Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
Új hozzászólás Aktív témák
-
ateszm
senior tag
Van itt PH-n olyan kolléga aki egri lakos? Ha igen,kérem jelezze. Előre is köszönöm. Üdv:ateszm
Fanatikus Fanatec^*^ rallysimfans.hu -/- 55gz1500 -/- Epson EH-Tw9400, Homatics 4k Pro, Kinhank G1
-
tomej
aktív tag
Üdv. van egy Minolta 5600HS D vakum. Ennek a használata M módban pentaxon valahogy megoldható? Elég furi vakupapucsa van. fordítót meg csak olyat találtam, hogy sima vaku Sony rendszerre.
-
vbbb
addikt
Hali!
Tudna valaki Pentax K-r-hez kézikönyvet linkelni magyarul? Kaptam hozzá frankó francia nyelvűt.
-
ateszm
senior tag
Közben megszültem. Pentax K-r
[ Szerkesztve ]
Fanatikus Fanatec^*^ rallysimfans.hu -/- 55gz1500 -/- Epson EH-Tw9400, Homatics 4k Pro, Kinhank G1
-
BEE
addikt
Pentax gépek "hivatalos" hazai tudástára: PENTAX Fan Club
Tessék itt kezdeni a keresést, érdemes !BEE
[ Szerkesztve ]
Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !
-
vbbb
addikt
Ok, Koszi! De mielott elmerulnek az olvasmanyokban feltennek ket kerdest a magam megnyugtatasa vegett:
Tegnap probalgattam a gepet es az egyik funkcional amikor lv-t nyomok(kepernyo) relative hangos lesz a gep, Ez mit csinal ilyenkor?
A masik pedig, mit jelent ha a piros homero jelenik meg? A gep melegedett tul vagy az akku ?
Bocs a kerdezoskodesert.... Igerem atolvasom a user manualt is.
-
ateszm
senior tag
Kellemes húsvétot mindenkinek. Kéréssel,kérdésekkel fordulok Hozzátok. Objektív vásárlás előtt állok,a K-x gépemre,majd később egy rendszervaku is rákerülne. Milyen objektívet ajánlotok,és esetleg vakut,ami méretben és tudásban passzolna hozzá(m) és a géphez. Egy barátom megkeresett azzal a kéréssel,hogy nincs fotósuk az esküvőjükön egyenlőre.Én bevállaltam teljesen ingyen,de mondtam Neki,hogy szerezzen azért profi fotóst is,végül is ez azért elég nagy nap ez. Most alap 18-55ös kitobi van,amivel jó fényviszonyok mellett nem rossz képek készülnek.De...és itt jön a de. Beltér,szürkület erdős fás rész,nem akarom az iso-val szétnyírni a képminőséget.Tehát amit nagyjából sejtek, fényerős obit kell vennem. Az F2.8 as obikkal már elboldogulnék rosszabb fényviszonyok mellett? Nem tudom igazán a különbséget. Legyen fix obi,és majd később én vágom a képet? Vagy elég a rendszervaku a kitobi mellé deríteni? Nem célom űberelni a millás géppel dolgozó profi fotóst,de szeretnék viszonylag normális,elfogadható minőséget Részükre ajándékba átadni. Segítségeteket előre is köszönöm.
Üdvözlettel: ateszmFanatikus Fanatec^*^ rallysimfans.hu -/- 55gz1500 -/- Epson EH-Tw9400, Homatics 4k Pro, Kinhank G1
-
-
Mikisys
őstag
Egy alkalomért valóban kár sok pénzért venni másik objektívet.
Nem biztos, hogy jobb képeket tudsz készíteni a drága, fényerős objektívvel.
Amit érdemes betartani, hogy 8-as fix blendenyílás, Av mód, és az ISO állítása 100-400-ig valószínűleg elég, de még 800-on is lehet jó képet készíteni.
A zoom szélső értékeit lehetőleg ne használd, lépj közelebb, vagy távolabb, ha lehet.
Beltérben pedig, vaku használat, ha szükséges.
Érdemes próbát csinálni, hogy a helyszínen már gyorsabban tudjál alkalmazkodni a helyzetekhez. Esetleg egy-két Custom beállítást előre lehetne programozni a gépen és akkor könnyebben tudsz alkalmazkodni.
Mindenképpen RAW-állomány használata, két-három 4, vagy 8GB memóriakártya kell, tartalék akkuk, elemek.
Ha lesz profi fotós, érdemes a "hóna alá bújva fotózni", vagy mellőle, persze egymást nem akadályozva.
Még egy dolog fontos, hogy ismerni kell a szertartás menetét, tehát, hogy mikor mi következik, felkészülve a gyors fotózáshoz, hogy ne maradj le lehetőleg semmilyen fontos eseményről.Üdv!
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
Ha igaz a hír,könnyen lehet,hogy többen inkább a Canon vagy a Nikonra váltanak Pentaxról.
A Pentax eddigi előnye abban mutatkozott ki,hogy a többlet tudás a vázban és olcsóbb objektívek (többségében kevesebb hiba százalékkal,valamint a korábbi évtizedek obijaik is rámennek) -
BiriBum
őstag
A 60-250 700 dolláros drágulása durva!
-
jeni
félisten
válasz gabor_01 #6874 üzenetére
Nagyobb piacon ahol a lakosság lélekszáma 313000 millió felett van,ott tudnak adni kedvezményt.
így itthon ha nem annyival de drágább lesz,rosszabb esetben semmi se lesz,csak a KIT obik,
valamint kizárólag megrendelésekre lesznek kaphatóak.Japánban ( Tokió ) mibe kerülnek a cuccok? Váz? Egyes obik? Tartozékok? Markolatok?
Tud valaki linket adni?
-
ateszm
senior tag
válasz Mikisys #6868 üzenetére
Köszönöm a segítséget. Ezeket a dolgokat mindenképpen betartom,szerintem "letolom" én ezt kitobival,vaku nélkül. Aztán majd meglátom,hogyan tovább,akarom e ezt a műfajt igazán.Ma csináltam pár képet húsvéti ünnepségen. Beltér 1600ison nem gáz,kültérben az iszonyat fényes árnyékos helyen voltak kiégések a képen. Gondolom szembe fénynél alacsonyabb záridő vaku kombó megoldaná ezt.
-
Mikisys
őstag
OK.
A gépben lehet állítani a kép- keménységet (Sharpness), a színtelítettséget (Color, vagy Hue) a kontrasztot (Contrast) és a fényerőt, (Brightness).
Ezeket lehetőleg alapon (0) kell hagyni, vagy némi próbálkozás után maximum +1-re, de nem mindegyiket! - érdemes állítani, mert magasabb érték beállítása nagyban rontja képminőséget.Sok sikert!
Üdv!
-
ateszm
senior tag
-
sasa134
addikt
sziasztok,
itt talán még nem jártam (tiszta kálvária mire eldöntöm, mi lesz az első DSLR gépem) de most úgy néz ki, Nikon helyett egy használt Pentax K-x vázzal kezdem a karrierem a tükrös gépek világában (75k, 3500expo, mem kártya, akkuk plusz töltő, nagyon szép állapot) és utólag veszek hozzá obi(kat).
Egy Nikon d3100 volt még versenyben, de csak a vázat is használtan olyan 100-110 közt kapnám meg, annyival viszont nem biztos, hogy többet ér..No, a kérdés az lenne, hogy milyen obikkal ruháznátok fel a gépet a helyemben. Általános célú, mondhatni hobbifotózás, kirándulások, baráti események megörökítése a téma.
Én szeretnék egy fényerős fixet, mondjuk egy Pentax DA 35 F 2.4-et. Akérdés az, hogyan tovább a teletartomány felé? Pentax 50-200?, esetleg Tamron 18-200?
Nagy joker a Nikonnál a 18-105VR, vmi ilyesmi cucc kéne tudásban, de a 18-135 horror áron van... :/
köszi az ajánlást előre is
[ Szerkesztve ]
Avanti Roma
-
BEE
addikt
válasz sasa134 #6886 üzenetére
Alapobinak a 16-45/4 nagyon bevált, használtan 50ezer körül
már kapható.
Telének egész jó az 50-200-as kitobi, attól jobb az 55-300, csak
sokkal drágább.
Kezdésnek ez teljesen jó, aztán majd kitapasztalod az igényeidet.
Nem kell mindjárt megszédülni és a forumozók szájtépése miatt
drága cuccokat venni feleslegesen. Csak amire szükséged van.BEE
Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !
-
sasa134
addikt
Köszönöm. Ezt a 16-45/4-et meglesem. Csak hát a fényerő.... Ezért akartam egy faja kis fixet, köréje meg kompromisszumokkal valami normális szettet.
Azt is meg kell néznem, mennyire kell nekem a 35mm alatti tartomány...
Az 50-200-as megerősítést is köszi, csodát nem várok, de nekem jó lesz - tudásom lesz a korlát nem az obi úgy hiszem.
Avanti Roma
-
ezzio
tag
Üdv. Gép vásárlás előtt állok. Egy PENTAX K-r gépet kit obival amiben van egy 50-200mm Zoom Lens. Erről az obiról van valakinek véleménye? Érdemes 30kval többet fizetni ezért az obiért, vagy inkább egy külön obi hozzá? A másik kérdés, hogy a pentax vázra csak a pentax lencsék mennek fel?
-
Mikisys
őstag
válasz sasa134 #6888 üzenetére
Az a Pentax 16-45/4-es fényerővel sok mindenre elég.
Nem kell félni, feljebb kell venni az ISO-értéket, akár 3200-on is lehet jó képet készíteni.Nagyon jó kezdésnek a fix 35-ös obi, ez normál látószöget ad, ami nagyon sok helyzetben elég. Jó kiegészítés az 50-200-as zoom, ha távolabbi témát kell lefotózni, de nem túl távolit.
Lehet vele sokat mozogni, mert hiába zoom, valahogy mindig többet mozog vele az ember, nehéz eltalálni a jó látószöget, vagy helyet, ahonnan jó képet lehetne készíteni.Üdv!
-
Mikisys
őstag
Igen, érdemes együtt venni.
Minden k-bajonettes objektívvel működnek a Pentax gépek, amelyikben van AF, azzal élességet is állít.
( Pentax, Chinon, Revuenon, Sigma, Cosina, Exakta, Tamron, Tokina, stb. bármelyikből van K-bajonettes objektív és az jó a Pentax gépekre.)Külön milyen objektívet vennél a Pentax 50-200 helyett?
30-at megér, pláne, ha WR-jelzésű, tehát időjárás-álló, meg 30-ezerért nem kapsz semmilyen új objektívet, tehát meg kell gondolni.Üdv!
-
Mikisys
őstag
válasz sasa134 #6896 üzenetére
Az is rajta lesz a képen. (A következőn, vagy messzebről fotózva.)
A nagylátószögű objektív szűk helyen sok minden befogására, szobai fényképezésre, nagy épület közelről való lefotózására használható elsősorban, tehát, hogy minél több minden látszódjon a képen, összezsúfolva.
Az összes létező képhiba, torzítás is benne lesz minden képben, amit a nagylátószögű objektívek produkálnak.
Nekem egy Pentax 17-70-es zoom van, igen ritkán tekerem le 17-re, leginkább a 35-55mm közötti tartományt használom. Ez több-száz kép statisztikája, mióta megvan az objektív.Üdv!
-
sasa134
addikt
válasz Mikisys #6898 üzenetére
Értem, ezzel tisztában vagyok. De elegem van már a hátrálásból, meg a félbevágott épületekből
Lehet bátor leszek, nekiugrok annak a használt K-x váznak, mellé egy olcsó 50-200 meg egy fix 35. Nem tudok okosabbat, kezdésnek szerintem megteszi. És ez a cucc megáll 150k-ban...Ami azért baráti.
Avanti Roma
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest