Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
Új hozzászólás Aktív témák
-
Latitude
aktív tag
Ahha szóval ACR!!! Mondjuk én az összes fotómat jpg formátumba mentettem, helytakarékosság miatt, remélem az én általam használt ACR-hez hasonló software-k kezelik a jpg-t is nem csak a raw állományokat...
Köszönöm a segítséget. Amúgy nem bácsi, csak kicsúszott a számon
OnePlus 6, Raspberry Pi3 OSMC; Raspberry Pi4
-
*Ropi*
félisten
válasz Latitude #5651 üzenetére
A jpeg felejtős. Sokkal kissebb a dinamikája, mint a raw-é, semmi tartalék nincsen benne. Én bevallom: nem merek jpegben fotózni, nem tartom magamat annyira jó fotósnak, hogy utólag esetleg ne kelljen belenyúlni. Más kérdés, hogy van, amikor az utómunka kívánja meg a belenyúlást, olyankor meg csak és kizárólag raw az etalon.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
-
kricsi81
senior tag
A 4-e akár jó is lehet, mert hát Ropi bácsi nélkül milyen lenne már
(viszont szombaton nem hiszem hogy tudok menni korán reggel tetőzni, mert suli lesz
de legalább csak az első három óra...)a 10-e/11-e nekem mondjuk sokkal jobb lenne, mert akkor ez a hétvége (okt 2-3) elég zsúfolt lesz, mert szombat tökfesztivál, vasárnap egész nap Bp... na de majd megoldom
akkor 4-e nektek akár jó lenne? Pestiek, tudtok valami jó helyszínt felétek, ami még nem annyira lerágott csont?
kovacsrichard.hu
-
Timyyy
őstag
A következő fotós taliról valaki dobjon nekem is egy pü-t pls, amint megvan a hely és az időpont!!!
Most néztem a képeket, sajna erről lemaradtam, mert nem olvastam a topikot , de a következőre menni szeretnék, ha nem lesz túl messze! Dunaújváros belefér, talán talán Bp is. Köszi annak aki majd szólni fog!Osztrák - olasz mosószerek / élelmiszerek rendelhetők nálam, írj nyugodtan üzenetet!
-
KTTech
veterán
De másnak is írom, még lehet jelentkezni
Panasonic találkozó (mondjuk nyilván Pana gépből lesz a legkevesebb...), Székesfehérvár, szept. 25-26.
A részletes program megtalálható ITT.
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
törölt tag
válasz Latitude #5651 üzenetére
Ha elsőnek soknak éreznéd a PS-t, akkor próbáld ki az Adobe Lightroom-ot, 2.5 a léteszt verzsön. Egyszerű a használata, tudja mindazokat amiket Ropi felsorolt, és JPEG ide vagy oda, lehet azokon még bőven faragni. Nekem jó pár kukázásra ítélt képemet sikerült már vele nagyon komolyan feldobni.
Hátránya, hogy angol, illetve festegetni meg montázsolni nem lehet vele.
Előnye viszont nagyon sok van, képes dátum szerint importálni memóriakártyáról egy rakás képet, a dátumot adja mappanévnek. Átláthatóan katalogizál. Egyszerre szerkeszthetsz vele több képet, lépésenként menti hogy mit csináltál az adott képen. Kilépés után megjegyzi hol tartottál, van before/after nézet, másolhatók a beállítások egyik fotóról a másikra, és még sorolhatnám... Persze az igazi profik PS-t használnak, de bemelegítésnek ez is tök jó, meg egy kis tapasztalatot szerezni.Ropi grat a képekhez, élmény volt végignézni. Egyet sajnálok, magamat visszanézve döbbentem rá, hogy sürgősen el kell kezdenem szálkásítani
-
t_a_m_a_s
addikt
Több topikban többen is hiányoltunk egy offolós topikot. Akit érdekel: CSEKK DISZ
[ Szerkesztve ]
Holnap majd jól beletépünk...
-
t_a_m_a_s
addikt
Azért ha már Kopaszi gát meg MÜPA, akkor azon a környéken kellene keresgélni... Engem az a tüskés tetejű, régóta félkész tornacsarnok baromira érdekelne, de gondolom nem oda nem lehet bemenni, de legalábbis nem ajánlatos... Mindenesetre a többi helyszín ne Újpesten vagy Békásmegyeren legyen, ha lehet
Holnap majd jól beletépünk...
-
Mercutio_
félisten
Tüske csarnok, egyébként,, ha hét közben és munkaidőben jár erre valaki fel tudom vinni a tetőnkre, rálátni a Lágymányosi hídra.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
ra\/asz
csendes tag
-
-
ra\/asz
csendes tag
válasz #31757056 #5662 üzenetére
cayman, és akit még érdekel az újvárosi magaslat,
holnap kapok választ a víztoronyra való feljutáshoz,, de azt mondta a dévécséhás ember, hogy semmi akadálya, meg mondott valami 4000ft-ot is... ennyi a zengedély.. jó képekért cserébe megéri.. most néztem fentről, azért magasabb, mint a 10esek.addig nyújtózkodj, ameddig van bőr a képeden -- http://picasaweb.google.hu/reeveesz
-
-
Mercutio_
félisten
válasz ra\/asz #5678 üzenetére
Ja, bár ez (és a következő is) csak obiteszteléses kép.
Ropi: Ezen talán be tudod lőni, a háttérben a toronyház a Schönhercz koli
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
-
máyköl
veterán
Belinkelem ide is. [link]
-
ra\/asz
csendes tag
válasz t_a_m_a_s #5682 üzenetére
értem, asszem..
próbáltam beilleszteni képet ide, de én nem látom... nem sok fórumon voltam eddig.. számszerint még nem is voltam illen helyen sosem.. tényleg úgy érzem magam mint egy ufó, vagy mint egy jetti
amúgy benne vagyok én is a következő ilyen eseményen, tényleg klafa volt a szombati.. köszönet a szervezőknek, neked, meg fecónak az invitálásért, meg a 10es építőjének is aki oda felhúzta és aki kinevezte őt kk-nak.. .... de sokan vagytok..ropi tőled kérdeznék raw-val kapcs. írtad,h csak nyersen.. feldolgozás után hagyod rawba vagy konvertálod tifbe? gondolom jpgről szó sem lehet. kell jó nagy hd
hopsz, itt van egy újabb kérdés.. létezik ilyen aláírósos progi? ez is tetszett, természetesen a képeid is nagyok..addig nyújtózkodj, ameddig van bőr a képeden -- http://picasaweb.google.hu/reeveesz
-
biggamer
veterán
Na, ilyen kinek van ?
Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN
-
ra\/asz
csendes tag
és ilyen??
addig nyújtózkodj, ameddig van bőr a képeden -- http://picasaweb.google.hu/reeveesz
-
ra\/asz
csendes tag
http://prohardver.hu/muvelet/tag_kep/karbantart.php?id=51465
addig nyújtózkodj, ameddig van bőr a képeden -- http://picasaweb.google.hu/reeveesz
-
ra\/asz
csendes tag
ottvan,, "Beillesztés"
nagyon trükkös, hehe
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest