- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz
dime27 #21400 üzenetére
Én is most olyanra pályázok. Csak fosok a megbízhatóság miatt. Nem tudom mennyivel tud többet egy SSD, mint a mostani SAS winyom. Ez a két alternatíva van. SSD, vagy SAS Raid 0... De most megint közbejött valami.
Memóriát is régóta tervezem megvenni, egyszerűen nem jut rá.
-
MPowerPH
félisten
válasz
DigitXT #21191 üzenetére
A 16C-s dT-t én is annak tartom, de ilyen melegben nagyon kijön a vízhűtés erőssége, télen ez annyira nem is észrevehető. A mostani Cf-re nem vennék vízhűtést, és jelenleg nem akarok váltani. GTX480 rev.2 -re talán érdemes lesz beruházni, és arra már érdemes lesz blokkot is venni. Addig biztos nem lépek.
-
MPowerPH
félisten
válasz
DigitXT #21187 üzenetére
Csak egy jó blokk, egy erős pumpa, és egy bitang nagy radi kérdése az egész.
Én most a nagy meleg alkalmával elhatároztam, hogy szépen lassan elkezdem beszerezni a vizezéshez szükséges elemeket... Szemezek egy Laing D5-ös szivattyúval, ahhoz kellene valami olyan radit szerezni, ami a 830-as Stacker bal oldalára rögzíthető, és ki is tölti azt a helyet. Rá egy 22cm-es venti, azt csókolom.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Sefi84 #21091 üzenetére
Melyik része nem stabil? Uncore?
mod: pedig megkapja az 1.36v-t, és elvileg azt bírnia kellene. Lehet sok volt az a 1.42v LinX neki?!
dime27: Végül még is maradt az S775? Nekem is csak a CF miatt kellenek a plusz ventik, mert szörnyen tud melegedni ilyenkor. Egyébként nekem is a hűtővel vonalban helyezkedik el a két házventi, azért bírja passzívan.
-
MPowerPH
félisten
Valaki tud linkelni nekem egy 930-as alapórajeles+turbo, HT on -os LinX gigaflops eredményt? 1 kör, semmi több.
Nálam jó a helyzet, i7 az órajelemelésre melegszik piszkosul, a feszültségcsökkentésre alig reagál, most megnéztem alacsony szorzón. Én alapon hagyom most, ez turboval majd 3Ghz, 1.264v-n, ez a proci vid-je. Ramok is alapon szaladnak. És így 30 fokos szoba ide vagy oda, LinX alatt a True passzívan 80C körül tartja a legmelegebb magot.
Viszont a 4890-ekre rá kellett engedjem a hűtést, 3k-s UltraK nyomja rájuk a levegőt, mert idle-ben is érintésre azonnal égettek. Nem kísértem az ördögöt.
Délután 26C volt a szobában. Megnéztem a két meccset, nyomtam egy kis game-et, egyből 30,8C lett. Jövő héten jön a klímás, féltem a gépet. SAS HDD-nek szerintem nem tesz jót ez a magas hőmérséklet...azon is filózok, hogy egyszerűen kikötöm, és feltelepítem egy mezei HDD-re a rendszert, mert ez lehet sok lesz neki. -
MPowerPH
félisten
válasz
Sefi84 #21058 üzenetére
Lejárt a szerkesztés. Akkor valszeg meg volt az az 1.42v legalább, hmm...érdekes ez a DFI lap.
Tudom, menne az még feljebb is, 1.34v mellett tudja a 3900-at is, legalábbis az enyém ment annyit, és ahogy nézem Uncore terén kb. egálban vagyunk. Csak én fostam neki 1.36v-nál többet adni, ennyi kellett a 4Ghz-s LinX stabil eredményhez. Viszont jó lenne már egy másik lapban megnézni az én procimat is, 21-es szorzója nagyon erős és stabil, de a lapomon a legkisebb adható fesz az 1.264v asszem ezen a szorzón.
1.35v nyugodtan mehet neki, az még az Intel által 'tanácsolt' határokon belül van. Vagyis pont ott van.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Sefi84 #21058 üzenetére
És Everest eközben mennyit ír? Az idle értéket, nem? Legalábbis nálam így van, csak itt a Bloodrage esetében durva negatív drop van, ami nem veszélyes.
Egyébként ok, én nem leugatni akarlak, csak segíteni, meg tisztázni a dolgokat.
mod: Akkor megeshet, hogy az az 1.39v az egy kemény 1.42v volt legalább.
Szerintem ne kísértsd az ördögöt, vigyázz erre a procira, mert jól megy.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Sefi84 #21042 üzenetére
Ez a VCore volt, ugye? Nekem egy CPU VTT feszültség kellene, ami egyszer én is beraktam. Bios-ban beállított érték, idle-load mért érték. Mert ha a VTT pozitívat droppol óriásit terhelésre, akkor az koránt sem egészséges. Arra vagyok kíváncsi, az everestben mutatott érték reális e, mert mint azt már én is írtam, eléggé megbízhatatlan.
Ez a Te érdeket is, mert igen csak könnyedén kitudod végezni azt a jó kis procit.AirBooms: Segíteni akarok neki, mert jó kis proci az, és nem lenne jó, ha elhalálozna.
Mert ilyenek után itt a PH-n szerintem elég nehéz lesz jó áron eladni, kapott rendesen, és a userek többsége fél az ilyen nemű terheléstől. Más az ha van LN2, ott legalább nem sül meg. És kíváncsi vagyok arra, mit droppol a DFI VTT-ben.
-
MPowerPH
félisten
válasz
AirBooms #21018 üzenetére
Kívánom, hogy minél előbb sikerüljön a garanciáztatás.
DigitXT: Nem gyenge hőfokok az biztos.Ilyen melegben jön ki igazán víz ereje. Én is erősen gondolkozok, hogy mégis talán vizezni kellene.
De szépen lassan, apránként. Egy nagy teljesítményű szivattyú ami nagyobb kiadás, és csak egy CPU blokk. Aztán szépen apránként mehetne mindenre a blokk, igaz alaplapra pl. fölösleges, meg memóriára sem szívesen raknék. Így csak a VGA-k maradnának.
-
MPowerPH
félisten
válasz
AirBooms #21011 üzenetére
Nem, nem arra céloztam.
Megesik, hogy tönkremegy valami. Itt az a kérdés, hogy a laptól kapott egy pofont, vagy egyszerű elhalálozás. Ezért is gondolkoztam el, hogy akkor mégis Mushkin kittet választok, nem akarnék én is így járni.
Egyből a gyártó gart érvényesíted akkor? Hiába noname a kisker, a garanciális ügyintézés kötelezi őket, főleg egy ilyen súlyú termék esetében. -
MPowerPH
félisten
válasz
AirBooms #21007 üzenetére
Most mondjam azt, hogy fellélegeztem?!
Mielőtt megvetted azt a memória kittet, 50k-ért befoglaltam, csak nem tudtam Bp.-re menni érte, a srác meg nem rakta félre, Neked eladta előbb.
De részvétem a dolog miatt, óriási macera, bár úgy tudom legalább kisker garos, nem kell foglalkozni a gyári garanciáztatással, ami sokkal rosszabb. Időben persze mindkettő ugyan annyi.Talán kiskerből előbb megkapod diagnosztika után.
Pedig de jó kis memóriák...
Megeshet, hogy a másik lapod adott neki egy löketet? Mert nem jellemző erre a szériára, hogy csak úgy megadja magát, legalábbis külföldi fórumokon ez olvastatik róla. Nagyon ott vagyok, hogy rendelek egy ilyen Trident kittet, de most elriasztott ez a dolog. Lehet mégis valami low latency Mushkin ram lesz.
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
válasz
kmisi99 #20919 üzenetére
Proci fesz kicsit magas. Na de kezdjük az elején. Írd le nekem a BCLK-t, és a CPU, Uncore, Ram szorzóját. Szerintem a QPi/VTT is kicsit magas, 3,2Ghz-s uncore-hoz elég 1.2v kö9rül adni neki.
És az Everest stabilitást tesztet felejtsed el, LinX -el kell az i7-et tesztelni, az ér valamit. Min. 20 kör, akkor már stabilnak mondható.
A hőfok mehet 85C-ig tesztek alatt teljes nyugalommal, a minden napos használattól úgyse melegszik majd ennyire. Fölötte meg úgyis közbeszól a hővédelem, de ha 90C-t üti, akkor nyomd le. -
MPowerPH
félisten
válasz
subaruwrc #20914 üzenetére
Értem. Persze, azért is írtam 1.7v-t mert ott még a skálázódás viszonylag rendben van.
Jól beszívtad ezt a lapot, hallod e. Érdekes, hogy egyszer megyeget, utána pedig kezdi beadni a kulcsot. Én már biztos kivágtam volna. Érdekes hiba, itt a fórumon még nagyon nem lehetett ilyet olvasni. Sokba van már neked a lap...
Ajánlom flex+gyémántkorong párost.
Úgy néz ki, a 14.-ei hetem az szabad lesz, majd írok privit. -
MPowerPH
félisten
válasz
subaruwrc #20906 üzenetére
kmisi99: Erre nagyon oda kell figyelni, mert könnyen hazavághatod a cumót az ilyen mindent auto-n hagyok hozzáállással.
i7 elég kényes szerkezet, hiába pofon egyszerű az OC vele, pár dologra figyelni kell.
Subaru, hogy van ez a VTT/ram fesz közt tartandó feszültség különbség? Elvileg ezzel a módszerrel kis számolgatás után mehet a ramnak 1.7v is akár, nem vágja haza a cumót.
-
MPowerPH
félisten
válasz
keIdor #20790 üzenetére
LOL, ez jó kérdés. Anno már nekem is csinált ilyet. Ezt csak OC-a állapotban csinálja?
Esetleg próbáld meg azt, hogy a LinX -et többször elindítod, mindig megvárod, hogy lefusson 1 kör, aztán leállítod, majd megint elindítod. Nekem sokszor csinálja azt stabilnak vélt beállításon, amit előtte 30 körös LinX-el teszteltem, hogy elindítom, majd elfelejtek valamit, leállítom, és utána újra elindítom. ilyenkor elkezd akadozni az egész képernyő, majd lefagy vagy dob egy kékhalált. Nem tudom mitől lehet. -
MPowerPH
félisten
válasz
AirBooms #20708 üzenetére
Kitől vetted és mennyiért, csak hogy tudjam tényleg Te voltál e az okozója.
Jöhet PÜ-ben is.
Én 50k-ért vihettem volna, de nem voltam Bp.-n 1 hétig, így halasztottam, aztán meg elkelt. Így most kényszerből nagyon a Mushkin Ridgeback 998827 12800 -asat nézegetem, 1600MHz@CL6, csak nem tudom, hogy lazább időzítésekkel menne e 2000-et.
-
MPowerPH
félisten
Nah, akkor Uncore -al eddig jutottam. Tényleg érdemes lenne valami jóféle 2GHz-s ramot beszereznem, majdnem ki lehetne használni. Annyi, hogy itt csaltam egy kicsit, műszer szerint 1.362v-t kapott a VTT. Szerintem ez még hosszú távon is belefér, +0.012v az smafu.
Azért megnézem már, hol a vége ezen a feszen, valszeg úgyis a ram fogja magát megmakacsolni.
-
MPowerPH
félisten
válasz
pincehely #20700 üzenetére
Nálam a GFlops az ilyen, minden frekin alacsonyabb. Ez több dolog miatt is lehet. 3x1Gb memória, 32bit-es oprendszer, és a jelenlegi OP is rottyon van. De mint kiderült, pl. Cinebench alatt ez a lemaradás nem jön elő.
Feszek természetesen kimértek, gondolom a VTT érdekel, az 1.351v.Most nézek egy Uncore-t is.
-
MPowerPH
félisten
válasz
adamssss #20696 üzenetére
85C -ig melegedhet LinX alatt az még 'annyira' nem gáz, fölötte már lehet belenyúl a hővédelem, és visszaveszi a teljesítményt. Normál használat alatt addig úgyse fog melegedni.
Nah, 222-es BCLK-val már fagy a LinX. Erre mondjuk számítottam is, itt van vége a procinak. Viszont most kicsit visszább vettem, megnézem az Uncore-t és a memóriát meddig is mennek.
Sajnos a memória csak mezei 1600-as CL8, így is boldog vagyok, hogy legalább eddig mennek. -
MPowerPH
félisten
válasz
szacsee #20693 üzenetére
Van XMP profil?
Egyébként ha fogyasztásra mész, akkor fölösleges bolygatni a ramot, az a gyorsulás nem sokat hoz.
Én meg megnézem, mik a rendszerem végső határai, ha már újra 20C van a szobában. Eddig itt tartok, de szépen lépdelek feljebb. Procifesz most nem számít, 19-es szorzó valamivel gyengébb mint a 21-es, ráadásul a magas BCLK és Uncore miatt is úgy gondolom, kicsit több fesz kelhet a cpu-nak.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Integra #20676 üzenetére
Nem azért.
Ilyen téren nincs változás, csak ugye i7 esetében 775-ös lefogatóval a socket-nek a backplate-je is a hűtő backplate-je alá kerül, míg az i7-es lefogatóval ez nem fordul elő. Így van pár plusz mm-erünk, ami kitart, sokkal feszesebb lesz a hűtő a kupakon. Felszerelni elég nehéz, rendesen kell nyomni. De utána a hűtő nem mozdul a kupakon.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Integra #20653 üzenetére
Van egy jó tanácsom ezzel kapcsolatban. Rakd rá a 775-ös lefogatóval. Akkor nem fog aggatni se, és sokkal feszesebben fekszik majd rá a procira. A socket hátlapja kitart majd neki egy kicsit, ez garantálja azt, hogy piszok feszes lesz. True alá amúgy is ajánlott valamit még berakni, mert magában még nem túl jó a lefogatás. Én is úgy csináltam, ezért vannak olyan jó hőfokaim.
mod: Ha már megcsináltad, akkor mind1. De úgy nyertél volna még pár fokot.
-
MPowerPH
félisten
Nah, itt van egy teljes Cine, láthatóak a beállítások, amivel csináltam a teszteket. Turbo-t nem használtam sehol sem.
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
Szerintem akkor már Coolink Corator DS. Erősebb mint a Mugen 2, és az ára is elég kedvező.
mod: Most nézem, az Alpenföhn elég olcsó, 8k körül hozzá lehet jutni. Mugen 2 11k körül van.
Ez alapján mindenképpen sokkal jobb hűtő, mint a Mugen 2, és az ára is kedvezőbb.
-
MPowerPH
félisten
Én néztem Crysis Warhead alatt ezt a dolgot. Alapon vs 4.2GHz-n, 4890 CF 950/1100-on, 1920x1080, maximális grafikai beállításokkal. És 5FPS többlet lett az eredménye az órajel emelésnek átlagban. El lehet dönteni, hogy megéri e vagy nem. Asszem a min. FPS annyit nem változott.
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
válasz
katt777 #20608 üzenetére
Azt értem. Ebből én is nagyjából látom, mikor nem stabil a gépem, de 54GFlops fölé nem nagyon tudtam menni 4GHz-n, akármit próbáltam. Ennek oka lehet a 3Gb ram?
Pedig az aztán tényleg stabil volt, és állandóban ezt az értéket adta. Ha nem stabil, akkor minden egyes indítás alkalmával más értékeket ad.
Az első az nem gyenge az biztos, szép eredmény. -
MPowerPH
félisten
válasz
keIdor #20603 üzenetére
Én egyenlőre nem nyúltam hozzá, passzívan még game-k alatt mindig elbírja a 4.2Ghz-t HT off persze, Crysis bench alatt asszem 75C-ig melegedett az egyik mag. Sajnálom, hogy nálam nem lehet vid alá menni, így low voltage tuningról csak álmodok. Pedig de jó lenne vele szöszmötölni.
-
MPowerPH
félisten
válasz
leonaprofi #20578 üzenetére
Gyári hűtő van rajta? Úgy látom Mugen 2, valszeg rosszul lehet felrakva. Ha rosszul húzod meg a csavarokat, akkor egyik oldalra nagyon megfeszülhet, és elképzelhető, hogy csak felesben érintkezik a kupakkal, nem fekszik fel rendesen. Nálam is ez volt, csavard ki, és keresztben húzd meg a csavarokat, ugyan olyan mértékkel. Sajnos ilyen hulladék a Mugen felfogatása.
Semmit ne hagyj auto-n, az nem jó. Milyen frekin ilyen magas a hőfok, és mennyi fesz mellett? Milyen beállításokat használsz? Írd le pontosan a memória, uncore, cpu, qpi szorzót, és a cpu, qpi/vtt, ram feszültséget.
-
MPowerPH
félisten
válasz
leonaprofi #20533 üzenetére
Első hsz szintén.
Attól függ, mennyire akarod kihajtani, milyen ramjaid vannak mellette, és mivel hűtöd. 4GHz-t lazán vinné egyébként.
-
MPowerPH
félisten
Nah, annyira oda voltatok az idle hőfokokkal. Én nem szoktam nézni, de itt van. True B, 21x200-on, HT on-al.
Jah, és passzívan, venti rajta van, de nincs bekapcsolva. És ez még csak nem is passzív üzemre tervezett hűtő.
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
Fura, hogy idle feszekre hajtotok.
Egy idő után nem fog lejjebb menni a hőfok, ezzel nem tudtok mit csinálni.
Load a meghatározó, de nem LinX alatt, hanem normális körülmények között.
-
MPowerPH
félisten
Nah, kimértem mindegyik feszt, és elég érdekes dolgot tapasztaltam.
............Műszeres............Everest......BIOS
..........Idle.......Load .....Idle .....Load
PLL : 1,794v - 1,789v / .................. / 1.8v
CPU: 1,041v - 1,316v / 1.02v - 1.31v / 1.29v(1.32875v beállított)
VTT : 1,327v - 1,290v / 1.34v - 1.34v / 1.28v
RAM: 1,661v - 1,664v / 1.65v - 1.66v / 1.66v(1.64v beállított)Ebből látszik, hogy az Everest a VTT terén hazudik. Ahogy ráengedtem a LinX-et visszaugrik a vesz a BIOS-ban beállítottra. Loadban eddig is úgy volt, hogy a VTT-re rá kellett dobni 0.1v-t terhelés alatt, így let a BIOS 1.34v-ből 1.35v.
Memória érdekes dolog, mert 1.64v van neki beállítva, mégis 1.66v-t ad neki.
Magyarul, és amiért a mérést is csináltam bebizonyosodott, hogy az Everest NEM MEGBÍZHATÓ!!! Mert az nagyon nem mind1, hogy 1.34v vagy 1.29v. Főleg nem mind1 az, hogy 1.39v vagy 1.34v. -
MPowerPH
félisten
válasz
AirBooms #20378 üzenetére
Én ezt nem tapasztaltam. Legalábbis max. OC-re tuti nem.
DigitXT: Azok közül mind jó, 4GHz-nél magasabb frekin úgyse fontos használni, szvsz már alapon se gyengék. Nem csak az számít, mennyi feszel viszi. Számít a melegedés, az Uncore. Ha magas ramsebességet akarsz elérni, akkor az maximum 1900MHz, fölé egészséges keretek között majdnem lehetetlen menni. Ez 3800 Uncore-t igényel, az még kivitelezhető.
AirBooms: Hát ha 24/7 úgy használja, hogy 4GHz, 1600Mhz-s memória és hozzá a 3200MHz-s Uncore, akkor az egy reális teszt. Igazából az 1:2 nek van értelme.
-
MPowerPH
félisten
Micsoda?
Hát ez durva nagyon.
Szvsz, és még megy. Pedig én le mertam volna fogadni, hogy ilyen után damage. Egyébként kezdenek nagyon ingatag lábakon állni ezek az i7-es kényességek egyes feszekre. Mert volt már itt a fórumon, aki tartósan 1.4v -n használta a QPI-t, LinX-is ment vele, és mai napig jó a procija.
Egyébként a BIOS bakija miatt elvileg nekem is 1.39v -t kapott a VTT, és semmi probléma nincs azóta se. (mondjuk ez még nem olyan extrém..)
katt777: Egy percig se titkoltam.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Sefi84 #20341 üzenetére
No igen, azért ér valamit. Nem zavar, mert ritkán van rá szükség. Játékok közben passzívan elviszi, házhűtés egész jó. Csak tesztekre van bekapcsolva, akkor meg mind1.
Egyébként van 2db Ultra Kaze 3k a gépben, egyik a ház elejének aljáról szellőzteti a CF-t, de ez is csak alkalmi használatnak örvend.
24/7 csak a 2db 1200-as venti megy párhuzamban a procihűtővel, az bőven elég.
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
válasz
Sefi84 #20324 üzenetére
Nálam a hűtés ezt tudja szobahőn, HT on. Azért furcsállom ezeket a nagy hőfokokat. Ráadásul ez 4.2GHz 1.328v-n. És még így is alacsonyabb annál -nem is 1C-vel-, mint amit itt linkelgettetek.
Qru: Én már megszoktam, nincs mindig türelmem ehhez. De azért jó volt olvasgatni.
-
MPowerPH
félisten
Elvileg itt szépen ki tudom mérni.
DigitXT: Én nem követtem végig ezt a vitát, de a vita oka tisztázott. A srác azt állította, hogy 4GHz-s Uncore nála tök stabil VTT maximum feszhatár alatt. Na most erről nem küldött se LinX, se semmilyen más tesztet. Asszem ezen akadtak ki sokan, nem azon, hogy mennyit droppol a lap. Én csak megemlítettem, hogy ezzel az új BIOS-al bizony nem annyi feszt ad neki, mint amennyit BIOS-ban kiír. Ez teljesen független dolog, más a lap is, és más a hsz célja is. A topicban sokan morognak olyanért, ha valaki azt állítja, hogy full stabil a gépe, közben meg még egy LinX se tud lefutni.
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest