Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Netflix

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-02 11:10:22

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4601) kmarci25 válasza #88470784 (#4600) üzenetére


kmarci25
Topikgazda

Nem bírom szó nélkül hagyni... :(((
4K-ban akkor sem tudod nézni, ha nem arra szól az előfizetésed. Minden hsz-nél, ahol erről volt szó, tájékoztatjuk a kérdezőt, hogy nem hivatalos addon, így nem biztosított a folyamatos működés, sem a fejlesztés.
Ha letiltja a netflix, és valakinek javasoltam, akkor miért kéne vállalnom a felelősséget? Ne viccelj már! :U Az addon segítség azoknak, akiknek nincs chromecast-juk, vagy okostévé appjuk a netflixhez, és valamiért a pc tévére kötése sem opció. Nem tereljük az addon felé a felhasználókat, hanem tájékoztatjuk őket egy lehetőségről, amit használhatnak más, támogatott, hivatalos megoldás híján.
Szürkezónás addon? Miért is? Nincs rá hivatalos támogatás. Aki vállalja az ezzel járó kockázatot, az tudja. Aki itt ezzel kapcsolatban kérdez, annak el is mondjuk, összefoglalóban nincs szó róla.
Miért állítod be úgy, mintha ezzel bármilyen szabályt megszegne az, aki használja? :W

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#4602) #88470784 válasza kmarci25 (#4601) üzenetére


#88470784
törölt tag

A netlfix felhasználási feltételei esetleg?
Én eddig egy kodi addonos hozzászóládnál nem láttam odaírva.
Hello vigyázz mert bannolhatnak érte.

[ Szerkesztve ]

(#4603) Tuomas válasza #88470784 (#4602) üzenetére


Tuomas
addikt

Link, illetve pontosan hányas pontban van leírva, hogy sérti a felhasználási feltételeket?

[ Szerkesztve ]

We were here

(#4604) #88470784 válasza Tuomas (#4603) üzenetére


#88470784
törölt tag

Majd a topikgazda szépen megkeresi
Már bocsánat de nem én ajánlottam egy szürkezónás addont, aki ajánlotta az járjon utána.

[ Szerkesztve ]

(#4605) #54715584 válasza #88470784 (#4602) üzenetére


#54715584
törölt tag

A felhasználó kifizeti a havidíjat, ami az előfizetéshez tartozik. Az, hogy ezt milyen eszközön és hogyan használja teljesen lényegtelen. Pont.

(#4606) Tuomas válasza #88470784 (#4604) üzenetére


Tuomas
addikt

Ha te érvelsz emellett, akkor neked kéne tényekkel alátámasztani azt, ami mellett érvelsz, nem csak a levegőbe dobálózni a szavakkal. :K

Már bocsánat, de te kötekedsz, úgyhogy neked kellene leírnod azt, pontosan és tárgyilagosan alátámasztva, miért szabályellenes a dolog.

Másként ez nem más, csak flame, és hangulatkeltés.

Továbbá, (#4605) Crisp Rat fórumtárs által leírt a másik, úgyhogy kíváncsi vagyok a véleményedre, miként károsítja meg az a felhasználó a Netflixet, aki a nem hivatalos megoldást használja?

Megjegyzem egyébként, hogy egy csomó alkalmazásra van alternatív, nem hivatalos változat, nyíltan elérhetően. Facebookra, üzenetküldő alkalmazásokra, stb. Vagy ha én a gmailemet nem a gmail appal használom a mobilon, hanem egy random levelező alkalmazással, akkor én is szabályt szegek? Kétlem..

[ Szerkesztve ]

We were here

(#4607) rothfb válasza Tuomas (#4606) üzenetére


rothfb
veterán

Gyerekek. A Telenor MyTV-re is van előfizetésem, de ettől még a kodi addon nem hivatalos és ilyenformán illegális. Telekom ugyanilyen szolgáltatására is előfizethetnék, de nem tudnám nézni kodiban, mert Telekom blokkolja, illegális volta miatt. Még feketén sem tudja megoldani senki.
Attól, hogy valamire előfizetsz, még nem tehetsz meg akármit. Ez olyan, hogy ha pl megveszel egy autót, attól még a tilosban nem parkolhatsz vele. Vagy megveszel egy konyhakést, attól még nem nyírhatsz ki vele senkit. Kicsit sarkosak a példák, de ez van.

(#4608) Tuomas válasza rothfb (#4607) üzenetére


Tuomas
addikt

Értem a példáidat, jók is, ez mind le van írva, hogy mit nem szabad. Nekem az eredeti kérésem az volt csiribá fórumtárs felé, hogy akkor az érveit támassza alá tényekkel, azaz mutassa be, hol van leírva, hogy tilos? :K
Mert én elhiszek bárkinek bármit, ha azt tényekkel alátámasztja.
Nálad a Telekom féle blokkolás pl ilyen tényként tekinthető, hogy a Telekom nem engedi, ezt el is hiszem neked. ;)

Még egy észrevétel, elvileg Netflixet lehet nézni böngészőben is, vagy tévedek?
Na ha böngészőben pl, chrome-ban nézed, az sem a hivatalos alkalmazás, hanem a chrome. De javítsatok ki, ha rossz a gondolatmenetem.

[ Szerkesztve ]

We were here

(#4609) #88470784


#88470784
törölt tag

Azt azért remélem senki nem gondolta komolyan, hogy egy olyan szürkezónás addont amit a netflix nem hagyott jóvá, nem nézte meg nem lehet-e lementeni a streamet stb. Illetve nem olyan egységes a kinézete mint a többi platformon és az ajánló rendszerük sem működik, hogy ezt hagyni fogja hosszú távon a netflix.
Én jeleztem hogy ha már ezt ajánlják akkor annak használatából adódó dolgokra is hívják fel a figyelmet.

(#4610) Tuomas válasza #88470784 (#4609) üzenetére


Tuomas
addikt

"Én jeleztem hogy ha már ezt ajánlják akkor annak használatából adódó dolgokra is hívják fel a figyelmet."

Ez így korrekt, de ugye akinek más lehetősége nincs a Netflix használatára, de mindenképp szeretné nézni, az pont lefogja pottyantani ezeket a dolgokat, vagy beszerzi a nézendő műsort a virágboltból.
Aki meg megteheti, az úgyis a hivatalos változatokat fogja használni.

[ Szerkesztve ]

We were here

(#4611) rothfb válasza Tuomas (#4608) üzenetére


rothfb
veterán

Telekomot is lehet nézni böngészőben, benne is van valahol az Ászf-ben.
De félreértés ne essék, a Telenor MyTV-t, vagy a Digi Online-t lehet nézni addon-nal, csak nem szabad. Netflixet is lehet, csak nem szabad.

Ismét egy sarkos példa: El lehet lopni és szét lehet osztani az EU nekünk szánt (de meghatározottan elkőltendő) pénzét (mint a mellékelt ábra is mutatja), de nem szabadna. Mert úgy járunk, hogy majd kevesebbet adnak. Elnézést kérek a példáért, de hirtelen ez jutott eszembe.

[ Szerkesztve ]

(#4612) kmarci25 válasza #88470784 (#4609) üzenetére


kmarci25
Topikgazda

Ha letiltja a netflix, akkor nyilván nem fogjuk használni. Az HBO Go addon sem hivatalos, mégsem bannolja az HBO. A használata nem illegális, nem tiltja semmi. Komolyan ezen kell rugózni reggel óta? :W
Ha ez megnyugtat, akkor ezentúl figyelek rá, hogy megemlítsük, ha valaki az addonról ír, hogy nem hivatalos.

rothfb: Megint kérdezem, mi tiltja a használatát? (És ne gyertek azzal, hogy keressem meg hogy hol írják, hogy engedélyezett. :DDD ) A politikát meg végképp hagyjuk ha kérhetem.

[ Szerkesztve ]

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#4613) #88470784 válasza kmarci25 (#4612) üzenetére


#88470784
törölt tag

A netflix szinte minden héten ad ki vmi fejlesztést amivel kisérletezik, próbálja a felhasználói élményt növelni stb. Nem jótékonysági szervezet hanem itt komoly összegekről van szó.
Ha úgy itéli meg hogy nem jó irány a kodiban hagyni a filmeket nézni egy másodpercig nem fogja tovább ezt hagyni

(#4614) kmarci25 válasza #88470784 (#4613) üzenetére


kmarci25
Topikgazda

Szerintem nem érted: nem károsítom a netflix-et az addon használatával. Fizetem a havi díjat. Azért ne használjam, mert lehet, hogy majd egyszer úgy dönt a netflix, hogy nem engedélyezi? :U

[ Szerkesztve ]

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#4615) rothfb válasza kmarci25 (#4612) üzenetére


rothfb
veterán

Attól, hogy valamit meg tudsz (fizikailag) tenni, még nem lesz legális. Fizikailag meg tudok előzni egy autót záróvonalnál, mert nem elválasztó korlát van középen, hanem folyamatos vonal (záróvonal). De ettől még ha elkapnak, fizetek. Jó esetben.
Én a magam részéről befejeztem, csak elmondtam a véleményem. Mindenki úgy használja a Netflixet, ahogy jónak látja. Végülis előfizetett rá. Csak néhány tényre akartam rávilágítani.

(#4616) kmarci25 válasza rothfb (#4615) üzenetére


kmarci25
Topikgazda

A záróvonal pont azt jelenti, hogy tilos előzni. Van erre jogszabály, amivel tiltják. A netflix esetében nincs ilyen szabály.

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#4617) rothfb válasza kmarci25 (#4616) üzenetére


rothfb
veterán

ÁSZF-t kellene megnézni...
De ahogy írtam, én lezártam a témát.:R

(#4618) Tuomas


Tuomas
addikt

Na megkerestem nektek a használati feltételeket (szívesen :DDD) . Itt mindenki elolvashatja.
Konkrét módon kimondottan leírva én ebben nem találtam olyat, hogy tilos nem hivatalos eszközön nézni, de hátha valaki megtalálja elrejtve (tudjátok, jogszabályi nyelven), mert annyira nem értek a technikai hátteréhez, pl ez a rész lehet nekem gyanús:

A felhasználó vállalja, hogy nem kerüli meg, távolítja el, változtatja meg, gyengíti le, rontja vagy zavarja meg a Netflix szolgáltatás tartalomvédelmét; nem használ semmilyen webrobotot, pókot (spidert), lekaparót (scraper), webbejárót (crawlert) vagy más automatizált eszközt a Netflix szolgáltatás eléréséhez; nem fejti vagy modellezi vissza, nem szereli szét a Netflix szolgáltatáson keresztül elérhető szoftvereket vagy más termékeket és folyamatokat; nem helyez be semmilyen kódot vagy terméket, illetve semmilyen módon nem manipulálja a Netflix szolgáltatás tartalmát; és nem alkalmaz semmilyen adatbányászati, adatgyűjtési vagy adatkinyerési módszert. Ezen túlmenően vállalja, hogy nem tölt fel, ad fel postán, küld el e-mailben, vagy más módon, illetve nem továbbít a Netflix szolgáltatáshoz kapcsolódó számítógépes szoftverek, hardverek vagy telekommunikációs eszközök megszakítására, megzavarására, megsemmisítésére vagy működésének korlátozására szolgáló semmilyen anyagot, beleértve a szoftveres vírusokat vagy bármely más számítógépes kódot, fájlt vagy programot.

[ Szerkesztve ]

We were here

(#4619) kmarci25 válasza Tuomas (#4618) üzenetére


kmarci25
Topikgazda

Köszönjük :R , és még egy plusz, ugyaninnen:
"4.8. A Netflix szoftver a Netflixnek vagy által került fejlesztésre, és úgy tervezték, hogy lehetővé tegye a Netflix tartalmak megtekintését a Netflix használatára beállított eszközön keresztül. Ez a szoftver a készüléktől és a médiumtól függően változhat, a működése és a funkciói pedig az egyes eszközökön eltérőek lehetnek. A szolgáltatás használata harmadik féltől származó, a harmadik fél licencének hatálya alá eső szoftvert igényelhet. A felhasználó elfogadja, hogy automatikusan megkaphatja a Netflix és a kapcsolódó harmadik fél szoftvereinek frissített verzióját."

Úgy érzem, tényleg zárhatjuk.

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#4620) #88470784 válasza kmarci25 (#4619) üzenetére


#88470784
törölt tag

Itt szerintem a különféle hivatalosan támogatott okostévé, roku, amazon fire tv stb rendszerekre gondolnak. A lényeg a hivatalosan támogatottan van.

(#4621) kezo0 válasza Tuomas (#4618) üzenetére


kezo0
addikt

Legalább megtudtuk, hogy a scrapert magyarul lekaparónak kéne nevezni. :)

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#4622) alratar


alratar
addikt

Sziasztok,
Ti tapasztaltatók olyant, hogy a Netflix befagyasztja a gépet?
Természetesen nem vagyok benne 100%-ig biztos, hogy ő okozza, de az elég furcsa véletlennek, hogy a firefoxban csak őt nyitom meg és pár perc, majd kiírja, hogy FF nem válaszol, végül az egész gép megfagy. :((

Lehet az a baj, hogy az ingyenes harminc napra a legnagyobb csomag van, UHD-vel?
Az összefoglaló szerint FF max 720p.

[ Szerkesztve ]

10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem

(#4623) modflow


modflow
veterán

Azt hol tudom beállítani, hogy egy filmet milyen minőségben töltse le ha a letöltésre kattintok?
Pl nem látok semmi ilyet.
(Én 4K HDR-ben szeretném letölteni a filmet, pl. 6-an az alvilágból)

(#4624) azbest válasza alratar (#4622) üzenetére


azbest
félisten

Valami baj lehet a gépeddel. Nem normális, ha az egész lefagyjon egy weboldaltól.
Ha az oldal lenne rossz, akkor legfeljebb a böngésző akadna el és idővel kiírná, hogy probléma van vele, de attól menne tovább. Ha a böngésző fagyna le, akkor az oprendszernek még nem kéne szintén lefagynia.
Memóriahiba... túlmelegedés... más elektronikai hiba, ami terhelés alatt jön ki.
Ha jól emlékszem a drm miatt talán procierőből megy a videolejátszás, ezért nagyobb terhelést okozhat. Ms böngésző alatt talán gpu hardveresen is engedélyezett és akkor nem terheli úgy a gépet.

[ Szerkesztve ]

(#4625) hadam98


hadam98
senior tag

Elérhető Magyar szinkronnal a Vaják!!!!

(#4626) pigster válasza alratar (#4622) üzenetére


pigster
senior tag

Nincs semmi baj a gépeddel. Nálam is csinálja. Soha semmilyen más szoftver esetében nem történt ilyen. Külföldi fórumokból ki lehet sakkozni, hogy a DRM miatt van és Radeon videokártyák az érintettek. Semmilyen más szoftver, játék (akár pl telekomos TvGo vagy amazon Prime Video) nem produkált még hasonlót sem.
A fenti szabad/nem szabad a Netflixxel kapcsolatban: nem okoz gondot a Netflixnek a leírt hiba megléte, az sem, hogy emiatt az egyik eszközömön nem lehetséges böngészőből a szolgáltatás elérése. A megoldás: cseréljek videokártyát?! Lehet, hogy pl. Kodiban működne? Szerencsére TV-n tudom használni, bár ott is volt már, hogy lefagyott.
Pl.:
https://superuser.com/questions/1480632/why-would-netflix-and-only-netflix-on-every-browser-and-the-windows-app-cras
https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1563801

[ Szerkesztve ]

FIGYELEM! A többszázezres Samsung okostévék kéretlen reklámokat tolnak az arcodba.

(#4627) kmarci25 válasza pigster (#4626) üzenetére


kmarci25
Topikgazda

Ha kodi alatt használnád netflix addonnal, akkor figyelmeztetlek, hogy ez nem hivatalos, támogatott megoldás a szolgáltatás használatára. Ha emiatt bármi hátrány ér (pl. valaki rálép a villamoson a lábadra, vagy defektet kap az autód), akkor azért csakis ez az addon lesz a felelős. Ennek tudatában próbálkozz! ;] :DDD

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#4628) #54715584 válasza kmarci25 (#4627) üzenetére


#54715584
törölt tag

Nekem úgy tűnik már a Radeon kártyák sem legálisak, megbuknak a DRM vizsgálaton. ;] :DDD Nálam minden eszközön megfelelően működik.

(#4629) #88470784 válasza pigster (#4626) üzenetére


#88470784
törölt tag

A helyes válasz nem garantált a működése hosszú távon, illetve a netflix bármikor gondolhatja úgy nem engedi csak az általa hitelesített eszközökön a tartalmainak a megtekintését. :))

(#4630) alratar válasza pigster (#4626) üzenetére


alratar
addikt

Aham.
Igen, ezért volt furcsa, mert még eddig soha nem csinált, pedig volt már olyan, hogy egész nap pörgött az hbogo.
Na mindegy. Reméljük at Amd javítani fogja a dolgot.
Es a win10 app is fagy?

10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem

(#4631) pigster válasza alratar (#4630) üzenetére


pigster
senior tag

Appot nem próbáltam. Alapvetően tv-n nézem, a böngészőben csak a regisztrációt végeztem. Kapásból ki is fagyott az első filmnél. Után még kétszer rápróbáltam kalandvágyból: ugyanaz. Most már tudom, hogy nem is érdemes próbálkozni.

FIGYELEM! A többszázezres Samsung okostévék kéretlen reklámokat tolnak az arcodba.

(#4632) alratar válasza pigster (#4631) üzenetére


alratar
addikt

Hát akkor vakon repülök. :)

10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem

(#4633) Viper26


Viper26
nagyúr

Idegen gépre account-ot jobb nem megadni valakinek, igaz? Mármint tudna jelszót cserélni? :F

iPhone 14 | FR955

(#4634) alratar


alratar
addikt

Sziasztok,
Mikor belépek automatikusan elkezd lejátszani legfelül egy ajánlót (jelenleg a Vajákból). Ezt letilthatom valahogy?

10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem

(#4635) Mr Bond 007


Mr Bond 007
őstag

Üdv! Gondoltam megnézem már a netflixet hogy mi a helyzet, viszont hiába van magyarra rakva a profilom minden harmadik filmet/sorozatot németül rak elém és azokban se magyar szinkron, se felirat nincs. Nem úgy van hogy csak azt látom amihez van magyar felirat és vagy szinkron?!

(#4636) #54715584 válasza Mr Bond 007 (#4635) üzenetére


#54715584
törölt tag

Kodi?

(#4637) Luissimo válasza alratar (#4634) üzenetére


Luissimo
veterán

ha a kodi addonnal nézed, akkor sosem látsz többé ilyet.
menj át a kodis topikba, ird le milyen kütyün nézed és adnak tanácsot a fiuk...

(#4638) Mr Bond 007 válasza #54715584 (#4636) üzenetére


Mr Bond 007
őstag

Tizen (Samsung tv)

(#4639) #54715584 válasza Mr Bond 007 (#4638) üzenetére


#54715584
törölt tag

Az fura, nálam a Samu tv-n simán megjegyzi az alap beállítást.

(#4640) chaosmonger válasza alratar (#4634) üzenetére


chaosmonger
tag

Nekem meg az a furcsa ebben, hogy 2-3 hete átállt a Netflix egy másik nézetre, mintha új verzió jött volna ki, már nem a nagy ajánló volt felül, hanem ha ráálltam egy filmre, akkor oldalra nyílt meg egy fehér ablak és abban volt a leírás. Tegnap meg feltűnt hogy már megint a régi nézet van az ajánlóval. Más is tapasztalt ilyet? Tizen applikáció.

[ Szerkesztve ]

(#4641) alratar válasza Luissimo (#4637) üzenetére


alratar
addikt

AóHú... akkor ezt nem lehet központilag, mondjuk beáállitásokban? Szomorú. :(

10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem

(#4642) alratar válasza chaosmonger (#4640) üzenetére


alratar
addikt

Én tegnap regisztráltam, tehát nem tudok nyilatkozni, hogy mi volt 2-3 hete.

10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem

(#4643) kmarci25 válasza alratar (#4641) üzenetére


kmarci25
Topikgazda

Pc-n is ilyen a felület és nem is lehet megváltoztatni. Szerintem is eléggé erőszakos.

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#4644) azbest


azbest
félisten

szoktak olyat csinálni a cégek, hogy elsőre csak a felhasználók pár százalékánál kapcsolják be az újdonságot, teszt jelleggel.

(#4645) rothfb válasza kmarci25 (#4643) üzenetére


rothfb
veterán

Tv-n is. Ez az automatikus lejátszás dolog rettentő idegesítő. Legalább a hangot ki lehetne kapcsolni...:(((

(#4646) alratar válasza rothfb (#4645) üzenetére


alratar
addikt

Azt ki lehet. Legalább is win10 appon.

10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem

(#4647) Adama123


Adama123
tag

Witcher szinkronja Atmos hanggal került fel a Netflixre.

(#4648) Drenadar válasza rothfb (#4645) üzenetére


Drenadar
veterán

szerintem meg jó, hogy böngészés közben bele lehet így nézni kicsit... van hogy már az is elég hogy döntsek, hogy elkezdjem e vagy ne? Még amit hiányolok az az IMDB értékelés feltüntetése :(

(#4649) rothfb válasza Drenadar (#4648) üzenetére


rothfb
veterán

Azzal nincs baj, de ahányszor a főoldalra megyek vissza, annyiszor indítja el hanggal a főoldalon lévő filmet vagy sorozatot. Bosszantó. Tv-n is.

(#4650) Mr Bond 007 válasza Mr Bond 007 (#4638) üzenetére


Mr Bond 007
őstag

Hát ebből nem lesz előfizetés. Egy tudathasadásos valami katyvasz az egész.. Fele tartalom német fele meg magyar. :(((
Ios-en is meg tv-n is káosz.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Netflix
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.