Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• YanezTTrain

tag

válasz ArthurShelby #5497 üzenetére

Valahol Kispest, vagy valami hasonló. A város pontosan másik vége. Neve nincs külön mint a Temofeszt. Csak egyszerűen Vasútmodell kiállítás.
    Kezdetben a Temofeszt is baromi jó volt, lépni nem lehetett a rengeteg terepasztaltól és más modellvasutas, vagy éppen nagyvasutas dologtól. De beleszólt a pénz nevű fogalom és onnantól...
    Angliában évről évre hatalmas modellvasút derbik vannak országszerte és soha semmiféle veszekedésnek nyoma nem látszik. Az emberek vidámak, jókedvűek, mindenki poénra veszi az egészet, nem vérre menő küzdelem mint Magyarországon. Igaz a kultúra is picit magasabb fokon áll mint Magyarországon és a vasútnak is picit nagyobb hagyománya, tekintélye van.
    Nekem az a sanda gyanűm, hogy pár éven belül a Temofeszt meg fog szűnni, kis szétdarabolt érdekkiállítások fogják átvenni a helyét. Kár lenne érte, mert jó buli lenne, ha normálisan csinálnák. De sajnos megy a marakodás már legalább is szerintem és a másik probléma, hogy a rendezvényt sem fejlesztik. Pedig ha egy komoly európai szintű dolgot akarnának belőle létrehozni, a rendezvény színvonalán is emelni kellene. Gondolok itt például az egységes kordonozásra, ahol is a kiállítás szervezői biztosítanak kordon anyagot annak akinek nincs valami saját speciális kordonja, plexi fala, stb, vagy éppenséggel az elektromos rendszer normális éppeszú kiépítésére, hogy a fűtőház padlójának valamiféle ideiglenes burkolásáról, szőnyegezésről ne beszéljek.
    Az rendben van, hogy a kiállítók telehordják a fűtőházat modellvasúttal, miegyébbel. De maga a környezet olyan szinten lepusztult, hogy az félelmetes.
    Azt már nem is mondom, hogy építhetnének egy kultúrált kiállító csarnokot, mint ahogy azt sem, hogy valamiféle védőtetőt a kiállított szobormozdonyok fölé a nap eső hó ellen. Mert azok is évről évre szarabbul néznek ki. Megint csak egy angliai példa, láttam volt az Angol Vasúti múzeumban a Mallardot. Az a gőzmozdony úgy néz ki, mint ami most jött le a gyártósorról. De ez már nem modellvasút, meg nem is érdemes rajta hezitálni. Nagyon más a két ország.

Új hozzászólás Aktív témák