjegyből áll a típusszámuk.
Második generációnak (Sandy Bridge) már 4 számjegy, és 2-vel kezdődik.
Harmadik generáció (most jelenik meg - Ivy Bridge) szintén 4 számjegy, de 3-al kezdődik a számozásuk. -
válasz
medwe27 #6067 üzenetére
Ezen a listán leellenőrizheted a procik egymáshoz való viszonyát:
notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.htmlJól gondolod, a Socket G2-es procik kompatibilisek egymással.
A Celeron B8százas, ill. a Pentium B9százas sorozat kompatibilis a második generációs Core i sorozattal.
Sőt, a hírek szerint a most megjelenő harmadik generációs Core i sorozattal is az lesz.Nekem 2310-es van, ez a legkisebb Core i3-as, de tökéletesen elég minden feladathoz, sőt, szörnyű erős. Az utóbbi időben több Pentium B9százas procival rendelkező gép is megfordult a kezeim között. Azok is elég jól használhatók.
De a Celeron B8százas gépeket lassúnak tartom.
Nem is javaslom ilyen megvásárlást senkinek, aki tőlem kér tanácsot.De azt tudnod kell, h ugrik a garancia az ilyesmivel.
Már ha roncsolás nélkül nem tudod visszacserélni.
Amire figyelj, h nehogy első generációs Core i procit vegyél hozzá.
Roppant egyszerű beazonosítani: a második generációsoknak 4 számjegyű a számozásuk és kettessel kezdődik, az első generációs Core i sorozatnak csak 3 számjegyűek a típusszámaik. -
medwe27
csendes tag
válasz
medwe27 #6066 üzenetére
Bocs a duplicate miatt, már lejárt az idő mikor ezt találtam: http://en.wikipedia.org/wiki/Sandy_Bridge#Mobile_platform
Jól gondolom, hogy minden aminek a motherboard: interface/socket tulajdonsága megegyezik az kompatibilis/cserélhető egymással?
És ha igen, akkor a B800 helyébe legalább melyik i3 kéne, hogy érezhető legyen a teljesítmény-növekedés?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Battlefield 2042
- CASIO órák kedvelők topicja!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Baseus laptop állvány 11-17" állítható ezüst (LUJS000012)
- ÚJ Lenovo ThinkPad világítós MAGYAR billentyűzet X280 A285 X390 X395 L13 Yoga S2 5th S2 Yoga 5th X13
- CSL50/CSL52 LA-E801P Rev: 1.0 laptop motherboard
- Lenovo 100, 300, B50 egyes típusaihoz való utángyártott szűz akku eladó, csere!
- Eladó gyári Dell laptop töltők és töltőfej átalakítók
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged