Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
-
LOGOUT
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vater
csendes tag
Sziasztok - ismerősnek próbálok segíteni, íme a története: még valamikor december elején a munkahelyén ketté tört a céges telefon töltője (munkaeszköz, a fali csatlakozóba tört bele) de a "villa" része bent maradt a foglalatban. Volt olyan lüke, hogy megpróbálta kézzel kipiszkálni, megrázta az áram kb 2 másodpercig. Szólt a menedzsmentnek, aztán elment a balesetibe hogy vizsgálják ki, ahonnan később az obszerváció után haza küldték, táp pénzen nem volt. Eltelt már lassan két hónap, és semmilyen magyar baleseti jegyzőkönyvet nem kellett kitöltenie, a cég EHS osztálya 3 naponta megkeresi Moldáviából hogy töltse már ki a belső vizsgálatot támogató angol nyelvű dokumentumot (osztrák cég, ismerős angolja erősebb mint a némete). Most kedden már ő hívta fel a cég magyar telephelyű külső munkaügyi szakértőjét, hogy mégis nem kellene-e a magyar nyelvű munkabeleseti jegyzőkönyvet felvenni a MVFF.munka.hu oldalán lévő feltételezi hogy használható. A szakértő azt mondja hogy nincs rá szükség hisz, nem ment táppénzre, hagyja az egészet.
Valaki meg tudná mondani hogy milyen törvény, melyik paragrafusa szabályozhatja hogy kell-e jelenteni az adott megye intézményei felé a munkahelyi és munkaköri leírással által elszenvedett balesetet? Melyik félnek lehet igaza ez ügyben? Tényleg az a döntő hogy ő elment-e táppénzre vagy sem? -
Vater
csendes tag
Nálunk kissé vadkeletes az "HR" részleg, van egy külsős akit részmunkaidőben alkalmaznak, szeretnék csak egy külalakilag megfelelő levelet fogalmazni, ennyi. Én is örülnék ha ha elendegnék a 30 nap legjavát, de már igy is másik két (közben kirúgott) kollégám feladatit próbálják rendületlenlenül rám bizni amiből elég, itt az idő cselekedni.
-
Vater
csendes tag
Tisztában vagyok a minták alapján hogy mit kell beleirnom (30 napos felmondási idő, szabadságok és egyéb fent maradó pótlékok kifizetésének igénylése stb) de amiben tanácstalan vagyok az a következő:
Bejelentem, hogy a munkáltatónál ..... év ......................... hó ...... napjától fennálló, határozatlan időtartamú munkajogviszonyomat, a Munka Törvénykönyvéről szóló
1992. évi XXII. tv. 89–92. § rendelkezései alapján
Nem tudom biztosan hogy még mindig a "1992. évi XXII. tv. 89–92. §" alapján mondhatok-e fel vagy esetleg 2015-ben módositották a jogszabályt és egy másik § hatályos-e...
-
Vater
csendes tag
Hozzáértők, szeretnék felmondani kedvenc jelenlegi munkaadómnál, kérdésem az lenne hogy használhatom-e a következő mintát? Nekem elsőre korrektnek tünik, de fő a biztonság. Ha úgy érzitek, teljesen böszmeség az lent található levél, kérlek ne tartsátók magatokban

Ime:
Előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mesterséges intelligencia topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- iPhone topik
- Gitáros topic
- Azonnali mobilos kérdések órája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Állítólag összeolvadt a OnePlus és a Realme
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Samsung U28E590D - 28", 3840 x 2160, 1ms, TN, AMD FreeSync - Eladó!
- MSI RTX 3080 10GB GDDR6X SUPRIM X Eladó!
- GAINWARD RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 GHOST OC Eladó!
- Alienware Aurora R13 Gaming! i7-12700KF / RTX 3080 Ti / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1TB HDD! BeszámítOK
- Újszerű Oled Steam Deck 512Gb ( Garancia 2028 decemberig )
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- HP ProBook 445 G8 14" Ryzen 3 5400U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia, 4G LTE OPCIÓ
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest