- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Arkennys
addikt
válasz
he7edik. #6514 üzenetére
Nekem procit cseréltek, újrapasztázták azt és a hűtést is, és kipucolták össz egy ezresért. Ha jó helyet találsz nem kerül sokba, de nézz körül. Kértem előtte ajánlatokat, és volt ahol ugyanezért 8-9 ezret mondtak, és még tetszelegtek, hogy milyen kedvesek...
És ebből ahol csinálták is rendes szerviz, és az ajánlatkérős helyek is. Nagy differenciák vannak.Már bocsi, hogy én felelek, csak gondoltam ha már tudok...
-
válasz
he7edik. #6511 üzenetére
Ha nem szeded szét, többet ártasz neki, mert az összefüggő porcicán nem tuja átfújni a levegőt.
Pár példa:
itcafe.hu/tema/toshiba_notebookok/hsz_10344.html
itcafe.hu/tema/toshiba_notebookok/hsz_10351.html
http://logout.hu/bejegyzes/thunderzolee/am_asusnal_jol_erzik_magukat.html
itcafe.hu/tema/notebook_laptop_alkatreszek_csereje/hsz_6082.html
-
válasz
he7edik. #6509 üzenetére
Az első generációs Core i sorozat még melegebb volt, mint a második generációs. De ezek egyébként így működnek. Dolgozik egy pillanatra a proci, akkor felmelegszik. A Tjmax. egyébként 105C°. Szóval az a 75 az nem sok.
Egyébként ha nem megy a dedikált kártya, akkor a prociba épített IGP dolgozik, ami szintén emeli a proci hőmérsékletét.
Meg hát az egy turbós proci, ha bekapcsol a turbo, akkor majdnem 3GHz-re pörög fel, ott termelődik egy kis hő, ezért pörög fel a venti, h aztán lekapcsoljon ha már nincs szükség olyan intenzív hűtésre.Örülj neki, h nem egyfolytában pörög mint pl. az enyém.
Nekem az alap fordulatszám is olyan hangos, h mikor megvettem, azt hittem kivágom. Kellett egy kis idő mire megszoktam.Am mióta van meg a gép?
1-2 éves?
Volt már takarítva?
Úgy veszed észre, mostanában melegebb levegőt fúj ki, és mintha alapból többet menne a ventije, mint amikor megvetted?
Akkor itt az ideje szétszedni, és kifújni a porcicákat a venti és a hűtő lamellái közül.Csak az asztalon használt gép is tele tud menni hihetetlen mértékben kosszal.
-
válasz
he7edik. #6500 üzenetére
Volt Logouton egy írás ezzel kapcsolatban régebben:
http://logout.hu/cikk/egpu_kulso_videokartya_notebookhoz_2/az_eszkoz_bemutatasa.html -
válasz
he7edik. #6497 üzenetére
Nos, én nem találtam rá érdemi információt, h cserélhető e a videokártya benne.
Találtam viszont a notiba való alaplapokat, amiket szemügyre véve nekem úgy tűnik, a GPU, és a ramok rá vannak forrasztva az alaplapra.
Ugye látni a CPU foglalatát, a RAM foglalatokat, a chipsetet, és ott van a GPU is, körülötte meg 4 VRAM.Azt kell mondjam, nem lehet benne cserélni a videokártyát.
-
válasz
he7edik. #6489 üzenetére
Kellene a notebookról pontosabb típusszám.
Egyáltalán cserélhető?Illetve nem tudom a csatlakozója melyik típus, ezeket a videokártyákat pont kétfélével szerelték.
Ha a régebbi típusú, akkor ráadásul ennél nagyobb nincs is.
Ha az újabb, akkor még persze lehet bele jobb fajtákat is beletenni.Esetleg szedd szét, és nézd meg milyen van benne:
Ha régebbi, akkor ezek közül a hármas:
http://www.mxm-upgrade.com/Tech_13.htmlHa újabb, akkor pedig ilyen másmilyen fajta a csatlakozója:
http://www.mxm-upgrade.com/Tech_30.htmlDe pontosabb típusszám után már többet tudok mondani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Google Pixel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Suzuki topik
- Motoros topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házi hangfal építés
- További aktív témák...
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged