- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
-
LOGOUT
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékes525
félisten
A NAV a lányomnak küldött egy felszólítást, csekkel, hogy fizessen be 33 ezer forint gépjármű adót 2022-re. Ebben csak az a szépséghiba, hogy jogosítványa sincs és sohasem volt neki gépjárműve és más gépjárműve sincs a nevére íratva. Szerdán megy a NAV-hoz reklamálni. Hogy a francba fordulhat ilyen elő? Számítógép intézi ezeket, nem? Nem igazán értem.
Én meg felszólítást kaptam a NAV-tól, hogy ellenőrizzem az adóbevallásom, amire ránéztem 0 (nulla) forint volt. 2014 óta vagyok nyugdíjas és nem volt azóta semmilyen állásom, ami után adózni kellene. Mi a francnak terhelnek nulla forint elkönyvelésével engem? Van ennek értelme? Elképesztő trehányság.
-
Kékes525
félisten
A maszk használattal kapcsolatban kérdeznék. Szegeden a közterületeken kötelező a maszkviselés. A kormányrendelet kimondja, hogy sportolás közben nem kötelező. Nekem a sportolást (69 éves vagyok) az intenzív gyaloglás jelenti. Az ízületeim miatt sem tudnék futni. Nekem kötelező a maszkviselés, vagy elhagyhatom? Ha nem viselek, akkor az esetleg igazoltató rendőrnek hogy bizonyítom, hogy most sportolás céljából gyalogolok? Utcai ruha van rajtam és részben kevés forgalmú, részben picit forgalmasabb utakon járok. Virológiailag pontosan tudom, hogy nekem nem lenne szükséges hordani, biológus vagyok.
-
Kékes525
félisten
válasz
davenport #9563 üzenetére
+(#9564) üszök:
Megtakarítás.
Szerintem mindenféleképpen látnia kell a közjegyzőnek, mert nem tudhatja, hogy a kedvezményezett nem e bűncselekménnyel gyorsíthatta meg a folyamatot, másrészt a miután a bankbetét az OTP-nél létrejött, utána még másképp is rendelkezhetett, ami felülírhatja a korábbi akaratát. Ezt viszont csak a közjegyző tudhatja. Főleg az utóbbit tartom ebből a szempontból fontosnak, mert az első bűncselekmény és az a rendőrség dolga és a büntető törvény alá vonatkozik.
Azaz a haláláig lehetősége volt az örökbe hagyónak másképp is rendelkeznie, ezt azonban az OTP nem tudhatja, csak a közjegyző. Ezért szerintem az OTP-nek kérnie kell a közjegyző hozzájárulását. A közjegyző pedig a döntését a hagyatéki tárgyaláson mondhatja ki, mert addig előkerülhet az esetleges új végrendelet. Persze, gondolom a közjegyző döntése a bíróságon megtámadható. -
Kékes525
félisten
válasz
EmberXY #9529 üzenetére
EmberXY: Bocs, ez mindenkihez szól, véletlenül klikkeltem a válaszra.
Örökléssel kapcsolatban kérdeznék.
Adva van egy bankbetét, amit a tulajdonosa egy másik személlyel együtt kötött meg az OTP-nél azzal, hogy halála esetén az a másik személy vehesse fel a pénzt, kvázi végakaratként. A kérdésem az, hogy az a másik személy simán felveheti a tulajdonos halála esetén a halotti anyakönyvi kivonattal, vagy az OTP köteles a közjegyzőnek ezt bejelenteni és a közjegyző dönti el, hogy hiteles e a másik személynek a pénzhez való hozzájutása?
-
Kékes525
félisten
-
Kékes525
félisten
válasz
tPedro_ #3917 üzenetére
Olvastam ezt a cikket is:
"Aki másnak vagy másoknak a szerzői jogról szóló törvény alapján fennálló szerzői vagy ahhoz kapcsolódó jogát vagy jogait vagyoni hátrányt okozva megsérti, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."
Ez a kitétel szerintem nem engedi. (nem vagyok jogász!). Vagyoni hátrányt okoz, mert nem fizet érte.
Nem beszélve arról, hogy itt a lehetővé tétel is büntetlen, holott mos ítéltek el ezért, ha jól emlékszem egy nőt.
-
Kékes525
félisten
A Bittorrent összefoglalójában olvastam: "Magyarországon az audiovizuális javak letöltése, és magáncélú felhasználása legális."
Szerintem ez így pontatlan. Legális, akkor, ha a forrás is legális volt, tehát saját anyagát tette fel és a feltevés minden lépése legális volt. Ha ez igaz, akkor a legtöbb letöltő oldalról nem lehet letölteni, mert honnan tudjam azt hogy honnét származik (valószínűsíthetem, hogy nem a feltöltő sajtátja volt).
Vagy tévedek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ukrajnai háború
- Biliárd és snooker topik
- Autós kamerák
- TCL LCD és LED TV-k
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Nintendo Switch
- Autós topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- ASUS ROG Strix G16/i9-13980HX/1920x1200/165Hz/32GB/1TB/Geforce RTX 4070 8GB
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Harman Kardon Citation szett (Bar, Sub S, Surround) - akár hátterek nélkül is
- Next level Racing - Racing Wheel Stand 2.0 (NLR-S023)
- Logitech g920 váltóval
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- IPhone 16 256GB!!! Bontatlan! One függő! Jótállás: 2028.04.04.-ig
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
- Intel Core i7-13700K Processzor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest