- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- bambano: Bambanő háza tája
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Peter Kiss: Cockpit
Új hozzászólás Aktív témák
-
Z_A_P
addikt
válasz
szezso15 #13574 üzenetére
Mellekesen, ma egy kb 1 m2 tollkupac vart a gyep kozepen, szerintem egy galamb lehetett.
Ja, pont a 2 napos szarkupac tetejere szorta a tollakat. (ma ertunk haza, nem tudtam eddig eltakaritani). Fura, a kamera a kopasztos akciot valamiert nem vette fel, de az biztos hogy reggel 8 es 11 kozott csinalta, fenyes nappal
Szoval rendelem en is a cuccot. Csak most a kinti csapot is zarni kene a fagy miatt, ennyit lehet egyelore nem er (vizipuska zaras reggel, este, kinti csap, stb). De biztos hogy meglesz a cucc. Neztem YT videokat ilyen csapdakrol, hat szakadtam a rohogestol, a csavo meg alamondast is csinalt mintha a macskak beszelnenek mielott Fold koruli palyara allnak -
-
Z_A_P
addikt
válasz
Thocy a ZAGY #13415 üzenetére
ricinustartalmú por, ami viszont jó drága
A granulátum biológiailag lebomló, természetes növényi kivonatokat tartalmazó készítmény. Használhatjuk veteményesekben és füves területen egyaránt. A növényi olajok behatolnak az alagutakba és a kezelt talajfelületbe, ezzel beszennyezik a vakondok táplálékforrását, és szájon át visszataszító reakciót váltanak ki, új táplálkozási hely keresésére ösztönözve őket. Averzív termékként működik. Ártalom nélkül kezeli a vakondtúrásokat és a járatrendszerét.
A készítmény nem károsítja a füvet és a novényeket, háziállat melett is használható.Es ez mukodik?
Novenyt nem bantja, es a talajeletet? Bacik, mikrobak, giliszta, bogarak, stb? -
Z_A_P
addikt
válasz
hiperFizikus #13358 üzenetére
Ti hogyan álltok vízelvezetésből ?
Piszkos nagy melo volt
Körbe lett törve a ház körül a beton, kiasva alap mellett, kapott akkor már egy kenhető vizszigetelo réteget, aztán 16xm xps, nade a víz a lényeg, szóval butykos lemez J alakban alapra rakva, kifelé néz, így védi alapot és kívülre kis csatornat képez , bele szokásos drencso, geotextil, kule. Az egész belekotve egy kiepitett fóliázott régi ciszternaba. Ebbe megy az esőviz is amúgy. Tehát talajvíz + esőviz a ház körülről ide van elvezetve. -
Z_A_P
addikt
ncc1701
Stylewars_kp -
Z_A_P
addikt
Szerintetek a gyep (fű) meddig bírja hó alatt? Itt >1 hete teljesen hó alatt van, van ahol még most is 20cm. A hóember alatt meg 60
-
Z_A_P
addikt
-
Z_A_P
addikt
Nagyon unom a szomszed kerites/beton kozott kinovo gazokat.
Kene egy gyors (ideiglenes) megoldas, ide majd terko lesz rakva 1-2 even belul.
[kép]
Szoval otleteim:
1) TOTAL-lal, mondjuk 2% higitasban lefujom az egeszet
2) Forralok vizet, bele par kanal so, es leontom.Esetleg a fenti ketto kombinacioja?
Mas otlet?
-
Z_A_P
addikt
Nalam is van egy necces fenyo, oreg, es Y alakban kb 2 meterre a talajtol elagazik a torzse, es legalabb 16 m magas. Tehat 2m egy vastag torzs, es 12m ket vekony torzs. Mozog rendesen ha fuj a szel.
Favagok lattak, mondtak instant kivagni, hivtam kerteszt megnezni, mondta o a novenyek vedoje, es ebben a faban meg lat potencialt, meg szaporodik ( van toboz) szerinte par evig meg nem lesz vele baj, de ez nem 100%. Persze ha letorik vm torzs, az vagy sajat vagy szomszed hazra esik, dehat mondta ot a novenyek erdeklik, a tobbi nem. Szoval o nem vagna ki, hanem tragyazna, permetezne (o el is vallalja), igy erosodne. Mondjuk cserebe surusodne a lombozat, ami nem jo mert jobban rangatja majd a szel. Pro-kontra.
Esegleg fentebb osszefogni vm eros lanncal a 2 torzset, de az belevag idobel, lehet puhabb anyaggal, de annak jo ara lesz.
Igy egyelore marad, de meg nem vagyok biztos benne.
Szivem szerint gyumolcsfat tennek helyette, meggy pl, de lentebb irtak azt biztos elviszi a gombaEs ha permetezem valami rezes cuccal?
-
Z_A_P
addikt
válasz
hiperFizikus #13153 üzenetére
Lehet hülye kérdés, de hogy száritasz ki egy fát? Ugye (legalábbis én) életemben nem locsoltam semmilyen fát, mégsem száradt ki egy sem
Nullanal kevesebb vizet meg nehéz "adni" neki. -
Z_A_P
addikt
Voltak szakik beton alapot csinalni, es ok is mint a tobbiek, szepen a fure pakolnak ki minden cuccukat, szerszamok, betonvas, lecek, zsaludeszkak, stb.
Ott a rohadt nagy beton placc rogton ahogy bejossz, azt uresen hagyjak, es oldalra a fure raknak mindent.
Namost nem ok az elsok, kb minden szaki aki sok cuccal jon kint munkara, a fure pakolja. Ez valami fetis naluk?Tippem szerint azert mert az "oldalt" van, "nem zavar senkit", az hogy ott most a szerencsetlen fu hogy jar, nem szamit. Pedig ha tudnak hogy az en (amugy csunya) gyepemmel is mennyit meloztam/melozok. Mire meglattam, mar kipakoltak mindent es elkezdtek a melot, mivel fel napos munka, nem szoltam ,de legkozelebb most mar azzal kezdek, hogy fure semmit! Ott a beton, pakoljanak oda
Letojom ha kerulgetni kell.
Most ki/le lett tapsova par helyen a saros puha foldben a bakancsokkal, meg ritkabb lett, kicsit betonos itt/ott, stb.
Kedvencem az volt anno tavasszal amikor 2m3 murvat(!) boritottak le fure, mondtam allj!!, teritek le legalabb ponyvat ala, aaaa fonok nem kell, azt nehez lapatolni, beleakad a lapat, ezt ok fel tudjak szepen szedni. Nyilvan nem.Ezt is megtanultam egy eletre. Akkor beleakad a lapat, lesz@rom, oldjatok meg.
-
Z_A_P
addikt
A fű alatt nekem sötét fekete zsíros (agyagos?) föld van. Biztos jó a növényeknek, engem idegesít hogy azonnal tiszta sár lesz az ember cipője (es sáros cipővel nem lépünk az új térkőre!
). Mostani időben is, hiába nem esik 2 napja, puha fekete nedves föld.
Arra gondoltam, hogy homokot szórnék ki rendszeres időközönként, vékony rétegben, hogy az legyen felül, az hamar (abb) szárad és nem sáros.
Ez működne szerintetek, a fű nem bánná ? És milyen homokot? -
Z_A_P
addikt
válasz
szezso15 #12993 üzenetére
Mindenkepp szamolj be, mert nagyon kezdem unni ezt.
[mai csomag] -
Z_A_P
addikt
Akkor jövő héten atmegyek rajta, majd megkapja a pre-wintert.@hiperFizikus
már késő van vágni
Miért késő? -
Z_A_P
addikt
Sziasztok, füvet ilyenkor kell még nyírni? Kb vágáserett méret (nekem az 10-15cm)
-
Z_A_P
addikt
válasz
Barret001 #12595 üzenetére
Na folyt. kov.:
Irt onkormanyzat, hogy az 1/3 visszavagas is kivagasnak minosul, szoval ahhoz is engedely kell.
A veszelyessegrol szakember velemenye kell, ide iranyitottak: https://faapolok.hu/minositett-favizsgalok-jegyzeke/
Itt van 194 emberke. Namost, nezegettem, egyiknel talaltam is arat, 70ezer (hetven!!) fortinter vizsgal meg 1 darab fat
Most irtam vissza onkormanyzatnak, hogy ugye nemcsak ezektol fogadnak el velemenyt, mert lassan ott tartunk hogy negyed millio lesz ha ki kell vagnom a fat -
Z_A_P
addikt
válasz
Barret001 #12595 üzenetére
Veszélyes fa az más eset, de ahhoz szakértői nyilatkozat kell, akár utólag is, és természetesen pótolni kell. Csak hogy pótolsz egy 35cm törzsűt amúgy? Ültetsz 10db csemetet?
"A kérelmező a kivágott fát pótolni köteles, elsősorban természetben. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a kivágott fák össztörzsátmérőjének megfelelő mennyiségű fát kell ültetni, így az önkormányzati rendelet biztosítja, hogy ne csökkenjen a kerület faállománya. "
Elvileg hétfőn jön egy szakértő, megnézni. Kíváncsi vagyok mit mond. -
Z_A_P
addikt
válasz
ncc1701 #12586 üzenetére
Szerintetek a lentebb fotózott nagy fenyőnek mennyi idő alatt rothad el a gyökere?
Mert pont mellette készül hétvégén egy sufni alap (15cm dongolt murva, 15cm vasalt beton) , tuti megy alatta gyökér, aztán ha ki lesz vágva, akkor nehogy megsullyedjen ahol gyökér ment, mert elkorhad, stb -
Z_A_P
addikt
válasz
ncc1701 #12578 üzenetére
Te kerted, azt csinálsz benne, amit akarsz.
Ooo, dehogy, minden egyes fakivagasra engedélyt kell kérni térképrajzzal feltuntetve a kivagando, a maradó fákat. 100m2-ként minimum 1 db 15cm átmérőku fának (gyümölcs nem számít) kell maradnia. Ha nem, pótlás kötelezettseg, akkorával amit kivagtal (ezt amúgy nem értem, kivagsz 20cm,hogy ültetsz akkorát). Aztán várod az engedélyt.
-
Z_A_P
addikt
Hat ez 25+ éve bírja , azért van benne erő. De minden fát kivagtam körülötte, erre kiderül ennek is mennie kell, jó csupasz lesz a kert
Meg mi legyen helyette?
Ami azért gyorsan nő, nem akarok évekig csupasz kertet. Gyümölcsfa lenne jó, de pótlásnak tilos (helyi szabály) , kivéve: diófa, szelídgesztenyefa, mandulafa, eperfa és díszfának nemesített gyümölcsfa.
Kivagni is csak ha engedélyt megkapom. -
Z_A_P
addikt
Van egy régi nagy fenyő az udvarunkban, Y alakú a szára, 2 nagy törzzsel, és minap a szomszédban dolgozó favágók jelezték, hogy szerintük az Y résznél csak idő kérdése hogy valamelyik rész le fog szakadni egy viharban, mert el lehet repedve, [azért gyantás] ott a fa, mert folyamatosan próbálja gyógyítani magát belülről. Itt min 15-20 méteres törzsekről beszélünk, ezért óriási károkat okozna, saját+szomszésod ház, vezetékek, stb.
Szerintetek ez valóban így van, azért sötétebb ott?
-
Z_A_P
addikt
Köszi mindenkinek
-
Z_A_P
addikt
válasz
Stylewars_kp #12551 üzenetére
Nem is az a kérdés, hanem pre-winter-t mikor szórjam ki? -
Z_A_P
addikt
Gyepre téli magas K műtrágyát mikor szorjatkok ki?
-
Z_A_P
addikt
Reggel kupac fucsomo a gyep kozepen, mi a fene, multkor ottmaradt funyiras utan, vagy mi ez? Belemarkolok hogy felvegyem ,hat vm szomszed tetves macskaja odaszart, aztan egy 40cm sugarban kikaparat csomo fuvet es azt rakta ra
-
Z_A_P
addikt
Akkor megnyugodtam
Azért locsolni jó lenne, remélem jövő hétre csak kiszárad -
Z_A_P
addikt
Mikor volt eső utoljára? Hétvégén? Hétfőn? Azóta napsütés kék ég 26 fok. És még most péntek este is tok nedves, már szinte sáros a föld. Nektek is? Fura!
Pedig el akarom locsolni az esővizet, hogy legyen hely őszre /télre a tárolóban. Tulfolyót nem szeretem. -
Z_A_P
addikt
válasz
Stylewars_kp #12395 üzenetére
Koszi. Na en hagytam rajta 5 cm farkat is, akkor levagom majd azt
-
Z_A_P
addikt
ha valami vásárolt, akkor viszont jó eséllyel oltani lenne érdemes
Fogalmam sincs mit jelent ez az oltas
De egy idos par kertjeben van videken a tyukol mellett, ugy gondolnam naluk nem volt divat a "vesszuk" amikor ultettek (vagy kinott magatol)
@eldoble
Es hogy tudom meg a pontos fajtajat? -
-
Z_A_P
addikt
válasz
Stylewars_kp #12377 üzenetére
En is igy latom, kicsike itt a kert.
Amugy szuloknel (pontosabban szomszedjukban, de a fel fa atlog keritesen) valami hihetetlen finom szilva van, besz*ras. Iden aug 10-20 kozott erett meg, szoval szilvahoz kepest eleg korai, de nagyon finom.
Hogy lehetne ezt "szaporitani", gondoltam egy ilyen fa jo lenne a kertemben? Magrol? Vagy valami agat kene hozni mint a meggynel?
-
Z_A_P
addikt
válasz
Stylewars_kp #12373 üzenetére
Nem nagy, olyan 200-250 m2 lehet.
Fotót csinálsz majd?
-
-
Z_A_P
addikt
válasz
Stylewars_kp #12346 üzenetére
Ék alakúra érdemes vágni a gyorskötözőt. Este ha lesz időm lefotózom.
Jo lenne, megkoszonnem, mert annyit azert nem segitett ez sem.Én egy kicsit magam felé szoktam dönteni a gépet
Pontosan, mert arrafele van a luk! Csak ugy maris +1 dolog amire figyelni kell@cOxeR
"de pl egy szerves trágya, ami fekete, az teljesen jól látható, mennyire terül szépen vele."
En pont a fuvmagot lattam inkabb, mert a talaj eleg sotet volt -
Z_A_P
addikt
Na, kiprobaltam ma a kezi szorot.
Haaat, vegyes a tapasztalatom.
1. Egyreszt abszolut nem latom mennyit szor ki, es azt sem igazan hogy hova.
2. A kis rotor kozepen nem valami hatekony, neha csak porog alul, de nem/alig tereli a lukba a cuccot, ilyenkor kb nem jon semmi, en meg gyaloglok. Igy nem tunik egyenletesnek amit kiszor. Olvastam (talan itt?) hogy valaki gyorskotozot tett ra, kiprobaltam, talan jobb, de a vegen mikor alig van akkor mar az ugy porog hogy szorja kifele, a fejem is kapott belole
3 Ugy tunt erdemes razogatni kicsit, sokkal jobban jon belole a cucc, mert a nyilas az nem a legaljan van, hanem a vegeben. Viszont igy ujfent nem igazan egyenletes. (maximumra volt rakva a nyito csuszka)Szoval nem dobom ki kukaba egyelore, de kicsit csalodas. Meg probalgatom majd.
-
Z_A_P
addikt
Értem, akkor elég a 40 nap. Nincs teljes adagra való ahogy éreztem a dobozon, szóval kevesebbet kap. Amúgy 15-5-5 ez. Az nem sok N akkor? Hol láttad a 3 hónapot?
Én is azt tervezem ahogy te, ma nyiras+szellőztetés volt, holnap felülvetes + ez a trágya + forte. Aztán majd később a téli. De akkor holnaptól a felülvetes miatt naponta locsolni kéne, ugye? -
Z_A_P
addikt
Van még ilyen műtrágyam: [link]
Gondoltam holnap kiszorom egy kis forte - val, es november elején megy a magas K tartalmú.
Akkor a fenti terrasan es a prewinter (Master Green High K gyeptrágya (16-5-24+2MgO+TE)) között lenne 40 nap. Nem túl kevés ennyi? A terrasan leírását olvasva sehol nem találtam mennyi idő után lehet újra szórni. Szoval hogy ne legyen túl sok a műtrágya. -
Z_A_P
addikt
válasz
Stylewars_kp #12331 üzenetére
Vegul azt vettem.
Kivagom, hagyok egy 20-30cm tonkot, abba furok lukat, bele tomegy glifozat, bedugozom valamivel viz ne essen bele ne mossa ki (lehet fakezelovel is lekenem emiatt).
Aztan meglatjuk. -
Z_A_P
addikt
Kaptam a csomaggal ajandekba egy gyepmagassag merot. Kiprobaltam
[kép] -
Z_A_P
addikt
Most már hogy éjszakák 1x fokosak, akkor nem gond az esti locsolás, ugye? Mert az ellenérv hogy ha éjjel 20+fok van akkor meleg + viz=gombásodás?
-
-
Z_A_P
addikt
Gyep kapcsán: azt mondja, ne műtrágyázz, nem jó hosszútávon: [link]
-
Z_A_P
addikt
Tehat azt mondod jobban megeri az "olcsobb" telre, vagyis inkabb nem eri meg tobbet fizetni a masikert nekem. Ha jol ertem.
Holnaptol jon amugy a hidegfront.
Azt olvsatam szeptembertol mar lehetne a kalium tulsulyost kiszorniArra gondoltam, 1-2 het mulva kiszortam volna a kaliumosat egy kis biosol forte-val, aztan talalkozunk tavasszal. VAgy ez tul korai?
-
Z_A_P
addikt
válasz
Stylewars_kp #12207 üzenetére
Koszi.
Akkor egy "semmi kulonos" gyepre, mit vegyek telire?
[Dragabbat] vagy [Olcsobbat] -
Z_A_P
addikt
Masik, olvasom:
A gyepszellőztetés alatt azt értjük, hogy a filcréteget a gyepszellőztető géppel eltávolítjuk a földfelszín felett. A gyeplazítás során, -a gyepszellőztetéssel ellentétben- nem csak a földfelszínen végezzük el a filcréteg eltávolítását, hanem a földfelszín alatt gyökérmetszést is végzünk.
Oke. En csak a mohat/lehullott fuvet akarom osszeszedni. Akkor gyepszellőztető kell.
Itt az egyik, draga: [link]
Es itt a masik, olcso: [link]
Ugyanugy neznek ki, de a masodikhoz azt irja hogy gyepLAZITO. Eliras, vagy mas lenne a ketto? -
Z_A_P
addikt
Az ICL jo draga, 21e/15kg, de azt irja 4-5 honap
[link] - Hatástartam: 4-5 hónap
Amit irtal, joval kedvezobb aru: [link] 21e/25 kg.
De ez A termék várható hatástartama 8-12 hét
Akkor lehet megis a fenti eri meg, mert 2x annyi ideig eleg?
Illetve ez azt is jelenti hogy oktoberben kiszorod, es utana decemberben ujra szorod, mert letelt a 2-3 honap? Siman lehet akkor mar ho is.
-
Z_A_P
addikt
válasz
Stylewars_kp #12180 üzenetére
En is akarok venni, gardenat néztem ki [link]
Gondolom ez sem rossz, nem?
Habár itt max 100m2 írnak -
Z_A_P
addikt
-
Z_A_P
addikt
-
Z_A_P
addikt
Bantas nelkul, oszinten kerdezem, akinek ennyire tokeletes homogen gyepje van, az miert nem rak le valami minosegi premium mufuvet? Erzesre, latvanyra kb ugyanaz, csak soha tobbet nem kell hozzanyulni
-
Z_A_P
addikt
En epitettem egy esoviz tarolot (azaz nem epitettem, hanem a regi beton ciszternat fogtam be ra): az esoviz + talajviz (haz alap koruli dren-csobol) van bevezetve.
Elso szezonja volt iden. Nemhogy keves volt, de tobbszor le kellett szivni, nem biztam a tulfolyora. Igaz most sokat esett. Es a locsolni valo sem sok itt (~200 m2). De allitolag az esoviz a legjobb locsolasra. -
Z_A_P
addikt
válasz
ncc1701 #12079 üzenetére
Én inkább vettem ehhez célszerszámot.
Es mi lett az?
Amugy kb 200 m2-tol lenne szo.
Nekem olyan ínszalag gyulladásom lett tőle, h 2-3 év után múlt el.
ne is mondd...ev elejen lett teniszkonyokom 2 nap vesese/furas/csavarozas utan hogy 25 kopos dobozt felrakjak (igaz elotte is meg voltam gyotorve alaposan), azota sem jott helyre
Alapbol mar nem faj, de ha olyan mozdulatot csinalok, vagy eroltetem, egybol kezd visszajonni.
-
Z_A_P
addikt
válasz
User_2 #12078 üzenetére
Nalam nem 2-3 hanem 10 cm dombok/volgyek is vannak, szoval kezi johet csak szoba!
amit linkeltél egyik se való szinte semmire: vacak-kacat.
pedig a Gardena is igy nez ki, az meg top marka a kertben ,nem?Sima gereblyevel csinaltam korabban, es megdobbentem a tiszta talajrol mennyi mindent szedett fel. Feltem is lehet ez a sima fuvet is kitepi, mert honnan jott ossze ennyi zold
Csak nem tudom azzal nem artok-e neki, es kell-e celszerszam (es akkor melyik) - ezert kerdeztem itt most. -
Z_A_P
addikt
Gyepszelloztetes: hasznalhatom a sima gereblyem, vagy eszembe se jusson, ide gyepszellozteto gereblye kell
-
Z_A_P
addikt
Koszi mindenkinek!
De meg az "olcsobb" amiket kuldtetek is ~1000Ft/kg, amit en mutattam az meg 200Ft/kg, szoval 4-5x dragabb.
Ket kerdes merult fel:
1) ha a 200 Ft-os nem burkolt, az mennyi ideig birja, mikor kell ismetelni? Van-e barmi negativ dolog vele azon kivul hogy surubben kell?
2) a burkoltak is 8-12 het. Ha oktober kirakod, akkor decemberben ujra kell szorni?(legjobb ha ilyenkor van 10cm ho
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Bestbuy játékok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- Futás, futópályák
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- Kugoo Kirin G1
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest