Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Adobe Lightroom topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#6651) KTTech válasza r3dsnake (#6650) üzenetére


KTTech
veterán

Egész addig jó is lesz, amíg az IGP az Adobe által támogatott. Aztán nem lesz olyan vidám a helyzet ott sem...
AMD-n nem működik szarabbul, mint Intelen, régen volt igaz ez a mondás. Az viszont igaz, hogy egy régebbi rendszeren nem működik olyan jól, mint egy újabbon, bár ezen nem kell meglepődni... nem visszafele fejlesztenek. Ps.: Intel rendszerről váltottam, kb. 2 éve.

[ Szerkesztve ]

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#6652) m3ss válasza r3dsnake (#6650) üzenetére


m3ss
veterán

mekkora fajlokkal dolgoztok amugy?
nem kellene hogy rosszul fusson amd-n pedig. igaz ez a teszt mult evi, de eszerint nincs nagy kulonbseg.

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#6653) KTTech válasza m3ss (#6652) üzenetére


KTTech
veterán

Én egy EOS RP-t használtam tegnapig, most jön az EOS R8, elvileg 18-án. 26,2MPixel jelenleg és 24,2MPixel lesz a következő, a korábbi gépeim ennél kisebb felbontásúak voltak, de tesztelési céllal néztem EOS R és R5 képeket is (új objektív tesztképek).

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#6654) m3ss válasza KTTech (#6653) üzenetére


m3ss
veterán

hmm ok. valojaban ami engem erdekel, az kifejezetten a sima healing brush tool, nem kell content aware. korabbi lr verziokban nekem csak akkor lassult ez be, ha be volt kapcsolva a lencse korrekcio amugy..most kapcsolgatom ki a modulokat, de nem gyorsul semmitol...

szoval ha 100% nagyitason egy barmilyen presetelt kepet healing brusholtok akkor nem laggol, jol ertem? ahol huzzatok az egeret latni realtime a javitando teruletet..vagy ha klikkeltek harmat gyors egymasutan a healing brush toollal akkor az is instant megjelenik?
most neztem, es alap raw fajlon mind2 muvelet instant nalam. barmilyen presetelt kepen viszont laggol a healing brush. ha gyors egymasutan kattintok harmat a healing brushal (24 mpixel kepen size 13, opacity 100%, feather 0) akkor 2-3 masodperc mire megjelenik mind3...
megkoszonom ha megnezitek. nyilvan ha veszek egy procit kiderul, csak fura nekem hogy gabkan azt irja, hogy neki szinten lassu egy redsnakenel gyorsabb procival...

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#6655) m3ss válasza m3ss (#6654) üzenetére


m3ss
veterán

presetelt kep alatt azt ertem, hog az osszes modul, osszes csuszkajanak, minden szinnek, gorbenek minden ertekebe bele van nyulva...itt konkretan nekem a transform meg a lencse korrekcio volt csak erintetlenul.
amugy hogy kicsit konstruktiv is legyek, kikapcsolt gpuval nekem kb. 50%-kal lassabb ez a 3 klikkelos rendkivul szofisztikalt, tudomanyos es atgondolt tesztem :DDD szoval ha kipipalom a procit, lehet futni a gpuval is egy kort ugy nez ki...

[ Szerkesztve ]

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#6656) r3dsnake válasza KTTech (#6651) üzenetére


r3dsnake
nagyúr

Nem IGP-t használok, AMD kártya van a macbookomban. Viszont az AMD procikra gondoltam, hogy azokkal tűnik vacaknak a lightroom.

(#6657) KTTech válasza r3dsnake (#6656) üzenetére


KTTech
veterán

Semmilyen sebességprobléma nincs az AMD procikkal, lassan jobban optimalizált rájuk az LR, mint Intelre, konkrétan az új Ryzenek felülmúlják az Inteles vetélytársakat sebesség terén.

A GPU-knál már más a helyzet, ha egy régi GPU van a rendszerben, az már tud komolyabb megakadást okozni. A néhány (5-6) éves AMD/nVidia GPU-k már nem feltétlenül megfelelőek az LR alá.

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#6658) KTTech válasza m3ss (#6654) üzenetére


KTTech
veterán

Kipróbáltam, rászórtam egy képre kb 30 healing brush-t, gyakorlatilag azonnal megjelentek az egérgomb lenyomása után. A CPU terheltség így nézett ki:

A GPU 1-2x felugrott 100%-ra, de nincs folyamatos terhelése.

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#6659) r3dsnake válasza KTTech (#6657) üzenetére


r3dsnake
nagyúr

Mégis minden panasz a topicban AMD procikkal kapcsolatos.

(#6660) general válasza gabka86 (#6643) üzenetére


general
addikt

1. Camera Raw Cache Settings (Preferences/Performance) - legalább 50gb-ra
2. Catalog Settings/File Handlingnél Standard Preview Size-t vegyétek lejjebb, ha Auto-n vagy esetleg maxon van. (fura, hogy nem sorokat számol hanem oszlopokat), illetve a Preview Quality-t is lehet mérsékelni
3. Windows alatt félóránként cahe ürítés és optimailzálás LrC-n belül a Preferencesben

Mert ha túl nagyok a preview-k, amivel dolgoznia kell a LrC-nak, akkor szenved. Igen, híresen szar az optimalizáció, ez van. Ramból minimum 32gb, még Macen is, zabálja, és erős cpu, főleg órajelben, a magok száma import/exportnál számít csak. Gpu-ból nem kell vadállat, de az új verziók már használják szépen. Egy jó közepes mindenképpen ajánlott.

A Brush-Healing Brush valóban be tud lassulni, ha sok mókolás volt már a képen, hiszen real time tolja rá, folyamatosan számol, preview-raw fájl, ezért az sem mindegy, hol van a raw és a katalógus.
Tényleg erős hardver kell alá, és minél nagyobb felbontású képernyőn használjuk, annál keményebb a szitu, ez fontos!

Én M1 Max macbookon használom, nálam minden fasza, röccenésmentes minden, az említett Healing Brush egyedül az, ami nem szemtelenül gyors, picit tud laggolni, ha full preset rajta van, de kibírható, csak én vagyok már túl gyors. De ilyenkor Copy minden beállítás (kivéve Healing Brush nyilván), Reset, retus, aztán Paste. :D

(#6661) general válasza m3ss (#6652) üzenetére


general
addikt

A mpx is számít azért, persze, de 20-30 mpx-nél nincs jelentős eltérés. Nálam 5d4 30mpx semmi extra. 40-50 fölött már keményedik a szitu. Volt, hogy Fuji GFX 100s tesztképeket hoztam haza, 100 mpx, na akkor már kellett a türelem. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#6662) KTTech


KTTech
veterán

Az új LR 12.3-ban az Ai Denoise elég jól sikerült... és keményen számolásigényes :D A 26Mpixeles RAW-ot 9mp alatt rágta meg.

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#6663) #96241664 válasza KTTech (#6662) üzenetére


#96241664
törölt tag

Tényleg nem rossz. :K
Kipróbáltam egy extrémebb példán, iso3200-as mobilos kép, középen színzajszűrés only, jobbra AI.

AI upscale-ben eléggé le van maradva az Adobe, de denoise-ban ez most az egyik, ha nem a legjobb.
Gondolkoztam DxO PureRAW beszerzésén, de így már felesleges.

(#6664) general válasza KTTech (#6662) üzenetére


general
addikt

Egy-egy problémás vagy éppen nagyon fontos fotón jól jön majd, igen, üdvözlöm én is, de egy nagyobb képanyagnál várja meg, akinek két anyja van. :DDD A zajszűrés eddig sem volt rossz LrC-ben, az élmezőnyben volt, kényelemben viszont nem veri meg semmi, mert nem kellett külső alkalmazás. És hát tökéletesen elegendő, ha okosan használja az ember. Én pl soha nem húzom 20 fölé, mert onnantól elkeni a részleteket. Ráadásul mindig teszek rá pluszban zajt szinte minden képemre.

(#6665) nfsu17 válasza KTTech (#6662) üzenetére


nfsu17
veterán

9?
Az nem is rossz. :D
Nálam a 24MP-es raw 46s, de kivárom, mert tényleg elég impresszív, amit tud. Pixelkukkoltam és nem nagyon téveszt, azaz tényleg olyan, mint ha eleve kis iso-val lőttem volna meg. Jó, most annyit még nem foglalkoztam az üggyel, de a normál szűrésnél ezerszer jobbnak tűnik. Arra a pár képre, amit mondjuk iso10000 fölött lövök, ki tudom várni az egy percet. Mondjuk én úgysem használom teljes méretben a nagy iso-s képeket, lejjebb méretezve meg máris jobb a helyzet + még szűrve ezek is használhatóak. De jó tudni, hogy lehet most már feljebb is menni.
Végre valami értelmes fejlesztés, nem úgy mint a mobiloknál, hogy két ikonnal lejjebb tesznek valamit, meg 24 bugot beletesznek és kiadják sw update-ként.
BTW én a camera raw-t frissítettem, ekkor a 2022-es PS-be bele is került az AI denoise, de itt nem volt GPU hw-es gyorsítás, így közel 10 perc! :DDD volt a fentebb említett képemen a szűrés.
Feltettem a 2023-as PS-t, itt már van GPU gyorsítás, így lett 46s a fenti képen a time.

(#6666) m3ss


m3ss
veterán

uj procival (5600), 32 giga rammal se nagyon valtozott a healing brush egyebkent. pedig ez a proci mar 10k-t tud cinebench23 multicore-ban, de ha minden csuszka meg van tekerve nem akarsz retusalni...

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#6667) duni84 válasza m3ss (#6666) üzenetére


duni84
aktív tag

dummy thing .... nálam iszonyat szaggatott egy ideje és nem tudtam rájönni miért, mert mindent beállítgattam (kábé milliószor), automatikus driver frissítéseket is letiltottam.

amit viszont egészen múlt hétfőig nem néztem meg azóta, hogy valamikor gondolt egyet a win10 és frissítette magát win11-re egyik napról a másikra: a PCI express energiatagazdálkodása valamiért "maximális energiamegtakarítás"-ra állt át. ezt átállítottam (kikapcsoltam) és a CPU throttling meg is szűnt ecsetelés közben. egy próbát neked is megér :) (a tiednél gyengépp CPU-m van, 64GB ram, 0 pagefile, ugyanazon az nvme ssd-n van a catalog, cache és feldolgozandó fotók is)

#metszéspontok

(#6668) m3ss válasza duni84 (#6667) üzenetére


m3ss
veterán

raneztem, ki van nalam kapcsolva. meg mindig nem frissitettem win11-re amugy, win10-en vagyok.

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#6669) m3ss válasza m3ss (#6668) üzenetére


m3ss
veterán

most raraktam a procira egy rendes hutot is, hogy kicsit meglehessen kuldeni, mar 11500 cinebench23-at dob, de hiaba, ha lr healing brush kozben max 60%-ig hasznalja ki a procit, gput meg alig terheli.
kozben meg borzasztoan laggol. de mindez meg mindig csak preset mellett. resetelt beallitasokon brutal gyors lesz. ha kikapcsolok 4-5 modult/panelt akkor is sokat gyorsul...de egyet kapcsolok nem segit. szoval nincs az, hogy egy dolog fogna meg, pl lencse korrekcio..
de nem csak a healing brush, valojaban egesz lr lassu preset mellett. ha van a kepen retusalas, radial filter, ai mask belezoomolok 100%-ra es mozgatod a kepet draggel az is lassu. ki-be zoom is. minden... :( ti is standard size preview-t generaltok?

[ Szerkesztve ]

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#6670) m3ss válasza m3ss (#6669) üzenetére


m3ss
veterán

ti is standard size preview-t generaltok?
en standard size + smart preview.

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#6671) nfsu17 válasza m3ss (#6669) üzenetére


nfsu17
veterán

belezoomolok 100%-ra es mozgatod a kepet draggel az is lassu

Ó, ilyen nekem is volt. Megvettem az új laptopot, sokkal erősebb papíron, mint a régi pc-m, feltettem az akkori legfrissebb LrC-t, majd elkezdtem használni, és develop fülön ha 100% nézetben mozgattam a képet, laggolt. Library nézetben nem.
Bármit csináltam, nem lett jó. Már majdnem visszamentem a régi gépre, hogy ezt én így nem tudom használni.
Aztán kijött a köv. frissítés pár hét múlva [most arra nem emlékszem, hogy egy főverzió .X-edik verziója jött-e ki (pl. 11.2-ről 11.3-ra), vagy egy új főverzió jött (pl. 10.4-ről 11.0-ra)] és jó lett. Na akkor megnyugodtam, hogy nem a gép rossz.
Most pl valamikor feltettem megint egy legújabbat, hogy megnézzem jó-e, most ugyan jó a develop drag, viszont cropoláskor meg olyan szinten darabos, hogy nem tudok pontosan vágni.
Visszamentem arra, ami nekem eddig jó volt (11.5) és ezen jó a crop is.
Én már nem frissítek, mert csak az ideget hozza rám, hogy valamit mindig b@xkurálnak. Pl. a crop mellé is betettek valami ikont tőle balra (ott az a 3 csík YT videó) és állandóan arra kattintottam, ha cropolni akartam. :W Ha évek óta nekem a bal első ikon a crop, akkor nem tudom hétfőről keddre megszokni, hogy ott nem a crop lesz kedden. :W Ment is vissza a 11.5
Egy szó száz, próbálgass verziókat, van az ACC-ben több verzió is, akár régebbiek.

(#6672) m3ss válasza nfsu17 (#6671) üzenetére


m3ss
veterán

ai maskok miatt nem akarok visszalepni.

[ Szerkesztve ]

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#6673) nfsu17 válasza m3ss (#6672) üzenetére


nfsu17
veterán

De legalább megtudnád, hogy amúgy jó lenne-e.
Nekem sokszor az is elegendő, ha megtudom, nem nálam van a hiba, így nem kezdek el registrykben turkálni, meg gpu-t húzni, meg agyba főbe drivereket telepíteni, ha a program bugos...ami LR esetén nem újkeletű

(#6674) r3dsnake válasza m3ss (#6670) üzenetére


r3dsnake
nagyúr

Tökmindegy, a preview-t csak a Library nézetben, válogatáskor használja. A develop fülön lehet opcionálisan a smart preview-t használni, de azt is csak addig, míg bele nem nagyítasz.

(#6675) sgery


sgery
őstag

Sziasztok!
Eddig minden esetben az asztali pc-men használtam a lightroomot, telepítve.
Van még egy microsoft surface book 2-esem is, erre is fel van téve de nem túl gyors :/ igaz, nem is a legfrissebb változatom van.
Igazából a lényeg: tabletet kell vennem, max 11"-os méretben - és alapfeltétel a toll megléte is mivel sokat kell felméréseknél jegyzetelnem stb.. A méret is fontos, mert ezt még kényelmesem magammal tudom vinni, nyaralásra is..
(erre volt egyébként eddig a surface book, de 1. idegesít, hogy sokszor lassú és bár a kijelző irtó gyönyörű - de kültérre nincs elég fénye)
Ugyanis jó lenne, ha ezen tudnám szerkeszteni a képeket.
Két tablet között gondolkozom: Samsung s8 vs ipad pro 11
És el is jutottunk a kérdésig: Mennyire alkalmas az android a lighroom használatára? Mert azt tudom, hogy az ipad-on bitang gyors és fullos, de 2x annyiba is kerül (tollal együtt...). Androidon mi a helyzet?
50-70megás raw fotókat szerkesztek, sd kártyára menti ki a sony a7c gép, tehát arról kell feltolnom az eszközre is a képeket.

FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)

(#6676) KTTech válasza sgery (#6675) üzenetére


KTTech
veterán

Nem vagyok Apple párti, de erre a célra biztosan az új iPAD Pro-t venném, az M2-es rendszerchip-el és a 12.9"-os átmérővel (annak a kijelzője igen acélos a 2500 local dimming zónával).

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#6677) r3dsnake válasza sgery (#6675) üzenetére


r3dsnake
nagyúr

Egyértelműen iPad.

(#6678) sgery


sgery
őstag

Köszönöm a válaszokat, ipad pro 11-es lett véve. Eddig jónak tűnik, a lightroom szerkesztés elég fluid módon megy.

FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)

(#6679) m3ss válasza sgery (#6675) üzenetére


m3ss
veterán

kapcsold be a compressed rawot, akkor nem lesznek ilyen nagyok a fajlok.

ezt az Imagen AI-t nem probalta vki? elvileg eleg jol bele integralhato a lightroom munkamenetbe..vajon milyen?

[ Szerkesztve ]

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#6680) r3dsnake válasza m3ss (#6679) üzenetére


r3dsnake
nagyúr

Sony-nál lossy a compressed raw. (Ami elég röhejes. :D)

(#6681) m3ss válasza r3dsnake (#6680) üzenetére


m3ss
veterán

en ahogy lattam anno tesztekben, a7 III-nal kb. semmi kulonbseg nem volt. vagy rosszul tudom? en compresseden hasznalom..

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#6682) r3dsnake válasza m3ss (#6681) üzenetére


r3dsnake
nagyúr

Engem már maga tudat is zavarna. Ráadásul sorozatfelvételnél visszaesik 12bitre. Nagyon gáz.

(#6683) KTTech válasza m3ss (#6681) üzenetére


KTTech
veterán

Jól tudod, nem ad hozzá semmit a képminőséghez, de a marketingnek jól jön :) az esetek 99.9%-ban csak zajt tartalmaz az utolsó 2 bit.
Én is cRAW-ot használok a Canon R8-on, mert egyetlen képen sem sikerült látható különbséget találnom a 12 és a 14 bit közt. Hamarabb futok bele szenzor és bayerlimitációba...

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#6684) JohnyBlue válasza KTTech (#6683) üzenetére


JohnyBlue
őstag

Jaja cRAW nagyon menő :D Amíg az R classicom volt görcsösen ragaszkodtam a full rawhoz de hogy váltottam errötre jött az őőőőőzés hogy khmm elég nagyok azok a fájlok :D Így kipróbáltam a cRawot és teljesen baba mind a mérete mind a minősége.

Viszont magas isonál mintha egy hangyafasznyival gyengébb lenne a craw.

https://ipollo.com/?ref=johnyblue

(#6685) m3ss válasza JohnyBlue (#6684) üzenetére


m3ss
veterán

hmm durva mar most miket tud.

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#6686) general válasza KTTech (#6683) üzenetére


general
addikt

Én is csekkolgattam a cRawt sötét képrészeknél, hangyafasznyit látszik a tömörítés, artifactok, de azért látszik. Ha kompromisszummentes minőséget akarunk egy adott szituban, tájkép pl, vagy nagyon alul kell vmit exponálni és utólag felhúzni (megmenteni a nagyon világos részeket), akkor érdemesebb a normál raw-t használni, de egyébként tényleg minimális a különbség, legalábbis Canon R3-nál ezt látom. Cserébe fele a mérete, ami nagyon nem mindegy.

(#6687) r3dsnake válasza m3ss (#6685) üzenetére


r3dsnake
nagyúr

Tegnap ezzel játszottam, csináltam egy csomó tesztképet, és nem találok szavakat. Ijesztően jó!

(#6688) .DLL


.DLL
veterán

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem Lr-al kapcsolatban. Az a szitu, hogy voltam egy rendezvényen és haverom lapropját használtam a képek lementésére és azon kezdtem el kidolgozni is, tehát az ő Lr-jába importáltam be a képeimet. Most hazajöttem és egy SSD-n itt vannak nálam a RAW-ok, de szeretném a módosításaimat is feltenni a gépemre, amit az ő laptopján eszközöltem. Ezt hogy lehet kivitelezni?

Előre is köszi!

(P.H.)

(#6689) r3dsnake válasza .DLL (#6688) üzenetére


r3dsnake
nagyúr

Generálj XMP-t a forrás gépen, és azzal együtt húzd be a célgépre.

(Vagy ugyanez lightroom catalog export/importtal.)

(#6690) r3dsnake


r3dsnake
nagyúr

Legegyszerűbb, ha kijelölöd a katalógusban lévő fotókat, jobb klikk, Metadata -> Save metadata to File.

Generálni fog egy csomó XMP-t a RAW-ok mellé. Ezt átmásolod a másik gépre, importálod, majd ugyanúgy jobb klikk, Metadata -> Read metadata from Files.

(#6691) .DLL válasza r3dsnake (#6690) üzenetére


.DLL
veterán

Köszi a választ!
Ez elvileg jó lehetet, de végül úgy csináltuk, hogy csak a mappát kiexportálta Catalog-ként, elküldte, én itthon meg relocáltam a képeket hozzá.

(P.H.)

(#6692) Timoboy


Timoboy
tag

Sziasztok!

Kérdésem lenne. Milyen lehetőségeim lennének arra, hogy megmaradjanak a telepített presets-ek, valamint brush-ok, miután a Windows-t újrahúzom? Milyen mappákat kell megtartanom?

Köszönöm a segítséget. :R

"...néha a kevesebb több..."

(#6693) .DLL


.DLL
veterán


Most dobott egy ilyet, találkozott már valaki ezzel? :F

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#6694) total90 válasza Timoboy (#6692) üzenetére


total90
veterán

[link] ;)

Ha nincs jó, ló a szamár is.

(#6695) anaqer


anaqer
veterán

Sziasztok,

LR CC-ben (12.3 release) van arra mód, hogy soft proofing kapcsolóval a Denoise előtti és utáni képet is össze lehessen vetni?

Ugye a Denoise egy vatta új DNG-t generál le, és én az eredeti NEF-fel (ez egy régi Nikon D40-es kép konkrétan) akarnám összenézni. Újraszinkronizáltam a mappát, de Develope módban csak az xyz-Enhanced-NR.dng látszik a Filmstripben, az eredetiről meg már nem is vesz tudomást. (File szinten ott van az is, külső képnézegetőben pl. IrfanView simán látszik mindkettő...)

And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You

(#6696) Balinov válasza anaqer (#6695) üzenetére


Balinov
félisten

Nincs véletlenül a stacking bekapcsolva az adott képre? Hátha olyankor a dngt mutatja default a filmstripen

Csak egy hangos 5let..

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#6697) anaqer válasza Balinov (#6696) üzenetére


anaqer
veterán

Azt hol tudom megnézni / kikapcsolni?

And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You

(#6698) Balinov válasza anaqer (#6697) üzenetére


Balinov
félisten

Asszem jobbklikk az adott képen és ott lesz olyan hogy unstack

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#6699) MrChris


MrChris
nagyúr

Az androidos Lr app-ból kivették a fotózási lehetőséget? Mert frissült és nem találom. Ez a funkció is fizetős lett?

(#6700) total90


total90
veterán

Hali

Lenne egy kérdésem, amire nem nagyon találok válszt.

Amikor importálom a képeket, amiket az új Nikon Z8-al készítettem, akkor pár másodperc után megváltozik a képek színe. Sokkal kontrasztosabb és sötétebb lesz. Mint ha egy preset automatikusan hozzáadódna a képekhez. Ugye ezt a library fülon be lehet állítani, de ott nincs semmilyen profil kiválasztva. Ha a régi géppel, Nikon Z7II vagy éppen egy Nikon Z30-al készült képeket dobok be, akkor nincs ez a probléma.
Valami ötlet?

Ha nincs jó, ló a szamár is.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Adobe Lightroom topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.