Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz vitar100 #11501 üzenetére

Igen, akkor valószínűleg tényleg hibás... ;]
    Nem igaz, hogy gagyik a Kingmax RAM-ok. Csak olcsóbb kategóriájúak. (Idézet a PH! egyik igen régi cikkéből: "Már Magyarországon is elérhetőek az igen jó minőségű Kingmax memóriamodulok." Persze mai körülmények között egy ilyen régi teszt már nem számít mérvadónak, de azt állítani, hogy "a Kingmax gagyi", kissé túlzás. Majd dobok egy kissé aktuálisabb teszthez linket.)
    Gondolom az sem véletlen, hogy egy igencsak aktuális cikkben az "Erős játékos konfiguráció"-hoz Kingmax RAM-ot mellékeltek.
    Javítsatok ki, ha nincs igazam.

04ahgy: ;] Jogos volt. Írtam a blogodba, egész jó kis irományaid vannak. Ez most nem beszólás, tényleg... :R

• 04ahgy

nagyúr

válasz vitar100 #11500 üzenetére

Ha hibázik a memód, próbáld kicsit (2,1V-ig) növelni a feszültséget, BIOS-ban feljebb (lazábbra) venni az időzítéseket. Fentebb pont írtam, hogy miket kell keresni. Neked ezeket kell sorrendben 5,0-5-5-18 értékekre beállítani.
    Ezután tesztelj. Ha nincs hiba, akkor csak nem jól ismerte fel alapból, vagy kevés feszültséget adott neki, és hasonló.

Második lépés: ha még hibázik, próbáld valakihez átvinni, teszteld ott is, ha nem jó, manuális időzítések és lehetőleg 2,1V. Magasabb nem ajánlott. Ha ekkor is hibázik Memtest86/Memtest86+ alatt (Ezzel bőven elég tesztelni, nem kell a windowsra várni, hogy elinduljon. :D A hibát meg üzembiztosan kimutatja.), akkor vidd vissza gariztatni.

A boltban sem fognak szidni ekkor, meg talán magad is megkíméled a felesleges szaladgálástól.

Egy hozzászólásból is megértjük legközelebb, rendben? ;]

#11496 @ Sk8erPeter: béke van. Mint látod, beszóltam itt a kollégának is. :DDD

#11494 @ Kis zöld izé: Az A-Data RAM-ok viszonylag jó minőségűek, áruk kedvező, tuningban sem szerepelnek le. Kompatibilitásuk pedig az igen jó kategóriába tartozik.

HGyu

Új hozzászólás Aktív témák