Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lionskull
tag
válasz RVR400 #31775 üzenetére
Nem tudom... tápellátás, proci túlmelegedés? Csak írtam milyen egyéb gyanúim vannak, de persze, használt kártya, esélyes annak is a hibája, ezért kérdek rá attól aki bölcsebb. De már más kártyánál is tapasztaltam hogy nem komálják a dx 5-8-at használó játékokat, ezért kérdeztem rá, mivel újakat viszi szélsebesen, a WOT lasulás nekem egyértelmű CPU limitnek tűnt.
-
lionskull
tag
válasz RVR400 #31777 üzenetére
Szoftveres? Esetleg okozhat gondot a régebbi, AMD driver összeakadása az nvidia dirverekkel? Idáig integráltat használtam, igyekeztem letakarítani az amd drivereket, de mintha olvastam volna erről hogy okozhat problémát. Más gépbe nem tudom átrakni, nincs ismerős. Szóval megoldási javaslat? Cucc visszaküld, vegyek egy garis kártyát inkább? Én ez felé hajlok. Amikor az integráltat használtam, akkor is jött elő egyébként pár pici hiba, de ennek nem tulajdonítottam jelentőséget a következőképp:
Néha a flash használatakor kis fekete négyzetes rész jelent meg a képernyőn, ami eltűnt, ha leraktam az ablakot futóba majd újra maximálisra húztam ki.[ Szerkesztve ]
-
CoolMan
MODERÁTOR
-
BRIKLY
veterán
válasz RVR400 #31975 üzenetére
Ugye azt Te sem gondolod komolyan,hogy fél évig gond nélkül üzemel a gép,majd egyik percről a másikra elkezd fagyogatni,az azért van,mert nem friss a BIOS? Mikor összeraktam,megnéztem a BIOS-t, kompatibilitás gond nem volt,így nem piszkáltam,mert ha jól működik,minek? Lehet,hogy épp kinyírom vele,mert pl nincs szünetmentes tápom,és elmegy az áram,ami errefelé nem meglepő..
(#31976) CoolMan81: Ez meg a másik,mi van,ha épp frissítés közben adja meg magát?
Egyébként épp most próbáltam másik táppal (Chieftec CTG-400-80P, ami ráadásul az enyém volt,mielőtt az XFX-et megvettem), és így sem jó.. Korábban ugyan ez a kártya,sőt, i5+ tuningolt 7870 LE is futott nálam ezzel a táppal..
Szóval tényleg maradt a lap,és a proci.. Csak hát 1155-ös cuccot nem tudok senkitől kölcsönbe,hogy kiderítsem melyik.
-
Fla$hly
aktív tag
válasz RVR400 #32077 üzenetére
Igen, a 85 fok meg se kottyan, de ha ott nem lépek ki a játékból, akkor szalad 100fokig, majd elmegy a kép...
Közben vettem új alaplapot, win reinstall, és ugyanazt produkálja.
Úgy indul a gép, hogy felpörög a videókártya venti, majd leáll. Aztán valamikor egyszer csak elindul...
Elindítok egy játékot, melegszik, melegszik a kártya, majd a venti megint megáll, aztán amikor kilépek a játékból, akkor felpörög mint valami hajtómű...Olyan mintha nem mindig adna feszt a ventijének.
Kérdésem, táp, vagy videókártya hiba?Aláírás
-
-
dogab93
tag
válasz RVR400 #32432 üzenetére
Ez már a második wifi adapterem az első az elhalálozott,ezért gondoltam már rá,hogy lehet az alaplapom szórakozik .Viszont ezt a DNS beállítást amit írtál kipróbálom.Köszi!
"Jó, ha az embert emlékeztetik rá, hogy a legerősebb is elgyöngülhet, és a legbölcsebb is tévedhet" Mahatma Gandhi
-
Carvus
senior tag
válasz RVR400 #32498 üzenetére
Kis félre értés, tehát eddig használtam 270x-el ~2 évig simán működött FX tuninggal együtt, és semmi gond nem volt vele! Most GTX950 van ami elvileg kevesebbet is fogyaszt. Érdekes, bár ettől függetlenül szerintem is a táp rakoncátlankodik. Vagy lehet más is ezek függvényében??
Köszi!
divi#2208
-
MyWayBack
csendes tag
válasz RVR400 #32622 üzenetére
Nem is ezt írtam le
Volt 2x4ramom, kiégett a táp miatt 2 slot és az egyik ram meg is halt, valamiért a másik nem.
Vettem 2x4 újat, ami egyébként kompatibilis a lappal,mert az oldalán megnéztem.
Most 1x4 van a gépben az egyik slotban a 2-ből, ami jó, azzal megy.
Ha berakom a 2 újat, akkor elindul a gép, de újra és újra resizik, újraindul.
Ha csak egyet,akkor meg sem mozdul.
Aztán,amikor visszaraktam a régit, akkor kiírta,hogy a BIOS beállításokat megtartsa, vagy valami ilyesmi (fent leírtam).
Nem szeretnék kötözködni,főleg azokkal nem,akik segítenek, de jóval bővebben írtam le,aztán meg én vagyok leszólva,hogy "szerinted milyen ötlet legyen?"
Egyébként én CMOS resetre gondoltam, de inkább egyből veszek egy új lapot + procit, újrarakom a gépet és minden megoldódik. Csak gondoltam hátha a vásárlás előtt valahogy megoldódik a probléma, de 2 nap múlva úgy is újítok. -
MyWayBack
csendes tag
válasz RVR400 #32628 üzenetére
Ha nem tudsz valamit,akkor kérdezz. Gondolom nem érdekel,de feleslegesen támadni tipikus magyar mentalitás. Azért vettem előre 2x4GB ramot,mert hétfőtől tudok csak procit+lapot venni, és le akartam előre tudni a külön részeket, és gondoltam legalább addig a kb 4-5 napig,amíg nincsenek cuccok használgatom az új ramot, hogy ne 4-el fusson a gép...
-
-
Andralin
aktív tag
válasz RVR400 #32670 üzenetére
Gondolod, hogy mégiscsak táp hiba lenne?
Lehet, hogy haldoklik a táp és üresjárásban jók a feszültségek, de terhelve nem bírja?Amúgy ezt a hibakód leírást honnan nézted, mert a laphoz adott manual-ban csak annyi van, hogy "8.3. ATX power supply ready "
Amit te írtál az jóval informatívabb, hasznosabb. -
Andralin
aktív tag
válasz RVR400 #32672 üzenetére
Szereztem egy tutira működő tápot és rádugtam az alaplapra.
Sajnos ugyanaz a jelenség, a fenti ciklust ismételgeti.
Szerintetek most hogyan tovább? Nincs második alaplapom, vagy procim, amivel kipróbálhatnám melyik a rossz a kettő közül. Hogyan tudnám mégis kideríteni, van valakinek valami jó ötlete?
Ha kiszedem a CPU-t is, akkor az alaplapnak el kellene úgy indulnia ha az jó?
-
Memora
senior tag
válasz RVR400 #32722 üzenetére
Köszi a tippet akkor ránézek a bios-ban, és visszaállítom az órajelet, továbbá úgy emlékszem, a feszültséget is fix 1.5v-ra állítottam (elvileg a Sandy bridge-hez 1.5v vagy kevesebb kell ha jól emlékszem), ezt is visszaállítom ingadozóra, aztán tesztelem. Remélem van valami factory default settings lehetőség oldalanként is, nem csak full mindenre.
Fancy quote placeholder
-
Memora
senior tag
válasz RVR400 #32722 üzenetére
Pár napja visszaállítottam mind az órajelet, mind a feszt "auto"-ra, kb: két napig rendben is volt, de ma ismét összeomlott, ugyanúgy a szokásos hibaüzenettel (atihdw76.sys, page_fault_in_nonpaged_area).
Így aktualizálom a post-omat, kiegészítem ezzel is, hogy ki lett próbálva, de a hiba ismét előjöttFancy quote placeholder
-
IstvánLászló
senior tag
válasz RVR400 #32888 üzenetére
i5-ös procinak mondod hogy minden memóriával gondja is van.
Kérdeznélek régen használtam int-es procit és csak gondom volt vele, tudom hogy sokat fejlesztettek már rajta és nincs napra is kész infóm róla.
A lényeg más platformot használok, ha lehetne erről kérnék is szépen infót is, akár pm-ben is mert platformot-váltanék és még gondolkodom is rajta......
Ha lehet várom a válaszodat.(#32889) Vakegérke
Beidézem,"Az i5-ös egy kiégett lapból került ki, de a panaszos szerint ez nem érinti a működőképességét.", mondtam is a kollégának hogy ez problémát okozhat.[ Szerkesztve ]
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
ebegab92
senior tag
válasz RVR400 #33647 üzenetére
Tévedés, ugyanis maga a Q35-ös chipset támogatja a 45 nm-es processzorokat. Intel weblapja szerint még a Core2 Quad Q9550-nel is elboldogul.
A nem indulás okai:
-BIOS elavult, és frissíteni kell az új CPU mikrokódok végett
-kell CMOS reset procicsere utánABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
ebegab92
senior tag
válasz RVR400 #33651 üzenetére
Nem lenne logikus döntés tőlük, hogy ilyen modern chipsettel nem támogatja a 45 nm-es darabokat. Még a 945-ös chipsettel szerelt lapok is megesznek bizonyos 45 nanósokat Ha BIOS update után sem megy, akkor még megeshet vagy a proci hibássága vagy a Dell ennyire limitálta a lapot
[ Szerkesztve ]
ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
jozdavab
tag
válasz RVR400 #33830 üzenetére
De a memóriadiagnosztikának nem az lenen a lényege hogy ezt kiderítse?
Belerakok én másik memóriát is akkor, bár az is ugyanolyan lesz (Hyperx fury, mondjuk ez későbbi revízió)Ha a biosban alulfeszelem a memóriát a processzor által előírt tartományba (ha ez lehetséges) az megoldhatja ebben az esetben a problémát?
[ Szerkesztve ]
Vulpes pilum mutat, non mores.
-
Formaster
addikt
válasz RVR400 #34552 üzenetére
Elvileg a ramot nem tudod kilökni, mert klipszes. Elvileg... De azért az elég alap, hogy ilyenkor mindent többször a helyére nyomkodunk, hátha valamit kilöktünk. Őszintén szólva én is elég ritka jelenségnek tartanám, hogy akár a lapot, akár a tápot taccsra tette a vinyó, de nem lehetetlen.
Ettől függetlenül azt mondom én is, nézzen rá ismét, hogy minden a helyén van-e, vga nélkül van-e sípolás, nem világít-e egy hibajelző led a lapon stb. Ha ezekkel minden ok, akkor kölcsön táp, ha azzal sem megy, akkor csak a lap maradt.
(#34553) Ispy +1, a táp okozhatta a hdd hibát.
(#34554) Davelina meg kéne nézni minden modul jól be van-e rakva. A processzorhoz gyári hűtő van? Előfordulhat, hogy nincs jól bekattintva. Ha minden jónak tűnik, meg kéne nézni a processzor lábakat is, nem hajlott-e el valamelyik.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
- Új generációs Gamer Intel i5 13400/ RTX 3070 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD / Beszámítás / Garancia
- ELADÓ: i5 6500/ 8GB DDR4 /240GB SSD /USB-C /takarítva, pasztázva/ HP 800 G3
- GAMER PC: Új RYZEN 7 3700X/5800X - Új RTX 3050 GDDR6 - Új 16/32GB DDR4 - NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Ryzen 7 5700X / RTX 3070 / B450 / 16GB vagy 32GB RAM 3600MHz / 256GB + 1TB SSD / 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest