Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• jjeahh

nagyúr

válasz CsST #4580 üzenetére

Borzont itt van a közelben :D . Télen sokkal nyugisabb itt is azért, de medvespray nélkül olyankor sem ajánlott már terepre menni.

Engem rengeteg kullancs csípett meg már, volt olyan eset, amikor egyszerre 5-öt szedtem ki a lábamból :D . Ajánlom a doterra terrashield-et, drága, de forgalmazó csajsziktól lehet venni kis 5ml adagot és ha nem túrázol túl gyakran, egy szezonra biztosan elég. Amióta használom, azóta egyetlen egy kullancs csípett meg és az is azért, mert elfelejtettem bekenni a vádlimat terrashield-el. Jó természetes alternatíva még az elemental, kiguglizod melyik olyaj milyen rovar ellen jó, rendelsz a célra megfelelő illóolajakat az elementalról és csinálsz keveréket. A normál bolti kullancsriasztókkal szemben az előnye az illóolajazásnak: természetes, nagyon hatékony, kellemes illatú.
    Hátránya: félóránkánt, óránként érdemes pár cseppel bekenni a lábaidat, ha rövidnadrágban túrázol, mert nem tart sokáig a bőrön.

Ja, a vértesben pont ez tűnt fel amúgy, hogy a rovarok sokkal bosszantóbbak, mint felénk, engem különösen a bögöly zavart, itt, a hargita tövében csak elvétve látok.

Új hozzászólás Aktív témák