Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékes525
félisten
A NAV a lányomnak küldött egy felszólítást, csekkel, hogy fizessen be 33 ezer forint gépjármű adót 2022-re. Ebben csak az a szépséghiba, hogy jogosítványa sincs és sohasem volt neki gépjárműve és más gépjárműve sincs a nevére íratva. Szerdán megy a NAV-hoz reklamálni. Hogy a francba fordulhat ilyen elő? Számítógép intézi ezeket, nem? Nem igazán értem.
Én meg felszólítást kaptam a NAV-tól, hogy ellenőrizzem az adóbevallásom, amire ránéztem 0 (nulla) forint volt. 2014 óta vagyok nyugdíjas és nem volt azóta semmilyen állásom, ami után adózni kellene. Mi a francnak terhelnek nulla forint elkönyvelésével engem? Van ennek értelme? Elképesztő trehányság.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Kékes525
félisten
A maszk használattal kapcsolatban kérdeznék. Szegeden a közterületeken kötelező a maszkviselés. A kormányrendelet kimondja, hogy sportolás közben nem kötelező. Nekem a sportolást (69 éves vagyok) az intenzív gyaloglás jelenti. Az ízületeim miatt sem tudnék futni. Nekem kötelező a maszkviselés, vagy elhagyhatom? Ha nem viselek, akkor az esetleg igazoltató rendőrnek hogy bizonyítom, hogy most sportolás céljából gyalogolok? Utcai ruha van rajtam és részben kevés forgalmú, részben picit forgalmasabb utakon járok. Virológiailag pontosan tudom, hogy nekem nem lenne szükséges hordani, biológus vagyok.
-
Kékes525
félisten
válasz davenport #9563 üzenetére
+(#9564) üszök:
Megtakarítás.
Szerintem mindenféleképpen látnia kell a közjegyzőnek, mert nem tudhatja, hogy a kedvezményezett nem e bűncselekménnyel gyorsíthatta meg a folyamatot, másrészt a miután a bankbetét az OTP-nél létrejött, utána még másképp is rendelkezhetett, ami felülírhatja a korábbi akaratát. Ezt viszont csak a közjegyző tudhatja. Főleg az utóbbit tartom ebből a szempontból fontosnak, mert az első bűncselekmény és az a rendőrség dolga és a büntető törvény alá vonatkozik.
Azaz a haláláig lehetősége volt az örökbe hagyónak másképp is rendelkeznie, ezt azonban az OTP nem tudhatja, csak a közjegyző. Ezért szerintem az OTP-nek kérnie kell a közjegyző hozzájárulását. A közjegyző pedig a döntését a hagyatéki tárgyaláson mondhatja ki, mert addig előkerülhet az esetleges új végrendelet. Persze, gondolom a közjegyző döntése a bíróságon megtámadható.[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz EmberXY #9529 üzenetére
EmberXY: Bocs, ez mindenkihez szól, véletlenül klikkeltem a válaszra.
Örökléssel kapcsolatban kérdeznék.
Adva van egy bankbetét, amit a tulajdonosa egy másik személlyel együtt kötött meg az OTP-nél azzal, hogy halála esetén az a másik személy vehesse fel a pénzt, kvázi végakaratként. A kérdésem az, hogy az a másik személy simán felveheti a tulajdonos halála esetén a halotti anyakönyvi kivonattal, vagy az OTP köteles a közjegyzőnek ezt bejelenteni és a közjegyző dönti el, hogy hiteles e a másik személynek a pénzhez való hozzájutása?
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz tPedro_ #3917 üzenetére
Olvastam ezt a cikket is:
"Aki másnak vagy másoknak a szerzői jogról szóló törvény alapján fennálló szerzői vagy ahhoz kapcsolódó jogát vagy jogait vagyoni hátrányt okozva megsérti, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."
Ez a kitétel szerintem nem engedi. (nem vagyok jogász!). Vagyoni hátrányt okoz, mert nem fizet érte.
Nem beszélve arról, hogy itt a lehetővé tétel is büntetlen, holott mos ítéltek el ezért, ha jól emlékszem egy nőt.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz devil-k #3915 üzenetére
Nagyon sokat olvasgattam erről az interneten, de egy kivételével egyértelműen azt írták, hogy nem legális a sima letöltés (audiovizuális tartalom) sem, ha a felhelyezett forrás nem a feltöltő sajátja volt.
-
Kékes525
félisten
A Bittorrent összefoglalójában olvastam: "Magyarországon az audiovizuális javak letöltése, és magáncélú felhasználása legális."
Szerintem ez így pontatlan. Legális, akkor, ha a forrás is legális volt, tehát saját anyagát tette fel és a feltevés minden lépése legális volt. Ha ez igaz, akkor a legtöbb letöltő oldalról nem lehet letölteni, mert honnan tudjam azt hogy honnét származik (valószínűsíthetem, hogy nem a feltöltő sajtátja volt).
Vagy tévedek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- Spórolós topik
- BestBuy topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Nők, nőügyek (18+)
- Warhammer 40.000
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest